0 oy
721 göst.
Diğer kategorisinde (26,781 puan) tarafından

Kahve sevenler nasıl sevmeye başladınız içmeyi çok istiyorum ama o acılık tadını alınca bir türlü içemiyorum kokusunu falan seviyorum canım da çekiyor ben gibi olup da sonradan seven var mı 

29 Cevaplar

+2 oy
(5,434 puan) tarafından

Direk kahvesi iç canım 

Yada normal Türk kahvesiyle dibegi karıştır öyle yap canım 

(26,781 puan) tarafından

O acılık tadına nasıl alışırım peki damağıma değdiği an bi garip oluyorum gerisi gelmiyor yani şeker miktarını mı artırmak lazım 

(5,434 puan) tarafından
+1

O zaman direk iç canım 

Dibegin bir sürü çeşidi var 

Şekerini az koy acilik yok onlarda

(26,781 puan) tarafından

İnşallah aşarım bu durumu kokusunu alınca canım çekiyor bazen 

-Reklam-
+2 oy
(3,604 puan) tarafından

Güzel bir arkadaş /aile ortamı olunca, o getirdiği hoş sohbet ile içmeye başlıyor insan. Zamanla da alışıyor. 

(26,781 puan) tarafından

Acılık tadını alınca gerisini getiremiyorum bende bilemedim 🤷🏻‍♀️

(3,604 puan) tarafından
+1

Şekeri arttırın. Olmadı süt ekleyin, yumuşatır. En olmadı, yanında yudum yudum su için. 

(26,781 puan) tarafından

Süt dememiştim hiç belki daha tatlı olabilir haklısın yani bir de o acılık tadını alınca yanında neden çikolata şeker tükettiklerini anlamıştım 😄

+2 oy
(5,198 puan) tarafından

Benimki suru psikolojisi oldu onceden babam severdi alirdi arada iverdik 12 13 yaslarinda falan sonra 15de medreseye basladim bizim hoca 3u1aradanin hastasiydi her sabah kursta bi kupa icerdi bizde eslik ederdik cocuklarin dersini alirken karsilikli otururduk masanin bi ucunda o bi ucunden bi yandan cocuk okuturduk bi yandan kahve icerdik aksam kadinlarin dersi olurdu o rda da icerdik hoca iciyo diye ozentilik iste sonra medreseyi biraktim ama devam ettim evdeydim canim sıkılıyor napcam is guc bitince gunluk 1 fincan icerdim oyle oyle bu gune kadar geldi gunde sabah gozumu kahve diye aciyorum resmen 

(26,781 puan) tarafından

Öyle mi diyosun tüh ya bu durumu çok aşmaya çalıştım ama yapamadım 🥲

(5,198 puan) tarafından
+1

Askim boyle yasamak zor olmuyo mu kiz zeytinin tadinds ne var yemegin tuzu azicik kacsa rahatsiz olursun sen aciya eksite de gelemezsin ah nd desem gecmis olsun mu denir ne denir kiz 

(26,781 puan) tarafından

Valla geçmiş olsun denir herhalde zeytinde de garip bi ekşilik tadı alınca aynı tepkiyi veriyorum evet tuz normal seviyede olmayınca hemen fark ederim yemekte de 🫨

(5,198 puan) tarafından
+1

Ayyy Allah yardim etsin kusum 

(26,781 puan) tarafından

Amin cano sağolasın ❤️

+2 oy
(4,728 puan) tarafından

Türk kahvesini hiç sevemedim,  sevemiycem 😊 ne kokusunu ne kendisini.  Ama dibek kahvesini çok seviyorum.  Önce dibek kahvesi ile başlayabilirsin.  Türk kahvesi çok acı ve sert geliyorsa ... veya şekerli iç acılık hissi aza düşer ☺️

(26,781 puan) tarafından

Vallahi ilk denediğim 3ü 1 arada ama onu bile içemedim diğerleri daha mı farklı oluyor 

(4,728 puan) tarafından
+1

Nescafe ile alakası yok dibek kahvenin nescafe de hiç içmiyorum ben 

+1 oy
(3,522 puan) tarafından

Güzel yapmak önemli canım ben de her kahveyi içemem

(26,781 puan) tarafından

Çok acı geliyor bilmiyorum şekeri çok olsa daha mı iyi olur acaba 

(3,522 puan) tarafından
+1

Evet canım ben de bol şekerli severim ya da orta şeker 😋

+1 oy
(1,849 puan) tarafından

Bende sevmezdim ama gerçekten güzel yapan olunca tadı güzel oluyor bide annem kahve makinesi almış kendine türk kahvesi ile Osmanlı kahvesini karistiyor o acılık gidiyor çok güzel oluyor kahve sevmeyen ben gittiğim zaman direk kahve yapta içelim diyorum 

(26,781 puan) tarafından

İnşallah bende bi gün sevebilirim çünkü kokusunu alınca bazen çok canım çekiyor 🥲

(1,849 puan) tarafından
+1

Biraz şekerini çok at bu aromalı kahveler var denemedim ama ondan da deneyebilirsin onlarada güzel diyorlar 

+1 oy
(1,628 puan) tarafından

Bnm eltimde beni yapa yapa alistirdi kahvemarkasi farkediyor

(26,781 puan) tarafından

Doğrudur inşallah sevebilirim bi gün bende 

+1 oy
(1,622 puan) tarafından

Bilmiyorum ben de hiç öyle tiryakisi olamadım. Öyle kahve içmek hiç aklima gelmez. Her gün kahve içenlere de şaşırıyorum 😅

(1,622 puan) tarafından
+1

Yani sevmiyorum sütlü şekerli yapıyorum içince o da birileri kahve isteyince misafir falan. Tadı güzel olsa bile canım istemiyor

(26,781 puan) tarafından

Anladım sen sevmeyip içmiyosun bende sevmeye çalışıp içemiyorum 😄

(1,622 puan) tarafından
+1

Sevmeye çalışıp da içmeye çalıştım olmadı 😅

(26,781 puan) tarafından

Desene aynıyız seninle tüh ya 🤦🏻‍♀️😄

(1,622 puan) tarafından
+1

Hahaha aynen 😅 aslında benim ailem de içmezdi eve kahve girmezdi. Belki onun etkisi de var

+1 oy
(14,540 puan) tarafından

Hiç içmiyordum ama hiç . Içmişliğim yapmışlığım yoktu bilmiyordum yapmayı. Diyete başladım birde şekersiz başladım birden , çok az tarçın koyuyorum sadece 

Bağimli oldum günde sabah akşam bazen öğlende içerim 

(26,781 puan) tarafından

Maşallah alışmışsın ne güzel ya bende çok içmesem de en azından arada bir içeyim istiyorum yapamadım hâlâ

(14,540 puan) tarafından
+1

Dene canım, zamanla ariyorsun Türk kahvesi candır 

+1 oy
(2,298 puan) tarafından

Arkadaşlarımla içmeye başladım önce. Sonra evde kendim yapmaya başladım. Annemle içmeye başladık. Şimdi mi? 20 yıldır bağımlısıyım.  Sade Türk kahvesi candır gerisi heyecandır 🤣

(26,781 puan) tarafından

Oh ne güzel afiyet olsun 😄 darısı bana 

(2,298 puan) tarafından
+1

Marka da önemli kahvede. En sevdiğim marka da migrosun kahvesi. Hiç acı degil

+1 oy
(3,533 puan) tarafından

Şekersiz icmeye başladığım gün 

(26,781 puan) tarafından

Daha şekerli halini bile sevemedim ki 😄

(3,533 puan) tarafından
+1

Sekersiz dene lezzeti orada

+1 oy
tarafından

Annem öldükten sonra kendime gelim diye ablam türk kahvesi yapmiş tadı hoş geldi sonrada her gün içiyordum

(26,781 puan) tarafından

Bende bi gün içerim inşallah iştahlı bir şekilde 

+1 oy
(636 puan) tarafından

Komşum sayesinde alıştım 😂 üstüne hamile kaldım canım felaket şekilde toprak yemek istiyordu onu kahve ile bastiyordum şimdi günde 2 3 içerim icmedigimde basım ağrıyor. Yanıma gel alistirim ben sana 🥳😂 şekersiz tek kavrulmuş türk kahvesi 

