+2 oy
1,003 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,811 puan) tarafından

Kızlar selam malum bayram yaklasiyor Kaynanalar gelinlerden temizlik bekliyor .

Dün kaynanam aradı neymiş bayram geliyormuş bugün yada yarından gideyim temizlik yapılacakmis . Bende gelemem benim de işim var dedim ayrıca rahatsızım kan değerlerim düşmüş başım gözüm açılmyor halsizim birde tiroidlerde sıkıntı gördü doktor yarın randevum var dün de kadın doğuma gittim kontrol için 

Neyse dedim kızın la diğer gelinin gelsin neymiş onlar arefe günü gelecekmiş beni bekliyor sadece gelemem kusura bakma benim derdim başımdan aşkın yoramam kendimi dedim öyle diyince bozuldu aman sende hastasın bilmem ne bı sürü şey saydı rabbim kimseyi hastalıkla sınamasın ayda iki kere adet görüyorum pıhtılı adet ona can kan mı dayanır 

Zamanında benim de yardıma insana ihtiyacım oldu ama kimse koşup gelmedi tek başıma yaptım herşeyi 

Siz olsanız gider misinz temizlige eşime söyledim boşver gitme diyor 

Sizinkiler de bekliyor mu sizi yoksa benimki mi böyle bencil köle miyiz biz 

Bu arada eli kolu sağlam gayet kendi yapabilir ben doğuma yakın geçen yıl ameliyat olacağım zaman kendim yaptım o yüzden gidemem 

40 Cevaplar

+4 oy
(2,592 puan) tarafından

Benimki beklemedi 2cocugum var kendi evimde temizlik yapamıyorum ona gidemem biliyor. 

(6,811 puan) tarafından
+1

Benim 1 tane ama sağlık sorunuyla uğraşıyorum.biliyor geçen yıl miyom ameliyatı oldum adetim düzene girmedi Mayıs'ta iki kere adet oldum pıhtılı parçalı geliyor haliyle kansz kalmışım halim gücüm yok bildiği halde illa yapacak 

(2,592 puan) tarafından
+1

Yok valla canından kıymetli mi gitme. Benim tek çocuğum varken de çağırmazdı. 8 yıllık evliyim bir kere bile istemedi. Hee arada o bir şey yaparken yardım ister ona yardım ederim. Geçen mutfak dolabının üzerini sildirdi boyu yetmiyor kendinin diye onu yaptım. Çünkü örtü vardı zaten çok kirli değildi 

(6,811 puan) tarafından
+1

Yok benimki illa talep eder iş buyurur birde dalga geçiyor yine mi hastasın diye 

-Reklam-
+4 oy
(2,788 puan) tarafından

Kendime yapdim da o kaldı....hangi yarama merhem olmuşta benden birşey bekliyecek..gecicen o işleri sen....

(1,005 puan) tarafından

Ah bide dediklerini bir anlasak gam yemeyecegim 

Bayy

(2,788 puan) tarafından
+1

Saygı kelimesini sorgularken kendi haddinizi aşıp benim haddime mi ?diye sordunuz mu kendinize... Saygıyı bana öğretecek kadar bilmiş başkasının konuşmasına dalıp karşıyı   saygısızlıkla affedecek kadar saygısız olan sizsiniz.burda kelimede anlam konusu işlemek istemiyorum siz çok biliyorsunuz ya saygıyı başta... Onunda kendiniz öğrenirsiniz.... Ayrıca kültürümüzde saygı kadar Sevgi had bilmede önemlidir bayyyy gibi bir kavramla muhattab olamayacağım."Hayırlı günler saygılı insan😏

(1,088 puan) tarafından

1996 anne seni anlıyorum canım benim inan zor bir söz okumuştum insanlar için gözlerini versen zaten kördü derler diye gerçekten öyle. demek ki başta hoşuna gitmeyen şeyler olmuş ondan sende mesafeyi koymuşsun. inan ben konuşmayi şakalaşmayı severim ama baktım kaynanam zırt pırt küsüyo dediklerimi anlamadan bana zehir ediyor herşeyi bende bıraktım misafir gibi gidiyorum artık. yani saygısızlık yaptığını düşünmüyorum demek ki hepimiz bir şeyler yaşıyoruzda böyle oluyor. ayrıca şunu unutmamak lazım hz asiye validemiz füravun gibi bir zalime tatlı diliyle ve aklıyla hz musayı kabul ettirmiş. valla benim kaynanamda işini bilecekti 😏

