Kızlar 10gün önce dayımın oğlunu kaybettik Allâh rahmetiyle muamele etsin inşallah çok acıymış dayım erken yaşta vefat etti yengem tek başına 3 çocuğu okuyup evlendirdi dayım vefat edeli neredeyse 30yıl oldu ama genç öldüğü için biz ölümünü hiç untamadık.. Dayımın büyük oğlu kurmaydı 15 Temmuz'da ceza evine girdi biz yengem hiç üzülmesin diye hiç abımı sormazdık onun kücük kardeşi norvecte yasıyordu 10gün önce yatagında kalp krizi geçirdi 40yasındaydı hepimiz mahvolduk. Allahım taksiratını affetsin ama herkes çok severdi biz kardeş gibi büyüdük ölümü çok acıydı sanki baskası öldü sesi gülüşü şakalaşmaları gözümün önünden gitmiyor yengem aklını kaybedecek diye çok korkuyorum.. Abim burda değildi ama yengeme maddi manevi çok desteği vardı biz asker olan abim çıkacak diye beklerken diğerinin ölümü herkesi derinden etkiledi.. Tabiki ben 3gün boyunca her işe koştum evi süpürdüm her misafire çay su verdim evi hep temiz tuttum bulaşığı yıkadım bir çöp bırakmıyordum bir yerde. ama çocuklar kücük olunca sürekli gitmekte doğru olmaz. 10gündür cenazenin yurtdışından gelmesini bekliyorlar 3günden fazla gidemedim çocuklarla gitmek doğru olmaz onlar farkında değil koşup oynuyorlar hoş olmuyordu ondan sonra gidemedim. ben bugün aradım yengemi kızı actı dedim abla bak temızlık vs yapılacaksa lütfen beni çağırın dedim yardım edecek insanlar da var ama ben yinede aradım bayramdan sonra yapacagız dediler bundan sonra gitmem lazım mı? Kendimi kötü hissediyorum sanki yengemi acısıyla başbaşa bırakmışım gibi..
Mekeni cennet olsun Allah gani gani rahmet etsin arada uğra istersen yakın ise eviniz insan en yakınını ariyo ister istemez Allah sizden de razı olsun elinden geleni yapmışsın yinede
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun canım genç ölümü çok zor ve çok acı 😢 Rabbım sizlere ailesine sabır versin inşallah
Bence ben olsam 1 saat bile olsa giderim belki bir yardımım dokunur yardım etmezsem bile yengeni görmüşsün olursun hem
Git bence cocuklar anlamaz yengeni yalnız bırakmamış olursun vicdanında rahat eder en yakınınmıs benim dedem vefat ettiğinde oğlum anlamıyordu ama hep gittim kayınvaliden vs yakındaysa onada bırakıp gidebilirsin
Kızlar fikrinize çok ihtiyacım var
Yalnız olsa git de yanında birileri varmış sıkıntısı var fazla kalabalığı kafası kaldırmaz belki
Evet çocuklarla zor oluyor. Bayram sonrasına daha var, şuan 1 saatliğine de olsa uğrayabilirsiniz belki. Manevi destek de önemli.
1,465,782 soru
24,020,908 cevap
328,211 kullanıcı