+1 oy
609 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (140 puan) tarafından

Çocuğa koyulmasina sakınca varmı ve yanına uyumlu yakışan ek bı isim daha arıyorum varmı fikriniz Ali hariç çünkü ailede ali ismi çok var 

12 Cevaplar

+4 oy
(9,080 puan) tarafından

her ismin kuranda gecmesi zaten gerekmio da  dini olarak uygunmu dusunmekte sacma degilmi din her isme gore bir hukum koymamiski. ismin anlami guzel haliyle iyi anlam tasiyor konabilir diye dusunurum ben . yanlism varsa duzeltsin biri isimlerin dini hukmumu var her ismin bu uygun bu degil gibi

(966 puan) tarafından
+2

Çocuğa anlamı güzel olan bir isim koymak gerekir din bunu söyler. Yani ateş alev savaş vs hoş karşılanmaz . İllaki Kuran'da geçmesi gerekmez , anlamı güzel şeyler olmalı 

(8,271 puan) tarafından

Hayır saçma değil... Tabikide dine uygun anlamı güzel bir isim olmalı. Öbür dünyada ismi ile çağrılır herkes ve anne baba sorumludur bunda 

-Reklam-
+1 oy
(2,831 puan) tarafından

İslam'da isimlerin güzel anlam taşıması önerildiği için Kerem ismi caizdir. Kerem ismi doğrudan Kuran'da geçmez, ancak Kuran'ın genel mesajı olan cömertlik ve asalet gibi değerlerle uyumlu olduğundan olumlu kabul edilir diye okudum.

Bence sade daha güzel ya, illa şu iki isim furyasına katilmayin kerem tek başına asil bir isim :)

0 oy
(21,090 puan) tarafından

Kerem Asaf 

Kerem Tunç 

Kerem Can 🤣🤣

Bulduğun isimler nasıl bilmiyorum da Keremler çok sakin oluyor 

(21,090 puan) tarafından

Kulağına başka isim okunmuş olabilir mi 🤣🤣

(11,530 puan) tarafından

Yok hastalanmis annem imama götürmüş okusun nazar ayetini fln diye iman simini sormuş annen daha ismi yok demiş kerem olsun demiş kulagina kerem diye okumuş 

(505 puan) tarafından

Küçükken sakinler tabi ama büyüdükçe sakinlik kalmıyor valla, benim oğlumun adı da Kerem kök söktürüyor bize (5 yaşında) 😂

(11,530 puan) tarafından

Vala bizimki küçükkende sakın değildi 😂

(140 puan) tarafından

Bukadar yaramaz yorumdan sonra kesinlikle vazgeçtim başka isim bulayım 

0 oy
(116 puan) tarafından

Kerem Ali benm de hoşuma gidiyor

0 oy
(3,158 puan) tarafından

Kerem isminden uzak dur acayip yaramaz oluyorlar. Ben oğluma kerem ismini verecektim bir arkadaşımla pikniğe gittik oğlu da kerem. Anam çocuk xanavar resmen. Sonra bi iki kişiden de ayni yorumu duyunca vazgeçtim 

(140 puan) tarafından

Galiba okadar yorumdan sonra bende vazgeçtim teşekkür ederim

0 oy
(6,702 puan) tarafından

Yiğenimin adı kuzey kerem 

0 oy
(5,098 puan) tarafından

Bi talebemizim ismi abdul kerem di ay ne tatli cocuktu ama oyle yaramazdi ki of off 

(140 puan) tarafından

Yaaa çoğu yorum böyle aman aman en iyisi başka isim dusuneyim

(5,098 puan) tarafından

MMuhammed koy 😍 benim oglumun adi hic bi zorlugunu gormedim yasitlarina gorede gayet uslu masaAllah cokda zeki bi cocuk leb demeden corum sungurlu der 😂 agirligi falanda yok mukafati cok buyuk 

(140 puan) tarafından

Eşimin ailesijinde var malesef her birinde ve hepimiz dip dibeyiz iç iceyiz yani farklı isim ariyorum 

