+1 oy
353 göst.
Diğer kategorisinde (1,557 puan) tarafından

Yaşım 22. Tesettüre girmek istiyorum ama korkularım var yapamam ya da aile baskısından. Ailem tesettüre girmeme karşı bir insan. Evliyim. 

Eşim tesettüre girmemi çok istiyor. 

Tesettüre girenlere olacak sorum. Tesettüre girince çevreniz nasıl karşıladı bu durumu. Kaç yaşımda tesettüre girdiniz? 

18 Cevaplar

+4 oy
tarafından

Küçükken girdim hiç düşündüğümüz gibi çevreden tepki görmedim aksine hoş şeyler duydum arkadaşlarımdan vs. Feraceye geçerken de ister istemez düşünmüştüm ama tabi ki yine kimse tepki vermedi. O da bir çeşit vesvese olabilir. Sen tesettürün önemini öğrenmeye çalış ve kararının üstüne git. Rabbim yolundan ayırmasın❤️

Bu arada akraba komşu arkadaş birinin tesettüre girdiğini görsem çok sevinir ve ona da belli ederim. 

tarafından

Bu arada çok şükür asla pişman olmadım ne ergenlikte ne gençlikte hiç kötü hissetmedim. Dinimi öğrendikçe daha çok bağlandım. O pişmanlığın dinden uzaklaşıldığı için ve bunalıma giren kendini benliğini kaybeden kişilerin yanlış yerde çözüm aradıkları için olduğunu düşünüyorum. Kimse namazı tesettürü farz ibadetleri bıraktım diye mutlu olmaz. Olursa da Kısa süreli mutluluk ve vesvesedir. Asıl mutluluk dünyalık kısa sonlu olanlar değil ebedi olanlardır. Rabbim hiç birimizi nefisle baş başa bırakmasın

-Reklam-
+3 oy
(4,984 puan) tarafından

bacım bu karar senin. daha önce de defalarca kez sordun. bu seni ilgilendiren bir durum. eşin istedi diye kapanma veya ailen istedi diye kapanmaktan vazgeçme. 

otur düşün ne istiyorsan onu yap. hayat senin hayatın kendi bileceğin iş

(1,557 puan) tarafından

Tabi orası öyle de. Bir sonuca varsam tekrar  sormazdım 😅

(4,984 puan) tarafından

bu sonuca srn varacaksın. birilerinin seni yönlendirmesi ile olmaz o işler. 

ben kapan dedim diye kapanmayacaksın büyük ihtimalle ya da kapanıp ne yapacan dediğimde de vazgeçmeyeceksin. 

kim ne düşünüyor diye düşünmekten vazgeçerek kendi kararını verebilirsin ancak. 

herkese sorarak daha çok kafanı karıştırırsın

(4,984 puan) tarafından

bi de uzun zamandır düşünüyorsun belli ki hala düşünüyorsan demek ki hazır değilsin. 

+2 oy
(771 puan) tarafından

Kendin istiyorsan gir tesetture yok eşim istiyor bilmem ne sonradan cok pişman olursun 

+2 oy
(71 puan) tarafından

Eşinizin ne istediğini boşverin. Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz. Sizin ne istediğiniz önemli. Kendinize güveniyorsanız girersiniz zaten. Ama güvenemiyorum açılırım diyorsanız biraz düşünün. 

+2 oy
(1,921 puan) tarafından

Ne ailen ne eşinin kararı bu. Sen vereceksin kararı. Kendine inanıyorsan, güveniyorsan kimse karışamaz. 

+2 oy
(5,434 puan) tarafından

Eşin istiyor diye tesettüre girilmez ailen istiyor işte tesettüre girmekten vazgeçilmez bu senin kararın olmalı burda kimse sana bu konuda yardımcı olamaz bence burda olay sende bitiyor kalbinde beyninde inancında bitiyor o yüzden sen düşünüp karar vereceksin kendine zaman ver kararsızlık varsa eğer 

+2 oy
(1,281 puan) tarafından

Gereken cevabı arkadaşlar vermiş sana .

Bence denemekte fayda var . 

+2 oy
(2,831 puan) tarafından

Bence bu senin kararın ama hazır olduğunu sanmiyorum. Birileri için birşey yapmaya çalışma bence. Çok fevri ve hızlı kararlar vermeye çalışıyorsun. Daha önceki postundan hatırlıyorum eşinle kiyafetine karıştığı için boşanmayı düşünüyordun. Kapalı , tesettürlü gibi giyinmeni istedi diye kavga etmiştin galiba ki. Bu sebeple hazır değilsin. Önce kendin iste,  hazırla. Psikolojini hazırla herşeyden önce. Çünkü geri dönmek en kötüsü eski haline. O yüzden biraz daha değerlendir naçizane tavsiyem. Sonra daha büyük günaha girme.

