+4 oy
695 göst.
Diğer kategorisinde (713 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar beni yargılamayın.  12 günlük doğum yaptım 3 yaşında bi kızım var tek başımayım hiç kimse destek olmuyor malesef büyük kızım doğdu doğalı mızmız ağlar herşey kolik bi bebekti gece halen uyanıyor 3-4 defa ayağımda sallıyorum yemek yemez hırçın bi kız. Hiç susmaz dün gece uyandı 1 de 4 e kadsr aralıksız ağladı yemin ederim kafayı yiyecem eşim büyük kızıma bakmaya çalışıyor ama hep ağlıyor en son gece 4 de halıda bayılıp uyumuslar. Küçüğüde uyumuyor kucağımda uyuyor memede uyuyor yerine koyuyorum kalkıyor herkes sütün yetmiyor mama ver diyor uykusuzlugun dibini yaşıyorum. Eşimde ne lohusalıgi herkes doğum yapıyor diyor. Büyük kızım tuvalet eğitimini almıştı öğrenmişti yani ama bebek doğalı belli kiloduna çişini kakasını yapıyor sürekli onu temizle bez takıyorum çıkarıyor evi temizle yemek yap çamaşır bulaşık bebek uyuduğunda uyumak istiyorum olmuyor ya bebek uyanıyor ya kızım durmuyor çok kötü durumdayım günlerdir aynaya bakmıyorum tuvaletimi bile saatlerce tutuyorum banyo yaomyyali günler oldu şuan bile yazarken ağlıyorum kendime beddua ediyorum ölsem de kurtulsam der gibi büyük kızıma sürekli bağırıyorum yapamıyorum nasıl büyütecem çocukları bilmiyorum hiç iyi değilim . Şimdi büyük kızım sicmis küçüğüde memeyi ekmekte zorlanıyor ağlıyor onu ayrı düşünüyorum doyuyor mu doymuyur mu diğeri benden bakım bekliyor oturmuş ağlıyorum kendimi tokatladim az önce sinirden kahvaltı bukasigimiz daha duruyor ev göçüyor 

23 Cevaplar

0 oy
(11,971 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım benim iNan çoğu anne yaşamştır bu durumları bendd dahil. Kızım 4 yaşındaydı oğlum doğduğunda, ilk haftalar biraz eşim evdeydi yardımcı oluyordu elinden geldiğii kadar ama sonra işe başladı ve zorlu günler de başladı. Kızm okula gidiyordu sabahları onu hazırlamak işkence gibiydi. Bir yandan bebrk ağlıyordu bir yandan kızımı hazırlamaya calısıyordum. Günlerce duş aldıramadığm zamanlar oldu, kendimi geçtm kızıma dahi zor bakıyordum. 

Evet zor ama herkesin de dediği gibi GEÇECEK. şimdi oğlum 1buçuk yaşında ablasıyla birlikte oynuyorlsr gülüyorlar. O zorlu günler geridr kaldı. Tek sorunları şımarıklıkları :) ama o zamana bakarak bu günlere şükrediyorum. O yüzden  senin tek yapman gereken sabretmek. Benim de kaç günun bulaşığı birikirdi eve süpürge fln tutamıyordum. Ama ilk aylar geçsin rahatlayacaksın bak yaz da geliyor çocuklarnı alıp çıkar gezersin. Senjn stresin onlara da yansıyor önce sen sakin ol ve yeni hayatına adapte olmaya çalış. Yapacak bir şey yok ki atamayız satamayız :) ne kadsr çabuk kabullenirsen o kadar kolay atlatacaksın💙

-Reklam-
0 oy
(6,251 puan) tarafından

Madem dayanamicaktin ikinciyi niye yaptın diyesim geldi içimden

(1,884 puan) tarafından

Keşke içinde kalsaymis o zaman :( lohusa kadına denilmez böyle şeyler. 

(6,251 puan) tarafından

Ne bilim valla ya ben de lohusa oldum ama demedim Allah'ım canımı al. İki çocuk var öyle denir mi Allah korusun. İnsan annesiz oldu mu tüm dünya etrafında pervane olsa anlamı yok

0 oy
(2,039 puan) tarafından

Allah kolaylık versin kuzum.  Öncelikle büyük kızını ayakta sallama . O yüzden sık sık uyanmalar yaşıyor gece başıma bire bir geldi ne zaman ayakta sallamayı kestim kesintisiz sabaha kadar uyumaya başladı. 

Bebeğin doymuyorsa mama takviyesi yapabilirsin .birde gaz sancısı çekiyor olabilir . 

Buyuk kızın kardeş kıskançlığı yapıyor gibi çok normal bu durum dikkat çekmek için onunla ilgilenmen için sürekli altına yapıyor olabilir . Sabır işi Allah yardımcın olsun.  Annen kardeşin kayinvaliden en azından 1 haftalığına falan gelmez mi çağırsan biraz kafanı toplasan senin dinlenmen lazım biraz kafanı dinlemen lazım. 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 249 göst.
0 oy
5 cevap 295 göst.
28 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Denizela (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 149 göst.
4 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 134 göst.
8 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu