+1 oy
415 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,429 puan) tarafından

2 oğlum var biri 11 yaşında diğeri 4 yaşında 3. Bebeği istiyoruz belki rabbim birde evimize kız nasip eder önce sağlık tabi ondan gelene razıyız ❤️ 2. Bebeğime hamileyken büyük oğlum 6 yaşındaydı 2. Evliliğimi yapmıştım o zaman ve hemen hamile kaldım annem büyük tepkiler gösterdi 4 ay benimle konuşmadı hatta daha fazla bir sürede bu çocuğa acımıyorsun sen nasıl annesin bilmem ne çok zor günlerdi şimdi daha hamile kalmadan beni annemin korkusu sardı gecem gündüzüme karıştı bir kere şaka yaptım ağzını aradım 3. Bebek felan diye silerim sizi giderim yazlığa taşınırım demediğini bırakmadı şimdi pozitif olursa nasıl anneme söylerim onun o tepkileriyle hakaretleri ile nasıl baş ederim başlıycak hayatını yaşama sen çocuk bak o çocuklara yazık ama eşim güzel kazanıyor işi çok iyi kira derdimiz yok şuanda. Manevi açıdan da destek oluyor ama beni deli gibi yoran annem var işte ne olur fikir verin 

9 Cevaplar

+1 oy
(3,429 puan) tarafından

En İyi Cevap

Birde 3. Bebeği olanlar aileniz ne tepki verdi merak ediyorum bakmak zor mu yorumlarınızı tecrübelerinizi yazar mısınız ? 

(6,651 puan) tarafından

Annesinin bu kadar fazla müdahaleci olmaya hakkı yok. Ben kimseye bu haddi vermem mesela. Bu sadece beni eşimi ilgilendirir. Ayrıca maddi manevî açıdan yetebiliyorlarsa ki sorudan onu anladım yetebiliyorlar neden olmasın üçüncü çocuk olsun bence 

(3,429 puan) tarafından

Teşekkürler Pakize evet şükür manevi,anlamda da yetiyoruz

(9,080 puan) tarafından

yaparsa kimse karisamaz tabikide anneler herseyde akil veirr cicuklara ogreymenden once esten once herkesten once bir cocuga annesi rehberdir en basta buyusede bence bu degismez. akil vermesi annesinin normal bisey . dinleyip dinlememek tabiki kisiye kalmis bisey.z hem fiziksel hem psikoljik hem maddi hem manevi yetebilmek onemli tamam ama hiv gerek yok durdukyere neden hayatimin 4 bes senesini bir bebek icin heba edeyimki mis gibi rahat rahat yasamak varken ikinciyi de buyutmus anaokullu etmis yada etmek uzere . ozgurluk varken prangalar vurulmasi durduk yere kasinmak gibi gelio bana . bilmiorum ben olsam annemi dinlerdim  kadincagiz hakli. kizinin çile cekmesini belki honlu razi gelmiyordur.:) tabiki secim post sahibinin ister 3 ister 14 yapar kimse zaten karisamaz annesi dahil

(6,651 puan) tarafından

Çocuk güzel bir şey ya mesela ben çok seviyorum eğer yapabilirsem dört tane olsun istiyorum toplamda :) sen bizi anlayamazsin casperiye senin bu konudaki düşünceni biliyorum daha önce de yazdın defalarca ikinci çocuğun da istemeden olmuştu 😀 ben kalabalık olalım istiyorum hoşuma gidiyor çok çocuk olması:) anneler bazen her konuda doğru rehberlik edemeyebilirler her anne bir değil bebeğini çöp kutusuna atan anneler var sen de biliyorsun :( 

(6,651 puan) tarafından

Ben de rahatıma düşkünüm ama senin kadar değil 😀 senin kadar rahatima düşkün olsam ben de şu an ikinci çocuğu düşünmem 😀 evet yani zorluk konusunda katılıyorum çocuk yetiştirmek çok zor ama ben çocuk yetiştiriyorum gelecek için yetiştiriyorum Allah rızası için yetiştiriyorum ve ben çok önemli bir iş yapıyorum altına şekil veriyorum ince eleyip sık dokuyorum. Çocuk deyip geçmemek lazım biz anneler çok önemli bir görevdeyiz

-Reklam-
+2 oy
(23,894 puan) tarafından

Çocuk yaptım diye beni silecek anne zaten beni çocuğu olarak görmüyordur keyfi bilir derdim. Ne öyle bir planım olduğundan bahsederim ne de onu ikna etmeye çalışırım çocuğu ondan yapmıyorum sonuçta. Bunun için ondan özür dileyecek ya da ona karşı kendimi suçlu hissedecek bir durum yok iyiliğini istiyorsa bile ( ki bu çok saçma ) sadece tavsiye verebilir ama ah vah ederse benim için de çoğu şey biter zaten mutluluğuma ortak olmayacaksan gölge de düşürme derim 

(3,429 puan) tarafından

Çok seviyorum annemi ama beni bu konuda yıpratıyor hayırlısı bakalım ne olacak çok sağol yorumun İcin 

