+2 oy
1,060 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (391 puan) tarafından

Kızlar şimdi ben yeni 1 yıldır evliyim kaynanam kayın bederim vs  2 eltimin altınlarını almışlar onlarda vermiş dugundekileri. Benden istediler ben altınlarımı alırsanız babamın evine giderim dedim korktular almadılar çünkü hepsini eşim kendi aldılar kimse düğünde bir kuruş vermedi kaynamalarda ceyizim üstünde kendine çok eşya aldı esim ödedi herşeyi

Şimdi bugün eşimle altınlarımin koleymin fiyatını sorduk baya yükselmiş eşimde gelip annesine babasına söyledi fiyatlarını kayın bederim bana ver ben yarın satarım dedi 

Ben satmak istemiyorum ondan sonra konuyu uzattılar eşime yarın bilezikleri kolyelerini yüzüklerimi vs sat çeyrek al vs dedi ben istemiyorum satmak zorladı ver eşine çeyrek alsın dedi bende vermicem bozup yer güvenmiyorum dedim kaynanam bana göz çevirdi kayinbederim laf soktu eşim gözüme dik dik baktı yanlış mı yaptim ben kayın bederim oğlumun altınları sen nasıl vermezsin ona dedi sinirlendi

Çünkü gidip bozup yer ailesi ister alır vermezler bana kardeşi evlenicek vs o yüzden vermedim benim hakkım hiç kullanmadım altınlarımı 

Yanlış mı yaptım verseydim bidaha hiç bişey görmiceğimi biliyorum 

35 Cevaplar

0 oy
(718 puan) tarafından

Kesinlikle en iyisini yaptın vermemekle çocuklarının geleceğini kendi geleceğini düşünmen lazım eğer sağlık sorunu vs olsaydı tamam neyse ama öylesine boz çeyrek yap olmaz ha illa da bozacaksa çeyrek yerine gram daha mantıklı olur bence ne tarihi geçiyor ne de sorun çıkarıyor ayrıca eşinle de iyice konuş evet hesaplama yapabilirsiniz ama ailesinin böyle bir yapmak istediğini bilmesine rağmen söylemesi hoş değil 1 milyon da olsa sizin hakkınız geleceğiniz o ve size kalmalı ne kadar tuttuğu 

(391 puan) tarafından

Canım bizim hiç birşeyimiz yok kiradayız versem bile geri gelmicegini biliyorum hepsi eşimin hakkı parası biliyorum ama oda pişman olurdu verseydim tek güvencem altınlarım

(718 puan) tarafından

Yok bacım böyle olmaz sınır çizmek lazım genel anlamda eskiden Kaynanalar nasılsa onlar da öyle olmaya çalışıyor ama olmaz böyle hakkını verme hele de kiradayız diyorsun Allah'ın izniyle ev alırsın ilerde ya da araba dünya hali çocuğun olacak elbette geleceğini düşünmek zorundasın ve elinizden geldiğince üç beş köşeye atın dolar ya da Euro yapın altın yapamazsanız bile birikiminiz olsun 

-Reklam-
0 oy
(441 puan) tarafından

İyiki vermemişsin bu ne be illlellah geldi bunlardan bende bıkdım kayınpederimden sürekli eşimden para alıyo geri vericem deyip vermiyo..

(391 puan) tarafından

Sürekli bir beklenti icindeler evlenmiş kendi çekirdek ailesine baksın bir salın artık  

0 oy
(5,744 puan) tarafından

Senden alip bozduracak lazim oldu diye de yicekler. Hiic o topa girme. Esin sana almis olsa dahi kanunen zinet esyalari kadina aittir :) yani artik esinin degil.

(391 puan) tarafından

Bende onun farkındayım sürekli altın konusu benden istediler düğünden sonra vermedim şuan yükselmiş diye sattin diyor ben kıyamıyorum 

(5,744 puan) tarafından

Yahu niye satasin mal mulk mu alicaksinda saticaksin. Dursun iste. Bosver.

0 oy
(6,637 puan) tarafından

Niye yanlış yapacaksın  gayet de doğru yapmışsın durduk yere altınmı bozulurmuş ben evlernirken kayınbabam sormuştu bize altınverecekmisiniz diye eşimde ozaman altınları çalışıp biz aldık bütün evin eşyasını biz aldık heryer borç içinde bütün borçları ödeceksen altınları verıyım dedi sesini kesti bir daha da lafını bile yapmadı

0 oy
(749 puan) tarafından

Evet yanlış yaptin alır yer demişsin ailesinin yanında eşini küçük düşürmeye ne gerek vardı eşinle oturup sakince konuşman lazımdı

Ben vermek isterim ama bizimde ihtiyacımız var gibi konuşmaliydin inatlaşma oluyor şuan bende vermedim ama eşimle ters düşmedim çeyrek veririm dedim geri çeyrek alırım dedim.verdim çeyrek aldım.

