0 oy
349 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (103 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar herkese iyi hafta sonları size danışmak istediğim bir şey var Daha doğrusu size sormak istiyorum belki İçinizde aynı şekilde aynı evde yaşayan vardır diye ben şimdilik Oturduğum yerden taşınacağım ve başka bir şehire gideceğim Orada da ev bulmak çok zordu ve en son bir ev bulduk 2+1 şu anda oturduğumuz yerde 2+1 ve burada çok kurulu bir düzenimiz yoktu Yani eşyalarımın çoğu kolili bir şekilde hiç açmamıştım ev küçüktü şimdiki taşınacağımız yere de evde biraz küçük net 80 brüt 100 olacak şekilde ev taşınacağımız ev eşime de bir şey diyemiyorum başka ev bulamıyoruz burayı mecbur tuttuk Ben de bu evi istedim şimdi bu eve sığdıysak burada neredeyse 3-4 senedir yaşadık oraya da gidip daha iyi bir düzen oturtup gerek fazla eşyaları koymak için olsun gerek daha düzenli bir oturma sistemi olarak olsun oraya sığabileceğimizi düşünüyorum Sizce bu ölçülerdeki eve bir karı koca ve bir çocuk sığar mı sabahtan beri İçim içimi yiyor ya sığmazsak Ya gidip bir şeyler olursa diye, taşınacağımiz ev uzakta gidip kendimizi göremiyoruz Bu yüzden Oradaki bir arkadaşımıza tutturduk ama bir de sürekli videolu konuşma ve resimlerden her şekilde yardımcı oldular ev güzel yeri de güzel benim çocuğum şu anda 5 yaşında bir sene sonra okula başlayacak evin konumu ve her şeyi çok güzel okulun yanında Çarşı içerisinde zorluk yaşamayacağım bir yerde Ama evin ölçüleri bu şekilde Sizce normal standartlarda oraya sığar mıyız Zaten çok fazla eşyamız yok Sadece ufak tefek olarak fazla eşyalarımız var onlar için de bir tane büyük konsol alıp içerisine fazla tabak çanaklara koymayı düşünüyorum Ya lütfen siz de yorumlar mısınız bu ölçülerdeki eve sığabilir miyiz Çünkü şimdiki oturduğumuz yer oradan biçimsiz ama bir tık geniş 2+1 olarak kimseye de tam olarak bir şey soramıyorum eşime söylesem bu sefer kızacak hem bulamıyoruz Hem ev beğenmiyorsun hem de burayı istedin diye orada ev yok değil var ama o kadar uzak o kadar kırsal yerlerde ki korkarsın oralarda oturmaya Ben doğuya gideceğim.lutfen fikirlerinize ihtiyacım var dünden beri icim icimi yiyor 

16 Cevaplar

+1 oy
(1,956 puan) tarafından

Eşyalarını sen bilirsin şimdi biz ne desek olmaz eşyalarını görmediğimiz için. 3 kişilik bir ailenin oyle aşırı bi eşyası olmaz diye düşünüyorum bu sebeple bence sığarsınız. Sığmayan eşyalar için uygun depolama alanları yaratabilirsiniz mesela konsol mantıklı. Balkona ekstra bir dolap yaptırabilirsiniz oraya da fazla eşyaları koyarsın. Dolap üstlerine kutu gibi duran hurçlardan koyabilirsin görüntü olarak rahatsız edici olmaz. Ve en önemlisi en çok ıvır zıvır mutfakta oldugu icin son 1 yıldır kullanmadığın şeyleri kendinle boşuna götürme muhtemelen orda da kullanmayacaksin. Zaten bigün lazım olur diye ayırdığımız şeyler bize fazlalık yapıyor bu gereksiz eşyalardan arınırsan az eşya çok huzur felsefesiyle gayet de sığıp evini mutlu minimalist bir yuvaya dönüştürebilirsin💖

(103 puan) tarafından

Haklısınız vallahi bir çoğunu tasinmadan burada satıp yada birilerine vermek istiyorum en aza indirmek istiyorum bıktım bu fazla eşyalardan ıvır zıvır işte mobilya olarak birseyim yok fazla olarak

