0 oy
251 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (1,685 puan) tarafından

Temizlik tüyolarınız varsa yazar mısınız?

Temizlik bezlerini kategorilerine ayırıp mutlaka haftada bir 90 derecede yıkarım.

Evi kaynar suyla silerken içine sirke, yüzey temizleyici ve çamaşır suyu koyuyorum.

Haftada bir gün bir yeri aşırı detaylı temizlerim.

5 Cevaplar

0 oy
(4,967 puan) tarafından

Camlar mobilyalar aynalari silmek icin bimden cam bezi almistim bi legende beyaz sirkeli su yapiyorum sikip sikip siliyorum kurulama durulamaya gerek kalmiyo 

Haftada bi kere mutfak dolaplarinin kapaklarini silerim nevresimlerimi degistiririm siler supururum gunluk olmasa da 2 3 gunde bi banyo wc yikarim yerleri eski camasirlari keser bez haparim onunla silerim yer silme suyuna beyaz sabun kokulu yuzey temizleyici ve beyaz sirke koyarim haftalik temizligin bu 

Gunluk derler toplar kurunti dokumtu varsa girgirlarim islak mendille falsn silerim ayrintiya girmem 

Aylik temizlikte camlar kapilar perdeler ortuler hersey sudan gecer esyalarin alti ustu temizlenir 1 hafta kadar temizlik yaparim sadece duvarlar silinmemis kalir bi de halilar yikanmamis olur 

(4,967 puan) tarafından

Umarim isine yarar ben boyle yapiyorum 

(1,685 puan) tarafından

Allah razı olsun çiçeğim, bayram temizliği yapacağım da tek başıma. İki çocukla ne kadar kolaylaştırırsam kar diye açtım postu.

Bir de eski kıyafetleri çaput niyetine kullanmak fakirliğe sebep. Aklında bulunsun. 

tarafından

Bende o doğru mu diye merak ediyordum eski kıyafet olayı. Suretli tişörtlerim var da onları elden çıkaracaktım 

(1,565 puan) tarafından

Ondan fakirim desene 🤣ilk işim hepsini atmak bende dün yotube da gezerken gordum

(4,967 puan) tarafından

Aaaa ben bilmiyodum oyle oldugunu asil bez alsam israf sunlari kullanirim diyodum ay tuh cok uzuldum buna cok sagol canimm bilgilendirdigin icin 

(6,180 puan) tarafından

Bilginin kaynağı var mı

(2,752 puan) tarafından

Evet var fıkıh  kitaplarında rivayet edilir....

(3,318 puan) tarafından

Alaska bizde geçen ay bu konuyu konuştuk,öbür türlü israf falan derken konu gümbürtüye gitti. N yapacağız peki eski kıyafetleri cnm ?

(2,752 puan) tarafından

Kullanmıyorsanız eskiyse atın sizin enerjiniz temizlik yaptığınız yerlere geçer...oyuzden temizlik bezi yapılması Uygun görülmemiş 

(6,180 puan) tarafından

Atsa nasıl olacak? Başkası giyerse yine enerji sorunu yaşanmaz mi. Başkası alıp temizlik bezi de yapabilir. Atıyoruz kıyafet kumbaralarına o zaman atmamak gerekir sizin mantıkla çünkü ne yapacakları belli değil kıyafeti

(2,752 puan) tarafından

Cöpe atınca copden  kıyafet alanı hiç görmedim siz kıyafet kumbarasina atarsaniz tabiki alan olur sizin mantiginizla...

(6,180 puan) tarafından

Çöpleri karistiranlari görmedin mi hiç uzayda mi yaşıyorsun 😀

(2,752 puan) tarafından

Cöpden kiyafet alacak kadar fakir yok artık siz sanırım  Afrika ülkesinde yaşıyorsunuz 😏 hayırlı günler size bi konu bu kadar uzatilmaz anlamak isteyen anlıyor anlamayaninda böylesi....

(6,180 puan) tarafından

Yani aslında ben öğrenmek için soruyorum doğrusu nedir yakmak mi çöpe mi atmak kimseye vermemek mi direkt size de sormadim ama siz kaos seviyorsunuz sanırım. Afrika da yaşamıyoruz ama ülkemizde hâlâ çöp karıştıranlar var siz yok deyince yok olmuyor iyi günler size de bence de siz daha yazmayin ben anlamıyorum sizin yazdıklarınizdan🤣

(2,752 puan) tarafından

Anlayana davul zurna az ..anlamayana sivrinek saz...misali...herkes işine geldiği kadar yaşıyor bu hayatta pakize333 bir şey yapılmadı uygun değilse yapmazsın ilkokul öğrencisi gibi aynı şeyi kasiyip durmazsin.sizede hayırlı günler daha fazla muhatap olmak istemiyorum kaos yaratmak isteyen belli ediyor zaten...

(4,967 puan) tarafından

Kizlar neyi tartisiyosunuz ikinizde haklisiniz hani bi gorsel vardi ya 2 adam ortada rakam ustten bakan 6 diyo alttan bakan 9 diyo sizinki o hesap olmus Allah askina Allah rizasi icin biseyler yapmaya calisiyosunuz ama pirayi deve etmissiniz yapmayin Allah askina helallesin uzatmayin ikinizde haklisiniz 

-Reklam-
0 oy
(20,167 puan) tarafından

Halıları silerken asprin sıkarım çok iyi temizler yıkarken de muhakkak kullanırım. 

Lavaboları Suyla açtığım kireç çözücüyle yıkarım çamaşır suyundan daha iyi kesinlikle ama suyla açın parkelere zarar vermesin.

(1,685 puan) tarafından

Halı silmeye hiç vaktim yok, yer silerken bile su kovasını ortaya bırakamıyorum. Halıyı silsem oğlum kendini ıslatmak için üstüne yatar. Bulduğu her suyu ağzına sürüyor

(20,167 puan) tarafından

Bende silmiyorum ki ama bişey falan dökülünce leke çıkarmak için birebir yegenlerim beyaz halima cikolata sürmüştü mesela onları çıkardı lekeli yerler için kullanıyorum daha çok birde bebek şampuanıyla cam silme var onu unutmuşum silin bana dua edin 

0 oy
tarafından

Pinapen leri toz çamaşır sodası ile silerim bembeyaz yapar

Camları ve dusakabini sampuanla silerim tertemiz yapar

Lavaboları muslukları önce çamaşır suyu bekletıp sonra çift ile poşetlerin iyice beyaz ve parlatır 

Ha yerde fayans larda geçmeden boya lekelerini yada dolaplar da cıkmayan yağ katı etıket leklerıne ıslatıp ucunu çıkardım permatık ile alıyorum temizliyorum hem pratık hemdehepsi geçiyor

Aklımda smdılık bunlar var

0 oy
tarafından

Sen bayram temizliği yapacakmışsın canım kolay gelsin 🫶🏻 öyle genel için önereceğim farklı bir şey yok yüzey temizleyici yerine ve bir çok yerde arap sabunu kullanıyorum tavsiye ederim. Hızlı ve az az yapmayı severim akşama kadar temizlik yaparsam o ev kirlenince canım sıkılıyor. Detaylı temizlik zamanı gelene kadar gördüğüm yeri temizlerim mesela ocak silerken dolapları, toz görürsem camlar öyle hemencecik temizlerim parça parça rahat oluyor. Benim tek sorunum toz pencere kapı kapatmıyorum evde bahçeli ağaçlardan falan çok toz geliyor. Kapalı durmaya alışmam lazım:(

0 oy
(6,180 puan) tarafından

Yüzey temizleyici ve çamaşır suyu asla ama asla yerlerde kullanmam 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 292 göst.
5 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Tombikana (638 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 593 göst.
0 oy
8 cevap 466 göst.
13 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu