+2 oy
420 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (59 puan) tarafından

Sevgili anneler oğlum 4 yaşında 2.5 yaşındayekn havale geçirmişti doktor 5 yaşına kadar risk taşıdığını söyledi bu sene kreşe vermeyi düşünüyordum ama arkadaşlarım kendi çocuklarının sürekli hasta olduklarından bahsetti. Kreşin ilk yılı böyle geçiyor dediler aklım karıştı oğlumun ateşe direnci pek yok bir yandan evde sıkılıyor sosyalleşsin bir şeyler öğrensin diyorum ama bir yandan da havale tekrarlama riski var 5 yaşından sonra mı göndersem kreş deneyimi olan anneler lütfen fikir verin teşekkür ediyorum 

12 Cevaplar

+2 oy
(4,036 puan) tarafından

Bence havale her yaşta oluyor, yeğenim iki yaşında geçirmişti,aradan yıllar geçti sekiz yaşında yine geçirdi,hatta en büyük örnek benim kocam, çocukken geçirmiş 25 yaşında yine geçirdi, öğretmeni bilgilendir,ona göre ilerlersin 

(59 puan) tarafından
+1

Evet aslında havale her zaman geçirelebilir ama doktor ihtimalin 5 yaşından sonra azaldığını söylemişti Allah benim çocugumada başka çocuklara da vermesin çok korkunç bir şey eşinize de çok şaşırdım

(2,886 puan) tarafından
+1

Öğretmenin yapacağı bir şey yok ki. Sınıfta bir çocuk bile öksürse bağışıklığı düşük olan direkt kapıyor.

(14,198 puan) tarafından
+1

Nasil öğretmenin yapacağı bir şey yok? İlk müdahale çok önemli öğretmene mutlaka bilgi verin. Çocuk nöbet geçirirken mutlaka yüzü yere bakacak şekilde ters çevrimeli ki dili kaçmasın tükürüğü bogazında kalmasın başka bir şey yapılmamalı elini ağzını yâni kitlenen uzuvlarını açmaya calısmamalı. Sonra da ambulansı aramalı. 

(2,886 puan) tarafından
+1

Hastalanması konusunda yapacağı bir şey yok demek istedim. Çocuk zaten ilk okula başlayınca sık hasta olabilir ve muhtemelen okulda geçireceği süre zaten az olacak

(59 puan) tarafından
+1

Yarım gün vereceğim öğretmen çok önemli evet ama aileler çok bilinçsiz gerçekten bazen hasta çocukları yolluyorlar hem çocuga yazık hem diğerlerine kaplı mekan hepsine bulaşıyormuş oğlum alerjik bir de :(

-Reklam-
+1 oy
(2,886 puan) tarafından

Bağışıklığı düşükse ilk yıl her hafta bile hasta olabilir

(59 puan) tarafından
+1

Evet düşük alerjik bir çocuk

(2,886 puan) tarafından

Öncesinde bolca doğal takviye yapacaksınız ya da.

(59 puan) tarafından

Nasıl mesela ne yapabilirim 

0 oy
(6,541 puan) tarafından

Evet ilk yil biraz daha fazla hasta oluyolar. 

Ama beslenmesine dikkat ederseniz,abur-cubur ve sekerden uzak tutarsaniz daha hafif ve kolay atlatiyolar. 

(59 puan) tarafından

Valla beslenmesi çok güzeldi abur cuburla 3 yaşında tanıştı ama çok seviyor kesmeliyim en kısa sürede

0 oy
(14,198 puan) tarafından

Benim oğlum da havale geçirdi daha önce ama ben yine de okula gönderdim hastalık dönemi ya da halsız vs olduğunda göndermedim her ihtimale karşı çok şükür bi sorun olmadı

(59 puan) tarafından

Bir kere mi geçirdi acaba ve kaç yaşında geçirdi okula ne zaman gönderdiniz 

(14,198 puan) tarafından

4 kez geçirdi 1 yaşından 2 yaşına kadar sonra ilaç kullanmaya başladı. Okula da 4 yasında başladi

0 oy
tarafından

Canım benim çocuğum hem epilepsi 

Hem otizim 

Özel eğitimli 

Anasınıfına gidiyor 

Rehabilitasyonada

5 yaşında.

Çocuğun öğretmenleri ile görüşürsün 

Baksın cocuk hasta halsiz o gün okula kreşe göndermezsin.

Çocuğun sosyallesmesi lazım 

Bak benim çocuğum konusamıyordu 

Şimdi konuşuyor.

Anaokulu ve rehabilitasyona öğretmenlere borçluyum oğlum düzelmeye başladı. 

He birde havaleyi nar ve gretfurt yedirme 

Cukulata yedirme 

Uykusunu alsın 

Güzel besle 

Yukses ses sevmezler 

Işık sevmezler

Cok şükür elhamdülillah biseyi kalmaz.

Kusura bakma biraz uzun oldu ama 

Hakkını helal et.

