0 oy
159 göst.
Diğer kategorisinde (373 puan) tarafından

Kızlar oğlum 18 aylık daha önceden anne babama dede diyordu şuanda demeyi bıraktı dediklerimi anlıyor yapıyor mama diyor ineklerin sesini çıkarıyor Bir de köpeğin alkış yap deyince yapıyor ama bir şey istediği zaman ıı söylemeye çalışıyor ne yapabilirim zamanla konuşulmuyor algısı göz teması her şey çok iyi beni de anlıyor

8 Cevaplar

0 oy
(5,073 puan) tarafından

Tv telefon tablet izleme süresi arttıysa o da etkiliyor. Konuşan çocuğun bile telaffuzunu bozabiliyor. 

-Reklam-
0 oy
tarafından

21 aylık kızım da aynı böyle oğlumda böyleydi birden açıldı

0 oy
(22,689 puan) tarafından

Her gün bol bol konuşup kitap okuyor musunuz mesela 

(22,689 puan) tarafından

Büyük sorular kitabım diye bir kitap var. Kızım onu çok seviyor mesela. Hayvanlı olan. Hep onu okumak istiyor. Nerdeyse hepsini biliyor hayvanların. O kitapla öğrendi çoğunu. Tavsiye ederim şimdi 23 aylık gerçi benimki

0 oy
(9,079 puan) tarafından

bence hicbise yapilmio zani gelince birden cozuluyir. balla kizim 18 aylikken sen ben gibi sohbet ediodu karsilikli. oglum ayni senin dedigin gibi anne mama meme

dede falan.  biz korkuoduk konusamicak diye . bide bizim kan uyusmazligi sariligi oldu kani degisti . beyin hucrelerine zarar gelme riski vardi oglumun bebekken falan ole seyler atlattik. korkuoduk engel kaldi diye sonra birden cozuldu 3 ay icinde 26 ayda bir vosuldu 29 aylikken uc ay icinde normal konusmaya basladi. annemler koydeydi hatta sok oldular gelince uc ayda nasi bu degisim oldu diye

0 oy
(4,125 puan) tarafından

sıfır ekran bol kitap 

0 oy
(2,788 puan) tarafından

Ekranı kesin. Kitep okuyun bol bol. Etkinlik yapın. Konuşma, oturma ya da yürüme gibi zamanla kendiliğinden olan birşey değil. Bir kas gelişimi oldukça kendiliğinden kesfedecegi birşey değil. Siz ne kadar verirseniz o kadar alacağı birşey. Görerek, duyarak algilayacagi birşey. 18 aylık bir bebekte minimum 15-20 kelime haznesi beklenir. Yoksa çocuk doktoruna danışmalısınız. Kontrol gerekir. 18-24 ay ikili kelime dönemidir. Bu dönemde bebekler kelimeleri birleştirerek basit cümle kurmaya çalışır. Sizin anlattiginiz gibi 4-5 kelimesi var ise gelişimi 1 yaş ile uyumludur. 1 yaşında 3-4 kelimesi olması beklenir. Bazı çocuklar evet sonradan açılabiliyor ama bu yaşlarda uzun süreli unutma da değerlendirilmesi gereken faktörlerdendir. Zamanla açılır ben şu yaşta konusmusum normal şeklindeki ibareler bana çok rajatlik geliyor. Bir çocuk zamaninda gelişim gösteremiyor da bu ayıp birşey değildir çocuk doktoru fikri ve yönlendirmesi ile hareket edilmelidir. Benim kızımda gelişim basamakları için 1 yıl nöroloji kontrollü.ilerledik. nöroloji doktorumuz hep zamanında gelişim göstermeyen her bebekte sorun yoktur. Her bebeğin gelişimi bir değildir fakat buna uzman karar verir demişti. Bırak konuşur deyip 2-3 yaş içerisinde de hiç konuşmayan çocuklar var burda okuyoruz bu postları da. O yüzden gerçekten kelimesi bu kadar azsa çocuk doktorunuza danışın o sizi yönlendirecektir. Iı şeklinde ifade etmesi her istediğini böyle anlatmadı bu yaş aralığında normal. Her istediğini anladiginiz bir bebek kendini ifade de konuşmaya gerek duymaz ve böyle anlayacaginizi bildiği için ya işaret eder ya da basit ses çıkartır. Benim kızımda aynı. 18 aylık, birşey istediği zaman ıı der ve gösterir. Ben uzun süredir anlamıyorum vermiyorum. Şimdi artık su isterse bu der örnek veriyorum basit kelimelerle istemeye başladı. Bu ekstrem bir gerilik değil, kızımda 70 civarı kelime var yaklaşık 3 aydır da anne bu, baba gel gibi basit 2-3 cümle kuruyor ara arada. Bizde de birden arttı kelime sayısı, öncesinde hayvan seslerini vs kesinlikle taklit etmiyordu. Ayna karşısında sticker, buzdolabı magneti aldım bunlarla öğrendi. Çocuk akademinin konuşturan serisi var 3 kitap. 12-36 ay. Kızımda çok faydalı oldu. Adım adım size etkinlikler şeklinde bebeğin hangi beceriyi kazanması gerektiğini, nasıl yaklasmaniz gerektiğini hangi soruyu hangi cevabı vermeniz gerektiğini yazıyor her sayfada. O yüzden oldukça faydalı. Fiyatı da çok uygun ben galiba 170 e almıştım. Bir bakmanızı tavsiye ederim. Cırt cırtlı kitaplar ışıklı sesli oyuncaklar olabilirsiniz bunlarda öğrenme için etkili. Instagram'da bir çok aktivite fikri var anne bebek postlarinpaylasan sayfalara bu fikirler için bakabilirsiniz. Çoğu bebekte, ilatisim eksikliği ve ekran sebep olabiliyor ama ayrıca bazı bebekelr mizaç gereği de konuşmayı tercih etmeyebiliyor. Bu ay rutin kan tahliliistedi doktorumuz bizden, aylık kontrolü de var. 18 ay aylık kontrol ayı. Doktorunuza aylık kontrole gittiginizde danisirsaniz şunu yapın bunu yapın seklidme hem sizi yönlendirir hem de çocukta bir durum var mı onu soyler. Algısı iyi, anlıyor, göz teması var kısımları olumlu şeyler. Muhtemelen uyaran eksikliği var, yine de doktorunuz daha doğru bilgi verir.

0 oy
(915 puan) tarafından

Yani ne denli doğru bilemem tabi de hep erkekler geç konuşuyor diye duyuyorum.  Bende ikili kelimesi olmamasına çok kafayı takardım ayına göre geçmiş olması gerekiyordu ikililere. Sonra bi baktım enem oda ne nerdeyse şarkı söyleyecek 😂 bianda bülbüle dönüyorlar bacım

0 oy
(5,678 puan) tarafından

Kelimesi sayisi kac? Onceden ogrendiklerini yeni kelime ogrenince kullanmayi birakabilir. Mesela benim kucuk oglum 19 aylik babane derdi suan kullanmiyo. 25 aylik olacak. ııı  diye anlatirken surekli sorarak konusmaya tesvik edin. Ekran varsa o da etki eder. Ama henuz 18 aylik. Kelime sayisi ayina uygunsa iki yasa dogru iyice sokulur. Bol sohbet ve bol kitap ile destekleyin. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 112 göst.
17 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,696 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 88 göst.
11 Temmuz 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Sedadz (979 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 219 göst.
22 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nevbahar21 (634 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 64 göst.

Kategoriler

1,467,312 soru

24,042,943 cevap

329,230 kullanıcı