+1 oy
(231 puan) tarafından

Allah hakkında hayırlısını versin önce tabii ki tesettür çok önemli ama hemen karar verirsen sonra pişman olabilirsin birileri istediği için değil kendin istediği için kapanmalısın kendin istersen devamını çok güzel getirirsin biraz Zorlu süreç oluyor Hani alışmakta ve sıcaklıklarda başladığı için hani bunalabilirsin keşke Hani daha serin havalarda alışma sürecin olurdu yani açıklığına veya kapalığına ailenin de eşinin ailesinin de saygı duyulması gerekiyor Evet mutlu edebilir onları bu durum ailenin de mutsuz edebilir ama hani bu benim kararım diyerek şeyi belirtebilirsiny

+1 oy
(5,167 puan) tarafından

Ben 14 yasindaydim koca kizdim aslinda ve kendi kararimla kapandim annem babam istiyodu zaten ama kimse kapan demedi kapandim ciktim bi bayramdi neydi hatirlamiyorum amcamlara gittim amcam konusma engelli bu ne la daha ufak falan diye konustu olsun ben seviyorum dedim onun niyeti kotu degildi geri acilirim diye soyledi ama halamlar 4 kizi var hepsi baya baya aciklar bana acir gibi baktilar halam diger halam sanmis oyle dedi 30 yasindaki halama benzetti okulda dislardim erkeklerden biri gormus merveyi gordum kapanmis s.lakti daha da s.lak bisey olmus diye digerlerine anlatiyodu icten pisman oldum acilmak da istedim o sirada ailem karsi cikti cunku o zaman kadar zaman zaman kapanip acilmistim artik yolunu secmen gerekiyo bi oyle bi boyle olmaz dediler iyiki de oyle yapmislar sukur 28 yasindayim cama balkona acik cikmam sana tavsiyem esim istiyo diye kapanma ailen istiyo diye acik kalma cunku tesettur Allah rizasi icin yapilir o niyetle yapmazsan hic bi anlami olmaz ha acik halini gostermedigin icin haram sayin artmaz ama Allah rizasi icin kapanmanin sevabini alamazsin 

+1 oy
(23,796 puan) tarafından

Tek tavsiyem sadece kimseyi memnun etmeye çalışma. Eşin istedi veya ailen istemedi senin kararını etkileyecek bir durum olmasın bunu yapmaya tam olarak hazır olmadan da kapanma ki üç gün sonra pişman olup geri açılma

+1 oy
(5,783 puan) tarafından

Tesettür bir yaşam tarzıdır. Kıyafet değişimi değil. Önce Allah ile sağlam bir bağ kurarsın, Allah'ın takdiri için yaşamaya başlarsın. Görürsün ki şuurla, bilgiyle kapanırsan daha çok rıza var. İşte o zaman örtersin başını, bedenini.

Eşin istedi diye kapanmamalısın. Ailen istedi diye açık olmamalısın. Sen önce Allah ile bağ kurup onu sağlamlaştırmalısın. Emin ol o zaman ailen de eşin de gözüne görünmez.

Eşine gelince, büyük harflerle yazıyorum anla diye; SENİ İLK GÖRDÜĞÜNDE KAPALI DEĞİLDİN. SENİNLE FLÖRT EDERKEN, NİŞANLIYKEN, EVLENİRKEN KAPALI DEĞİLDİN. SEN İLK GÖRDÜĞÜNDE NEYSEN O'SUN HALA. SENDEN BÖYLE RADİKAL BİR DEĞİŞİM BEKLE-ME-ME-Lİ. Bunu demelisin eşine. 

Böyle konularda aklıma hep şarkıcı Hadise gelir, eski eşi onu sahnede şarkı söylerken açık saçık beğeniyor ama evlenince onu giyme bunu deme. E sen de bu kızı Hac ziyaretinde tanımadın ki sahnede gördün de beğendin. Aşırı kızmıştım o ö.küz kocasına.

Tam tersi de mümkün. Kapalıyken açılmak da. Kapalı birine de kimse açıl diyemez evlenince. Kadın kendi iradesiyle açılır istiyorsa, kocası dedi diye değil.