(59 puan) tarafından

Estağfurullah ne hakkı benim çocugum alerjik bir çocuk üstüne bir de havale geçirince benim kafam yandı :( 

0 oy
(2,040 puan) tarafından

1 sene full kışın hasta geçirdi oğlum. Doğru düzgün kreşe gidemedi bile . Bu sene bağışıklığı biraz daha güçlendi pek hasta olmadı çok şükür.  İlk 1 yıl hasta oluyorlar maalesef 

(59 puan) tarafından

Benim arkadaşlarımın çocukları da öyle doğru düzgün gidemediler bile benim oğlum alerjik bir de :(

0 oy
(5,033 puan) tarafından

Yerinde olsam gondermem canim tamam sosyallessinde onceligi saglik degil mi bizde mesela kisin eve kapaniyoruz ciksak bile ne kadar cikabiliriz ki yaz gelince parka bahçeye cikariz diyoduk kene cikmis haberler bas bas bagiriyo parklarda bahcelerde piknik alanlarinda dikkat edin diye nasil gotureyim Allah gostermesin ben arkasindan aglayacagima o can sıkıntısından agladin gozumun onunde olsun eve ksydirak falan bakiyorum bende carsiya cikar avmye gideriz yeter napalim anladin mi mantigi 

(59 puan) tarafından

Aslında bende de bu mantık ağır basıyor ben zaten çok evhamlı biriyim çok korkarım normal zamanda dahi her şeye dikkat ederim alerjik bir çocuk çok misafir bike kabul etmem ama havaleyi engelleyemedin bu kadar titiz davranmama rağmen Allah beterinden korusun tabiki Allah ne benim çocuguma ne de başka çocuklara yaşatmasın :(

(5,033 puan) tarafından

Canim havale cok baska bisey bi kere benim oglum oyle ateslendi ki 39 bucuk 40 40 bucuk bile oldu cocuk acile gittik esimle doktora dedim esim geceye gidecek tek basimayim havale gecirirse diye korkuyorum dedim nasil kontrol altinda tutcam yatis verseniz dedim hastane enfeksiyonu almasin gotur evinde ilaclarini duzenli var ilik dus vs devam et eger havale gecirecekse burda da olsaniz onune gecemeyiz korkma bende kucukken gecirmisim dedi oyle deyince icim rahatladi yani doktorlar engel olamiyo sen napabilirsin ki olacagi varmis demekki olmasi hayirliymis kendini suclama sakin anliyorum seni ben oyle bisey yasamadigim halde bende sakiniyorum valla gecen sene ful hasta gecirdi evin icinde oldugumuz halde 

(59 puan) tarafından

Evet evet malesef havaleyi kimse engelleyemez o kadar kötü bir durum ki anlatamam ben uzun süre kendime gelemedim doktorun biri benim kızım 2 kere geçirdi engel olunsa ben olurdum sen kendini topla dediler doktorlara göre havale de normal bir şey aslında yani her çocuk için olabilir gözüyle bakıyorlar ama gelin de annelere anlatın :(

(5,033 puan) tarafından

Seni okadar iyi anliyorum kicok haklisin o an bi anne icin olum gibi bisey o cocugu o halde gormek rabbim kimseyi evladiyla sinamasin bi de sonraki surec cok zor 37 bucuk normalde hafif ates olarak geciyo havale gecmisi olan cocuk icin o bile sinir 

0 oy
(556 puan) tarafından

Benim kızımda 6 aya kadar nöbet oldu şükür iyileşti ilaç kullanıyorum ama ben 6 yaşa kadar vermeyi düşünmüyorum verirsem de kolej olmasına dikkat ediyorum çünkü genelde revir var onu düşünerek bu mantıklı geldi bana 

0 oy
(1,641 puan) tarafından

Görümcemin oğlu 5 yaşında iki senedir kreşe gidiyor bağışıklığı yüksek öyle çok hasta olan bi çocuk değildi bebekken de ama ne zaman kreşe başladı iki haftaya bir hasta oluyor iki senedir gidiyor iki haftaya bir hasta 

Benim oğlumda 3 yaşında seneye göndermek istiyorum ama hem bağışıklığı düşük Hemde bademcik geniz eti olduğu için en ufak hastalıkta kanına enfeksiyon karışıyor havale geçirecek duruma geliyor bir de üstüne alerjik bi çocuk o yüzden birinci sınıfa gitmeden bir sene önce göndermeyi düşünüyorum 

(1,783 puan) tarafından

İkinci dönem yarisinda pes ettim sürekli hasta sürekli öksürük grip oturudmz yere bağladm kreşte öğretmeni bile herkes oldu ama oğlum için surekli hasta olduğunu dedi

0 oy
(3,436 puan) tarafından

Benim oğlumda sizin oğlunuz gibiydi 2 yaşında başladı havale geçmişi okul zamanına tam 3 kere daha geçirdi nöroloji doktoru bize liste verdi ve çok şükür dikkat ettik yasaklı şeylere okul zamanında hiç olmadı şuan 7 yaşında 2 sene gitti anaokuluna 😊

(59 puan) tarafından

Yaa ne listesi acaba 

(3,436 puan) tarafından

Bitki çayları yasak 

Grip soğuk algınlığı ilaçları yasak güneş yasak kesinlikle hazır su icmeliydi bunlara dikkat ettik 7 yaşında şuan 2 senedir yaşamıyoruz çok şükür 

0 oy
(23,002 puan) tarafından

Bence bunu doktora sormslisin. Gerçekten çok hsstalaniyorlar. Her ay en az 1 kez hastalandı oğlum. Onunla birlikte küçük kardeşi ve ben de öyle. Bütün kışi hasta geçirdik 

0 oy
(985 puan) tarafından

Genelde çocuklar ilk dönem çok hasta olurlar sonrasında bagisikliklari güçlenir.benm oğlum şuan 2 buçuk yaşında alerjik bir çocuk.20 günlükken domuz gribi zature geçirdi.ben onu hiç birşeyden sakinmiyorum.bitkisel takviyeler veriyorum.gecen yıl her hafta hastaydı.bu yıl daha iyiydi.ben kışın bile oyun grubuna götürdüm.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 56 göst.
+1 oy
28 cevap 640 göst.
23 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Karkuresi (2,172 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 1,185 göst.
0 oy
6 cevap 185 göst.
25 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Bensimdiannemiyim (54 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,107 soru

24,094,065 cevap

331,953 kullanıcı

...