0 oy
255 göst.
Diğer kategorisinde (6,947 puan) tarafından

Akıcı konusmuyor biliyorsunuz oyun grubuna basladik parka cikiyoruz surekli kalabalik yerlere sokuyorum ekranı sifirladım kitap okuyoruz ya da yukselen zekanin konusmaya basliyorum kitaplarina bakiyoruz baska neler yapabilirim bu meseleyi kafama cok takiyorum kizlar önerisi olan var mi 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

Yaptığın her işi anlat detaylıca ve kitap okumaya devam et

(6,947 puan) tarafından

Tamam canım yaptigim isleride anlatayim tesekkur ederim 😇

-Reklam-
0 oy
(3,366 puan) tarafından

Yaptığınız şeyler gayet iyi. Emin olun hepsi kafasında kodlanıyor. Sürekli sohbet edin, yaptıklarınızı açıklayın. Mesela bir kitabı anlattınız ona, resimlerine bakıp onun  anlatmasını isteyin. Böyle böyle gelişir zaten. 

(6,947 puan) tarafından

Tamam canim tesekkur ederim

0 oy
(508 puan) tarafından

Çoğu şeyi yapıyormuşsun zaten bunun dışında bolbol sohbet edeceksin canim sürekli konuşacaksın çocukla kaç yaşında acaba kaç kelimesi var cümle kurmasi nasıl bebeğinizin 

(6,947 puan) tarafından

37 aylik canim ikili uclu cumlesi var bizde kelime sıkıntısı var 50 kusur kelimesi var o yuzden cumleler ayni kelimeler etrafinda dolaniyor yeni kelimeler ogrenmeye basladik ama mesela adin ne dedigimde cevap vermiyor kendi adimi soruyorum soyluyor halasinin ismini soyluyor falan 

(508 puan) tarafından

Bol bol konuşun canım normal gibi bebeğin zamanla kelime haznesi artar 

(6,947 puan) tarafından

Konusma geriligi var biraz iste canım  onuda bir halletsek sıkıntım kalmicak kafama cok takiyorum

(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sen çok konuşacaksın ki çocukla o da konuşsun canım ben bıdır bıdır hiç susman mesela yapım öyle cocukda susmuyor, bazen gerçekten sesten kafam ağrıyor benimde ,hani yapı olarak daha sakin bir cocukda olabilir bebeğin  ,sende sakin bir yapın olabilir ,birde biraz oyun oynarken falan heyecandir çocuğu , yeni yeni kelimeler öğret aşar bence çok bir sıkıntı yok anlattiklarinda aslında normal bir çocuk bebeğin , sadece oyunlarınızı günlük konuşmanızı artirin hiç susmayin siz iş yaparken bile şarkı söyleyin çocuk şarkıları da olabilir normal şarkılarda ben oyleyimdir ,çocuğun hafızasına işler evde ne kadar çok hareket konuşma çoksa cocukda kapıyor sana tavsiyen bikana kadar çocukla konuşun bazen bizimki der yeter artık annecim kafam şişti :D benimde yapım bu şekilde cocukda çok konuşuyor ev bazen bizim bir kaos ortamı oluyor herkes aynı anda hiç susmadan konustugu için 

(6,947 puan) tarafından

Cocuguma neler anlatabilirim konusunda hic bir fikrim yok iste kitaplari okuyorum resimlerine yorum yapiyorum mesela kus resmi hangi renk diye falan diye soruyorum eskiye bakinca iyi ama akici konusmasi gerekiyormus bu yasta 

(508 puan) tarafından

Herşeyi konusabilirsin canım yetişkin birine anlatıyor gibi anlat ama oyun şeklinde olsun mesela sağ sol diye anlat ama burası sagimiz burası solumuz Dön bakayım sağ sola oyun gibi yada deve c,üce oynardık biz arabaları anlatırdım camdan bakarken arabaların renklerini sayardik mikrop nedir anlatırdım mikropları mikroskop ile bakarız o ne biliyormusun bilim adamlarının mercekler ve ışık sayesinde mikroklari görebildiği aletin adı mikroskop çünkü mikroplar gözlerimizle göremeyeceğimiz kadar küçücükler minicikler sayılar saat yaş yüzünün organları iç organları görevleri neler  mevsimler sıcak soğuk aklına ne gelirse anlat ,gün içine de entegre et ama mesela bulaşıkları yikamazsak pis olur ben o yüzden bulaşıkları yıkıyorum ,yada makineye koyarsak bu makine elektrik ile calisiyor biliyormusun peki bulasiklari yikamazsak ne olur pis olur ,pis olursa ,mikroplar oluşur gibi gibi aklına ne gelirse canım sonra tekerlemeler ,şarkılar söyle. Ne olursa konuş canım normal şeylerde konusabilirsin bu yemeği sevdin mi en çok ne yemeği seviyorsun bugün kendini nasıl hissediyorsun mutlumu üzgün mu şaşkın ne demek gibi gibi çok örnekler artabilir 

0 oy
(5,660 puan) tarafından

Siz nasıl konuşuyorsunuz o çok etkili. Sizin ve eşinizin kelime haznesi zengin ve dil becerileriniz gelişmiş mi? Hep sizi duyduğu için sizi tekrar edecek. Sizin katkınız çok önemli 

(6,947 puan) tarafından

Esi calisanlarin da bahanesi o oluyor genelde ben goruyorum parka genelde anneler cikariyor oyun yerlerinde hep anneler var oyun gruplarinda da babasiyla gelen 5  parmagı gecmez ya da gelseler bile aliyorlar eline telefonu cocuklarina göz ucuyla bakiyorlar erkek mantigiyla kadin mantigi cok farkli bizim fizyolojimiz cok farkli erkeklerden 

(5,660 puan) tarafından

İşte ona göre eç seçimi yapmak gerekiyor... Eşimin sadece hayat arkadaşlığı yeterli değil. İlgili bir baba olması da benim için lazım. Flört döneminde kırk kere düşünüyordum bu adam nasıl bir baba olur diye. O yüzden 4 sene sürdü flört 😄 Erkeklerin iyice değerlendirilmeden koca diye alınmaması gerektiğini düşünüyorum ben. Kızım olsa ilk vereceğim öğüt bu olurdu. Evlenmiş olmak için evlenme, hayatı bölüşmek ve dünyaya getireceğiniz canı birlikte büyütmek için evlen. Allah her kadının yardımcısı olsun inşallah. Aklını zihnini açık tutsun. 

(6,947 puan) tarafından

Esim konusunda sikayetim yok ki benim sadece fazla calisiyor bos vaktindede ilgileniyor ama bazen gec geliyor temposu agir ona da hak veriyorum is yogunlugu normal olsa daha fazla ilgilenir belki 1 saat ilgilenmez uyuyana kadar ilgilenir ben fazla sessizim cocukla ne konusmam gerektigini bilemiyorum o yuzden kitaplar benim acimdan daha iyi ordakileri ona anlatiyorum resimleri yorum katiyorum elimden geleni yapiyorum parka cikariyorum akranlariyla vakit geciriyor kalabalik yerlere sokuyorum her hafta anneanne babaanne gidiyoruz eskisine bakinca daha iyi ama daha fazla ne yapabilirim diye sordum sadece

(5,660 puan) tarafından

Ben de sen ve eşin daha çok konuşun demek istedim ama konu konuyu açtı. 

(6,947 puan) tarafından

Esime biraz baski yapabilirim bu konuda konusmasi icin bende neler konussam bilmiyorum ki kitaplardan daha fazla faydalaniyorum bu yuzden resim hakinda soru falan soruyorum mesela o benim icin daha iyi oluyor

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 353 göst.
25 Mart 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,368 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 132 göst.
0 oy
2 cevap 156 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde UmAYElcin (298 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 182 göst.

Kategoriler