Ben beni severim, genel olarak :D Fakat özeleştiri de yaparım sık sık.
Keşke bu huyum da böyle olmasa dediğim huylarım var. Canım sağ olasıca :D
İnatçıyım. Bence mantıklı konularda inat ediyorum ama çevreme göre öyle değil :))) Böyle ikna edilmesi zor biri olmak istemezdim. Direnmek üzere kodlanmışım sanki :/
Köşelerim çok sivri. Esneyemiyorum. İnsanlar o köşelere çarpa çarpa felç olabiliyor. Örneğin bir konu kapandıysa daha da açılmaz. O noktaya zor gelirim ama kesip attıysam bitmiştir. Böyle biriyle yaşamak istemezdim ama kendim böyleyim :/
Kırıldıysam susarım. Çok susarım. Öldü sanırlar. Karşımdakinin kapasitesine göre 3 veya 5 cümle eder susarım. Ağzımı açasım gelmez. Can yeleği giymişim gibi olur, ne kadar tahrik ateşi gelirse gelsin geri döner. Bu hem iyi hem kötü. Tartışmalar bir anda söner ama yerine çok uzun ve soğuk bir sessizlik başlar. Ne zaman o konu içimde erir, yumuşar, yoğurulacak kıvama gelir o zaman konuşurum. Konuşmazsam zaten o konunun muhatabı bende bitmiştir.
Bunlar eşimin tespitleri. Bu huylarımın çok zorlayıcı olduğunu söyler. Haklı da. Çocuktan sonra daha esnek olmaya çalışıyorum ama çok yol alamadım bence. Karınca adımlarıyla gidiyorum gibi :)
Sizin sizde sevemediğiniz huylarınız nelerdir?
Küsme huyum var ve kinciyim biraz birinin gerçekten kötülüğünü gördüysem konuşsam dahi asla sevmem sevemiyorum hep mesafeli olurum. Bu huyunu seviyorum aslında en azından bana kötülüğü dokunan insanlarla arama bir duvar örerim , küsme huyumu sevmiyorum :)
Çok gamsızım. En kötü durumda bile panik, anksiyete veya korku gibi insancıl duyguları gösteremiyorum. İyi görünüyor ama aslında kötü çünkü mutluluğumu da gölgeliyor.
Soğukkanlıyım. Kavga etmem, içime attığım için de çok şiddetli bir ateşi içeride kontrol altına almam gerekiyor. Çok zor. Halbuki o an kızsam bu kadar zorlanmayacağım.
Bahsettiğin o içe kaçma durumu bende de var. Birisini kalbime almam çok zor olmasına rağmen çok kolay çıkabiliyor. O hareketi yapmasaydı canımı verirdim ama yaptı ya, canını da verse by by.
İnsanlardan uzaklaşma gibi bir durum var, bir kere o raddeye gelirsem sanki hiç tanışmamışız gibi oluyor. İstemsizce reddediyorum varlığını. Ha bakkal amca, ha o.
Gamsızlığıma rağmen duygularımı çok uçta yaşıyorum. Kızmak gibi bir huyum eskiden vardı ama artık yok çünkü İmam-ı Gazali (ra) “Öfke, kibirdendir” buyuruyor. Tasavvuf ehli olunca zorla da olsa törpülüyorsun.
Çok uçta yaşamak kalp kırıyor. Tavsiye etmem.
Son olarak eşimin tabiriyle robotik biriyim. Ecnebiler buna pokerface diyorlar. Herkes korkarken korkmam, herkes gülerken gülmem, herkes ağlarken ağlamam. Robot gibiyim.
Pokerface ahahha :)) Oyunculuk potansiyelin var o zaman. Bende tam tersi yüzümden, gözümden, kaşımın telinden anlarsın ruh halimi :D
Geri çekilme de iyi mi kötü mü bilmiyorum. Karşımdakini yok sayarcasına susuyorum ben. Fırtına durulunca da üzülüyorum. En çok da yetişkin olunca oğluma böyle olmaktan korkuyorum. Şu ona posta koyamam küçücük ama yetişkin olunca zor bir anne olur muyum diye korkuyorum :(
Belki de bu şekilde bir anneye ihtiyacı olacak bir kaderi, imtihanı vardır. Güzel bakalım, güzel görelim.
Anne, erkek çocuğun duygusal kısmıdır. Bir erkeğin duyguları da ne kadar güçlüyse o kadar iyi oluyor. Duygusal açıdan zayıf erkekler yüzünden şu an onlarca post açılıyor baksana.
Erkek de kız çocuk için güçtür. Baba figürü ne kadar güçlüyse, kız da o kadar güçlü oluyor. Bakış açısını, misyonunu hatta vizyonunu bile kopyalıyor.
Kendimi yazacaktım vazgeçtim bu aynı ben 🫡 korku yok telaş yok gamsızlık zirvede.. cesaret tavan .
Böyle bir karakterliğimle hayatları telaş üzerine kurulmuş bir aileye gelin geldim 15 senedir hâlâ ayak uyduramadım 😵💫
@Alaska Allah biliyor işte kime erkek kime kız evlat vereceğini :D Eşim camdan kalpli fazla duygusal biri. Kızımız olsa nazından geçilmezdi, ben de zorlanırdım böyle sulu göz bir bebeyle :D
Sinirlendiğim zaman çok kırıcı konuşuyorum... Asla küfür ya da argolu değil, bayağı böyle sakin ve kırıcı. Keşke öyle olmasam.
Birde çok sevdiğim insanlara karşı asla kin güdemiyorum. Böyle yazınca iyi bir şey gibi görünüyor ama uzun vadede bana zarar vermeye başlıyor. Sürekli hatasını görmezden gelirim. Bir yerden sonra da çok büyük kırgınlık ile mesafe giriyor araya.
Oyy, o kin güdememe bende de var. Yumuşarım. Ama mesafemi korurum. Kimseyle kin güdecek kadar derdim yoktur, ama bana uzak Allah'a yakın olsun derim. İrtibatı keserim kin yerine.
İşte çok sevdiğim insanların o yanlış hallerini kabullenemiyorum o an. Yoksa sadece tanıdık olan kişiler ile direkt irtibatı kesiyorum.
İnatçılığımı sevmiyorum
Aklıma koyduğumu yapmadan rahat edemiyorum gece bile aklıma gelse kalkar yaparım bu beni yoruyor
Esnek malesef bende değilim bazen bu huyumu sevmiyorum derler ya kabın şeklini alır bende o durum yok duruşum net
Dışardan görenler çok kibirlisin diyor ama aksine sıcak kanlıyımdır tabi kişisine göre bak bunu seviyorum
Kinciliğimide sevmiyorum yapılan iyiliğide kötülüğüde asla unutmam bugün küstüm yarın kahve içerim kafası yok bende ☺️
Kocama görede fevriyim ama abartıyor olabilir 😅
Bence kocalar her şeyi abartıyor :P
Fazla detaycı ve mükemmeliyetçiyim bu aralar biraz salıverdim aslında. Baktım hayat böyle geçmez. Birazda bosvermek lazım dedim bu huyumu değiştirmeye başladım.
İnat bende de var ve eşimin en çok dert yandığı konu ama bana göre sorun yok 😀
Ayy birde odun gibiyim ya en çok bu huyumu değiştirmek isterdim. İstesemde böyle işveli cilveli olamıyorum 😀
Aah ah çocuktan sonra neleri neleri saldık biz analar :D
Aç oldugum zaman mantığımı kaybediyorum 😂
Keske böyle huyum olmasa 😂
Ayy açken ben de çok zorum, sadece ramazanda sakinim açken :)
Sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum öncelikle.benimde sevmediğim huyum aşırı adeletli olmam haksızlığa gelemem bide aşırı kinciyim asla unutmam yapılanı.sustummu tam susarım iyiligide asla unutmam 100 yıl geçse minnet ederim🦋
Canım, çok teşekkür ederim mutlu oldum :)
Adalet duygunun yüksek olması iyi bir şey. Hiçbir zaman kaybettirmez.
Aynen öyle bencede bazı insanların işine gelmez ama ......
sulugozlulugim her ota biha aglama huyum
Kız ağla be ağlamayan taş oluyor içine ata ata, bence ağlamak çok sağlıklı bir eylem :)
Agresif olmam
Ani çıkışlarım
Cabuk sinirleniyorum o an gözüm biseyi görmüyor
Sinirle ilgili okumuştum genelde kaotik ortamda büyüyen insanların öfke kontrolünün zor olduğu tespit edilmiş. Kaosa alışınca dingin bir hayat süremiyormuş böyle insanlar, o yüzden her an her şeye sinirlenip çabucak da sönüyorlarmış. Sigara ihtiyacı gibi düşün, günlük kaos dozu oluyormuş böyle insanların. Sende durum böyle midir bilmiyorum ama çevremdeki gergin ve agresif insanların hikayeleri hep böyle.
Tam da böyleyim canım
Çok zor kavgalı dövüşlu huzursuz ortam fa büyüdüm
Çok şey yaşadım Çok kötü günler zor olaylar yaşadım
Suan iyi bi günüm geçecek olsa kendimi çok farklı hissediyorum
Mutlaka bi yerde bisey buluyorum
İnşallah törpülersin. O dönemlerin birikimini atıyorsun şu an. Evlatların da böyle gergin olmasınlar diye düşünüp yavaş yavaş öfke ihtiyacını yönetmeyi denesen?
