0 oy
446 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (914 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

İyi günler hanımlar. Kısaca anlatmaya çalışayım. Biz evlendik evleneli hiç eşimin memleketine kayınvalidemlerin yanına gitmedik 3 yıldır. Ben bu süre içerisinde kendi memleketime 1 kere gittim. Eşim senelik izindeyken dedim anne babana gidelim diye gitmek istemedi. Şimdi bayramda İstanbul'a gitme planım var temmuzda da memlekete gideceğim. Ama ikiside keyfi değil biri nişan biri düğün. 

Geçen yaz eşimin annesi eşime "Ruhefza ile kızını gönder" demiş eşimde Ruhefza bensiz gelmez demiş. Bazen de eşimi arayıp Ruhefza bizi aramıyor neden falan diyo. Eşim aramama sebebimi biliyor bu arada. Ayda 2 falan ararım. Ama kayınpederimi aramam bile sorun kayınvalideyi şahsi telefonundan arayacakmışım falan filan..

Şimdi ben İstanbul'a ve memelekete gidersem kayınvalide eşimi bunaltırsa laf söz ederse huzurum kaçmasın istiyorum. Siz olsanız gider misiniz hem İstanbul'a hem memlekete?

Bu arada memleket dediğim benim memleketim. Eşimle memleketlerimiz farklı. Orda düğünümüz vardı yaptık geldik daha gitmedik

11 Cevaplar

+1 oy
(3,976 puan) tarafından

Eşim olmadan hicbir akrabasına gitmem ben. 

(914 puan) tarafından

Bende bu kafadayım. Tamam aile ziyareti çok güzel ve dini açıdan çok önemli ama toplum tarafından herşeyin kadına yüklenmesini çok yanlış buluyorum. Demiyor ki kadınlar kaynanalarına gitsin eşinin ailesini hoş tutsun. Neden hiç bir kadının annesi damadıyla torununu çağırmıyor. Yada neden hiç bi adam aaa kayınvalidemi aramalıyım çocuğumu alıp yanına gitmeliyim demiyor. Düşününce saçma ama mantıken değil. Ben gelinsem oda damat ben anneysem oda baba. O bi annenin biriciğiyse bende bi annenin biriciğiyim kimsenin böyle davranmaya, konuşmaya, beklemeye hakkı yok. 

(1,970 puan) tarafından

Ne güzel yazmışsınız içim soğudu ,Ruhefza

(914 puan) tarafından

İçim çok dolu ondan sanırım 😊teşekkür ederim 💐

-Reklam-
0 oy
(8,189 puan) tarafından

Torunlarını görmek hakkı evet giderdim

(914 puan) tarafından

Torunlarını görmek tabi ki hakkı ama kimse gelmesin demiyo ki. Kalksınlar gelsinler. Eşime gidelim dedim gitmedi bende tek gitmek istemiyorum. Memlekete gideceğim dediğim benim memleketim bu arada eşimle farklı yerlerdeniz

(9,079 puan) tarafından

esin gtmek istemiosa ne ala yat kalk sukret benimki zorla yani ben gonulsuz bir aekilde gdiyorum her sene mecburiyetten. ana babasida yok amca ve yengeye gdiyoruz derdimiz neyse eziyet cekiyoruz bi hafta. anne babasinin mezarina gdio falan tamam gdelimde iki gun neyimize yetmio. sinir oluyorum amca yenge ölmeden bana rahat yok anlicagin.esin gtmek istemiosa kendin ve ccklar biye gdeainizki griosaniz arada bi herp birlik gider birkac gun kalir donersiniz. esin gtmiosa yapcak bise yok demekki anne babasiyla aile bagi kurmak istemio adam

(1,970 puan) tarafından

Torununu ozlediyse kendi gelsin ayağına mi gidicez der gitmezdim

(914 puan) tarafından

@Casperiye evet de işte bunu anlasalar. Bide söylem hiç hoşuma gitmedi. Ruhefzayla kızını gönder. Adrese teslim paketiz çünkü biz kargoya vercek gidicez 🤦🏻 Allah sana da yardım etsin ne diyeyim insan birşeyleri eşi için bile olsa zorla yapınca kötü hisseder. 

(914 puan) tarafından
+1

@Karkuresi Dimi ama 💪🏻

0 oy
(2,491 puan) tarafından

Büyük bir sorun yoksa giderim de ararım da bir bayram erkek tarafına bir bayram kız tarafına ve bu sene kaynanaya seneye anneme şeklinde eşit olmalı bnce onlarda anne baba görmek ister 

(914 puan) tarafından

Ya evet bunu bildiğim için stresliyim. Ama eşim o kadar teklif etmeme rağmen izninde gitmedi ve ben yalnız gitmek istemiyorum. Biz çok uzak yerlerden evliyiz kayınlarımı falan 2 kez anca gördüm kayınvalidemi falan da 4 kez. Napcam ki orda tek başıma. Bide hadi bu sene tek gittim bu sefer beklenti olcak her sene her sene tek gidemem. 