(23,894 puan) tarafından

Bende annemi çok seviyorum ama normal olan annemin mutluluğuma sevinmesi akıl verebilir biraz bekle diye veya kendini garantiye al diye ama olmuş çocuğa üzülmesi doğru değil ben de spiral vardı çıkartırdım ablama söyledim geçen aralarında konuşmuşlar olsa iyi olur oğlu büyüdü demiş napacak dese de kizmam ama olduktan sonra neden derse orası sıkıntı 

(3,429 puan) tarafından

Aynen haklısın 

+1 oy
(1,741 puan) tarafından

Annenin tepkileri çok fazla hani seni cocuklari düşünüp fikrini söyleyebilir ama artık hakarete kadar bı yerde bence sınırını koyup konuşmalısın. Bakacak olan sensin doğuracak olan sensin. Ben yetebilirim baş edebilirim diyorsan kimseye bişey demek düşmez annede olsa. 

Bence daha netlesmeden konuş seni üzmesin hamileliğinde zehir olmasin

(3,429 puan) tarafından

Aşağıda yazan kadını gördünüz mü evlenip çocuk yaptım diye anne olmamalıymışım ya bu insanlar ne kadar acımasız o dönemde çocuk yaptım ama benim eşim kendi oğluma el bebek gül bebek baktı ikisini ayırt etmedi şimdi ben oğluma kardeş yaptım diye kötü anne miyim 

(1,741 puan) tarafından

Ya şimdi sen diyince baktım hiç ciddiye bile alma. Muhtemelen kendi hayatıyla ilgili ciddi sorunları var baskalarina laf ederek kendini rahatlatmaya çalışıyor. Kimse senin anneliğini sorgulayamaz laf edemez bu sizin hayatınız zaten demek istediğimde bu annen konusunda ciddi olarak konuşup seni manipule etmesine izin vermemek. Bakacak olan sensin büyütecek olan sensin kardeş çocuklara yapılan kötülük değildir yetebildigin sürece. Hayırlısını versin Allah en başta da huzur afiyet versin

(3,429 puan) tarafından

Aminn Allah razı olsun 

+1 oy
(1,367 puan) tarafından

Oglunuz ilk evliliginizden sanirim henüz çocuk evliliğe bile alismadan birde bebek olması çocuğa zor gelmiş olabilir belki ondan tepki verdi anneniz ama yinede hayat sizin karar sizin kimse karışamaz.Anneniz açısından baktığımda siz birinci evlilikten bosandiginizda bir çocukla baba evine donduyseniz belki bu esinizden de ayrilirsaniz 3 çocukla ne yaparsınız diye endişe ediyor olabilir. Aslında haklı yani da var  ama yaşantınızı bilemem tabi suanki eşinizin oğlunuza karşı tutumu nasıl sevgil ilgi alaka ve maddi ihtiyaçlarını karşılarken sorun yaratıyor mu bunlar önemli şeyler . Evliliğinize güveniyorsanız 5 çocuk da yaparsınız kimse karışamaz .annenizi çok kafaya takmayın o sadece endişeleniyor belliki 

(3,429 puan) tarafından

Öncelikle ben evlendim ikinci evliliğimi yaptım eşim bekardı hiç evlenmemişti ve öncesinden oğlumla tanıştırdım evlilik öncesi kendisini sevdirdi oğlum zaten hazırdı bu evliliğe o bebeğe hiç sorun yaşamadık eşim o zamandan bu zamana hep maddi manevi oğlumu mutlu etti halada öyle bir dediğini iki etmez Allah razı olsun ne istese alır derslerine yardım eder onunla vakit geçirir birde eşim manevi açıdan bana çok destek oluyor. 

(1,367 puan) tarafından

Ne mutlu size eşinizle de o dengeyi kurduysaniz annenizi hiç dert etmeyin yani neticede annedir her zaman endişe eder.Hayat sizin siz bakıp buyuteceksinuz sonuçta .esinizde istiyorsa neden olmasın enerjiniz varsa 3 cocuk da olur 5 te olur .hayırlısı olsun hakkınızda 

+1 oy
(2,632 puan) tarafından

Valla ben olsam söylemem. Benim annemde aynı ben uzak oturuyorum anneme ama iki çocuğum da da olumsuz tepki verdi. Şimdi çok seviyor orası ayrı ama ilk tepkisi çok kırdı beni. Şimdi hamile kalmaktan çok korkuyorum. Yanlışlıkla filan olur diye. Ama olurda kalırsam söylemem yani adet düzensizliğim vardı korunuyorduk ama yine de kalmışım filan derim aldırma zamanı geçene kadar beklerim. Aldır diye ısrar etmesin diye. Silerse de kendisi bilir artık ne diyeyim ki. Siz kaç kardeşsiniz durumunuz kötü mü de annen o kadar karşı çocuğa. Bizimki durumumuz iyi değil diye kızmıştı. İki hamileliğimde de eşim iş arıyordu. 

