+2 oy
251 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (20 puan) tarafından

Yazın yoğurdu dışarıda kaç saat mayalandırıyosunuz kızlar

7 Cevaplar

+2 oy
(5,333 puan) tarafından

yaşadığın yere göre ben adanada 4-5 saat gibi bırakıyorum 

(20 puan) tarafından
+1

Tamam bnde öyle yapayım 

(5,333 puan) tarafından

bi de sarma biçimini de değiştirmen lazım. bir kış mevsimindeki gibi kalın kalın sarmana gerek yok 

(20 puan) tarafından

İki tane kazakla sardım. Ekşi oluyo hep oğluma veremedim kaç seferdir

(5,333 puan) tarafından

evet yazın böyle bir sorun oluyor maalesef 

-Reklam-
+1 oy
(3,463 puan) tarafından

Nasıl bir yoğurt istediğine göre değişir canım. Hafif tatlı istiyorsan ve yaşadığın yer sıcaksa 4-5 saat yeterli olur. İstanbul'da yaşıyorum ben kışın 7 saatte yazın 5 saatte mayalıyorum. Biraz ekşi istiyorsan +1 saat ekle 

(20 puan) tarafından

Yok tatlı olsun 7 aylık oğluma da yediricem çünkü.  4 5 saat mayalandırayım

(3,463 puan) tarafından

Evet canım tatlı istiyorsan 5 saati bulmasın bile. Artık havalar ısındı çünkü 

(20 puan) tarafından

Tamam canım saoll

+1 oy
tarafından

Yaz kış hiç fark etmez genelde akşam mayalarim sabah uyanınca dolaba atarım şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım 

(20 puan) tarafından

Bnde öyle yaptım hep ama ekşi oluyo 

+1 oy
(6,829 puan) tarafından

Ben yaz kış hep 4 saat mayalamaya bırakıyorum havlu kağıt yada temiz bez koyuyorum üzerine sonra kapağını kapatıp sarıyorum sert bir yoğurt oluyor suyu olmuyor üzerinde

(20 puan) tarafından

Havlu kağıt konduğunu bilmiyodum. Benim yoğurtlarda sulanıyo bazen. Daha 1 2 yıldır mayalamaya başladım evlenince. O yüzden pek hakim değilim 

(6,829 puan) tarafından

Temiz bir elbezin olsun üzerine kapat sonra kapağını kapat elbezi gergin olsun süte deymesin üzerini sar tencerenin 4 saat yetiyor hiç sulu yoğurdum olmaz ben hep böyle yapıyorum 

(20 puan) tarafından

Koydum bakalım nasıl olacak

(6,829 puan) tarafından

Güzel olur inşallah seninde 😊

(6,829 puan) tarafından

Merak ettim yoğurt oldu mu

(20 puan) tarafından

Gece 3 buçukta dolaba attım tutmuş gibi tadına da bakmadım daha. Tadına bakınca yazarım yarın akşam 

(20 puan) tarafından

Yine ekşi olmuşş

(6,829 puan) tarafından

Aa neden ki sütmü çok sıcak yada sütdemi sorun var acaba sürekli bu şekilde yaparım hiç ekşimez bir hafta gecer tadı hala aynı kalır dün komşuya mayalık verdim o bile dedi yoğurdun çok güzel olmuş diye acaba senin neden öğle olduki

(20 puan) tarafından

Serçe parmağı yakıyodu biraz. Ilık mı olması lazım

(6,829 puan) tarafından

Çok sıcak olunca bide uzun süre tutunca ekşi olur 44 derecede mayalayınca tadı güzel olur evde temassız ateş ölçerin varsa onun ortam ısısı ölçen moda getir sütün sıcaklığına bak öğle mayala yada koltuk altı derece varsa onlada bakabilirsin

(20 puan) tarafından

Var temassız. Süte tutup 44 olursa mayalıyım yani dimi. 3 buçuk 4 saat beklettim 

(6,829 puan) tarafından

Evet benim derecem var 44 yada 45 olunca mayalarım 4 saat bekletirim dereceyi süte yaklaştırıp ölçüp yap bakalım bide 

(6,829 puan) tarafından

Şimdi internetede baktım ideal sıcaklık 40 ila 45 derece arası diyor ona göre yap sende

(20 puan) tarafından

Tamam çok saol bidakine yapıcam

+1 oy
(7,038 puan) tarafından

Beş saat dolunca bak tutmussa dolaba koyabilirsin. Bir gün de dolapta dinlensin hemen kullanmazsan daha iyi oluyor

(20 puan) tarafından

Tamam canım saol😊

(7,038 puan) tarafından

Ne demek 😊

+1 oy
(77 puan) tarafından

Canım ben sürekli kendim yaparım yogurdumu dün yaptım yine 2bucuk saatte tuttu dolaba kattım birgün sonra da yeriz Bende adanadayim sıcak yani yoğurt çok çabuk eksir sana tavsiyem 3veya 3bucuk saati geçirme, üzerine bı tane sofra bezi ört yazin yeterli.

(20 puan) tarafından

Tamam canım bikaç saate atarım dolaba

+1 oy
(3,360 puan) tarafından

Mayaladığın yoğurtte ekşiyse ekşi olur. Çok zorda kalırca ben şeker atıyorum hafif. Dolapta da kapağı açık saklıyorum 1 gün en az. Sulu olmuyor böylelikle. Diğerler kısımlarda arkadaşlara katılıyorum

(20 puan) tarafından

Hazırla mayalamıştım bi öncekini çok ekşi olduydu. Ama geceden sabaha kadar beklettiydim. Bakalım bu nasıl olucak 4 5 saat beklettim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 295 göst.
15 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Cansu880 (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 287 göst.
28 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Poine (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 512 göst.
22 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 124 göst.