0 oy
151 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (29 puan) tarafından

Arkadaşlar merhabalar gebelikte progesteron kullanan olduysa tecrübelerini benimle paylaşabilir mi Hamilelik sürecinde koyu kahverengi kanama normal midir ayrıca

6 Cevaplar

0 oy
tarafından

3 ayda başladım hap olarak 5 aya kadar kullandım kasik ağrılarıma cok iyi gelmisti

(29 puan) tarafından

Siz kasık  ağrısı için mi kullandınız yoksa kanamanız olduğu için mi

tarafından

Leke gelmişti kasığımda aşırı ağrılar oluyodu bide iki kerede iğnesini vurdum yeni geldi aklıma ama çok iyi gelmişti korkma canım eğer kanaman varsa korkma nasibi varsa gelir dünyaya 

-Reklam-
0 oy
(2,832 puan) tarafından

Değildir. Hamilelikte hiç bir kanama normal değildir, çoğunlukla düşük tehlikesidir. Kanaması olan birinde dinlenme süresi çok önemlidir. Durana kadar ağır iş yapilmamali sadece dinlenilmeli. Ben 32 hafta kullandım progestan. Kanama için kullanıyorsunuz zaten. Devam eder ve kesilme olmaz ise ptoluton iğne tedavisi de ekleniyor. Kanamaniz varsa tuvalet harici kalkmayın. Yoksa dinlenmeden geçmiyor. Ben 5 ay kanama ile gebelik geçirdim. Çalışıyordum progestan ve iğneye rağmen ara ara devam etti. Gebelikte bir zararı yok. Tam tersine vücuda hormon ekleniyor. 

(29 puan) tarafından

Bugün doktoruma gittim kanama için kanamanın renginin berrak olmadığını bununda iç rahatlatıcı olduğunu söyledi ve progesteron verdi. Neden oldu bilmiyorum başlarda biraz kahverengiydi 2-3 gündür ama bugün biraz daha arttı. Dr. Vajinal ultrason ile muayene etti bebeğin kesesi duruyordu

(2,832 puan) tarafından

Zaten kırmızı veya açık pembeye dönünce düşük oluyor demek çoğunlukla. Kahverengi kanama da düşük tehlikesi demek. Dikkat etmeniz gerek. Yine yerleşme kanaması da olabiliyor ama sizinki onun için fazla. O normalde bir pedi doldurmaz. Bol bol dinlenin geçmiş olsun

0 oy
(124 puan) tarafından

Kaç haftalık hamılesınız acaba 

(29 puan) tarafından

Dört hafta oluyor 

(124 puan) tarafından

Bendede olmustu ama uzun surmedı doktor ılacı verdi yınede oncesı dusuk olduğu ıcın yerleşme kanaması olabılır dedı bu haftalarda yorma kedını yınede dıkkat et ılacını düzenle kullan kanama alanı olmasın 

(29 puan) tarafından

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim daha önce iki kez düşük yaşadım ama hiç böyle kanamaların falan olmamıştı ikinci aya gelince bebeklerde kalp atışı alamamıştık sadece

(29 puan) tarafından

Bir de içimi gerçekten rahatlatmak için soruyorum progesteron ilacımı kullanınca kanamanın önüne geçip düşüyor engellemiş olacağım yani değil mi

0 oy
(3,652 puan) tarafından

Hamilelik döneminde olan kanamalar normal değil. Mutlaka doktorun muayene edip nedenini bulması lazım. Progestéron bu kanamaları durdurabilecek bir hormon. Ben iki hamileliğimde de ilk 3 ay vajinal yoldan kullandım. Bazıları ağız yolu ile alıyor. 

0 oy
(4,167 puan) tarafından

Ben son ikizlerden kullandım. Ağız yoluyla değil, fitil olarak alırsan daha çok etki eder dedi doktorum. Sorun yoktu ama her ihtimale karşı başlandı. 7.aydı galiba bırakabilirsin dediler. Bıraktım. 

Bu arada gebelikte kanamanın rengi ve miktarı ne olursa olsun normal değildir. 

0 oy
(730 puan) tarafından

Benim ilk süreçte kahverengi akıntım oldu , hap olarak kullandım sonra fitil olarak kullandım sorun geçince bıraktım bir zararı yok , düşüğü önlüyor, lekelenme falan olunca doktor veriyor tedbir amaçlı 

(29 puan) tarafından

Ne kadar sürmüştü sizin lekelenmeniz .

(730 puan) tarafından

Bir ay ama bazen hiç gelmezdi bazen çok az bir damla şeklinde olurdu, çok gelmedi hiç , sonra kesildi.  İlk aylardı yerleşme kanaması da oluyor bu şekilde ama tedbir amaçlı kullanmak gerekiyor 

(29 puan) tarafından

Şu an nasılsınız peki  ben de progesteron kullanıyorum çok şükür azaldı 

(730 puan) tarafından

Allah'a şükür sorun yaşamadım şimdi son ayım hamileliğimin inşallah sende sorunsuz geçirirsin

(29 puan) tarafından

Allah razı olsun inşallah inşallah 🙏🏼❤️

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 48 göst.
0 oy
12 cevap 537 göst.
+2 oy
3 cevap 224 göst.
7 Mayıs 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde 22sevg (36 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,985 soru