(1,956 puan) tarafından

O zaman sığarsınız canım inşallah 🥰hangi şehre taşınacaksınız 

(8,566 puan) tarafından

simdi hangi sehire alisiksan mesela anadiludaki cogu ev 2+1 de olsa yayla gibi evler 120 merekare 2  +1 sigmayan var. mesela istanbulda 76 merekare 2*1 evim. cok killanisli genis genis sigiyorum. ilk evlendigim ev de 2+1 di 100 mreekareden cokdu yayla gibiydi. evin kullanisi da onemli . suanki evimde kolon molin yok. binonceki evimde koln falan vardi daha zor aigiyordim mesela esyalar duzensizdi suan kucuk olmasina ramen kullanisli. giyinme dilabim falan bile var yani utumasasi dyson standi benilim camasirlik supurge falan sigacak alan malan bile var ufak olmasina ramen kullanisli. ev kullanisliysa sigar/8!z kendi evinde dolap kolap yaptirirsin uygun yerlere depolama alani ivin

(103 puan) tarafından

Batmana taşınacağiz canım yeri güvenli iyi bir yerde ev bulmak çok zor ev güzel oluyor yeni oluyor 3+1 oluyor ama ta kırsal alanlarda oluyor Bu yüzden hem şehir içi olsun hem de okula oraya buraya yakın olsun diye düşünürsek mecbur ev küçük oluyor ya da bu şekilde denk geliyor

(103 puan) tarafından

Bu ev bana kullanışlı geldi kutu gibi bir ev kolon yok sadece bir tık gözüme küçük geldi Belki de benim ıvır zıvır eşyam çok olduğu için gözüme çok küçük geldi genel olarak mobilyaların sığacağını düşünüyorum zaten ev kendimizin değil kira

-Reklam-
0 oy
(2,517 puan) tarafından

Arkadaşım 2 çocukla İstanbul Üsküdar'da 65 metrekare evde yaşıyor. Zor olduğunu söylüyor,misafir cagiramiyorum yemek masasına bile yer yok demisti ama bir şekilde hallediyorlar neticede. Evde güvenlik olarak içiniz rahat edecekse bence bir şekilde sığılır. 

0 oy
(6,121 puan) tarafından

Evin metrekarelik ölçüsü değil düzenli olması ve huzurlu olması önemli ev aldım dublex 190 metrekare içinde 6 ay oturup komşular yüzden satmak zorunda kaldım şimdi 95 metrekare 2+1 evde dört kişi yaşiyoruz bu evimi çok seviyorum dört sene oldu alalı ev düzenli yapılmış bende ona göre döşedim fazla eşya sevmem fazlalık gördüğüm herşeyi birine veririm sende öğle kullanmayacak ver gitsin sonra lazım olurlar hiç bitmiyor 

(103 puan) tarafından

Aynen oyle yapacağım valla haklisiniz ne bitiyo nede yenisi yerine geliyo bıktım ıvır zıvırdan

0 oy
(2,232 puan) tarafından

Canım yine sığmazsan kolilerde tutarsın. Çok sıkma kendini. İnan ki evin yeri büyüklüğünden daha önemliymiş. Benim şimdi oturduğum ev 130 m2 ama etrafımda yakın bir bakkal bile yok. Okul, market, eczane, sağlık ocağı hepsi mesafeli. Gözümde büyüyor bir yere yürüyerek gitmek. O yüzden küçükte olsa merkezi olsun daha iyi. 

0 oy
(3,303 puan) tarafından

eşyalarını bilemem ama çoğu insan o boyutlarda evlerde yaşıyor. benim ev 3+1 100 metrekare 😂

0 oy
(1,264 puan) tarafından

Biz iki çocukla çok rahat sığıyoruz ama çocuklar büyür oda yapmam gerekirse sığmayız ben olabildiğince az eşya almıştım 

0 oy
(2,444 puan) tarafından

Benım ev 2+1 85 m2 bende sığarız diye girdim ama orta sehpam 6 kişilik yemek masası tekli koltuk ve misafir yemek setlerim sığmadı hem mutfak dolabı yetmedi hem salon küçük kaldı  bende taşınmayı düşünüyorum hem yenı hemde en az net 95 m2 istıyorum inşallah bakalım

0 oy
(4,825 puan) tarafından

Ya Türkiyedeki ev m2leri çok büyük olduğu için abartılıyor inan bana. 2+1 evde 80m2, eşim ben ve çocuğum gaaaayey rahat yaşıyoruz. 

(103 puan) tarafından

Ya bizde suanki evde rahatiz sadece ıvır zıvırlar çoktu sığmadı çoğunu atıp yada satsak cok rahatlicaz eşimde hic biseyi atmak satmak istemiyor her yere surukleyelim istiyo sinir oluyorum 

(4,825 puan) tarafından

Fazlalıklardan tabi kurtulmanız lazım, madem istemiyorsa yayla gibi ev bulsun. 

