0 oy
299 göst.
Diğer kategorisinde (19,903 puan) tarafından

Oğlum mama içerken uykuya dalıyor o şekilde uyuyor ancak bu bize baya zor bir durum olarak geri dönüyor çünkü bitmeyen bi gaz sıkıntımız var çok kez doktora gittik ama ne yazık ki mama içtiği sürece bu sorun devam edecek mamadan başka ne verebilirim uyuyacağı zaman gerçekten çok zorlanıyorum benim gibi olup da çözüm bulabilen varsa yazarsanız sevinirim 

12 Cevaplar

+1 oy
(439 puan) tarafından

Muhallebi yap canım, uykusu gelmeden bir saat önce falan yedir .

Biberon sorunu sadece gazla bitmeyecek o şekilde uyumaya alışınca hep biberon istiyor ,hep mama istiyor ,oğlum 40 aylık 2 ay oldu biberonu bırakalı gece onsuz uyumazdi boş olsun ama illa emmek.istiyordu onu

(19,903 puan) tarafından

Biberonu bırakınca nasıl uyutucam ki şuan mesela onu içerek uyuyor sallamıyorum herhangi bişi yapmıyorum nasıl bıraktıracağım bilmiyorum şaştım kaldım 😔

(439 puan) tarafından
+1

Benim oğlum bütün gün bir lokma yemez hep mamayla bekleniyordu 3 yaşında birde sen düşün aklı eriyor, gündüz o acikmadan ne seviyorsa önüne koydum ama yedirmedim kendi istediğinde aldı yedi , gecede arabada gezdirip uyuttuk bir hafta sonra bana sarılarak uyudu

(19,903 puan) tarafından

Darısı bana inşallah farklı bi uyutma yöntemi arıyorum bende 

-Reklam-
+1 oy
(3,154 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benim oğlum da 15 aylık. Benimkini hala emziriyorum. Ama karnı toksa, emzik niyetine istediği için vermiyorum.

Uyumadan en az yarım saat, 1 saat öncesinden biraz meyve ya da yoğurt yiyiyor. Gaz sancısı olmuyor öyle. 

(3,154 puan) tarafından

Kabız yapmaz. Su zaten. Gaz da yapmaz ama biberon kullanması, emerken hava yutmasına sebep olduğu için her türlü gaz ihtimali olabilir. Bunun için anti-kolik biberonlar var. 

(19,903 puan) tarafından

Evet haklısın anti-kolik biberon şu üst kısmında delik olanlar değil mi evde bir tane öyle var aslında 

(3,154 puan) tarafından
+1

Delik kısmını hatırlamıyorum, ama taban plastiği bayağı kalın oluyor diğerlerine göre. 

(19,903 puan) tarafından

Bi araştırayım onuda inşallah çok teşekkür ederim ❤️

(3,154 puan) tarafından
+1

Rica ederim, bol şanslar 🍀

+1 oy
(5,807 puan) tarafından

Yoğurt işe yaramaz mi acaba

(19,903 puan) tarafından

Nasıl vereceğim ki şuan mesela yattığı yerden mama içiyor o şekilde dalıyor uykuya mamayı ve biberonu tamamen kessem nasıl uyur bilemiyorum şaştım kaldım 

+1 oy
(5,124 puan) tarafından

İrmikli muhallebi yapabilirsin uyutmadan 1 saat önce yedirirsin. Biberonun içine su koy bebekler alışıyor malesef alişkanlik haline getirdiği için uyku sırasında istiyorlar en güzel çözümde su koymak 

(19,903 puan) tarafından

Su koyunca direkt yatakta ayağa kalkıp bi hışımla yere fırlatıyor o anı gör yani komik de bir yandan sinirleniyor baya değişik 🤷🏻‍♀️😄

(5,124 puan) tarafından
+1

Hahaha simdi ki çocuklar fena :) hero babynin ballı irmikli maması var farklı bir marka olan arı mamaninda var bunlar sulandirip biberona koyup iciriyorlar onu dene bir marketlerde bu mamalar var 

(19,903 puan) tarafından

Teşekkür ederim gittiğim zaman onlara da bakacağım ❤️

+1 oy
(1,286 puan) tarafından

15 aylık mama kaynaklı gaz olmaz canım ya baya büyük. Sulandırılabilen kaşık mamalar var bide onu dene istersen 

(19,903 puan) tarafından

Bilemedim doğduğundan beri çekiyoruz bu sorunu ama mamaya geçtikten sonra daha çok gaz oldu şaştım kaldım bende sulandırılan mama nasıl oluyor ilk kez duydum 

(1,286 puan) tarafından
+1

Hem kaşıkla hem biberonla verilebilen ek gıda mamaları var. Sanırım hero baby markasınındı. Kaşık maması Kutunun üstünde biberonla verilebilir yazıyo markete gidince Onlardan bi dene belki  gaz problemi olmaz hem doyurucu da olur

(19,903 puan) tarafından

Doğru söylüyorsun buna da bakayım müsait zamanda ❤️ çok teşekkür ederim 

+1 oy
(2,746 puan) tarafından

Su verin diyecegim ama bu da ilerde tuvalet eğitimi zamanında size sorun olarak dönecek. Emzikle uyumaz mi? Dişlerine de zararlı bu şekilde uyuması

(19,903 puan) tarafından

Emziği 8 aylıkken kendisi bıraktı şuan asla istemiyor

+1 oy
tarafından

Ablam yogurdu hafif sulandırıp verirdi yiğenime uzun bi süre öyle devam etmişlerdi

