+2 oy
1,045 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (382 puan) tarafından

Kızlar şimdi ben yeni 1 yıldır evliyim kaynanam kayın bederim vs  2 eltimin altınlarını almışlar onlarda vermiş dugundekileri. Benden istediler ben altınlarımı alırsanız babamın evine giderim dedim korktular almadılar çünkü hepsini eşim kendi aldılar kimse düğünde bir kuruş vermedi kaynamalarda ceyizim üstünde kendine çok eşya aldı esim ödedi herşeyi

Şimdi bugün eşimle altınlarımin koleymin fiyatını sorduk baya yükselmiş eşimde gelip annesine babasına söyledi fiyatlarını kayın bederim bana ver ben yarın satarım dedi 

Ben satmak istemiyorum ondan sonra konuyu uzattılar eşime yarın bilezikleri kolyelerini yüzüklerimi vs sat çeyrek al vs dedi ben istemiyorum satmak zorladı ver eşine çeyrek alsın dedi bende vermicem bozup yer güvenmiyorum dedim kaynanam bana göz çevirdi kayinbederim laf soktu eşim gözüme dik dik baktı yanlış mı yaptim ben kayın bederim oğlumun altınları sen nasıl vermezsin ona dedi sinirlendi

Çünkü gidip bozup yer ailesi ister alır vermezler bana kardeşi evlenicek vs o yüzden vermedim benim hakkım hiç kullanmadım altınlarımı 

Yanlış mı yaptım verseydim bidaha hiç bişey görmiceğimi biliyorum 

35 Cevaplar

+7 oy
(2,734 puan) tarafından

Vermedin an kötü olduysan en iyisini yapmışsın 5yillik gelinim bu yollarda ayaklanma çıkarmak nedir iyi bilirim Yok öle dava...gelini alırken al sonra geri al...mehir mehir hakkı ben vermiyorum lincleten linclesin bu gün yarın başıma birşey gelirse iyiki verdin demiyecekler nehrini alur yoluma bakarim hayat bu...

(382 puan) tarafından

Kaynanam çok kötü göz devirdi kayinpederim oğlum diyince çok kötu hissetim kendimi yanlış bişey yapmışım gibi ama tek güvencem altınlarım bebeğim dogucak onun için harcarım vermem kimseye verirsem geri vermicekler oğlumun diye

(2,734 puan) tarafından
+2

Aklın varsa verme devirsin o mu doğurdu seni kaynana o 

(3,403 puan) tarafından
+1

Verirsin geri vermezler. Ve ileride duyacağın tek cümle 'vermeseydin' olur. Sen o diyeceklerini şimdiden yapmışsın ayakta alkışlıyorum. Takılan takılar kadının mehiridir farklı birşey konuşulmadıysa. Yani sen karar verirsin 

-Reklam-
+4 oy
(562 puan) tarafından

O  altınlar her türlü senin sakın vermeeee buna kocan dahil kimse karışamaz ister verirsin ister vermezsin . Ama sakınnnn vermeye gitti mi gelmezzzz

(382 puan) tarafından

Eşimi görseniz ailensi için ölüyor bana dedi babama satalım altınları ben hayır dedim ben takmadım başkası takarsa içimde kalır vermedim şuan böyle bir konuyu açmaları çok saçma bence konuşulmuş anlaşılmış gibi

(562 puan) tarafından
+1

Kesinlikle öyledir tabiki ama.en üzücü olanı da eşinin onlara uyması şaka gibiiii.  Sen ne olursa olsun sakın verme altınları.  Bankaya kasa tut filan bir şekilde sakla asla verme 

(53,884 puan) tarafından
+1

babasi kuyumcu mu niye ona satiyor bide ne diye satiyor yuz tutuyosa sana elli diyecekler kaziklayacaklar

+3 oy
(1,590 puan) tarafından

Mehir hakkı Kuran'da bile altınlar senin hakkın helal etmem de

(382 puan) tarafından

Bende dedim eşime benim hakkım ben çalışıp aldım diyor

(1,590 puan) tarafından
+1

Bunu söyleyen birine nasıl hala eşim diyebiliyorsun eşine şöyle açıp Kur'ana baksın dinde bile alması günah alabiliyorsa alsın helal etme öbür dünyada kazanırsın 

+2 oy
(19,557 puan) tarafından

Altınlar oğlunun değil senin bu 1 senin olan altına da kimse karışamaz buda 2 böyle aç gözlü paragöz insanları da çokmu arıyoruz nedir benim kaynana da düğünden sonra altınlar benim diyip durdu eşim de al hepsini ama bidaha kapından gecme diyince sustu eşimde altınları kendisi almıştı onlar sadece 2 çeyrek taktılar bana 

(382 puan) tarafından

Sonradan gerçek yüzlerini gösteriyorlar eşim önceden satalım onlara küpeler para etmez anneme verelim demişti ben hayır demiştim böyle biseyi önceden konuşmuşlar beni kandırmaya çalıştılar belki tesadüf olamaz böyle bişey eşimin bu konuyu açması falan 

+2 oy
(1,472 puan) tarafından

Esin senden alip annesine babasina yedirecekse kardesine kullanacaksa çar çur edecekse iyi yapmissin valla.

Onlar senin mehirisn öz hakkin helal malin 

Istersen birine bagislarsin ister catir catir yersin isyersen saklarsin onlar senin mulkun altinda senin tasarrufuna ait

(382 puan) tarafından

Eşim bana söyledi onlara satalım anneme küpeleri ver para etmez gibisinden bugün böyle bir konuyu açması biraz tuhaf geldi kendimi çok yanlız hissetim 3 kişi birden üstume gelince 

+2 oy
(47 puan) tarafından

Asla verme canım geri vermez ler 

+2 oy
(4,857 puan) tarafından

Nerden oğlunun oluyormuş ne demeye taktılar ozman düğünde . Taktı desinler diyemi

Tabikide iyi yapmışsın asla verme . Hatta saklayabilirsen iyi bir yere sakla bankada kasaya koy . Gizlide olsa alır gibi geldi bunların zihniyet farklı çünkü. 

+2 oy
(9,082 puan) tarafından

oardonda ne mubasebet bana verin ben satarim ne sen takacaksin belki knlari. sana takildi onlar . kaynanan kayinpederine harcamalari icin verilecek olsa zaten gelen kisiler onlara takardi sana degil. tabikide verme bir çöpunu bile . satilacaksada sen kendin sat harcayin esinle kayinpedderine neymis ki.

ha kicimdan donumu almis ha taktigim kolyeyi almis ayni sey bana gore

(9,082 puan) tarafından

yltabikide verme sacmalama . takiyorum ben onlari de. takmasan bile kendi yatirirmizim bizim dugunumuzde bize takildi yarin bigun bozarsin araba alirsin bozarsin ev alirsin bozarsin baska bisey yaparsin kendinize ait esin sen ve cocugun . kimneneymis senin altinindan ceyrekler falan carsa bozdur bilezik yap ve tak takiyorum bunlari ben benim esyam de. ha kicindaki donunu almislar ha altinini taktigin esyani . hirsiz gibi çalacak halleri yok

+1 oy
(1,754 puan) tarafından

Takılabilen altınları neden çeyreğe çeviresiniz ki niyetleri belli. Allah ıslah etsin böylelerini. Altınlar mehrin miydi

(382 puan) tarafından

Yarısı mehir yarısı eşimi taktiği aldığı ama bende farkindayım yarın satmazlardi kayınpederim bize ver satma biz sana zamanla alırız veririz derler sürekli altın konusu bıktım 

(1,754 puan) tarafından

Kocana bile vermek zorunda değilsin mehrini. Anası babasına ne düşmüş? 

+1 oy
(15,026 puan) tarafından

Ya vermemek hakkın da kayınpederinin yanında yer demek şık olmamış. Eşin bozulmuş olabilir buna. Diğerleri bozulsa da mühim değil 

(382 puan) tarafından

Ya ben kayınpederim kaynanam yanlış anlamasın diye dedim çokta pişman oldum başka bişey deseydim İnanki kavga çıkardı eşim açtı bu konuyu bende sinirden onun üstüne attm

0 oy
(1,732 puan) tarafından

Sakin verme canım ceyrek olunca borç deyip alır yerler kolye vs de benim ben kullanıyorum  dersin kime ne aklın varsada kimsenin yanında altın lafı etmen esinide tembihle yerler fırsat bulsunlar yeter tepkimi köy yerler o zamn anlami uok  