(5,098 puan) tarafından

NNasil bi isim ariyosun tam olarak dinen uygun isim tama bi modern mi duyulmamis mi yoksa klasik mi 

(140 puan) tarafından

Dine uygun arıyorum aslında modernlero pek beğenmiyorum çocuğun karakterini huyunu yansitacak güzel bı isim 

(5,098 puan) tarafından

Ayyy yusuf koy bence o zaman yusuf yuzlu olsun ahlaki peygamber ahlaki olsun nasil 

(140 puan) tarafından

İnanirmisn az önce aklımdan geçti yaa büyük oğlumun ismi yuşa  diğerinin ismi aşkın şuan bebegimde erkekmis yeni öğrendim onada güzel dini İsim koymak istiyorum iki oğlumda huyu suyu çok güzel karekteri var ve çok akıllılar beni hiç yormadilar 

(5,098 puan) tarafından

Hiii inanmayacaksin bende yusufu istemezsen yusa diyecektim 🤭 

Ya bence cok guzel bi isim yusuf hic yaramaz bi yusuf da gormedim aksine uslulardi 

(140 puan) tarafından

Teşekkürler yorumun için ☺️ ❤️ 

(5,098 puan) tarafından

Rica ederim canim 🤗♥️

0 oy
(3,324 puan) tarafından

Adapazarı nın Akyazı ilçesinde Kerem Ali diye iki ayrı (kardeş oldukları rivayet edilir) Allah dostu var. Yani bence çok güzel bir isim. Ali istemezsen Asaf da güzel bence

(140 puan) tarafından
+1

Teşekkürler canm ☺️

0 oy
(53,958 puan) tarafından

kerem ismi cok guzel

(140 puan) tarafından

Ewt çok güzel ama bazı yorumlar beni korkuttu çok yaramaz falan demişler 

0 oy
(1,777 puan) tarafından

Oğlumun ismi keremcan 

(140 puan) tarafından

Huyu yapısı nasıl canm bazı yorumlar çok yaramaz falan demiş ama 

0 oy
(2,239 puan) tarafından

Keremler biraz haşere oluyor. Misal benim kardeşim Yasin Kerem gibi 😄

(569 puan) tarafından

Kız böcek mi fare mi bu 😂😂 haşere değil haşarı denir ona 😂😂

(2,239 puan) tarafından

T9 azizliğine uğradım 😄 

(569 puan) tarafından

😂😂😂 benim herif haşere diyo belki sende öyle diyosundur diye şeaptım 😂

(2,239 puan) tarafından

Eşin dogustan T9 o zaman 😂

(140 puan) tarafından

😁😁😁😁yorumlr güzeldi gerçekten çokmu yaramaz oluyor keremler

0 oy
(3,516 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benimkinin adı da sadece Kerem😻

Ablası çok istemişti Kerem olmasını, araştırdım ve herhangi bir olumsuzluk göremedim. Allah hayırlı evlat eylesin hepimizin çocuklarını ve adlarıyla yaşasınlar🤲 😽 

(140 puan) tarafından

Hepsinde varda çocuğu ve ya çevresinde kerem isminde çok fazla yaramaz yorumu aldım 

(3,516 puan) tarafından

Eymen ismine de öyle diyorlar ama benim tanıdığım akıllı Eymenler de var canım. Ama yine de tabii senin tercihin 😽🌸

(140 puan) tarafından
+1

Teşekkürler bı düşüneyim zaten daha çok var doğuma hayırlısı kısmet neyse o olsun

(3,516 puan) tarafından

Aynen canım Rabbim hayırla kucağına almayı nasip etsin sağlıklı sıhhatli güzel isimli 🤲💕

(140 puan) tarafından

Amin inşallah hepimizinkini

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 852 göst.
0 oy
7 cevap 181 göst.

Kategoriler

1,471,723 soru

24,102,477 cevap

332,502 kullanıcı

...