+2 oy
246 göst.
Diğer kategorisinde (23,345 puan) tarafından

Kızlar yarın zilhicce ayının ilk günü. Oruç tutmak da çok faziletli. 

Sorum şu. Yarın oruç tutmak istiyorum. Ama ertesi günü kahvaltıya misafirim gelecek. O gün oruç tutsam olmaz. Sadece yarın oruç tutsam tek gün tutmuş oluyorum. Tek gün oruç tutulmaz diye de bazı bilgiler kalmış aklımda. Bilem biri aydınlatabilir mi beni. 

3 Cevaplar

+1 oy
(1,912 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Zilhiccenin ilk 9 günü oruç tutmak çok faziletlidir. Her gün bir senelik oruca denktir.

Cuma günü tek tutulmaz, doğru hatırlıyorsun. Bu da Peygamber Efendimiz’in (sav) şu hadisine dayanır; “Sizden biriniz Cuma günü oruç tutacaksa, bir gün öncesi veya bir gün sonrasıyla birlikte tutsun.” (Buhârî, Savm 63; Müslim, Sıyâm 147)

Niyetimizin samimi olması ve imkanımızın ölçüsünde çaba göstermemiz bu günlerin bereketinden nasiplenmek için yeterlidir. Buna binaen savm-ı Davud da yapılabilir. Yani bir gün tutup bir gün tutulmayabilir.

Ancak yine de EN FAZİLETLİSİ her gün tutmaktır. Cuma tek tutmak da tenzihen mekruhtur. 

(23,345 puan) tarafından

Çok sağol dostum

Allah razı olsun ♥️

(704 puan) tarafından

Zilhicceye ne demek cnm 

(1,912 puan) tarafından

Miladi takvim gibi islamda hicri takvim vardır. 12 aydır, zilhicce de bu ayların sonuncusudur. Hac mevsimi denilen o zaman zilhiccededir. Ocak şubat gibi bir isim aslında ama Arapça manası zü-lhicce (zü sahip demektir, hicce de hac demektir.) hac sahibi olan ay demektir.

Hac daima kurban bayramından 9 gün evvel başlar. İnsanlar kurbanı da hacda keserler. Zilhicce de Hicri olarak 12. Aydır. Bizim aralık gibi. 

(23,345 puan) tarafından

Maşallah barekallah dostum ayaklı ilmihalsin ☺️

(1,912 puan) tarafından
+1

Estağfirullah güzelim Allah razı olsun

-Reklam-
+2 oy
(8,297 puan) tarafından

Benim bildiğim borcun varsa cuma günü tek tutulmaz. Ya cuma cumartesi yada perşembe cuma tutmak gerekiyor muş. Onun dışında hiç duymadım tek gün tutulmaz dendiğini

Allah kabul etsin bu arada 🌸

(23,345 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun. Evet internetten araştırdığım zaman cuma tek tutulmaz diyor ama net ayrıntılı bir bilgiye ulasamadigim için de emin olamadim. Bilgi sahibi arkadaşlarım da bu saatte uyumuslardir diye onlara da soramadım. Burda 7 24 uyanık bacılar olunca buraya bı sorayım dedim. 

(8,297 puan) tarafından
+1

@Alaska @Nuray daha iyi bilirler ☺️ bizde bu sayede doğrusunu öğreniriz benimde merak ettiğim bir konu 

(23,345 puan) tarafından
+1

Uyumustur onlar da yaw😑

+2 oy
(3,079 puan) tarafından

Az önce karşıma çıktı paylaşayım istedim canım 9 günü tutmak çok faziletli ama eğer tutamıyorsan bir gün tut bir gün ye diyor

Rabbim kabul eylesin 🤲🏻🌻

(23,345 puan) tarafından
+1

Ayy Allah razı olsun. Tutayım inşallah ☺️ çok işe yaradı video sağolasın 

(3,079 puan) tarafından

Amin sendende canım sende sağol Allah kabul etsin şimdiden 🤲🏻🥰

(23,345 puan) tarafından

Aminn inşallah 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 120 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Elifgaye (93 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 167 göst.
0 oy
4 cevap 150 göst.
29 Haziran 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Gonulhuri (799 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.
1 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Elif3405 (177 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,286 soru

24,151,893 cevap

334,950 kullanıcı

...