Başımdaki koca insan olursa bi gün deneyecegim canım
Çıldırtıyor beni yemin ederim piskolojim filan kalmadı
Aşırı derecede alınganım ve çok çabuk sinirlenirim batlamaya hazır bomba gibi bu huylarımı pek sevmiyorum açıkçası kuralcıyım tez canlıyım hatayı kabul etmem eşim artık alıştı bakar sinirliyim hemen şarkı türkü söyler sakinleştirir beni sadece derki biraz rahat ol katı kurallardan vaz geç kendini yıpratıyorsun der haklıda
Aslında sinirin gerginliğin altında hep çocukluk yaşantısı var. O dönemde kaotik bir ortamda büyüdüysen o dönemin gerilimi seninle gelmiştir :(
Çok yokluk gördüm çocukken ama babam hissetirmemeye çalışırdı hiç kızmadı karışmazdı annemden izin alırdım oda verirdi aslında çok güzel bir çocukluğum oldu yokluk ve yoksulluk olsada
Baba tarafım sinirli anne tarafım aşırı sulu gözlü genler ikisinde almış eşim bazen der sizi yeşilçamcı diye gözyaşları akmaya hazır😊😊😊
Her şeye hemen ağlarım gözyaşlarımı tutamam bu huyumu sevmiyorum
Aslında iyi olan bu, ağlamadan içe ata ata taş oluyor insan
Yani bir tartışma sırasında falan iyi olmuyor güçsüz hissediyorum kendimi ifade edemeyince ağlıyorum
Az çok yorumları okudum paylaşımı okudum herseyden var bende de keşke olmasaydı dediğim tek huyum kafaya takmak sürekli kafa sesiyle konuşmak keşke olmasa arsız yüzsüz olsam
İçine atanlar az yaşıyor ona göre :P
Konuşunca da olmuyor susunca da bu hayatta olmak boş aslında da güdmekten başka çare yok
İnsanların yüzüne aman işim görülsün diye gülemem. Sevmediğim insanla aynı masada oturamam aynı ortamda duramam. İnsanın yanlışını pat diye yüzüne söylerim. Bu yüzden hiç uzun süreli arkadaşlığım yok :D
O bende de var. Zaman zaman kibirli ya da patavatsız damgası da yiyorum ama içimde tutmak istemiyorum. İçimde kalır da yüzüne gülersem kendimden soğurum.
Çok duygusalım. Haklı bile olsam ağlamaktan kendimi savunamam. Direk ağlar yenik düşerim. Bide herkese çabuk kanarım
Sen tam bir ponçiksin :) Balık ya da Yengeç burcu musun yoksa :)
Oğlak burcuyum 🫣😁
Karşımdaki bana ne kadar kötü olursa olsun ben en ufak şeyde hemen pişman oluyorum bide acaba kırdım mı diye düşünmeden de edemiyorum keşke böyşe olmasam böyle olmam herşeyden geri bırakıyor beni bide çok inatçıyım
Ah şu pamuk kalpler :) Eşim de böyle
Kolay ağlıyorum, her şeyi kendime stres ve dert ediyorum, kendi kendimi çok dolduruyorum, kinciyim. Birinin bana yaptığı şey beni çok uzduyse omur boyu unutmam, konuşsam bile asla eskisi gibi olamam. Agresifim ve buz gibi davranırım canımı sıkan birine karşı. Kırk yıl önceki meseleyi bile hatırlarım. Biraz daha sıcak kanlı ve girişken olmak isterdim.
Hepsini yenersin inşallah :) Sen de ben gibi, bir arıza olduysa eski ayarı olduramıyorsun bir daha.
İş erteleme huyum var ikna yeteneğim düşük ve inatcıyım bazen de karamsar aslında şöyle aşırı uçlarda hislerim var bazen çok karamsar bazen çok iyimser bazen çok özgüvenli bazen tam tersi çok değişiyor
Sakin ruhluyum ama sinirlenince deliye dönüyorum ve şiddete meyilleniyorum.
Şiddet gören şiddet uygular denir ama her zaman doğru mudur bilmem. Dilerim hepimiz bu sevmediğimiz yönlerimizi törpüleyebiliriz
Ne anamdan ne de babamdan şiddet görmedim. Sanırım bu huyum çocukken ugradigim akran zorbalığı, öğretmen dayağı ve yaşadığım tacizden kaynaklı diye düşünüyorum. Bu yaşadıklarımı içime ata ata bu hale geldim.
Ben olsam beni çöpe atarım 🤣🤣 çok karışık benimkiler aglanmayacak şeye ağlarım ağlanacak şeye ağlamam mesafe konusunu tam yapamıyorum bazen unutup normal davranıyorum sonra çakıyor kafama pek kincide değilim ama şu huyumu severim soğuduğum insana asla isinamam hemde hiç
Kız dur ne çöpü :)) O kadar da değilsindir :D Hafızan balık kalbin de yumuşak demek ki, küstüğünü unutuyorsan :D
Ahahaha ama haklıyım ztn kimsem yok neden olmadığıda ortada işte sorunluyum bellikis jsjs
Cam takintiliyim bişey duymak istemiyorum kafamda kuruyorum eğer o kişiye cevap vermeyim kendimi yerim bunu seviyorum herkese hakettiği değeri veriyorum içinde tutmuyorum ve bı rahatlama geliyor anlatamam.
En çok sevmediğim ikinci huyum ise . bağırarak konuşmak.
Ve çok sinirliyim
Sinir pek çok kadında var gibi. Sebebi genelde kaotik ortamda büyümek diyor uzmanlar :(
1,490,134 soru
24,353,770 cevap
346,621 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın