+1 oy
193 göst.
Diğer kategorisinde (469 puan) tarafından

Oğlum.yemek yemiyor malesef kızlar o yüzden aksamalri yatiriken muz versem tok tutarmi yanına je ekleyebilirim 

3 Cevaplar

0 oy
(4,986 puan) tarafından

yiyip yatırmak reflü sebebi ama akşam yemeğinden sonra muz verebilirsin tabii ki

(469 puan) tarafından

Smdi yedirsem saat 10 gibi uyuyor zate olurmu

(4,986 puan) tarafından

sorun olmaz. 

ama söylemeden edemeyeceğim bebeğin için uyku saatinin 10 olması geç. onun 7-8 gibi uyuması lazım büyüme hormonunun düzgün salgılanması için 

(469 puan) tarafından

Evvtte cnm o saate yatrsam sabah erken kalkiyor sat 5 gibi biberon içmiyor çok da erken oluyor o saate ne yedirebikirmki tavsiyem ne olur 

(4,986 puan) tarafından

bebekler erken kalkar zaten. o senin düzenine uymayacak, sen onun düzenine uyacaksın. onunla birlikte sen de erken kalkacaksın.. 

(4,986 puan) tarafından

kahvaltı, çorba her şeyi yiyebilir 1 yaşındaki bebek

(469 puan) tarafından

Evtte yemiyor canm.asla 

(469 puan) tarafından

Evtte o saate ne yedirebikirmki ona

(4,986 puan) tarafından

ne yiyorsa onu. 6 aylık olduğundan beri her sabah yumurta veriyorum ona ben

(469 puan) tarafından

Anldm

(2,495 puan) tarafından

Benım kızım 7 aydan bu yana hep geç yatıyor 10-10.5 gibi daha önce erkene çektim saatini ama malesef bu seferde 4-5 kez uyanıyor dalamıyor bende ona ayak uyduruyorum bu şekılde uyuyunca akşam 10 sabah 10 yapıyor  bende dertliyim bu uyku konusunda ama yapacağım hiç birsey yok en erken 9 da uyuyor

(469 puan) tarafından

Anldm cnm 

(4,986 puan) tarafından

bazı bebekler uyumuyor, uyku sevmiyor kabul ediyorum. benim kızımın da gece uyanıp 2-3saat uyanık kaldığı anlar oldu. sabrettim. ışığı açmadım, yataktan kaldırmadım. uyku müziği açtığım zamanlar oldu.

gece beslenmesini 15 aylıkken kestim, 16 aylıkken de odasını ayırdım. o günden beri bir rahatsızlığı yoksa maşallah erken yatar erken kalkar. sadece bu aralar öğle uykusunu fazla uyumaya başladı normalde 1 saat uyurdu 2-3 saate çıkardı, bu yüzden de akşam uykusu 8.30 - 9a kaydı. sabah yine 6da uyanıyor tabii. 23 aylık olacak nerdeyse 

(2,495 puan) tarafından

Oy çok erken sabah 6 ben istemem açıkcası işe gıderken bile 7.5 dan önce hiç kalkmadım 9-10 da uyanması işime gelıyor bende uyumus oluyorum gece beslenmesini kilo alması için kalkarsam mama verıyorum uyanamazsam oda yok 11.5 aylık daha  herkesin düzeni vs farklı oluyor saygı duyarım 

(4,986 puan) tarafından
+1

gece beslenmesi bebeğe göre karar verilmesi gereken bir durum. bazı durumlarda  6.aydan itibaren kesebilirsiniz diyor doktorlar, bebeğin gelişimine göre gittiği yere kadar besleyin de diyebiliyorlar. 

herkesin düzeni evet farklıdır ama bebeğin büyüme hormonlarını salgılanması için 8 gibi uyuması lazım. büyüme hormonu 22.00-02.00 arası en yüksek seviyede salgılanır bunun için de önceden uykuya geçmiş olması gerekiyor. bazı şeyler evet düzendir ama bi de bilimsel doğrular vardır. 

büyüme hormonu gece karanlıkta uykuda ve oyun halinde salgılanır. 

düzgün beslenmesi evet onun büyümesi için çok önemli bir konudur ama aynı zamanda uyku saati, fiziksel aktivite gibi başka paramatreler de vardır. 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Yesin canım yoğurt yemez mi 

(469 puan) tarafından

Bugün yedrdim ona cnm yoğurt tekrar yerini bilemedim 

tarafından

Yerse ver canım yeterki yesin hic mi sevdiği bir şey yok makarna pilav falan patates kızartması 

(469 puan) tarafından

Yok cnm yok yemek yemiyor asla ne yptiysam yok zorlayincada çok agliyor o yüzden birktim srtik avda birktim.belki zorlanır yer diye malsef onuda yapmadı yedikleri muz yoğurt kaşık maması bu kavanoz mamasi danino sabahları da yumurta labne okdr

0 oy
(1,848 puan) tarafından

En az 2 saat öncesinden beslenmeyi bırakın diyor doktorlar reflüye sebeb oluyor hiçbirsey yemiyorsa doktora götürmende fayda var vitamin eksikliği de iştahsızlık yapar

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 398 göst.
23 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Serpil ahmet (569 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.
0 oy
1 cevap 75 göst.
31 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Nur29 (358 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 321 göst.
17 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu