+2 oy
605 göst.
Diğer kategorisinde (373 puan) tarafından

Kızlar hani bayrama kadar ceza evinde yatacak lara af çıkacak deniliyordu. Ne oldu af geldi mı gelecek mı? Gelirse ne zaman gelecek

6 Cevaplar

+5 oy
(18,513 puan) tarafından

Umarım gelmez de olmayan adalet sistemi daha da mahfolmasın.

(1,574 puan) tarafından
+3

Peki olmayan adalet sisteminde binlerce insan mahkum edildi ? Nolucak..

(8,879 puan) tarafından

Çıksa da suçluyu çıkarır masumu yine bırakırlar be esmam

(1,878 puan) tarafından

Valla meydanda slogan falan atmadıysan içeri almıyorlar zaten. 😂 ya da içeri girmek için baya baya çaba sarf etmen gerekiyor. Emine sana katılıyorum o yüzden. 

(18,513 puan) tarafından
+1

Esma seni anlıyorum sende eşinin çıkmasını istiyorsun sana karşı yanlış bişey diyip kalbini de kırmak istemiyorum ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz. İlla ki suçsuz yatanlar var iftira atılıp. Ya da kadir şeker gibi bır kadının hayatının kurtarayım derken kendi hayatını karartanlar da vardır. Ama şimdi böyle suçsuz insanlarla beraber yüzlerce binlerce suçlu insan da çıkacak. Onlardan biri de çıkıp birine bir zarar verse devlet sonra nasıl hesap verecek. Sonra af çıktı devlet saldı suçluları adamlara suç islesinler diye yine fırsat verdiler diye yine meydanlara alacaklar. Millet meydana akmak için yer arıyor zaten.

-Reklam-
+1 oy
(9,928 puan) tarafından

Keşke gelse şu af canıma tak dedi eşim hiç bir yerde iş bulamiyo 

(373 puan) tarafından
+1

Gecmiş olsun. Eşin cezaevinde mı

(1,891 puan) tarafından
+1

Af öyle bir şey değil yalniz

(18,513 puan) tarafından
+7

Af öyle bişey değil. Senin af gelince sicildeki suçlar silinmiyor. Ama inşallah af gelmez de kim ne suç işledi ise çeksin.

(9,928 puan) tarafından
+1

Sicilede işliyomus öyle duydum benim eşim yanımda Allah'a şukur ama sicili bozuk yapmış gençken bı hata ama çok büyük bı hata değil sicili bozulmuş eşimin ama şukur şuan iyi hatası da yok düzelmesini istiyom 

(1,891 puan) tarafından
+2

Suç sicile işler, af çok farklı bir durum. Cezaevindeyse af çıkarsa cezaevinden çıkar sadece. Sicil silinmez. 

(9,928 puan) tarafından
+1

Ben öyle duydum bilmiyom sucsuz yere yatan çok bence 

(1,891 puan) tarafından
+1

Suçsuz yere yatan sayılı birkaç kişi vardır. Çoğunlukla suçlu her şey delillerle ispatlaniyor. Çok büyük bir oyuna gelmediyse ya da iftiraya ugramadiysa . Az bile içeri alıyorlar.  

(9,928 puan) tarafından
+1

Suçlu olan çeksin cezasını bence kücük hatalar af olması lazım bir şans vermek bişey kaybedilmez belkide çok şey kazandırır o kişiye

tarafından
+1

Merve sicilde uyuşturucu satıcılığı , vatana ihanet , taciz tecavüz ve adam öldürme harici sicil siliniyor . Sicili bunlar harici bozulduysa iş yerleri sorun etmiyor çünkü iş yerlerinde A,B,C,D sınıfı ile görünüyor ne suçu olduğu yazmıyor . İş yerleri avukatlarına gönderiyor, sıkıntı yok alabilirsiniz işe diyorlar . 

Sicil sildirmek için affa gerek yok 5 sene dolduktan sonra e devletten başvuru yapabilir. Başvuru açıklama kısmı ikna edici olması gerekiyor. Çocuklarım var çok pişmanım iş bulamıyorum vs gibi demagoji yapılınca genelde siliniyor. Silinmesi de 5-6 ayı alıyor 

(9,928 puan) tarafından
+1

Onu biliyoz canım eşimin 3 bucuk yıl oldu az kaldı seneye 4 yıl olup 5 yılda bitecek biz bir yere girmeye calistı eşim iş icin almadılar sonra dedik şimdilik kımıldamayam az kaldı diye  Allah şukur maşlı yerde calısıyo o yönden iyi benim eşimin küçük bı hatası var avukatla gorüştum oda silerim ben dedi avukat araciliiğiyla yaparsak işallah daha hızlı olur dedi şuan dursun seneye kaynak belkesi aldirim sonrada bir iş yeri var güzel maş veriyo eşimi oraya girdiemeye calışacaz  

tarafından
+1

Avukatın para tuzağından başka birşey olduğunu düşünmüyorum 😁 aynı işlemi yapıyor

