+1 oy
192 göst.
Diğer kategorisinde (510 puan) tarafından

Merhaba anneler bugün 5 aylık oldu kizım doğduktan 1 hafta sonra kundak yapmaya basladım öyle uyumaya başladı gece gündüz yapıyorum ama artık rahat uyumuyo galiba gece rahatsız ediyor bı kere biraktirmayi denedim gece uyumadı sonra geri kundak yaptım aradan bir ay geçti şimdi yatirdim kundaksız elini ayağını hareket ettiriyor sanki uyumayacak kalkacak heran şimdi kundak yapsam bu seferde geceleri sürekli oyana buyana dönüyo uyumuyo napacagimi şaşırdım tavsiyeniz varmi

15 Cevaplar

+1 oy
(1,877 puan) tarafından

Ben de oğluma ilk 5 ay kundak yaptim. Daha sonra artık yapmamaya karar verdim zaten rahat olmuyordu. Bir hafta kadar zorluk çektim sürekli uyanıyordu. Alıştı ama sonra. Sen de biraz zorluk çekeceksin ama alışacak kundaksız olmaya. 

(510 puan) tarafından
+1

Valla kundak yapmadım şuan emerken uyudu yerine koydum gözlerini açtı elini hareket ettirmeye başladı kundak yapmadığım için sonra geri uyuttum yerine koydum bu seferde oyana buyana yani sürekli dönüyor :/

(1,877 puan) tarafından
+1

Olsun alışacak , altta arkadaş yazmış ben öyle yapmadım ama o da çok mantıklı kademeli kademeli bıraktır istersen

(510 puan) tarafından
+1

Bakalım bu gece kundaksız nasıl geçecek duruma göre yarın gevşek yapmaya kademe kademe baslicam

-Reklam-
+1 oy
(1,301 puan) tarafından

Aynısını yaşadım. 5 aylık oldu yaz geldi çocuk kumdaksız uyumuyo pişecek diyodum. Sonra yavaş yavaş önce tek elini sonra iki elini çıkararak 10 günde kundak sorununu çözdüm. Alışınca böyle daha rahat uyuyolar

(510 puan) tarafından
+1

Aynen sana katıliyorum alışınca rahat uyurlar . Emerken uyudu yeri koymamla kalkması bir oldu hemen elini yüzüne götürüp hareket ettirmeye başladı kundak yapmadım ya sonra bı şekilde geri uyudu ama yerine koyarken bı an gözlerini açtı sonra kapattı ama uyuyacağıni sanmıyorum alişmadigi icin

+1 oy
(9,082 puan) tarafından

bu saatten sinra kundak istesede uyumasada yapma. artik dinecek . hareketsiz kalirsa kolu bacagi kendini kurtaramaz bigulur. bi kolunu cikar gevsekce bagla kundagi. bikacgun sinra iteki kolunu vikar bikacgun osnra bacaklardan belden gevsete gevsete cikar.

+1 oy
tarafından

Yavaş yavaş gevşek yap destek ihtiyacı işte yanına uyku arkadaşı koyabilirsin ben yazma koymuştum ona alıştı hala sarılır uyur bır buçuk yasında kundagı GEVŞ ettikçe ilk etapta elinden rahatsız olmaz hem de sıkmamış olur rahatlığa alıştıkca açarsın 

+1 oy
(1,721 puan) tarafından

Tamamen değilde yavaş yavaş açarsan belki dhaa rahat olur eliyle yüzünü elleyince uyaniyorlar ama bizimki 1 hafta 10 günde alıştı hepsi öyle yani

+1 oy
(569 puan) tarafından

Kundağı daha gevşek yap birkaç gün, tamamen sıkı tutmasın ama tamamen hareket etmesine de engel olmasın

+1 oy
(490 puan) tarafından

Ben de ilk zamanlar kundakta yatırıyordum 4-5 ayına gelince sıkılınca kendi istemedi sizin bebeğinize İnşallah öyle olur biraz daha hareketlenince 6-7 aylıkken bırakır

+1 oy
(1,875 puan) tarafından

Bu soruyu 5 ay önce sorsaydın hiç kundak yapma derdim ama şimdi mecbur uyana uyana uyumayı öğrenecek malesef  :(

(1,875 puan) tarafından
+1

Artık fazlasıyla tehlikeli çünkü Allah korusun kundaktaki yüz üstü dönerse, sırt üstü dönemez tekrar. 

+1 oy
(1,011 puan) tarafından

Ben kundaksiz büyüttüm, cevremdekiler kizdilar bana . İyi ki de öyle yapmışım . Sürekli uyanıyor ama idare ediyoruz bir şekilde.  Seninki de alışır zamanla sabret 

(2,118 puan) tarafından
+1

Çevrenizdekiler.cok biliyorlarsa kendilerini sarsinlar iyi yaptınız 

+1 oy
(2,118 puan) tarafından

Ben kundağa asiri karşı birisi olarak bir kere bile yapmadım bebeğimde rahatça uyudu ne uyanma ne başka bir şey keşke en başta hiç yapmasaydiniz.

+1 oy
(1,639 puan) tarafından

Bende kundak yaptım iki bebeğime büyük oğlum çok istemedi zaten bırakmamız kolay oldu yenidoğan döneminde bile kundaktan çıkarırdı elini ayağını 2 aylıkken bıraktık 

İkinci oğlum çok sevdi kundağı kundaksız uyumazdı 4 aylıkken artık bıraktırmak istedim dediğin gibi uyumadı 3 gün sonra yavaş yavaş bıraktırayım dedim ilk önce bacaklarını çok gevşek bıraktım bacaklara kolay alıştı ama kolları gevşek yapınca açılınca tekrar kalkıyordu bu sefer bir kolunu sıkı diğer kolunu gevşek bıraktım sonra iki kolunu gevşek sonra da kundağı sadece beline sarıp kollarını içine koydum kundak yapmadım sadece beline sardığım battaniyeye kollarını koydum 1 hafta kadar ondan sonra tamamen çıkardım bi daha da uyanmadı alıştı bence sende yavaş yavaş bıraktır kollarının birini sar diğeri açık kalsın gibi mesela 

+1 oy
(728 puan) tarafından

Bende hep yarım kundak yaptım sadece ellerini bağladım büyüdükçe zaten kendi açıyor uykuya dalınca gevşek bıraktim , bir yaşını geçti hala uyurken kollarıni sararim dalar kundağı acip yatağa bırakırım, sıkı kundak yaparsan ellerini açıp çıkaramaz döner yüz üstü kalır nefesi gider dikkat et 

+1 oy
(56 puan) tarafından

Ben ne kundak yaptım ne yüzünü örttüm ne bere taktım ne de battaniye kullandım.

+1 oy
(959 puan) tarafından

40i cikana kadar yarim kundak yaptim.40indan sonra kundaksiz uyutdum.Ben sevmiyorum kundaklama.Seninkide buyudu birden deyilde az az alistir

0 oy
(22,769 puan) tarafından

Bizim de tam tersi kundak yaptığım için uyumuyodu ilk haftalardan beri öyle devam etti sonra bir daha kundak hiç yapmadık

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 416 göst.
23 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 210 göst.
0 oy
4 cevap 104 göst.
18 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Civciv1234 (1,596 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 458 göst.

Kategoriler