+6 oy
555 göst.
Diğer kategorisinde (5,105 puan) tarafından

Ben beni severim, genel olarak :D Fakat özeleştiri de yaparım sık sık.

Keşke bu huyum da böyle olmasa dediğim huylarım var. Canım sağ olasıca :D

İnatçıyım. Bence mantıklı konularda inat ediyorum ama çevreme göre öyle değil :))) Böyle ikna edilmesi zor biri olmak istemezdim. Direnmek üzere kodlanmışım sanki :/

Köşelerim çok sivri. Esneyemiyorum. İnsanlar o köşelere çarpa çarpa felç olabiliyor. Örneğin bir konu kapandıysa daha da açılmaz. O noktaya zor gelirim ama kesip attıysam bitmiştir. Böyle biriyle yaşamak istemezdim ama kendim böyleyim :/

Kırıldıysam susarım. Çok susarım. Öldü sanırlar. Karşımdakinin kapasitesine göre 3 veya 5 cümle eder susarım. Ağzımı açasım gelmez. Can yeleği giymişim gibi olur, ne kadar tahrik ateşi gelirse gelsin geri döner. Bu hem iyi hem kötü. Tartışmalar bir anda söner ama yerine çok uzun ve soğuk bir sessizlik başlar. Ne zaman o konu içimde erir, yumuşar, yoğurulacak kıvama gelir o zaman konuşurum. Konuşmazsam zaten o konunun muhatabı bende bitmiştir. 

Bunlar eşimin tespitleri. Bu huylarımın çok zorlayıcı olduğunu söyler. Haklı da. Çocuktan sonra daha esnek olmaya çalışıyorum ama çok yol alamadım bence. Karınca adımlarıyla gidiyorum gibi :)

Sizin sizde sevemediğiniz huylarınız nelerdir?

34 Cevaplar

+1 oy
(576 puan) tarafından

Cam takintiliyim bişey duymak istemiyorum kafamda kuruyorum eğer o kişiye cevap vermeyim kendimi yerim bunu seviyorum herkese hakettiği değeri veriyorum içinde tutmuyorum ve bı rahatlama geliyor anlatamam.

En çok sevmediğim ikinci huyum ise . bağırarak konuşmak.

Ve çok sinirliyim 

(5,105 puan) tarafından

Sinir pek çok kadında var gibi. Sebebi genelde kaotik ortamda büyümek diyor uzmanlar :(

-Reklam-
+1 oy
(1,581 puan) tarafından

Kimseye hayır diyemiyorum çok sulu gözüm herşeye ağlarım bu yüzden de hakkımı savunamıyorum haksızlığa asla tahammülüm yok kola kolay kinlenmem ama birine kinlendigim zaman da hayatta dönüp yüzüne bakmam çabuk sinirleniyorum çok sinirlenince de ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor bu sefer de çok ağır konuşuyorum insanlara kolay kolay yaklaşamam çok çekingenim birine yaklaştığım zaman da kafa yapımızın uyması gerekiyor yoksa anlaşamıyorum 

(5,105 puan) tarafından

Epey zorlayıcı özellikler :( İnşallah seni daha rahat hissettirecek hale gelirsin

+1 oy
(5,180 puan) tarafından

Ben senin gibi zor bir insan değilim çok şükür. Ne lüzumu var üç günlük dünya insanlara eziyet etmeye gerek yok müslüman dediğin insanlara zorluk çıkarmamalı 

(5,105 puan) tarafından

Ben bütünde zor biri olduğumu düşünmüyorum. Bu saydıklarım benim %7'i kadarım belki. Eziyet dediğin bilinçli yapılır. Ben bilinçle düşmanıma dahi eziyet etmem. Biraz yanlış anlamışsın sanırım olumsuz yanlarımı.

+1 oy
(3,411 puan) tarafından

Çok evhamlıyım, beklenti içindeyim, aşağılık kompleksi var mesela biri bana ters baksa veya geçiştirse kafama takarım ezik olduğumu düşünürüm hemen 😹 eşimi çok bunaltırım eleştiririm. Geçmişi çok gündeme getiririm. Çok öfkeliyim. 

(5,105 puan) tarafından

Kompleks ciddi bir sorun yalnız :( Bunu aşmazsan çocukların da benzer hisler yaşayacaktır :(

(3,411 puan) tarafından

Nasıl aşabilirim kendi kendime yapabilir miyim 

(5,105 puan) tarafından
+1

Elbette. Sebebini bulursan çözersin. Özellikle çocukluk döneminde san kompleks yaptıracak neler yaşadın tespit edebilirsin. 

(3,411 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim 🥰

+1 oy
(4,168 puan) tarafından

Yaklaşık 18 bilemedin 20 sene önce bir kınada halay başına beni almayan kızı tanıyıp yıllar sonra bir düğünde herkesi tembihleyip halaya aldırmamıştım. Kin falan yok bende :)  bunun gibi ufak tefek imtikamlarım da olmuştur genel olarak. Tüm bu planları gece uyumadan önce tasarlarım. Fırsat mı çıktı? Kullan gitsin. 