(2,491 puan) tarafından

Kaynana komşu ev işi vs geçer zaman nolcak ayak uydurun stres yapacak hiçbir şey yok bnce

0 oy
tarafından

Eşin ailesini 3 yıldır görmüyor mu. Hep onların da gelmesi olmaz eğer geliyorlarsa tabi. Hiç değilse izinlerde bir kaç gün ailecek gidilmeli, yalnız gitme bence de. Kimse için de planımı bozmam laf etme gibi hakları yok susturmakta huzurunuzu kaçırmamakta sizin elinizde

(914 puan) tarafından

Görmüyor. Hiç gelmiyorlar bir tek doğumumda kayınvalidem geldi oda keşke gelmese dedirtti. Eşim Allah razı olsun bana yansıtmıyor. Ruhefza neden aramıyor deyince bana söyleme kendi aranızda halledin anne demiş. Bende planımı bozmak istemiyorum ama eşime de sürekli bu şekilde konuşursa kaynanam, adam bir yerde dolar diye korkuyorum. Bu arada ben hiç konuşmam ailesi hakkında çekiştirmem ben tarafından dolmaz. 

tarafından

Bu senin problemin değil eşinle ailesinin problemi. Bu kadar mesafe büyük bir şey yoksa çok fazla. Eşinle son bir kez daha konuş ömür boyu böyle gitmeden mi yaşayacak diye gerisini ona bırak. Sana dolma gibi bir hakkı da yok. Senin değil onun ailesine karşı sorumlulukları var. Diyelim ki doldurdu o zaman kendini savunursun senin ailen sen gitmek zorundasın ben değilim dersin 

0 oy
(1,730 puan) tarafından

Senin eşin gitmek istemiyor bence huzurun kaçmaz 

(914 puan) tarafından

Bi yanımda onu diyor ben teklif ettim ama kendisi istemedi daha ne yapabilirim. Bu arada evlendikten sonra 2 kez fırsat izin oldu ikisindede teklif ettim ikisinde de gitmedi.

(1,730 puan) tarafından

Bir kere birşeye müsade edersen devamı gelir senin yapacağın birşey yok artık iki kere söylemissin başkası için planını bozma 

(914 puan) tarafından

Haklısın canım teşekkür ederim 💐 

0 oy
(22,944 puan) tarafından

Eşin gidipte sen gitmiyor olsan sorun ama ikinizde gitmiyorsunuz ki ayrıca nişan düğün varsa tabiki gideceksin bence alttan alma onun istediği olursa hep olsun diye bastırır 

(914 puan) tarafından

Evet dimi ya. Bende ondan korkuyorum hani gitsem her sene bekleyecek görev olarak görecek. Ben gitmemde demiyorum giderim ama eşimle. Geçen sene memlekete giderken eşime dedim sorun ederlerse diye ben hallederim demişti. 

(22,944 puan) tarafından

Ben bir kez daha yeni evlendiğimde eşim olmadan gittin düğünüm olmamıştı daha çokta kaldım yetti de arttı şimdi her yıl gidiyoruz ama maksimum on gün hiç bir koşulda da ( düğün cenaze tarzı ekstrem durumlar hariç ) eşim olmadan gitmem 

(914 puan) tarafından

Bence de olması gereken bu. Eşim  bizde gelin bayramda seyranda gönderilir dedi. Bende ben sizi bilmem ben seni bilirim istemezsem gönderir misin dedim. Tabi ki hayır dedi Allah razı olsun onluk bi sıkıntım yok kayınvalidem işte huzursuzluk çıkarıp eşimi bunaltsın istemiyorum.

0 oy
(18,421 puan) tarafından

Sende keyfi bir gidiş olmadığını söylüyorsun ben olsam giderim her türlü laf edilcek zaten en azından gideyim de edilsin bende 2 ay içinde 2 kere gittim biri bayram için di ona bile laf etti kaynanam bayram günü gidilir mi diye öteki de annem hasta olduğu içindi ondada 4.gun ne zaman gelcen diye aradı.. sen planını bozma konuşan her türlü konuşuyor yani 

(914 puan) tarafından

Çok haklısın. İşte bende sürekli eşime konuş konuş devam ederse adamı bunaltır diye korkuyorum. Oda annesi sonuçta kabul saygım sonsuz onu üzmesin kırmasın. Ama bana da zorla annemi ara yanlarına git derse bu sefer bizim aramızda sorun olcak. Bu kadın bana annem babam yokken çeyizime herşeyi zorla aldırmış kadın. Yalnız olduğumu bile bile. Yok bulaşık makinesi al yok yatak odası al. Misafir yemek takımı aldım burda gurbetteyim kimse gelmez günlük almıcam dedim yok olmaz alacaksın mutfağı yapcaksın. Kimsesiz evlenirken yaşadım bunları. Çok ağırıma giden şeyler var o yüzden yalnız gitmek istemiyorum 

(18,421 puan) tarafından

Gitme canım mecbur değilsin kendi çocukları dışında merhamet etmezler çok iyi bilirim merak etme . Eşinde az çok annesini biliyorsa ses etmez ederse de güzellikle konuşup çözersin 

0 oy
(561 puan) tarafından

Sen kendi memleketine gidersin çünkü senin ailen çevren orada gayet normal ama eşinin memleketine tek başına gitme evet eşinin ailesi ama adı üstüne eşinin ailesi eşin olmadıktan sonra senin orda işin yok benceee.  Gittiğinde bir olay olur küçük birseyse büyütürler veya farklı anlatırlar sen kendini ispat edemezsin tek başına kalırsın filan valla 10 kaynanadan belki 1 iyi  çıkıyor. Bosver. Eşin kendj ailesine gitmiyorsa senin de eşin yokken orda olman yanlış. Görmek isteyen gelsin senin evinde görsün etsin hasret gidersin 

(914 puan) tarafından

Bak evet bu açıdan hiç bakmadım çok haklısın.  Gerçektende orda bişey olsa ayıkla pirincin taşını. Eşim bana güvenir eder tabi de bi tarafta annesi 

0 oy
(4,876 puan) tarafından

Çok ozleseler oğullarını csgirirlardi beraber gelin derlerdi. Belki de etraftan gelin gelmiyo lafı olduysa onun için çağırmıştır ya da ben davet ettim gerisi onlara kalmış demek için. Madem çok bı samimiyetiniz yok ben de tek gitmezdim. Planını bozmaya değmez. Çok ozlerse oğulları gitsin. 

(914 puan) tarafından

Yok yok samimi değiliz. zaten asla gitmem demiyorum yalnız gitmem. Eşimde böyle olduğunu bildiği için şükür hak veriyor bişey demez o baskı yapmaz. Teşekkür ederim yorum için 💐

0 oy
(2,533 puan) tarafından

Üşenmeden yorumları okudum çünkü 3 yıl bana çok uzak bir zaman geldi. Bence ortada çok büyük sıkıntı yoksa gidilmesi lazım. Eşinizin de kendi gitmek istemesi gerekiyordu..

Eğer kaynana ilgili büyük bir sıkıntı yoksa beni aramıyor demesi çok büyük dert değil. Bırak söylesin 

Anneniz içindd 3 yılda 1 gitmek çok az bence 😧

(914 puan) tarafından

Annem babam hayatta değil canım benim. Ben mezarlık ziyaretine bide kardeşimi görmeye gitmiştim.  Kayınvalideyi haftada bir muhakkak arardım benim dakikam yok derdi aramazdı. Görümcem dünya iyisidir hamileyken yanıma geldi.. kayınvalide görümcemi her Allah'ın günü ne yapıyorsun diye aradı. Tansiyon sorunum vardı gebelik zehirlenmesinden çok korkuyorduk bir kere beni aramadı. Madem öyle dakikası kızına var deyip aramayı azalttım. O yüzden bence de söylensin eşimde biliyor durumu. 

(2,533 puan) tarafından

Üzdüysem özür dilerim. Başınız sağolsun 🌸

O zaman mesafe en iyisi 👍🏻🫶🏻

Benim kayınvalidem de aramıyordu ben en son 2 yıl önce aradım Galiba 😅

(914 puan) tarafından

Hayır üzülmedim nerden bileceksin ki 😊

bende çok aramıyorum mümkün olsa hiç aramam ama ortada büyük bir durum olmadığı için eşim hatrına mecbur arıyorum 

0 oy
(1,970 puan) tarafından

Ben hiç gitmezdim ne o öyle niye aramıyor etmiyor diye şikayet etmek ayrıca böyle zihniyetde biri yarında geldi o u yapmadı bunu yapmadı öyle oldu böyle oldu şikayet hiç bitmez boşver huzur mesafede bazende tabi farklı olacağını düşünüyorsan git sen bilirsin ama ben de olsam eşimsiz gitmezdim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 160 göst.
20 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 266 göst.
1 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 209 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 115 göst.