65 günlük bebeğimin kilosu 4750 kilosu cokmu yetersiz ek olarak mama vermeli miyim sizce
Kaç kilo doğdu ona bak bide doktor iyi diyorsa verme ama sütun azsa ver
3 kilo doğdu
Sütun yetiyorsa bez sayısı iyiyse verme mama iyide kilo almiş maşallah benm bebeğimde şuan 3 aylık iki aydan sonra kilo almak yerine verdi sütüm yetmiyor diye mama veriyorum şuan gören zayıf der ama doktor iyi diyorsa benm için tamamdır sende birileri birşey diyorsa takma sonuçta bazı bebekler kilolu olur bazıları zayıf önemli olan sağlıklı olması )))
kaç kilo doğdu? Doğum kilosuna göre değerlendirilir.
ilk ay minimum 700 gram 2.ay ise 500 gram alması beklenir.
doğum kilosuna göre iyi
3 kilo doğmuş ise iyi almış. Ama yine de aylık kontrolünde danış.
Benim bebeğim de 65 günlük 3 kg doğdu dün kontrol götürdüm doktora 5300 maşallah güzel dedi doktor bence mama verme sütün varsa devam et emdikçe gelecek zaten
Benim kızım 3 buçuk kilo doğdu. Ayda 1 kilo aldı. Sütün doyuruyorsa mamaya gerek yok bence.
Vermenize gerek yok kilo alımı iyi. 2 ayda 1750 almış. Birde odemde düşmüştür 2 kg almış diyebiliriz. Zaten 700 -1 kg almaları bekleniyor. Persentil tablosuna bakabilirsiniz kilo durumu için.
Mama vermeni asla tavsiye etmiyorum ileriki aylarda çok sorun oldu bu biz hala çekiyoruz 15 aylık o mama yüzünden sürekli gaz ı oluyor süt artırıcı şeyler falan iç kendin çoğalsın sütün mama vermeye mecbur kalmanı istemem
1,477,405 soru
24,182,996 cevap
336,439 kullanıcı