(5,105 puan) tarafından

Deli :D Kız zorun ne halayla, ben kendi düğünümde halay çekildi mi onu bile hatırlamıyorum :D

(4,168 puan) tarafından

Beni halaya almayan kıza zıt düşmüştüm:) ergenlik işte. Uzaktan akrabamız zaten, tekrar farklı bir düğünde denk gelmememiz mümkün değildi. 

+1 oy
(4,235 puan) tarafından

Kendinden baya bahsetmissin valla yorgunum hayatim son paragrafi okuyamamdim kusura bakma 🤗

Bende bi sikinti var ben kendimi hep hakli buluyorum ya cok cok nadirdir hata yaptigim ozur diledigim hata yaparim ama bunun oncesinde guzel bi tahrik yemisimdir daha gecen esimle tartistik bi konuda surekli fikir degistirdi cocukla ilgili bi konu benimde zaten hic icime sinemisti bilmiyorum neden sonra esim ondan vazgecti surat yapiyosun sen bana guvenmoyosun soyle boyle saydirdi asla aman kavga etmeyelim alttan aliyim demez cocugun yaninda yapar bi ortamda yalniz buldugu yerde icinde tutamiyo soyluyo bende sinirlenip ya bagiriyorum ya yanlis dusuncemi soyluyorum ee noldu bu sefer hatata dustum peki ben mi sucluyum bu durumda🤦‍♀️ 

Bi de tahammul seviyem cok dusuk 

(5,105 puan) tarafından

Haklıyken haksız duruma mı düşüyorsun :(

Çocukların yanında bağrış olmasa daha iyi. Fotokopi makinesi hepsi.

(4,235 puan) tarafından

Aynen cok ciddi kavga etmeyiz eşimle zaten diger insanlar da umrumda degil gorusmem bitti esimle sakinlesince tekrar konusuruz kendimi aciklarim esimde der ki suclusun agzin cok iyi laf yapiyo kendini hakli cikariyosun diyo ben beni kiskirttigi icin yaptigimi dusunuyorum ama iste kendime gore hep hakliyim yani hata da yapsam bi kiskirtma sonucu olmus oluyo diyorum bilmiyorum kim hakli 

Evet esim malesef sinirlendiyse asla alttan almiyo coluk cocuk acik alan asla gecende de disarda tartistik insanlar hep bize bakti ben ne kadar sakin kalmaya calissam da sesim yükseldi 

(5,105 puan) tarafından

Eşinin aile ortamı nasıl, hep böyle bağrış çağrış büyüdülerse o da anne baba tartışmalarına çok şahit olduysa normali bu sanıyordur :(

(4,235 puan) tarafından

Asla oyle degil ozunde annesi de babasi da iyi insanlar ama babasi ters bi insan annesi de pek kimseyi begenmezler birinin kucucuk bi kusurunu bulur lafini eder dururlar mesrla annesi sigara iciyo girer cikar kayinbabam laf eder butun para sigaraya gidiyo falan diye biraksin ister ya da kayinvalidemin ailesi tarafindan bisey olur surekli lafini eder biseye takildiysa da cay iciyo olursa bu bardaklar niye sararmis sen perdeleri en son ne zaman yikadim tvyi sil yemegin tuzlu olmus cayin aci olmus soylenir durur kayinvalidemde sessiz sessiz dinler onunda gucu bana yeter yani aile evinde ortam hep cok sessizdir yilan misali birbirlerini sokar dururlar sukur ki ben kendimi kurtarabildim o ortamdan ha esim bak ayni babasi gibi davraniyo kucucuk seyi buluyo takiliyo baska baska seylere sariyo uzatiyo buyutuyo belki de annesi gibi susmami bekliyo ama ben de yapamam bunu 

+1 oy
(7,553 puan) tarafından

Ben hiç bir zaman ikna eden taraf olmadım çok kolay ikna edilen taraf oldum bazen düşündüğüm de neden diyorum. 

Karşıdaki insanı kırmamak için kendimle direniyorum bu çok kötü bi şey. Karşıdakinin hakkını veren bi insan olmak isterdim

Bazı durumlar konuşmalar çoğu zaman hoşuma gitmez ama sırf kırmamak için yutarım buda bende birikir. Rn sevmediğim huyum da bu.