(2,788 puan) tarafından

@Vera seni anlıyorum katılıyorum.bazilari sadece yargı dağıtmak için yazıyor oysa gerçekleri bambaşka 😏 burda polyanicilik oynuyorlar

(6,811 puan) tarafından
+1

Kesinlikle burda ahkam kesiyorlar sadece 

+3 oy
(1,311 puan) tarafından

Aramızda 700 km var ve bayramın 1. Günü gidicem bekleyemez. Beklese de yapmak istemem 2 kızı var onlara yaptırsın😃

(6,811 puan) tarafından
+1

Yok gelin köle ya bizde 🤣

+3 oy
(6,541 puan) tarafından

Ben gitmem. Olduk olduk dirildikte bi gelip bakmadilar. İlk evlendigim zamanlar bi kac yardim etmistim ama zor gunumuzde yanimizda olmadilar. Fink fink gezmeyi biliyo,otursun temizligini de yapsin. Yapamiyosa da kadin tutsun. Bayramda gider 3-5 saat durur geliriz. 

Sizinde kendinize hayriniz yok bi de gidip ona mi yardim edeceksiniz. 

(6,811 puan) tarafından
+1

Bende ilk evlendim gidiyordum ameliyat oldu ona da gittim baktım ama tövbe 

+3 oy
(2,563 puan) tarafından

Benim kaynanam eskiden bekliyordu Ben de yardım ediyordum yapıyordum 

Ama şimdi ne o bekliyor yardım etmeyi,

Ne de ben yaparım bitti o sayfa📗

(6,811 puan) tarafından
+1

Bende yeni evliyken yapıyordum ama baktım sa.lak yerine koyuyor benim zor günümde kosmuyor gerek yok 

+3 oy
tarafından

Ya hadi yardım istemesi normal diyelim kendi yapabiliyor olsa bile beraber çabuk biter diye düşünerek. Niye hep sadece senden bekliyor eskiden çok mu yaptın. 

(6,811 puan) tarafından
+1

Evet bebeğim eskiden çok yaptım koştum gittim hep ama geçen yıl kızım hastanede yattı 1 hafta gelmedi ben ameliyat oldum doğru düzgün faydası olmadı bende vicdan bitti gitmem banane bide benim hastalığıma laf söylüyor 

tarafından

Ondan işte bu cesaret boş ver gitme de takma da artık bir dönüş noktası olmuş

(6,811 puan) tarafından

Aynen öyle canım geçen yıl dönüm noktası oldu bana 

+2 oy
(1,501 puan) tarafından

Senin yerinde olsam gitmezdim ne demek diğer geliriyle kızı arefe günü gelicek yok bayrama gelsinler sen bugün gittinmi o zamana ne iş kalıcakki herşeyi sen yapmış olucaksın insan utanır ayrımcılığa bak ya . Benim kaynanam benden beklese de demez ama ben bayramda değil sadece normal zaman dada gider işini yaparım severim çünkü kendisini senin kaynanan gibi yapsa bayramda bile bahane bulur gitmezdim gaza getirmek gibi algılama lütfen ama ben öyle yapardım yani 

(6,811 puan) tarafından

Yardıma gitmem ta arefe akşami gidicem ama kurbanlık onun damında mecbur gitcem kayınpeder bakıyor 🤣 ama temizlige beklemesin 

+1 oy
(2,967 puan) tarafından

Benim kayınvalidem 70 yaşında, o da bence yapsam ister ama öyle bir talebi olmadı açık açık. Ben kendi evime zor yetiyorum, çalışıyorum ama borçlar var. Hafifleyince kendi evime yardımcı almak istiyorum ayda 2 kere. Sizin yerinizde olsam ben de yapmam, zorunda değilsiniz. Oğulları evlenince yanında hediye hizmetçi geliyor sanıyorlar herhalde. Açık açık da demişsiniz ne güzel.

(6,811 puan) tarafından

Aynen öyle hizmetçi sanıyor beni 

+1 oy
(1,525 puan) tarafından

Kaynanam eşim ve benimle konuşmuyor altlı üstlü oturuyoruz malesfki tatsız olaylar oldu, 8 aylık da hamileyim kendi işimi dinlene dinlene yapıyorum yoksa gece olunca ağrıdan duramıyorum.

Eli ayağı tutuyorsa kendisi yapabilir yada kızları ve diğr gelinini de çağıracak el birliğiyle yapılır. 

(6,811 puan) tarafından

Tutuyor valla yapsın benim anam gel de yap demiyor bana hiç . Ben hizmetçi gelmedim ona ogluna eş geldim 

+1 oy
(725 puan) tarafından

Ne annem ne kayınvalidem benden yardım beklemiyor 3 yaşında oğlum var o bana yetiyo zaten sen çocuğuna bak diyolar biri 51 diğeri 52 yaşında gayet sağlıklılar sağlık sıkıntıları olsa yardıma giderdim

(6,811 puan) tarafından

Benimkinin yok sıkıntısı annem de yok ama demiyor gel yardima diye beni köle sandi

(725 puan) tarafından

Ya bende bunu anlamıyorum elin ayağın tutuyoken kendi işini kendin yap neden başkasından bekliyosun ki eline ayağına dolaşan bi çocuğun yok ekmek aş bekleyen yok bi gün Bi yeri yap diğer gün başka yeri 

(6,811 puan) tarafından

Aynen öyle valla kız ben geçen yıl ameliyat olacaktım çalışıyordum birde o zamanlar ağrım çoktu miyomlardan artık kasıklarım belim ayrilyordu neyse gel dedik de kimse oralı olmadı ameliyat sonrası geldi de bi şeye faydası olmadı 

+1 oy
(3,522 puan) tarafından

Yok canım kaynanana hizmet etme zorunluluğun yok. Az yesinler de temizlikçi tutsunlar. Benim annem camlar için temizlikçi tutacak. 

(6,811 puan) tarafından
+1

Ama benim kaynana beni hizmetçi sanıyor kızını çağırsn zamanında gittim bı kaç kez de çok kıymet bildi sanki

+1 oy
(3,456 puan) tarafından

Tabiki hastasın gitmeyebilirsin. Arayıp kendi çağırması da tuhaf bana göre. Çok lazımsa temizlikçi tutsun. Kayınvalidemin evinde 1-2 defa yemekten sonra süpürge açtım onun dışında elimi sürmem. İhtiyacı varsa temizlikçi alır. 

(6,811 puan) tarafından

Aynen öyle birde ne oldu yine mi hastasın diyor dalga geçer gibi 

(3,456 puan) tarafından

Daha önce bayram için temizliğe gidip yardım ettiysen ordan yüz bulmuş olabilir. Ama her bayram her bayram mecbur değilsin yani 

(6,811 puan) tarafından

İlk yıl gitmiştim 

+1 oy
(23,814 puan) tarafından

İhtiyacı olduğu için beklese yaparım ama 'gelin' olduğum için yapmam gerekiyor diye düşünüp beklerse yapmam benimki de rahatsız yakın olsak elimden geleni yapardım çünkü gerçekten hakkını yiyemem benimki öyle bir bakış açısına sahip değil kendi de bize geldiğinde mutfağıma girer bulaşığımı yıkar sarma sarar sen çalışıyorsun saracak zamanın olmaz der yani başka konuda bir şey diyemem ama bu konuda iyi bir kaynanadır 

(6,811 puan) tarafından

Haha nerde kız 🤣 ameliyat oldum geçen yıl geldi de sadece tek yaptığı çamaşır katlamak onu bende yaparım oturduğum yerde 🤣

(23,814 puan) tarafından

Ya her zaman melek değil mesela daha yeni evli iken ben hastanelik oldum annesi gelsin baksın demişti ki ablamın düşük tehlikesi vardı ve bizde kalıyordu yani annemin gelemeyeceğini biliyordu beni hastanede iken arayıp bir nasılsın bile demeden oğluna ulaşamadığını merak ettiğini falan söylemişti evine gittiğimde hiç özenmez hamile iken kaç kez gittiğimde sadece kısır tarzı şeyler ile öğün geçiştirdiğimizi bilirim ama iş beklemez belki de cesaret edemez bilemiyorum 😂