0 oy
(22,609 puan) tarafından

Ayrı oturma odam olsun ayrı misafir odam olsam bir sürü tabak çanak olsun süs eşyası olsun dersen 120 m² ye de sığılmaz biz 90 m² 2+1  evde yaşıyoruz eşimin bekar evi ile benim bekar evini birleştirdik üzerine çocuk için yatak odası için mobilyalar aldık üzerine elektronik eşyalar aldık ona rağmen sığıyoruz bir çocuğumuz daha olsa da yine bu evde oturacağız ev kendimizin ve benim okuluma çok yakın diye ama ben biraz minimalist yaşamı savunanlardanim

0 oy
(4,715 puan) tarafından

1+1 eve 4 kişi sığdık bacım 1 haftaya taşınacağım 2+1 rahat rahat sığacağımı düşünüyorum 

Şuan ki evde iki oğlumun ders çalışma masası elbise dolabı ve iki tane çekmece var bunların hepsi iki tane bu şekilde ben sığdıysam sen hayli hayli sığarsın❣️ ilk taşınınca düzeni hemen kurarsan çok rahat olur senin için 

(103 puan) tarafından

Ebeveyn banyosu var orayi kullanmayip fazla eşyaları koysak nasıl olur diye düşünüyorum acaba olurmu 

(4,715 puan) tarafından

Mantıklı olabilir 

0 oy
(15,240 puan) tarafından

Tayincimisiniz.     

(103 puan) tarafından

Evet canım 

0 oy
(2,516 puan) tarafından

Kolili olduğuna göre önemsiz eşyalar demektir. Sat hepsini gitsin kalabalık evin temizliği de zor olur 😁

(103 puan) tarafından

Öyle valla ferah bir şekilde esya olsun istiyorum nasil satsam bilmiyorum çoğu mutfak eşyası tabak çanak ıvır zıvır ama temiz ve kullanilmamis 

0 oy
(1,148 puan) tarafından

2 çocukla 75 Mt2 evde oturdum 1.5 sene tek kızım vardı hamileliğim o evde geçti ama benim aşırı eşyam vardı şimdi 130 Mt2 eve taşındım hâlâ çok eşyam var öyle diyeyim 😂 size tavsiyem eğer yatağınız bazalı değilse baza alın. Çocuğunuzun odasında baza yoksa baza alın. Birde eğer durumunuz varsa dolap yaptırın birbirinden ayrılabilen başka bir eve gittiğinizde sığmazsa ayrı ayrı kullanabileceğiniz bir dolap hem fazlalık eşyanızı yatak yorganınızı kapalı kolilerinizi alır hemde çocuğunuz bir kısmını dolap gibi kullanabilir en uygun oda büyük ihtimalle onun odası olur zaten böyle dar evlerde TV ünitesi gibi kullanabileceğiniz konsol, dolap ve bazalı yataklar çok iş görüyor 

0 oy
(3,071 puan) tarafından

Benim evimde 2 +1 85 kare metre benimde koliler var ama nasıl var ben kiracı olduğum için eve tam yerleşmek istemedim ihtiyacım olanı çıkardım idareli diğerleri kolide duruyor boş kolide var  eğer taşınırsam lazım olur diye atmadım fazla olanı sat kullanmayacağın şeyleri direk at insana yükten başka birsey olmuyor 

(103 puan) tarafından

Ya en çok mutfak eşyası var hic kullanmadiklarim bile çok temiz hepsi toplu almak isteyen olsa hemen vermek istiyorum 

(3,071 puan) tarafından

Dolap uygulamasına koy sana yakın olan kişilere satarsın 

0 oy
(5,184 puan) tarafından

Mezar kaç metrelik biliyor musun 😁

Ayrıca sigarsin tabi 60 metre kareye iki çocuğuyla sığan var. Zor mu evet zor kadın erkek ayrı oturan misafir agirlayamazsin ama sigarsin tabi niye sigamayasin

0 oy
(575 puan) tarafından

Benim ev 2+1 ama amerikan mutfak olduğu için sevmiyorum ama ayrı mutfak olsa 2+1yeterli diye düşünüyorum 

(103 puan) tarafından

Mutfağı ayri bende amerikan sevmiyorum 

(575 puan) tarafından

Bende sevmiyorum ah keşke amerikan olmasa

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 188 göst.
6 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 246 göst.
+2 oy
11 cevap 359 göst.
+2 oy
1 cevap 154 göst.
17 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Kilo alamayan biri (827 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,461,991 soru

23,966,005 cevap

325,839 kullanıcı

...