(9,928 puan) tarafından
+1

Beklemek en iyisi eşim deniyo hep e devleten 2 ayda bir  işallah düzelir  ilerde az kaldı işallah 

(1,878 puan) tarafından

Prenses bunu sana daha önce de anlattım. Eşinin HAGB si var ise 5 yıla silinir. O da sicilde gözükmez zaten. Silinmeyecek yani eşinin. :/

(9,928 puan) tarafından

Yok silinecek niye silinmiyo esime ceza veren hakim 5 yıl sicili bozdum git avukatinla halet demiş  siliniyo yani sicil  işlere kolay girecek 

(1,878 puan) tarafından

Siyasi suçlu değilsen boşa yatan pek yok bence. Hatta içeri girebilmek için ekstra çaba göstermek gerekiyor. 

(9,928 puan) tarafından

Siyasi bozulmadı eşimin başka bı durum  ilk 3 bucuk  yıl topluma girmeme cezası vermiş şukür biti bide 5 yıl sicilini bozdum demiş hakim 

tarafından

Neyden yattı Merve?

(1,878 puan) tarafından

Dur kız konuştum şimdi varmış harbiden öyle birşey. Özür dilerim valla. Abla adli sicil kaydıyla, arşiv kaydı farklı. Arşiv kaydı belli bir zaman sonra silinir dedi 

(9,928 puan) tarafından

Yatmadı canım hiç sadece bu şekil ceza aldı söylemiyem neyden dolayı olduğunu ama hakimin dediklerini söyledim 3 bucuk yıl oldu hakım 5 yıl vermiş 

+1 oy
(1,891 puan) tarafından

Bilgim yok ama çıksaydı çoktan soylenmez miydi? Çünkü çok az kaldı bayrama

(1,891 puan) tarafından
+1

Öyle bir şey olursa senin adına çok sevinirim canım

(1,574 puan) tarafından
+1

Benim umudum kalmadı ama avukatlar bugünü işaret edince bakalim.bekliyoruz umarım 2yila kafiyiz açığa geçsen yeter şimdilik.. 

Normalde vericez dediler taslaktan çıkardılar 

(1,891 puan) tarafından
+1

Allah büyüktür canım, geciktiriyorsa güzelleştiriyordur

(1,574 puan) tarafından
+1

:((( Tokata gidip gelmek çok yordu artk beni :(( bayram öncesi birsey olmazsa smdi yine mecbur gidicem :(( 

(1,891 puan) tarafından
+1

Ay tokat defterini ben de kapattım. Lanet şehir artık benim için . Umarım esin de tez vakitte ordan kurtulur yuvasına döner. 

+1 oy
(1,574 puan) tarafından

Normalde covit 10da verilen affi esitliceklerdi bir anda covit bir idari izin dediler vermediler sadece 4.4 leri 4.3 e çektiler 

Ama şuan gorusme var muhtemelen gece yarısına surer eğer verirlerse bayrama yetişmesi için yarında çalışırlar 

Gözümüz onların açıklamasında valla bekliyoruz umarım en azından az da olsa birsey verilir bu bayramı mutlu geciriiriz

(7,816 puan) tarafından

Af çıkarsa eşin ne zaman çıkar Esma.

(1,574 puan) tarafından

Eğer beklediğimizi verirlerse bayram öncesi çarşamba perşembe evde olurlar 

(7,816 puan) tarafından

Ay hadi inşallah

(1,574 puan) tarafından

Bekliyoruz bekleyip gorcez bakalım umudum.yok ama inşallah 

(7,816 puan) tarafından

İnşallah canım 

0 oy
(539 puan) tarafından

Umarım af gelir Dicem ama beni linç edicek diye bişi diyemiyorum ama şöyle söyleyeyim benim eşimde cezaevi yatan çıkan biri şuan denetimde Haziran 15 inde bitiyor denetimi ve şuan mahkeme devam ediyor umarım mahkeme ile af yararlarınır ama ceza alacağı sanmıyorum 2016 yılında dosyasından dolayı girdi çıktı hayla mahkeme devam ediyor bir dosyası daha var o dosyada denetimde umarım yararlanır da kendini düzeni sokar eşim şuan sıkıntıda oda iş bulamıyor tarla işleri yapıyor sadece denetimi ve dosyası olduğundan dolayı ise giremiyor sonuçta inşallah  güzel sonuç af haberi alırız ..👏👏☺️☺️

0 oy
(5,378 puan) tarafından

Kizlar sicil tamamen silinmez sadece arşive kaldirilir 

Kesin ve net bilgi 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 198 göst.
1 Mart 2025 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 219 göst.
29 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Kelebek6161 (89 puan) tarafından soruldu
+1 oy