+1 oy
(2,882 puan) tarafından

Olay senin ne istediğinle başlayıp bitiyor ben 25 yaşında kapandım tamamen ben istiyorum diye kapandım ailem zaten mutlu olur ama bana kapan açıl gibi bir istekte bulunmadılar çalışıyordum o sırada çok sevinip yakıştıranda vardı beğenmeyip yüzüme çirkin olmuşsun hiç yakışmış mı kendine bu kötülüğü niye yaptım diyende vardı 5 yıl oldu tesettüre gireli hala arkadaşlarım içinden benimsemeyen var sık görüştüğüm kişiler değil onlarda zaten

Şunu diyebilriim birinin lafı üzerine asla kapanma bu eşin bile olsa yapma. Çünkü eğer sen istemiyorsan bunlar kaldırabileceğin şeyler değil bin pişman olursun 

+1 oy
(1,087 puan) tarafından

Biraz farklı durumumuz ama ben de çarşafa girerken ailem de çevremde karşıydı sonuçta sadece senin durumun önemli senin ne kadar kendine güvendiğin önemli ve bir nevi kendinden fedakarlık vermiş oluyorsun ama gerçekten gerçek manada tesettüre girince daha çok rahat edeceğine inanıyorum için daha çok rahatlayacak daha mutlu olacaksın ben çarşafa girdiğimde Sanırım senin ile aynı yaştaydım ve herkes Bayağı laf etti ama kimseyi duymadım duyulacak bir durum yok çünkü üstünde Düşünecek bir durum değil bu Allah bize neyi farz kıldıysa onu yapmamız gerekiyor o yüzden İçin rahat olsun Emin ol daha çok mutlu olacaksın Sadece şunu rica etmek istiyorum Sadece başını kapatmak için kapatacaksan kapatma uygun şartlar neyse onu yerine getirmeni dilerim

0 oy
(88 puan) tarafından

Sen kendin istemedikce girme benim annem tesettürlü 

Ben istemiyordum yaşım 25 evliyim 

Eşim kapanmami istedi ben istemedim 

Hep ısrar etti kapan kapan ve kapandım 

Ama hiç isteyerek başımı ortmuyorum

Yanlış anlaşılmasıni istemiyorum tesettürlü olan arkadaşlarimiza ablalarimiza çok saygı duyuyorum

Ben istemediğim için her aynanin karşısina geçtiğimde üzülüyorum acilamam artık

Yani anlicagin biri istedi diye eşin kapan dedi diye kapanma kendi isteginle Allah için kapan sonra benim gibi üzülürsün 

0 oy
tarafından

Ben açık bir ailede büyüdüm 18yasinda evlendim daha dindar bı aile hemen kapandım bende ama içimden gelerek yani biri bişey der diye değil eşim istiyor diye değil kendim için bana daha doğru geldiği için Allah isteyene kapanmayı nasip etsin dışardaki insanları onemseme çok laf duyacaksın çünkü elestirende takdir edende çok olacak.eger inancın gereği kapanacaksan ne mutlu ama eşin ailen karismamali bence sunuda yazayım bazı kapalılar aciklardan daha açık geliyor ben bayan olduğum halde o yüzden iyice düşünün iç sesinizi dinleyin eğer kapanıp yapamazsam acilirim düşüncesi oluşursa şüphede kalırsan deneme naçizane fikrim🙂

0 oy
tarafından

Kur'an'ı okudum anlamıyla hafız değilim sıradan bir kulum. Sonrası tesettür nasip oldu. Sanırım 19 yaşındaydım. Verdiğim en doğru karar oldu hayatımda. Ama tam tesettüre giremedim çevrem yüzünden günahları boyunlarına elstirip.durdular tunik pantolon giy ferace koca kafin gibi goteriyor diye.  Şimdi 24 yaşına gireceğim evlendim. Nasip olursa inşallah tam tesettüre devam etmek istiyorum. Eşimde destek oluyor. Ailemlede bağlarımı kopardım başka meselerden. Öyle yani. Nasipse içinde varsa oluyor. Asla pişman olacağını sanmıyorum. Ailen tam tesetturume karşı yoksa böyle pantolon tunik kapanmi diyor. 

0 oy
(23,071 puan) tarafından

Ailem pek tınlamadi. Annem kıyafet tarzımı beğenmedi. Kucumsedi eleştirdi. Kapanmasam da olurdu onlar için. Annem belki daha memnun bile kalırdı yani.  Üniversite 3. Siniftaydim. Ben umursamadım. . Halalarim dalga geçti esarbimi tuttururken iğne kullandım diye. Suna bak iğne de kullaniyo falan dedi. Neyle tutturacaksam eşarbı kaymamasi için. 😒Onların gözünde irticaci gibiydim. Kendi istediğim gibi giyindim. Hayat benim ahiret benim. Kimsenin söz hakkı yok.😏 Ancak daha iyiyi güzeli tavsiye edenleri dinlerim. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 182 göst.
0 oy
3 cevap 200 göst.
8 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Ayazmoms (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 272 göst.
26 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde alparslaninannesi (486 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 407 göst.
19 Mayıs 2019 Diğer kategorisinde Beyaz Gül (720 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,433 soru

24,111,102 cevap

332,968 kullanıcı

...