(6,811 puan) tarafından

Cesaret edip yüzü olmuyordur 🤣

+1 oy
(9,763 puan) tarafından

Valla yakın değiliz aramız 14 saat biz bayramdan sonra gideceğiz eşimin babasını ameliyat ettirmek için dün aradı kaynanam kete ve baklava yapıyormuş birer tepsi size buzluğa atarım dedi bugünde evini boyatıyor temiz eve hazır ikramlığa konacağım 😅

(6,811 puan) tarafından

Oh senin iş iyiymiş 🤣

(9,763 puan) tarafından

Benimki beklemez iş güç Allah var iyidir ameliyat olmaya geldi bana 25 gün kadar kalmıştı kocama hep derdi çocuk uyumuşken çıkın gezin hadi ben hastayım bu kız yoruldu bütün gün diye 

(6,811 puan) tarafından

Kız nerde benimki gezsek kıskanır sorgular bı şey alsa kocam gözü kalır 

+1 oy
tarafından

Merhaba sen kendi rahatsızlığını belirtmissin zaten

gitme 

Kızları gelinleri yapsın 

(6,811 puan) tarafından

Ben köleyim onun gözünde ondan bekliyor 

+1 oy
(1,247 puan) tarafından

Benimki teklif bile etmez beklemez öyle şeyi Allah var. Hatta biz oradaysak eve gitmemizi bekler temizlik yapsın diye. Kızım durmaz yorulmayim ben diye

(6,811 puan) tarafından

Kız benimki bakar gelsin de yapsın diye

+1 oy
tarafından

Eşimin kuzeni var 40 yaşını geçti kadın hemde gelin ama hala kaynanansi iş yaptiriyor bayram temizliği ev işi t üst oturuyorlar bide. Yani şimdi nasılsa 10 sene sonrada aynılar şimdi nasıl alisirsa öyle gider

(6,811 puan) tarafından

Gidemem valla yapsın 

+1 oy
(1,848 puan) tarafından

Bir kere bile gitmedim kendisi de beklemez yapmayacağımi bildiği için heralde hiç lafını yapmıyor valla ben kendi evimi zor yapıyorum onun evine temizliğe gitsem 1 ayda anca bitiririm o derece kötü ben kendisinden beklemiyorum yardım bı zahmet oda benden beklemesin 

(6,811 puan) tarafından

Ben ilk yıl gittim sonra baktım bana kimse fayda vermiyor 

(1,848 puan) tarafından

Aman boşver kendin daha önemlisin

+1 oy
(4,978 puan) tarafından

Benim kaynanada bekler ilk zamanlar yapardım koşardım ordan oraya baktım beni mecburiyetim varmış gibi gördü kızları gelince prenses gibi oturmalarını istedi ama kızları Allah var oturmadılar yardıma koştular.neymiş onlarda kaynana evinde yapıyormuş anne evinde yapmasınmış

Nys ben elimi ayağımı çektim şimdi son 4 yıldır eşim ve kaynım gidiyor temizliğine 

2 oğlu yapıyor onlarda diyorlar karılarımız yapmak zorunda değil biz senin oğlunuz biz yapmak zorundayız diyorlar 

Birri camları siliyor biri koltukları çekiyor kolayda bitiyor erkek gücüyle hemde güle oynaya yapıyorlar şakalaşarak 

Herkes mutlu böylelikle 🤭

(6,811 puan) tarafından

Ohh en güzeli 🤣 bende dedim eşime git sen 🤣 ablanı da al koluna 🤣

+1 oy
(8,792 puan) tarafından

O yazlığa gider aylarca kalır geleceği zaman çıkar evini temizlerrdim yemek yapardım eltim elini surmezdi. Ama ben hamile halimle gram yardımını görmedim akillandim. Şimdi yine yazlıkta gelsin kendi temizlesin. Bazıları kıymet bilmiyor hiç gerek yok yorulmaya 

(6,811 puan) tarafından

Aynısı başıma geldj bende gittim hamileyken gelmedi kızım doğdu gelmedi geçen yıl ameliyat oldum yine yoo 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 476 göst.
+1 oy
13 cevap 556 göst.
+3 oy
14 cevap 243 göst.
22 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Esra kurucu (216 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 214 göst.

Kategoriler

1,472,568 soru