Kızlar ben dün adet oldum yarın da çok yakın arkadaşım sezeryan olacak ona sonra gitsem de olur o sorun değil ama kuzenim de yatış yapılıp suni sanciyla doğum yapacak yanında olmamı istiyor adet olduğumu söyledim öyleyken gidilmez derler ya büyükler nazar olur bebek derler ya . Dedim gelemem ille gel diyor bu konuda fikri olan var mı ? Hem onun yanında da olmak istiyorum hemde korkuyorum 🥹
Hemşireler, doktorlar, hastanede çalışan diğer kadınlar da adet oluyorlar. Ne zararı olabilirki.
İşte büyükler illa kafa karistircak
Adetle ilgili tek sınırlama ibadet ve cinsel ilişki diye biliyorum ( yanlışım varsa düzeltin) gerisi hurafe
Bende öyle düşünüyorum
Ne alaka ya adetliyken neden gidilmiyomuş hangi kör cahil söylüyor bunu. Çıkın şu eski hurafelerden
Ne bileyim annem öyle dedi bendee alakası yoktur dedim
Hayır alakası yok ya
Ben inanmıyorum bu tarz bir şeye bir kadının doğal döngüsü neden günah ya da kötü bir şey olsun her ay yaşanan doğal bir durum bu ben olsam giderdim. Siz nasıl rahat hissedecekseniz.
İşte büyükler illa damardan vuracak
eskilerin uydurması. adetli kişi bebeği görmesin, bebeğe dokunmasın. adetiz hasta değiliz. yaradan bizi böyle yaratmış, ürememiz için.
Annem dedi bana da ne alaka dedim
işte eski kafa
Adetliyken adetli olursun virüslu degil bırakın şu cahil duşunceleri.
Bende zararı olmayacağını düşünüyorum ama çevredekiler de kafa karıştırıyor
Adet olunca veba mı oluyoruz off artık bi 20 level falan atlasa şu ülke insanları yeto
Annem kafamı karıştırdı ne bileyim
Batıl inançlar bunlar gidin sz
Ben de öyle düşünüyorum canım da farklı fikir almak istedim
Batıl inanç onların hepsi
Bende öyle diyorum çevredekiler kafamı karıştırdı
Bebeğe dokunma bebeğe bakma derler. Bebekte kızarıklık filan oluyormuş güya. Ben doğum yaptığım zaman diğer odadaki kişiyi görmeye gittim annem bebeğe baktırmadı. Bakma iyi değil diye. Sonra oğlumu eve getirdik komşu geldi gitti kızarıklık oldu oğlumda annem de kesin adetliydi o dedi. Ama bence de alakası yoktur yani dedikleri gibi hemşireler doktorlar da adet oluyor o zaman bütün bebeklerin hasta olması lazım
Ya bana da çok saçma geldi kızım doğduğu zaman arkadaşım adetliydi annesi geldi görmeye sen gelme çocuk hasta olur demiş
Banada saçma geliyor ama işte büyüklere anlatamıyorsun.
Malesef canım kuzenim izni dahilinde giderim artık sağol
Evet kuzeninde inanmıyorsa böyle şeylere izin verirse git tabii desteğe ihtiyacı olur. Varlığın bile yeter 😊
Valla ilk defa duydum.
Anamdan duydum 🤣
Ben bir sürü hurafeler duydum ama böyle ilginç olanı görmedim duymadım bacım adet hali olunca noluyor gidip bebeğin ve annenin namazını mı kıldırıp mevlüdünü mü okuyacaksın alt tarafı yanına gideceksin bende adetliydim gittim böyle saçmalıklara aldırış etmeyin lütfen.öteden bu yana adet olan kadınlar hep birleylerden dışlanılmış o dönemdeyken pis görülmüş anlamış değilim
Bende annemdne duydum valla saçma geldi
Hic alakasi yok.Boyle seylere inanmayin.Istiyorsaniz gidin kuzeninizde sevinir
İstiyorum annem de olmaz diyor bilemedim
Batıl inanç bunlara inanmak doğru değil doğuma giren ebe doktor adet olmuyor mu doğum yapan kadın 40 gün adetli o zaman bu doğan bebeklere kim bakacak hurafe şeyler dinimizde yeri olmayan şeyler bunlar arkadaşının yanında bulun bence
Ben inanmadım duyunca da insan bir merak ediyor acaba diyor teşekkür ederim
Bende duymuştum bunu 40ı çıkana kadar adetliyken bebek görmeye gidilmez diye komşumuz doğum yaptı annem gitti ben gitmedim adetliyim diye işte beni sormuşlar annemde adetli o gelmedi demiş komşumuz öyle şey mi olur gelsin sevsin bebeği dedi gittim sevdim gördüm 11 12 yaşında şu an sağlıklı ve çok güzel bi çocuk bebekken de hiçbir sıkıntısı olmadı
Ya bana da çok saçma geliyor ama insan da bir tereddüt ediyor
Sonuçta lohusalık hali de bir adet halidir. O zaman bebeği anneye 40 gün sonra versinler. Hem iyi olur biz de dinlenip yorgunluğumuzu atmış oluruz 😂
Yaa güldürdün beni 🤣🤣
Haklıyım ama 😂😂
Annem işte 😅
Ay ne saçma ilk kez duydum :)))
Bende annemden duydum doğum yaptığım zaman da arkadaşımı getirmemisti annesi
Batıl inanç bunlar, yok öyle birsey
Bana da annem dedi de sorgulamak istedim
Ben hiçbir ilmihalde adetliyken bebek görmeye gidmeyiniz lohusayi Ziyaret etmeyiniz gibi bir yazı okumadım.hattta peygamber efendimiz "adetli hanımlar namaz kilamiyorsa mescide kuran dinlemeye gelebilir demiş Ayşe annemize "kitapda okumusdum ...dinde yeri olmayan hurafe bunlar...
Teşekkür ederim canım
Rica ederim 🌺
Tovbe ne batil inancmis arkadas
Doktorlar hemsireler de o süreç içerisinde olabilirler yani
Annemden duydum bende ,🤷
1,469,046 soru
24,067,121 cevap
330,440 kullanıcı