(5,105 puan) tarafından

Send e duygusal taraftasın. Aslında düşününce sen de bir annenin evladısın, senden bir tane var onu da güzel koruman lazım. Kalp de Allah'ın emaneti bize, bu kadar kırılmasına izin vermemeliyiz :(

+1 oy
(4,698 puan) tarafından

Ben huylarmi seviyorum ya tam bir akrep yapılanı unutmam iyiligide kötülüğüde yeri gelince yuzlerinede vururum bunu ne varsa dilimdedir direk yüzlerine söylerim inatciyim bu huyumuda çok seviyorum eğer ki alindiysam yada kirildiysam asla ama asla konuşsam dahi eskisi gibi olmamam mesafem bellidir direk yüzüm düşer zaten ama huylarimin hepsini seviyorum iyiki böyle biriyim canım mi sıktılar direk silerim kafam da rahatlar iyiki ben benim ❤️❤️

(5,105 puan) tarafından

Iyyyk en sevmediği iki burç İkizler ve Akrepti oğlum Akrep :I 

Yani yanlış anlama, sözüm sadece kendi çevrem için, Akrep olup da iyi niyetli olan kimseyi görmedim, sürekli içlerinde bir hinlik bir plan :D Oğlumun yükseleni Boğa bence oradan kurtarıyor :D :D

(4,698 puan) tarafından

Vala canım planli programlı olduğumuz doğru ama hiç bir şekilde hainlik hainlik yoktur ama tehlikede vardır aslında akrep burçları gizemli burclardir tam olarak taniyamazsin zaten onları 

+1 oy
(1,258 puan) tarafından

Ben kendimde sevmediğim huyum biri yanımda bir eksiğinden yada yapmak isteyip yapamadığı birşey den bahsetsin hemenn kendime görev sayıyorum tüm şartlarımı zorluyorum ve yapmaya çalışıyorum çoğunlukla yapıyorum da bu sefer de ben çok yoruluyorum birisine ihtiyaç duyduğumda kimseyi bulamıyorum 🤷‍♀️ kardeşlerim dışında tabii

(5,105 puan) tarafından

Annen hep verici biri miydi yani kendi hep arka planda ama birileri mutlu olsun diye mi çabalardı 

(1,258 puan) tarafından

Hemde nasıl onda biri bile değilim annemin babam da aksine çok bencildir bazen diyorum babama çekseydim keşke herkes aynı annen gibisin derler bana 

0 oy
(11,256 puan) tarafından

En nefret ettiğim huyum kin tutamamak fazla iyi niyetliyim yani kısaca saftiriğim

0 oy
(212 puan) tarafından

Vicdanıma esir olmasan iyi olurdu 

(5,105 puan) tarafından

Vicdan muhasebesi bende de sürekli açık, sürekli sorgular durur aman hata yapma diye :)

(212 puan) tarafından

Başıma çok iş aldım bu yüzden 

0 oy
(959 puan) tarafından

Yazdıklarının çoğunda kendimi buldum ama benim kendimde en sevmediğim ani yükselişlerim bazen bende anlamıyorum. aslında çok anlayışlıyımdır olaylara çok yönlü bakarım herkesi anlamaya çalışırım kişilere değil ama olaylarda ani tepki verebiliyorum fln ama sn de sinir yükseliyo nefret ediyorum bu yönümden biraz şeker biraz tiroid sorunum var birazda Karadeniz damarı 😂 ne kadar etkisi var bilemem ama çoğu zaman yumuşak insanları fazla düşünen önemseyen biriyim belki de karşılığı bazen olmayınca anında setimi çekerim bana göre fazla hassas olmanın savunma mekanizması ama ani yükselişlerimi engelleyemiyorum 

niyeyse çok uzattım 😂😂

Bu akşam da küçük bi örnek yaşadım da ondan sanırım 😂😂

(5,105 puan) tarafından

Hahahaha deli :)) Bence Karadenizli olman tüm her şeyi açıklıyor :D Samsun'da bulundum bir süre, şoklandığım çok şey görmüştüm :D

(959 puan) tarafından

Ahahahaha dimi bencede yerinde görmüşsün zaten değişiğiz biraz  😁 

0 oy
(16,334 puan) tarafından

Çok inatciyim ve birinden sogursam bidaha asla eskisi gibi olamıyorum bana kötülüğü dokunmasa bile bir yanlışını gorduysem ya da çok kirildiysam asla affedemiyorum yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum o kadar tahammülsüzlesiyorum o kişiye karşı bu huyunu sevmiyorum 

(5,105 puan) tarafından

İnat bende de var ama bilinçsiz bir inat değil bence bendeki :/ Ama yine de yorucu inat 

0 oy
(4,023 puan) tarafından

Dışarıdan çok soğuk kanlı görünmem :) elimde değil asla girişken açık sözlü olamıyorum, üniversite mezunuyum güya ama kimse öyle demez kendi halimdeligi taşırım çünkü kimse bu kız okumuş demez 

Çok duygusalım ve belki de beni en en çok yoran ve yaptıgım için pişman ettiren durum ince düşünmem, her konuda herkes için çok ince düşünürüm ama insanlar öyle mi😅

(5,105 puan) tarafından

Soğukkanlılık iyidir aslında, sen soğuk yapılı demek istedin sanırım :)

(4,023 puan) tarafından

Ahahah evet şimdi farkettim soğuk yapılıyım kızla uğraşırken yazmıştım gece😅

İlgili sorular

0 oy
48 cevap 585 göst.
13 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 220 göst.
20 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mami (610 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 610 göst.
24 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu