+2 oy
870 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,811 puan) tarafından

Kızlar selam malum bayram yaklasiyor Kaynanalar gelinlerden temizlik bekliyor .

Dün kaynanam aradı neymiş bayram geliyormuş bugün yada yarından gideyim temizlik yapılacakmis . Bende gelemem benim de işim var dedim ayrıca rahatsızım kan değerlerim düşmüş başım gözüm açılmyor halsizim birde tiroidlerde sıkıntı gördü doktor yarın randevum var dün de kadın doğuma gittim kontrol için 

Neyse dedim kızın la diğer gelinin gelsin neymiş onlar arefe günü gelecekmiş beni bekliyor sadece gelemem kusura bakma benim derdim başımdan aşkın yoramam kendimi dedim öyle diyince bozuldu aman sende hastasın bilmem ne bı sürü şey saydı rabbim kimseyi hastalıkla sınamasın ayda iki kere adet görüyorum pıhtılı adet ona can kan mı dayanır 

Zamanında benim de yardıma insana ihtiyacım oldu ama kimse koşup gelmedi tek başıma yaptım herşeyi 

Siz olsanız gider misinz temizlige eşime söyledim boşver gitme diyor 

Sizinkiler de bekliyor mu sizi yoksa benimki mi böyle bencil köle miyiz biz 

Bu arada eli kolu sağlam gayet kendi yapabilir ben doğuma yakın geçen yıl ameliyat olacağım zaman kendim yaptım o yüzden gidemem 

40 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Bizde durumlar tam tersi ben geline gittim yardıma  halılarını ben yıkadım oda sildi etti mis gibi oldu

(6,811 puan) tarafından

Oh senin gibi kaynanam olsa keske kız 

tarafından

Kız yazık zaten çocuğu var bana gelse ne iş yapacak Allah a şükür elim ayağım tutarken yaparım haa hasta vs olsam ben demem bile gelir yapar 

(6,811 puan) tarafından

Böyle geçinmek çok güzel masaAllah 

-Reklam-
+1 oy
(25,924 puan) tarafından

Ay kendi işini kendi yapsın gelinler olmasa napacaktı yapmayacakmıydı ne saçma işler ya benim kaynanayla konuşmuyorum ben şahsen çağırsaydı benim evim ayrı senin evin ayrı herkes işini kendi yapsın derdim bende doğumlar yaptım yeni evliydim kapımı kimse açmadı bende kimseye koşamam kusura bakmasınlar 

(6,811 puan) tarafından

Benim de aynj geçen yil ameliyat oldum gelmedi yapsın kendi dedi 

(25,924 puan) tarafından

O zaman sende söyle ve gitme

+1 oy
(2,056 puan) tarafından

Biz uzakta olduğumuzdan dolayı bayram için hep önceden giderdik iki üç gün mecburen temizlik zamanına denk gelirim ve yaparım o da o güne kadar  birşey yapmaz bizi bekler zaten ama bu ay doğumun var gidemiyoruz en çok da. Buna seviniyorum oh

(6,811 puan) tarafından

Ohh iyi olmuş biz olmasak yapmicak herhalde geçen gezmeye gittik lafını yaptı bir iki ses etmedim işte camlar da kirli falan diye banane ben köle miyim 

+1 oy
(208 puan) tarafından

Benim kaynana da ev yaptırıyor köye. Camların temizliğini eşimle bana bırakmış. Yapmazsanız kolayı var parasını gönder temizlikçi cagiriyim diyo.😂 Bu Kaynanalar niye böyle ya

Bayramin ikinci günü gideceğiz temizlik yapılmış oluyo. Sonrasında günlük rutin temizlikleri yaparım sil süpür fln.  Bayram öncesi olsaydı yardım için giderdim sadece yardım yani sıfırdan temizliği tek başıma yapamam.

(6,811 puan) tarafından

Yapma valla değer bilmiyor 

+1 oy
(2,245 puan) tarafından

Benimki bekleyemez çünkü 3 saatlik uzaklıkta birde eşim memur olduğu için izni de yok. Zaten şu saatten sonra beklese de yapmam.

(6,811 puan) tarafından

Benimki de 45 dk gidemem ama bayrama yorgun giremem kusura bakmasın 

(2,245 puan) tarafından

Herkes kendi evini kendisi temizlesin. Biz koca tarafına temizlikçi olalım diye evlenmedik

+1 oy
(8,278 puan) tarafından

Benimki de 100  kere camları silip çok yorulduğunu dile getirip durdu bilmiyor ki benim evin camlarını da oğlu silecek 😂 kendi evimi temizlemeye vaktim yok çocuklardan kimse kusura bakmasın eline eteğine değen yok sakin kafa yapsinlar tabi sağlıkları yerindeyse . Ben sarmasina yardım ederim gidip o kadar 

(6,811 puan) tarafından

Ben ona da edemem taa akşam üzeri gitcem arefe günü 

(8,278 puan) tarafından

Ben yakınım canım aynı sokakta oturuyorum ama 8 senelik evliyim sadece bir kere süpürdüm . Herkesin eli ayağı yerinde iken başkasını hizmetçi olarak görmek saçma ki evde boyunca kızı da var.  Sarma sarmayı seviyorum sonuçta yiyecek olan yine biziz o yüzden gocunmam ama temizlik yapmam

(6,811 puan) tarafından

Sarma da sarsın valla uğraşamam bu sene yapamam geçen yıla kadar yaptım ama yapamam daha 

+1 oy
(18,545 puan) tarafından

7 yıllık evliyim bir kere bile bayram geliyor diye kaynanamın evini gidip temizlemedim. İlk defa 2 gün önce halılarını yıkadım o da eşimin yardımı ile 

(6,811 puan) tarafından

Ben başta gittim alıştı 

+1 oy
(984 puan) tarafından

Kaç yaşinda kaynananiz bilmem ama gidip kendinizi parçalamak yerine birlikte bir işin ucundan tutabilirsin yapabildigin kadar elimden bu kadari geliyor demek zor degil bence

Erkek lere gelince bazen şasiriyorum ne annesini ezsin ne hanimini kusura bakmayin bir çocuk kolay büyumuyor. 8 bucuk aylik en küçugum ne gecem var ne günduzum birde alerjisi var diyet yapiyurum aylardir açim vucudumda yaralar çikti 20 kilo verdim evladim icin hamdolsun bugunüme 

Ama yaşlandigim vakittede yanimda destegini görmek isterim kizim olsun gelinim olsun oglum veya damadim olsun

(165 puan) tarafından

@Zeyneb34 yazdıklarının aynısını içimden geçirdim. Kendilerinin de oğulları var yani yapamam dersin olur biter. Sanki kadın silah zoruyla geleceksin diyor. Allah herkese kendisi gibi gelin nasip etsin. Ayrıca anneniz yapamasa aynı şeyleri anneniz için de söyler misiniz gerçekten? 

(6,506 puan) tarafından

Tabiki gitmezsin olur biter ama çoğu kaynana gelini köle olarak görüyor ve iş bekliyor bu bile sinir bozucu bir durum

(165 puan) tarafından

Buna bir şey diyemem. Gidemem dersin olur biter. Bu kadar kakiri kikiri gülünecek ne var ben yorum yapanlar için söylüyorum anlamıyorum? Kendi anneniz hasta olsa gitmeyecek misiniz? Şahsen ben hasta olsam evladım bunları söylese üzüntüden ağlardım. Allahtan kızım var. 

(165 puan) tarafından

Ben, eşimin teyzesine giderdim bayramlaşmak için. Kalem gibi sarma sararım çok beğenir. Bi tencere sararım tek başıma eşimin teyzesine. Yani ne olacak. Adam mı öldü. 

(984 puan) tarafından

Bazi gelinleri görunce ödum kopuyor zaten 

Yine söyluyorum Benim duyduklarimi görduklerimi burda cogu kisi yasamamistir 

Bizzat görumcem yuzume karsi kafir dedi bana benden kucuk bide herkez kendine yakisani yapar yinede konusuyorum

+1 oy
(3,472 puan) tarafından

Benim kaynanam talepte bulunmaz bende açıkçası temizlik  ocingidip yardim edeyim diyen biri değilim.. annem daha çok gelin gelin temizleyin der bu bayram 3 tane kadın tuttuk temizlesinler diye 😊

(6,811 puan) tarafından

Kimseye gidemem bacım annem beklemez zaten 

+1 oy
(256 puan) tarafından

Öncelikle geçmiş olsun. Acil sifalar dilerim. Benim kaynanamın evinde ne düzen var ne temizlik. Sadece bayramlarda kalıyoruz ona da kaşıntı bulup geliyoruz. Eltimle konuştuk gidip evini temizleyelim ilaclayalim diye. Biz yapmayalım diye ağladı sızladı. Hafta sonuna kadar kendi biseyler yapmış kendince ama olmamis tabiki. Yaptığımızı da beğenmez zaten. Değişik bir tür benimki de. Hangisi kötü bilemedim

(6,811 puan) tarafından

Seninki baya değişik canım 

+1 oy
(6,506 puan) tarafından

Bu kaynanalar gelinleri ne olarak görüyor

(6,811 puan) tarafından

Köle , hizmetçi 

+1 oy
(563 puan) tarafından

Benimkiyle ben yan yana dairelerde oturdum bekledi hiç yapmadım bayram kış bahar temizliğinde çok işim var dedim gitmedim ama eltim nerdeyse her hafta gider temizliğini yapar çalıştığı için açıkçası ben gitmem beklemem de kimsenin yaptığı temizliği de beğenmem kendim şuan halılarıma kadar yıkadım eşim yardım etti Allah razı olsun benim de değerlerim çok düşük ve deterjandan alerji oluyorum ama kimse orda kapımı çalmadı nasılsın demedi şimdi başka ilçedeyim bayramda da köye gidicem yiyip içip gelirim 

(6,811 puan) tarafından

Bende beklemiyorum benden de beklenmesin 

+1 oy
(8,879 puan) tarafından

Onlardan önce ben acındırıyorum kendimi jsjdjdjsjsj işim başımdan aşkın gidemeyecegimi biliyor 

(8,879 puan) tarafından

Ahahah en mantıklısı. Benimki beklemez zaten çocuklarla iş yapacagima kendim yaparım der yaslansa belki bekler ama dahada genç. Annem bekliyor benden daha çok ama onada elimden gelmiyor yani çocuklar küçük 2 gündür cinnet geçiriyorum evde iş yaptırmadıklari için 🫣🫣

(6,811 puan) tarafından

Güzel taktik c🤣

(8,879 puan) tarafından

Aynen aynen deneyin. Çocuklardan is yapamıyorum diye başlıyorum anlatmaya. 😂😂

(6,811 puan) tarafından

Güzel taktik deniyim ayy ben hastayım diye baslyim 🤣

(8,879 puan) tarafından

Evet evet hastayim islerimi yapamadim temizlik yapacaktim yapamadim 😁😁 çocuklarda hiç durmadı falan

+1 oy
(3,305 puan) tarafından

Benimki hiç beklemez temizlik yapmamı şükür evde koca 3 kızı var bi zahmet yapsınlar anca yardıma giderim oda bana kalmış ztn temizlik fln yapmadılar gelen giden olmadığı için eşimde işte olacak bayram boyu bende evde oturcam normal gün gibi geçecek :) 

(6,811 puan) tarafından

Ohh iyiymiş 🤣 

+1 oy
(21,301 puan) tarafından

Valla Sen istiyor temizlik o zaman insan gibi davrancak yoksa n.h sana temizlik moodu benimki 😀😀 kimseye gidemem 21 haftalık hamile halimle 16 aylikta kucağımda bebeyle ama eski ben olsa giderdim kesin 

(6,811 puan) tarafından

Modunu sevdim 🤣

+1 oy
(122 puan) tarafından

Benimki bendn beklmez ayrı semtlrdeyz 

Ama kurban kesimi bı olduğu için gittiğmde 

Eltime sadece sil süpür yardm ederm 

Bu bayram rahatszm hicbi yere gidemm

Sende iyi yapysn hasta halinle ne dye gidcn 

Yapsnda gün gelir yaptı demez

(6,811 puan) tarafından

Demiyor kıymet bilmiyor banane oğluna ne dediyse benim herif suratlı duruyor bugün 

+1 oy
(3,554 puan) tarafından

Artik gecmedi mi bu sorunlae simdi herkesin kizi yqpiyo anasina temizlik olmasi gerken de bu

(3,554 puan) tarafından

Benim kaynanam gelinleriyle kus bende dahil kizlari ds yapmam drmis temizlikci tutmus milelete de guya gelinleri rezil ediyo jimseye laf sahibj etmem diyerek

(6,811 puan) tarafından

Ayy haspam 🤣 kıymet biliyorlar sanki de 

(3,554 puan) tarafından

Daha nisanliyken halil yun yikaamaya diye baslamisti o zaman kesimi kestim ben evleniyotm diye size destek elemani gelmiyorum o gunden beridir zit gitti bana

(6,811 puan) tarafından

İyi demişsin ben başlarda gittim gitmiyorum şimdi 

(3,554 puan) tarafından

Ama bana dusman o gun bugundur disladi bi ara keske gitseydim demedim degil

+1 oy
(2,668 puan) tarafından

Senede 5 gün görüştüğümüz için ben onlara gitmeden sipariş veriyorum onu da yapıyor her şey hazır oluyor 😁 sen çocuklarına bak yeter diyor 1 bardak çay bile yapmam 😀

(6,811 puan) tarafından

Ohh ne güzel kız 🤣

+1 oy
(2,297 puan) tarafından

Asla böyle biseyin adı bile geçmedi geçemez. Kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil. Eğer o yapıda bir kaynanam olsaydı çok afedersin ama onun ağzına ederdim 

(6,811 puan) tarafından

Benimkine ayarı veriyorum ama nafile 🤣

+1 oy
(6,717 puan) tarafından

Benimki beni çağıramaz cesaret edemez geçen bayram temizlik beni yordu tek başına olunca dedi eşimde dedıkı bir kızın karşı dairende bir kızında beş dk uzakta oturuyor evde ufak çocuk yok gelip yapsalardı yoksa benim eşimdenmi bekledin sen o yapamaz evde ufak çocuk var onada annesi ve ben yardım ediyorum yapacak gücü olsa önce kendi annesine yapar dedi yok oğlum size dermiyim ben hiç dedi sustu

(6,811 puan) tarafından

Eşini tebrik ettim valla 

(6,717 puan) tarafından

Benim yapacak vaktim olsa kendim söylerim zaten eşimde huyumu bilir laf söyletmez 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 476 göst.
+1 oy
13 cevap 554 göst.
+3 oy
14 cevap 239 göst.
22 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Esra kurucu (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 213 göst.

Kategoriler

1,472,252 soru