+3 oy
345 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (29 puan) tarafından

Kızlar oğlum 2021 ağustos doğumlu yani 4 yasi bitecek 3 ay sonra ben calisiyirm şimdiye kadar büyükler baktı ama artık sıkılıyor bu sene yarim gün krese vermeyi düşünüyorum ama nasıl alistirabilirim ne yaparım işle birlikte bilmiyirm alıştırma süreci için çok strese girdim biraz utangaç bi cocuk hakkını savunamiyor buda beni korkutuyor.ana okullarının açtığı yaz okullari oluyor 1 ay versem alıştırma gibi bi başlangıç mı yapsam diyorm benim yoldan gecenler bana biraz yol gösterebilir rahatlatabilir mi :(

9 Cevaplar

+4 oy
(2,831 puan) tarafından

Kız ne 4 yaşı bitecek daha oğlun 3.5 yaşında. Daha 3 ay sonra 4 yaşına girecek 😂 eğer dediğin gibi utangaç bir çocuk ise böyle yapman çok mantıklı en azından oryantasyon olur ona da. Kendini ifade edebilen bir çocuk ise hiç korkma çok kolay alisiyorlar 

(2,831 puan) tarafından
+2

Ayy eskiden o bizde de vardı ama ya hep yasimizi büyük söylemeye çalışırdık hemen buyuyelim reşit olalım falan diye 😂 şimdide kucultmeye çalışıyoruz annem mesela 10 yıldır 38.5 yaşındadır hiç 39 olmadı 74 doğumlu 51 cik yaşında 😂

(12,043 puan) tarafından
+1

Hajaja 29 varım 30 yokum gibi oldu😂😂 benim anam da 73 doğumlu hayırlı uzun ömürler versin Allahım😌🥰

(2,831 puan) tarafından

Amiiiin inşallah 😍🥰

(29 puan) tarafından

Canim iste ağustostan sonra cocuk 4 yas sayılıyor dolu dolu hoş bende aksi bi durum demedim 4 yaşını yasadi 5 ten gün almış olacak :)

(29 puan) tarafından

Kendini şükür çok güzel ifade ediyor sadece istemediği biseyi demeye utanıyor biri şaka yollu bile oyuncağını alırım ya da böyle hırçın sevenler falan oluyor ya misal o tarz şeyleri sevmiyor istemiyorum diyemiyor o ortamdan uzaklaşmak istiyorum direk

-Reklam-
+2 oy
(2,919 puan) tarafından

Kızım eylul 2021 doğumlu. Bu sene 3 yaş grubuna gidiyor. Seneye 4 yaştan devam edecek. Bizimki yarım gün de gidince aşırı kolay alıştı, çok şükür bir gün bile aglamadi. Sınıfta bir çocuğun annesi sene başında zorlanmasin diye yaz okuluna vermiş. O baya işe yaradı çok sevdi diyordu. 

(29 puan) tarafından

Bende yarım gün öğleden sonra verecem en iyisi bende o dediğiniz kişi gibi yaz okulu ile başlangıç yapayim ya

(2,919 puan) tarafından

Öğleden sonra yarım gün giden çocuklar daha mutlu oluyor. Sırf eglencesine gidiyor zaten. Okuldan almaya gidince kızım bana niye geldin daha oynuyordum diyor. Biz mecburiyetten tam güne geçtik simdi

(29 puan) tarafından

Benim çocukta inşallah öyle der ya bende ilk asamada orayı oyun eğlence bilsin istiyorm 

+2 oy
(508 puan) tarafından

Oğlumla aynı doğumlu Ağustos 2021 bizimde canım bende Eylül'de kreşe vereceğim şimdiden oyun grubuna yazdırdım cumartesileri ebeveynsiz ne kadar durabiliyor yaz ayinda onu ayarlicam kışında yarım gün kreş düşünüyorum varsa bir oyun grubu yaz için dusunebilirsin canım birden travma olmaz çocuğa en azindan yavaş yavaş alisir ebeveynsiz durmaya diye düşünüyorum 

(29 puan) tarafından

Oyun grublari 1 saat var canım biz kapıda bekliyorz götürüyorm ben burda bekliyirm diyorum sorun yaşamıyorum şuan için ama tamamen bırakıp gelince yarim gün durması nasıl tepki verir bilmiyirm ve çok stresliyim çalıştığım için devamlı alıştırma sürecinde yanında olamam nasıl yapacam kara kara düşünüyorum 

(508 puan) tarafından

Strestli olma canım oyun grubunda duruyorsa sorun yaşamaz bizimkide duruyor alışkın bak okula getirdim seni diyorum biraz zaman geçince kışın hergunde geleceksin anlatıyorum tamam diyor öyle öyle anlat sorun yaşamazsin strest yapma bence oryantasyon süreci olacak zaten 

(29 puan) tarafından

Ayyy inşallah canım inşallah ya

+1 oy
(23,732 puan) tarafından

Müsait olduğun zamanlarda oyun grubu vs götürsen aslında alışır bu arada Ağustosta dört yaşına girmeyecek mı bir yaşında doğmuyor sonuçta bu çocuklar biz de 2021 doğumlu ( Aralık) oğlum şu an 3.5 yaşında diyoruz 

(29 puan) tarafından

Bende 3 bucuk diyirm ağustos ta tam 4 yaşında olacak galiba yanlış ifade ettim yazdigimda :)

(23,732 puan) tarafından

Bu arada ben de çalışan anneyim biz bakıcı ile çözdük o işi ama aşırı stresi biz yaşıyoruz çocuklar sandığımızdan daha kolay adapte oluyorlar sürece 

(29 puan) tarafından

Bizim dedesigil baktığı için o süreci çok sancılı atlatmadik elhamdülillah ama simdi okul ortami akranlari olacak bizden kimse olmayacak vs. Nasıl tepki verir bilmiyirm biraz kendini savunan bi cocuk olsa gözüm arkada kalmayacak ama savunmuyor hemen ağlamaya gücü yetiyor

(23,732 puan) tarafından

Açılır gözü merak etme benimki de biraz öyle ama kendine yapılan haksızlığı kabul etmez diye düşünüyorum en azından parkta vs öyle gözlemliyoruz bakalım inşallah iyi olur 

(29 puan) tarafından

İşte parkta falan hemen ya bana sığınıyor ya ağlıyor:(

+1 oy
(5,845 puan) tarafından

Benim oglumda cekingen bi cocuktu. Ben anaokulu oncesi spora yazdirdim orda bi on prova gibi oldu sonra anaokulunda hic zorlanmadi. Eger 1 ay once oryantasyon gibi bi sureci varsa mutlaka birlikte katil. Alisacaktir. Bu arada da bol bol izah et.

(29 puan) tarafından

Canim 2 aydır falan haftasonu 1 saatlik oyun grubu a falan goturuyorm öğretmenle bir saat sınıfta duruyor bensiz ama kapıda olduğumu biliyor bu şekilde sikinti yok ama yarım gün olup ben olmayınca be olur bilemedim 

(5,845 puan) tarafından

Oyle bile olsa bi iki gun zorlanir alisir diye tahmin ediyorum dedigine gore.

(29 puan) tarafından

Insallah canim

0 oy
(232 puan) tarafından

Canım benim de oğlum 2,5 yıl kreşe gitti İlk başlarda çok zorlandık çok ağladı sorun ayrılmaktı ayrıldıktan sonra okula gittiğinde hiç ağız olmuyor ama giderken ayrılırken ağlıyordu anne ben seni özlüyorum okulu sevmiyorum ama okula gittiğinde aklına ben hiç gelmiyordum ayrımlarda sıkıntı yaşıyorduk belki 3-5 ay böyle bir sıkıntı yaşadık sonra kendisi severek gitmeye başladı etkinlikler yaptıkça ilk başta bir sıkıntı yaşıyorsun sonra alışıyorlar

(29 puan) tarafından

Canim ben çalıştığım için zaten benden ayrılmaya alıştı biraz ama inşallah benimkide okulda ortama alışır.cevb için çok tsk ederim:*

(232 puan) tarafından

Rica ederim ne demek annelik içgüdüsü olarak o durumlarda birazcık üzülüyor olabilirsin ama şöyle düşün okula gittiğinde seni unutuyor ortama hemen uyum sağlayabiliyorlar benim aklımda kalıyordu işte acaba gün boyu ağladığını düşünüyorsun ister istemez çünkü ağlarken gönderiyorsun

(29 puan) tarafından

Aynen hep kötü senaryo ile düşünüyorum maalesef 

0 oy
(6,541 puan) tarafından

Merhaba canim benim mi 2021kasim dogumlu. Bende calisiyorum. 25 aylikken krese verdim. İyi ki vermisim. 

Cocuk evde buyuklerle napiyo sıkılır yani. Bi de cocugun ayari ,duzeni cok bozuluyo buyuklerle. Biz yazin 1 ay anneme gider kaliriz cocugun huyu suyu degisir. Ailem cok simartmamasina ragmen surekli olsa her istedigini yaparlar. Evde surekli ekran izletirler. Bizim gibi oturup ilgilenemezler,oyun oynayamazlar. Enerjileri de yetmez. 

Yazin yarim gun ver yaz okuluyla basla. Genelde bahcede oluyolar park gibi daha kolay alisir. Kisinda tam gune gecebilirsiniz.

(29 puan) tarafından

Ayyy canim ya uzun uzun yazmissin çok tsk ederim sizler böyle konuşunca hevesim artıyor:* aynen de dediğin gibi çok şımardı her dediği oluyor maalesef

0 oy
(4,784 puan) tarafından

Bizde yarın bırakacağız kreşe çok endiseliyim nasıl olacak yaşayıp görecem. Öğlen 12 aksam 5 

(29 puan) tarafından

Ne kadarlık canim bide alıştırma falan yaptınız mı ilk günümü

(4,784 puan) tarafından

41 buçuk aylık. Bugün götürdük biz konuşana kadar oynadı çok sevdi bizimki kabalık seviyo cok saat kalınca ne hissedecek bilmiyorum biraz korkuyorum açıkçası nasıl olacak diye, zaten an çok anne endişe ediyo belkide çok iyi uyum sağlayacak 

(29 puan) tarafından

Rabbim işimizi kolaylaştırsin inşallah canım kolayca almışsındır insallah

0 oy
tarafından

Oğlum nisan 2021 doğumlu Eylül'de kuran kursuna vericem Camii'nin yarım gün. Hiç ama hiç çekingen değil 5 dk susmaz girdiği her ortamda hemen kaynaşır ama bu muhabbet evde açılalı her gün ön kere okula gitmicem beni hiçbir zaman gönderme diyip duruyor bende strese girdim şimdiden. Ben çalışmıyorum evdeyım ama evde çok sıkılıyor umarım çabuk alışırlar. 

(29 puan) tarafından

Çocuklardan çok bizler stresliyiz.benim kide ilk başta hiç gitmeyecem diyordu ama denemelik oyun grubuna götürdüm bak okul böyle güzel bi yer oyun arkadaşlık yeri falan deyip kafasında sekillendirdim ama işte iş daimi olunca nasil olur bilmiyirm

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 124 göst.
20 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Npp (363 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 408 göst.
27 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Tugcemila (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 58 göst.
+1 oy
4 cevap 158 göst.

Kategoriler