(749 puan) tarafından

Gün verip çeyrek verebilirsin iki tane falan varsa 

Mesela 4 ay sonra ceyreklerimi yap de ver kime vereceksen 

0 oy
tarafından

Gülüm gözünü seveyim altınları öyle bir yere sakla ki ruhları duymasın yerini. Aldıkları zaman asla geri vermeyecekler sakın kaptırma 🤣

(391 puan) tarafından

Onlarda kalıyoruz biz misafiriz ve altınlar çantada herkes biliyor 

0 oy
(540 puan) tarafından

Kesinlikle verme verme verme hele işin içinde kaynana kayınpeder varsa aman aman amaçları belli öyle yerlere sakla ki kimseye de altın konusunu açma mümkünse takma bile göz önünde olmasın sorarlarsa sattım bankaya koydum de hayır eşinde ticaret kafası vardır bir iş yapacak verirsin çünkü yerine 10 katı gelir araba alacaz der hadi verirsin ev alacaz der verirsin sonuçta senin hanen için yapılan bişey ama o ne öyle resmen açık açık ver biz yiyelim demişler rabbim eşine de akıl fikir versin hayır anacı babacı olacaksınız ne diye evleniyorsunuz o zaman oturun dizlerinin dibinde kadınların günahına giriyorlar böyle çok sinir bozucu 

(391 puan) tarafından

Biz onlarda kalıyoruz altınlarım ortalık yerde çantamda bugün açıkça altınları bize verin dedi şok oldum cevap bile veremedim korkuyorum alırlar diye 

(540 puan) tarafından

Öyle şey mi olur ya bankaya emanet et evde olmasın gerekirse babana annene söyle anlat durumu dağ başımı orası bu ne saçmalık hoca çağırın yanlarında konuşsun günahını senin hakkın olduğunu anlatsın tabi Allahtan korkuları varsa anlarlar 

0 oy
(1,838 puan) tarafından

Asla ama asla verme giden gekmiyo

O salakligi ben yaptım verdim *** yoluna gitti helal etmiyorum

0 oy
(53,898 puan) tarafından

aman taknhic cikarma bunlar esini doldurur oda gizliden bozar 

0 oy
(2,118 puan) tarafından

Hayatında belkide en doğru hareketi yapmışın ayrıca o eşinin altınları değil ikinizin altınları yasaya görede senin altının kendileri bile almamış öyle bilen olsa hakları yokken bir de sizin aldığınızi istiyorlar aşırı saçma sakin vermeyin bozdurmayin.

(391 puan) tarafından

Dün böyle bir konu açıldı bugünde altınları bize verin dediler eşime nolduysa bilmiyorum artık hayır dedi veremeyiz dedi 

0 oy
(569 puan) tarafından

Yoo çok da iyi yapmışsın, o altınlar sana alındıysa senindir, başkasının üstünde çok da söz hakkı yok. 

0 oy
(460 puan) tarafından

Versen sağol kızım demeyeceklerdi, vermesin hepsi bir laf demiş. Bence evde güzel sakla eşin bulmasın. Oğlu evlenecekse zaten orada kullanır yeni geline takar bu sefer senin altinlarinla sana nispet yaparlar görürsün. Bu kadar konusabildiysen bundan sonrada susma bence canım.

(391 puan) tarafından

Öyle bugün kayınpederim altınları bize verin dedi açıkça eşim hayır dedi ben şaşırıp şok oldum hiç bişey diyemedim

(460 puan) tarafından

Eşim dik dik baktı demişsin, insanda tedirginum acikcasi ben sen güzel sakla eşinde gizli alıp vermesin. Ama gerçekten hayır dediyse çok güzel,giden geri gelmez unutma

0 oy
(3,145 puan) tarafından

A bile yapmissin

0 oy
(3,340 puan) tarafından

Kadinlarin cogunun pismanligi bu altinlar verme sakin pismanlar grubuna girme

0 oy
(438 puan) tarafından

Sakın ama sakın verme verilen geri alınmıyor tak üstünden çıkarma 

İlgili sorular

+3 oy
18 cevap 361 göst.