(19,903 puan) tarafından

Sanırım bende bunu deneyeceğim inşallah işe yarar 

+1 oy
(1,989 puan) tarafından

Ben hep yatarken çorba içirip yatırıyorum 1 saat yada yarım saat öncesinden 3 cocugumdada biberon kullanmadığım için bilmiyorum 

(19,903 puan) tarafından

İnşallah bende bıraktırabilirim biberonu

+1 oy
(4,347 puan) tarafından

Ayran yapsan hem daha rahat uyur

(19,903 puan) tarafından

Şekerli ayran a ne kadar miktar katıyosunuz şeker 

(4,347 puan) tarafından
+1

Yani büyük biberon 1 su bardağı alıyor ya mesela. Ben 1 su bardağı ılık ayrana 1 tatlı kaşığından biraz az katıyorum. Tepeleme değil göz kararı. Hem uyku yapıyor hem tok tutuyor. Şeker iyi mi değil ama varsa bal da katabilirsin 

(19,903 puan) tarafından

Bal ve ayran garip olur mu acaba var evde ama bilemedim 😅

(4,347 puan) tarafından

Şeker de aynı görevi görüyor 🤣 balın tadı farklı tabi ama bizim yadırgadığımız tatlar tuhaf bir şekilde çocuklarınız seviyor 🤣 mamanın tadından iyidir. Ballı yoğurt işte öyle düşün ben yerdim mesela 

(19,903 puan) tarafından

Olur deneyeyim 😁

+1 oy
(14,421 puan) tarafından

Benimki de Emerek uyuyordu 14 aylıkken kestim sütten çok aşırı düşkündü Memeye

Mama içiyor bir kere ama gece kalktığı zaman veriyorum uykuya yatarken vermiyorum onu da ilk başta alamıyordu mamaya da zor alıştırdım daha küçük diye

Direkt kestim vermedim yani yatağına koyup pişmiş yapmayı denedim başlarda da çok zor oldu ama alıştı 

(19,903 puan) tarafından

Çok ağlıyor bende nasıl bıraktırcam bilmiyorum vallahi 

(14,421 puan) tarafından
+1

Kolık geçmişi olan meme bağımlısı idi benimlide aliştı 18 aylık olacak 

(19,903 puan) tarafından

İnşallah benimkide alışır böyle zor oluyor gerçekten 

(14,421 puan) tarafından
+1

Allah kolaylık versin canım 

(19,903 puan) tarafından
+1

Amin çok sağol💕

+1 oy
(2,154 puan) tarafından

Ben Jersey süt veriyorum. 8 ölçek fln içiyor. Sabaha kadar uyanmiyor o zaman 

(19,903 puan) tarafından

Kabız veya gaz sorunu olıyo mu peki onda seninki kaç yaşında 

(2,154 puan) tarafından
+1

Benim kız iki hafta sonra 14 aylık olacak. Şu zamana kadar gaz veya kabızlık yapmadı. Jersey süt bağırsak sistemine çok iyi geliyor. İstersen googleden araştır canım.

(19,903 puan) tarafından

Çevremde satan var da onu nasıl muhafaza ederiz alınca buzluğa az az miktarda koysam bozulur mu 

(2,154 puan) tarafından
+1

Onu bilmiyorum ama ben buzdolabında muhafaza ediyorum. Hatta dün birazını yoğurt yaptım çok güzel oldu. Birde sütün çok güzel kaymağı çıkıyor 

(19,903 puan) tarafından

Doğrudur şuan evde olan imkanlarla ayranla deneyeyim dedim ama ağlama krizine girdi sonradan mama verdim onuda attı ne yapacağım bilmiyorum 🤦🏻‍♀️

+1 oy
tarafından

Canım ben yulaf ezmesini pişiriyorum suda (ince öğütülmüş olan) 

İçerisine denemiş olduğum kuruyemişlerden ceviz fındık badem Antep fıstığı 

Yine denemiş olduğum kuru meyvelerden(pişmiş,) 

İncir kuru kayısı kuru üzüm vs gibi meyveleri katıyorum 

Kış ayında tahin pekmez yaz ayinda bal katıyorum

Sütte katıp blender yapıyorum çok sulu olmayacak tabi biraz katı olsun tok tutsun . 

Bu sayip kattıklarımla 2 kiloluk mama yapiyorum 2-3 gün yediriyorum o şekilde 

Ağır olmuyor az az katıyorum saydiklarimo

(19,903 puan) tarafından

Katı mı oluyor yoksa suyla karıştırıp mı veriyosunuz

tarafından
+1

Çok katı da değil çok sıvı da değil sütle sulandıriyorum biberonun ucunuda makasla aç şöyle nohuttan biraz küçük olacak şekilde rahat yiyebilsn

(19,903 puan) tarafından

Vallahi öyle versem ebedi uyumaz bu çünkü ucu geniş olan biberonla mama içince bile hızlı içip perişan ediyor kendini ben sırf uykuya dalabilsin diye ucu küçük olanla veriyorum mecburen 

tarafından
+1

Biberon ucuyla ne alakası var ki? 

(19,903 puan) tarafından

Ucu çok açık olduğu zaman hızlı içiyor içtiği gibi de ayağa kalkar uyumaz yani onu anlatmaya çalıştım aslında karışık olmuş 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 145 göst.
22 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yaso.yasemin (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 195 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 508 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde iiiinciiii (2,728 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 296 göst.
1 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Emir112021 (178 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,311 soru

24,042,916 cevap