+2 oy
138 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (919 puan) tarafından

Kültür: Klebsiella pneumoniae üredi. Klebsiella pneumoniae Ampicillin Rezistan Klebsiella pneumoni 

Hanimlar sadece bu yaziyir herhangi bir değer yok idrar kültüründe geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu var 5 gunudr ipac kullanıyoruz antibiyotik hala ateşimiz var bilgisi olan hemen cevap yazabilir mi 

3 Cevaplar

+1 oy
(5,452 puan) tarafından

İdrarında ampisiline dirençli klebsiella pnömonia üremiş . Genelde geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu yapar çocuklarda ultrasonla bakılır böbreklere bakılır kaçak varmı yok mı diye duruma göre antibiyotik başlanır

tarafından
+1

Nurse siz hemsireydiniz dmi? Yeni bir salginmi var acaba burun tikanikligi suan uyuyamiyorum bir haftadir tikanik napabilirim hastaneyede gittim halen ayniyim serum fizyolojik verdi yapiyorum ama sonuc ayni:(

(919 puan) tarafından

Geçen bakıldı bobreklere sorun yok ama cokk korkuyorum başka bisi olurmu İnternet'e menenjit fln yaziyor

-Reklam-
0 oy
(919 puan) tarafından

Post yukarı ciksin 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Doktorun bu bakterıye dirençli antibiyotik vermesi lazım 

(6,418 puan) tarafından

Dirençli değil duyarlı antibiyotik vermesi gerekir. Dirençli demek o bakteri x antibiyotiğine direnç geliştirmiş demek. 

(2,495 puan) tarafından

Haklısnz cümleyi yanlış kurmuşum 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 77 göst.
19 Ağustos 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde BoncukGozlum (30,782 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 525 göst.
18 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 115 göst.
29 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dobby (9 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,335 soru

24,167,699 cevap

335,700 kullanıcı

...