0 oy
(23,390 puan) tarafından

Kayınpeder önce onu düzelteyim 😊 sonra kimse kimseye bir şey vermek zorunda değil çekirdek aile olarak o altınlar sizin senin veya eşinin ne yapacaksınız siz yapacaksınız aile büyüklerini ilgilendirmez neden her şeye burunlarını sokmak istiyorlar hiç anlamıyorum ayrıca mevcut altını satıp yeniden altın almak mı bundan saçma çok az şey duydum bariz kandırmaya çalışıyorlar 

0 oy
(4,396 puan) tarafından

en iyisini yapmışsın. o altınlar ikinizin. altın vermedin diye kötü olacaksan ol zaten boşver 

0 oy
(4,225 puan) tarafından

Doğru yapmışsın. Ben olsam ailemi ararım durumu anlatırım. Bütün sulaleyi eve toplar gözlerini korkuturum . Seni sahipsiz sanmasınlar. 

0 oy
(1,352 puan) tarafından

Ya bi s. Olup gitsinler oğlunun altınıysa madem ne halt yemeye getirip sana takmış çokta iyi yapmışsın sakın verme hayatta geri bulamazsın niye çeyrek olarak duruyormuş böyle dursun kullan ikiside altın olarak kalmicakmı sonuçta ben verdim bütün altınlarımı kaynanam sakın verme dedi onlar senin kimse el süremez oğluna laf dedi alamazsın diye ben en.ayilik edip verdim kayınpederim gizliden istemiş yapar babam sana dedi hiçbiri de geri gelmedi sordum sonradan eve erzak alıp getiriyoya adam napsın daha oldu kaynanam hala bilmez kocasının aldığını bilse ağzına eder hepsinin bi erzağa gitti yani altınlarım sanki erzak istedim ben evimde yoktu hiç aldırış etme birini bile verme

0 oy
(1,582 puan) tarafından

İyi yapmışsın kocan da aileci belli . Neden böyle akılsızca davranıyor kusura bakma. 

Kendi evlenirken altinlarini kendisi yapmış. Kardeşi evlenirken altinlarini yine siz yapiyorsunuz . Kaynın için istiyorlar.  

0 oy
(157 puan) tarafından

Boşver vermediğin daha iyi olmuş canm en azından vermeyeceğini anlarlar ve birdaha sözünü bile yapamazlar ha ilk kötü gibi olursun belki belli bir müddet araya mesafe koyarlar ama sonra düzelir bosver bnm kayınpederim emekli olduğunda bndende bileziklerimi  istediler bnde vermedim 2 ay araya mesafe koydular bana falan gelmediler sonra baktılar olmuyor şimdi en iyi anlaştıkları gelinleri benim eğer o zaman altınlarını vermiş olsaydım olan bnm altınlarıma olacaktı 

0 oy
tarafından

Ohh iyi yapmışsın helal olsun verme kız. Eşin saf ama sen uyanikmissin giden para geri gelmez sen gondermiyon. Aferim. Pislikler işleri güçleri para olmuş altın bu verilirmi hiç. Sen kendin sakla eşinde bilmesin seni denerler olmazsa eşini belki sıkıştırılar yerini sadece sen bil. Oğlanı saf yerine koyup senden habersiz vermesin. Burda onuda okuduk. Yapan var tedbirini al kocan kotidur demiyorum ama kanar. 

0 oy
(874 puan) tarafından

Mehirini istemeleri çok yanlış. O altınlar artık senin. Sadece sana ait. Sen istediğini yaparsın onlarla. Kocanın bile Mehirine karışamaya hakkı yok. 

0 oy
(8,233 puan) tarafından

İyi de neden iki sefer bozdurup para kaybedesin ki bir kere takıda bozup değer kaybetcek çeyreği bozarken ayrı kaybedecek . Akıl mantık işi değil . Ayrıca ne hakla  ziynetlerine karışıyorlar ki 

(382 puan) tarafından

Canım bende senin gibi düşündüm yani çok alakasız geldi bunlar çeyreğe çevirip alicaklar benden bence 

(8,233 puan) tarafından

Boşver kim ne derse desin verme çeyrek olarak takamam ama ziynet olarak istediğim zaman takar hevesimi alırım de

İlgili sorular

+3 oy
18 cevap 350 göst.
+2 oy
0 cevap 55 göst.
+1 oy
6 cevap 364 göst.
+3 oy
11 cevap 397 göst.
5 Ocak 2025 Moda kategorisinde Annesininmasali (1,270 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,244 soru