(3,429 puan) tarafından

Benim bir ikizim var 2 kardeşiz evet zorluklar yaşamış annem bizde ama benim eşim çok çalışıyor iş durumu iyi şükürler olsun biz maddi manevi bakıcak durumdayız ama annemin gözleri kör oluyor beni duymuyor görmüyor böyle bir durumda 

(2,632 puan) tarafından

Aşırı tepki vermiş annen ama eğer hamile kalırsan istemeden oldu dersin annene ne dicen başka. 

(3,429 puan) tarafından

Evet istemeden oldu diyicem 

+1 oy
(569 puan) tarafından

Bazı insanlar ne kadar boş ne kadar saçma konuşuyo ya. 2 çocuk doğurup büyütmüş biri olarak yeni bi çocuğun getirilerinin ve götürülerinin yeterince farkındasındır zaten. Eşinle olan muhabbetin de 3. Çocuğu istemeni sağlayacak düzeydeyse ne âlâ. Sırf yeni bi bebek için annen seni sileceğini söylüyosa kendi bilir açıkçası. Hayat sizin hayatınız, karar sizin kararınız. Dışarıda kalan herkese saygı duymak düşer. Ha, çocuğa sen bakmıyosundur, sürekli annene bırakıyosundur o ayrı ama, o durumda annen haklı olur. Diğer türlü her şeyiyle sen iligleniyosan kimseye laf düşmez. 

(3,429 puan) tarafından

Çocuklarımı keyfi anneme hiç bırakmıyorum anneme yük olmuyorum ben çok şükür çocuklarıma da bakıyorum 

(569 puan) tarafından

Annenin tepkisi gereksiz. Kendince haklı sebepleri varsa dahi sana olan tavrı gereksiz. Ne demek silmek ya? 

(3,429 puan) tarafından

Benimle 2. Çocukta 32. Haftaya kadar görüşmedi ne zaman böbrek büyümesinden hastaneye yattım o zaman barıştı geldi. Maalesef kendisi çok çok katı 

+1 oy
(11,552 puan) tarafından

Hayda bu nasıl bir tepki böyle çok abartılı değil mi?.

Doğuran sen bakan büyüten sen annene ne oluyor ki bu kdr büyük tepki veriyo ben olsam dinlemezdim.

Benimde annem 3 . Çocuğa hep karsiydi dinlemedim biraz kızdı ne gerek vardı kızında oğlunda vardı kiracisin dedi sustu. Şimdi sağlık sorunları ile baş ediyirum riskli gebeyim belki 4.5 kez ben dedim yaoma kizinda oğlunda var ne gerek vardı kurtulamadın bu bebekten diyo ama bende annemin evladiyim benim için endişe ediyo kalp ritim bozukluğum olmis sanırım kardiyolojiye sevk oldum 4 Haziran'da gidecem annem bunun için çok endişeli konu acilikca kızıyor 

(3,429 puan) tarafından

Anneler bizi düşünüyor ama benim annem kırıcı oluyor maalesef. 

Bu arada rabbim şifa versin sağlıkla doğsun çocuklarına uzun ömür versin inşallah 

(11,552 puan) tarafından

Amin teşekkürler canım ♥️ 

Bence anneni dinleme 4 aylık olsun öyle söyle kusersede kendi bilir 

(3,429 puan) tarafından

Evet bir pozitif dönsün doktor da evet var desin öyle söyliycem 

0 oy
(1,523 puan) tarafından

Canim annenin karismaya hakki yok bu senik hayatin sen dogurup sen bakicaksin sen uykusuz kalicaksin. Hamile kalirsan bir müddet annene soyleme. Belliķ annen endjse ediyor cok dogal ama karisacak kadar degil

(3,429 puan) tarafından

Evrt endişe ediyor ama tamamen küsmesi ağır laflar söylemesi beni üzüyor ve bizim şükürler olsun maddi manevi bakmaya gücümüz var eşim Allah razı olsun çok destek oluyor her konuda. 

(1,523 puan) tarafından

Masallah canim. Surpriz oldu benim de haberim yoktu de🤭

(3,429 puan) tarafından

Evet öyle diyicemm

0 oy
(429 puan) tarafından

Anladığım kadarıyla kız bebek istiyorsunuz.bunun da erkek olma ihtimali yüksek.bir evlilik yaşamış boşanmış insansınız.bn hiç yapmazdm hayat her şeyi getirebilir insana

(3,429 puan) tarafından

Öncelikle evet bir kız istiyorum ama rabbimden gelene razıyım erkekte olursa razıyım Allah gönlüme göre versin inşallah evet ama bu 2. Evliliğim ve şükürler olsun mutluyum huzurlu yuvam var eşim çok istiyor kalabalık aile olalım diyor 

(429 puan) tarafından

Allah bozmasın canım.icinden geldiği gibi yaşa yap huzurlu ve mutluysan.

(3,429 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 296 göst.
7 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Hilalkz (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 402 göst.
15 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Tomurcuksss... (986 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 126 göst.
25 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu