0 oy
156 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6,811 puan) tarafından

Kızlar sağlık ocağına kan vermiştim halsizlik yorgunluk için tiroidler de sıkıntı gördü çocuğun olmasını engeller gibj bı şey söyledi  dahiliye ye gitcem çarşambaya

Yaşayan başına gelen var mı ? 

Tedavisi mümkün mü ? 

Yada ilerde gebelik şansım olur mu ? 

Çok moralim bozuldu bunca derdin arasında birde tiroid sorunum çıktı 🥺

7 Cevaplar

+1 oy
(5,023 puan) tarafından

tsh yüksekliği evet sorun olabilir ama tedavisi olan bir şey. çoğu tiroid hastası gebe kalıyor gebeyken de ilaç kullanmaya devam ediyor. ben de kullandım. bunun için canını sıkma gebeliği engel değil 

(6,811 puan) tarafından

Kadın doğuma da görün dedi miyom ameliyatı oldmm gebe kalabilmek için onca zamandır bekliyoruz yasak da bitti iyileştim de olacak derken bugün öyle dedi aile hekimi korkuttu beni 

(5,023 puan) tarafından

dahiliyede tekrar kan ver bu arada. Sağlık ocağı sonuçları farklı olabiliyor. Sağlık ocağına ka  verdiğimde tsh yükselmişti hemen dahiliyeye gittim acaba doz yeterli değil mi diye, doktor ertesi gün tekrar kan vermemi istemişti. 2 gün üst üste kan verdim düşün. hastanedeki değer daha düşüktü. 

korkulacak bir şey yok canım. kadın doğuma da git muayene ol bir şey olmaz. 

(6,811 puan) tarafından

Gidicem canım oda bakar belki bı şeyler çok sağol 

-Reklam-
+1 oy
(191 puan) tarafından

Elbette canım etki eder ama merak etme ilaçla hemen düzene giriyor ben tiroid hastasıyım ömürlük ilaç almam lazım ilaca başladım 3 ay sonra ilk kızıma hamile kaldım neyse doğdu büyüdü çok şükür bende ilacı bıraktım unuttum açıkladı kullanmak zor geldi galiba:)) ikincie bebeği düşündüğümüz zaman kan testi yaptırdım tâbi ilaçi bıraktığım için yüksekti yine baya yüksek tekrar kullanım 8 ay SONRA hamile kaldım bebeğim doğdu 5 aylık şuan böyle açıklayıcı yazdım ki üzülme mutlu ol diye merak etme seninde olur kuzum ❤️😁

(6,811 puan) tarafından

İnşaallah canım pazartesi de kadın doğuma gitcem çok yoruldum artık 😭 

(191 puan) tarafından

İnşallah canım benim ama böyle karamsar olursan olmaz seni çok iyi anlıyorum çünkü yollardan geçtim o bekleyiş çok zor biliyorum ama birazda kendini düşün ve bı süre bebek fikrini aklından çıkar sürekli acaba oldumu tuttumu diye düşünme bı kaç gün bı yerlere gitme sansin varsa git kafani topla inan psikoloji çok önemli bak burda tecrübe konuşuyor kız ❤️❤️

(6,811 puan) tarafından

3 yıldır uğraşıyoruz miyom ameliyatı oldum inan bu ay kafamda yoktu benim hiç oldu mu olcak mı düşünmedim sadece biraz halsizim değerlerim düştü herhalde diye gittim sağlık ocağına o da kanda bakmış hatta gebelik bakmış bakma dedim bakmış daha var günüme olsa da çıkmaz daha 2 hafta önce adet oldum dedim bakmış negatif çıkmış ona takilmadim var illa zamanı dedim sonra değerlerin düşük tiroidler de sıkıntı var kadın doğuma git dahiliyeye git istersen çocuk sıkıntı falan dedi kafamı allak bullak etti gönderdi

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Tsh 6 iken hamilelik öğrendim 7 haftadan itibaren ilaç kullandım tedavı edılmezzee gebelikte zehirlenme vs oluyormuş ama sorun olmadı belki hamılelık öncesi ilaç kullansam 4 ayda değilde 2 ayda hamıle kalabılırdım bilemeyız etkılıyor olablr

(6,811 puan) tarafından

Kadın doğuma da gitcem bakalım teşekkür ederim canım 

(2,495 puan) tarafından

Rica ederim endokrıne de uğrayablrsnz

(6,811 puan) tarafından

Bı gidim dahiliyeye kadın doğuma da gitcem bakalım nolcak

+1 oy
(570 puan) tarafından

Tedavisi var ilaç kullan ama düzelmdwn hamile kalma ki zaten çok zor oluyor önce düzelmesi lazım benim çok uzun oldu sürecim iki gebeliğimde kullandım şimdi yine kullanıyorum fırlamış

(6,811 puan) tarafından

Çok sıkıntılı değil ama dahiliyeye git mutlaka dedi

+1 oy
(5,446 puan) tarafından

Olmasaydı benim çocuğum olmazdı canım 

Ümitsiz olma 

Bende 15 senedir var 

Hemde yavaş çalışıyor ama kontrolleri aksatmadim 

Yani tedavisini olduğun sürece gebelik sansin var

(6,811 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım sağol 

+1 oy
(3,017 puan) tarafından

Benim yüksekti ilaçla dengelendi şükür 2 yaşında bir kızım var Rabbim isteyen herkese nasip etsin🤲🏻🥰 hamilelikte de o ilacı kullanmaya kontrollerine gitmeye devam edeceksin Allah ın izniyle hiçbir sorun olmaz merak etme engel değil yani dediğim gibi ilacını düzenli kullanacaksın düzenli tsh baktırcaksın ki yeterli gelmezse hapın dozunda ayarlama yapılıyor 🌻

(6,811 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim canım ♥️ belki de korktuğum gibi bı şey yoktur 

+1 oy
(648 puan) tarafından

Troid derken bir ton troid rahatsizligi var senin TSH t3t4 değerlerin kaç anti tpon kaç 

(6,811 puan) tarafından

Çok açıklama yapmadı canım malesef tiroid değerleri sorunlu kadın doğuma git önce çocuk istiyorsan sonra da dahiliye ye git dedi

(648 puan) tarafından

E nabizdan bakabilirsin değerlerine  ama troid engel olmaz kolay kolay  

(6,811 puan) tarafından

Tamam canım sağol 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 76 göst.
+2 oy
6 cevap 268 göst.
+1 oy
2 cevap 96 göst.
+1 oy