(636 puan) tarafından
+1

Oturduğun yerdemi öyle yok yoksa senmi kimseye guvenipte yanasmiyorsun. 3 ev değiştim 2. Evde komşularım icmezlerdi şimdi onlarda kahvesiz duraniyorkar 😂

(26,781 puan) tarafından

Oturduğum yerdekiler genelde bana öngargılı gibiler bakışlarından mimiklerinden anlayabiliyorum giyimden ötürü sevmiyor olabilirler 😄 binada arkamdan gelene kapı tutarım teşekkür etmezler arkalarından gelirim kapıyı yüzüme bırakırlar öyleler yani 

(636 puan) tarafından
+1

Değişik boşver sende aynisini yap tutma kapa yuzlerine. Hangi şehirdesin giyim yüzünde insanı yargılama yapan insandan hayır gelmez 

(26,781 puan) tarafından

Ankaradayım evet ne yazık ki böyle insanlardan gerçekten hayır gelmiyo

(636 puan) tarafından
+1

Aynen oyuzden boşver canım 

+1 oy
(8,878 puan) tarafından

Kahve kaynakli olabilir bazı kahveler aşırı acı oluyor

(26,781 puan) tarafından

Henüz sadece 3ü 1 arada denedim diğerlerini nasıl yapmam gerekiyor onuda bilmiyorum tabi 

+1 oy
(144 puan) tarafından

Canım ben kaveye bayılırım ama bende acılığını sevmem o yüzden hep şekerli yapardım sonra sonra azaltarak yavaş yavaş içebilirsin alışıyorsun da sonra

(26,781 puan) tarafından

Şekerli halinde de hafif acılık olmuyor mu 

(144 puan) tarafından

Aşkım şekerlide çok fazla acılık gelmiyor ama çok acı diyorsan meyveli kahve fln al bende ruby çikolata lı veya portakallı veya çilekli fln iç istersen hem lezzetli oluyor

(26,781 puan) tarafından

Teşekkür ederim bi bakayım onlarada gittiğim zaman 

+1 oy
(23,083 puan) tarafından

Ben de sevmem. Öyle sohbet muhabbet ortamında içerim. Kendime kahve yapıp içmem. Ama Osmanlı kahvesinseviyorum bak. O yumuşak icimli

(26,781 puan) tarafından

Aklımda dursun bu da ben kokusunu alınca canım çekiyor ondan dolayı içmek istiyorum aslında 

+1 oy
(23,815 puan) tarafından

Kpss sürecinde acılığını sevmiyorsan dibek kahvesi ile normal Türk kahvesini karıştır yap ben de öyle sevip içiyorum 

(26,781 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim inşallah aşarım bu durumu sevmek istiyorum çok 😄

(23,815 puan) tarafından
+1

Bir dene yorumunu merak ediyorum 

(26,781 puan) tarafından

Denediğim zaman kesinlikle yeni post açarım 😄

+1 oy
tarafından

Çok güzel kahve yaparım çokta güzel içerim 

(26,781 puan) tarafından

Oh afiyet olsun darısı bana 😂

+1 oy
tarafından

Balım ben de acı seviyorum. Bi tatlı kaşığı tepeleme koyarım. Sen bi çay kaşığı yap içine tarçın bi çimcik at. Yada dibek kahvesi al o daha yumuşak içimli oluyor. 

(26,781 puan) tarafından

Bi kaç kişi de öyle demiş sanırım onu deneyerek alışabilirim gibime geliyor benimde 

+1 oy
tarafından

Türk kahvesini asla sevmiyorum oldum olasi ,genelde latte nescafe dibek menengiç veya sutlu kahve iciyorum

(26,781 puan) tarafından

Bende bir yerden başlayıp sevmeye çalışacağım bakalım ne zaman nasip olacak 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 363 göst.
16 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sifanurr (268 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 102 göst.
29 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (978 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 387 göst.
5 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,615 göst.
12 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde halide.111 (1,663 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,611 soru

24,113,359 cevap

333,090 kullanıcı

...