+1 oy
146 göst.
Diğer kategorisinde (713 puan) tarafından

2 haftalık bebeğin var emziriyorum ama göğüs ucum çok yok zor emziriyorum emerken uyuyor bebeğim yerine koyuyorum 20dk yarım saat sonra uyanıyor ve tekrar emziriyorum doymuyor mu uyumuyor da cisli bez sayısı 4-5 oluyor bazen 2800 doğdu 3250 olmuş kafam çok karışık aç mı diye düşünüyorum 

8 Cevaplar

+2 oy
(2,731 puan) tarafından

Canım 2 haftada güzel almış.bez sayısıda iyi.normalde yeni doğanlar olduğu kilonun 1 haftada altına düşer.sizinki üstüne almış maşallah.sık sık emzir.gece uyanmasada mutlaka kalkıp emzir.zaten aç olsa uyumaz ağlar hep.

-Reklam-
+1 oy
(713 puan) tarafından

Cevap verebilecek kimse yok mu 

(9,083 puan) tarafından
+1

tek memeyi verme ikisini ayni anda ver gazini al oyle yatir . oyle yatarsa iki uc saat uyur hatta iki saat sinra tekrar emzirmek icin uyanmasina gerek yok az bi kimildatsan kucagina alinca hafften hareketlenince meme agzina deger degmez emer tekrar uyanmadan tekrar sizar blok uyku yapar 4 saat 5 saat uyanmaz. 

ilk bebekde bende o hatayi yaptim tek meme emince uyukladi diye yatiriodum. oysa diger memeye dogru bebegi donderince. sekli degisince ayilip kimildanip emme agzina degince ikinci memeyide emer. uyudu diye yatirma yani uyurkende emer bebek. ikisini bir emzirceksin sonra bebegi uyur vaziyette omzuna alip gazini cikarip oyle yatiracaksin yerine. uyudu diye gazini cikarmadan yatirirsan 15 20 dk icinde gaz bastirir rahatsiz olur uyanir . tekrar uyumak

icin dee yine emmek  ister . tok olsa bile.

2 haftada 450 gram almis hayet yeterli doyuyor

+1 oy
(4,807 puan) tarafından

aktif emmesini sağla. emerken uyur çoğunlukla.

4-5 çişli bez günlük olarak iyi

+1 oy
(7,147 puan) tarafından

Elinde uyuyosa uyandır tekrar emzir iki göğsünü boşalt sık sık emzir Allah korusun sarılık olabilir dikat et bol bol emzir 

+1 oy
(3,380 puan) tarafından

Normalde 500 gram uzeri almalı alıyor daha çok memede tutman lazım ayak altını gidişle gerekirse biraz soy uyumasını engelle bana hemşire yarım saat falan bir emek etmeli demisti

0 oy
(5,161 puan) tarafından

2 haftada 450 gr alabildiyse doyuyor demektir.

0 oy
(232 puan) tarafından

Bebeğine belki şişlik vardı demiştir süt geldiğini göğsünü sıktığında anlarsın zaten büyük ihtimalle bebekler hep aranırlar genelde göğsün dolu dolu olup süt geliyorsa Bebek emerken eğer ki süt bitiyorsa demek ki bebeğin o sütü içiyor ve kakasını yapıp idrarını yapıyorsa bebek doyuyor ki yapıyor yine Emin olamıyorsan sağlık ocağından fikir al istersen

0 oy
(4,219 puan) tarafından

Her sey normal görünüyor bebegin 20 dk uyuması da normal geldi bana benim bebegim de öyleydi doyduguna da emindim. Bebeğiniz kucak istiyor olabilir yarim kundak deneyebilirsiniz. 

Bebekler sürekli emmek ister zaten her zaman da aç olduğu icin emmez sadece emmek de isteyebilir 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 98 göst.
15 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde BideBayilferiha (1,613 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 63 göst.
0 oy
3 cevap 78 göst.
0 oy
4 cevap 174 göst.

Kategoriler

1,471,410 soru

24,098,555 cevap

332,236 kullanıcı

...