+3 oy
357 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde (3 puan) tarafından

Kızlar merhaba ben Bursa’da yaşıyorum bayramda yada bayramdan sonra otobüsle Bursa’dan Niğde’ye 20 aylık oğlumla yolculuk yapıcam aslında cesarette edemiyorum ağlarsa açıkırsa diye e kendi tuvalet ihtiyacımı nasıl karşılayacağım bilmiyorum eşimde götürmüyor arabamız yok bi cesaret gitsem mi gitmesem mi yolda sefil olırsam diye korkuyorum akşam 7 veya 9 gibi binsem diyorum sabahta babam terminale gelecek almaya ne yapayım sizce 

18 Cevaplar

+3 oy
(5,690 puan) tarafından

Ben çok gezdim oğlumla öyle, şartları çocuklara uydurmak her zaman mümkün olmuyor o yüzden çocukları şartlara uydururuz bazen de. 

Kesinlikle gece yolculuğu tercih et. Uyku için. 

2 koltuk satın al. Yanına kim oturacak bilemezsin, insanlarla yüz göz olma durduk yere. 

Tuvalete gidince oğlunu da götür, sen ihtiyacını görürken o arkası dönük beklesin. 

Emiyorsa örtü al emzirmek için.

Bezliyse otobüse binmeden altına külot bez giydir, yanına da külot bez al çok çiş yaparsa ayakta değiştirirsin.

(3 puan) tarafından

Çok sağol canım külot bez aklıma gelmemişti 

(5,738 puan) tarafından

Üst üste iki bez de takabilirsiniz. Acil durumda birini çıkarıp diğerini kullanır.

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Gece yolculuğunda genelde uyuyorlar çocuklar bence yanınıza da sevdiği oyuncakları ve sevdiği yiyecekleri alabilirsin kazasız belasız gidersiniz inşallah 

(3 puan) tarafından

Amin inşallah ya 

+1 oy
(1,559 puan) tarafından

Bizde 12 saatlik yola oğlumla gittim arabaya bindikten yarim saat sonra uyuyor sabah kalkıyor sorunsuz geçiyor 

Bence bir aksilik yaşamazsın

(3 puan) tarafından

Peki uyutmayı nasıl yaptın kolunda mı uyudu inene kadar 

(1,559 puan) tarafından

Biz kaynanamla gidiyorduk üstümüze uzaniyordu yastık vs koydum hep 

Ama hep boş bir koltuğa geçiyordum 2li koltuğa uzandiriyordum çoğunda 

İmkanın varsa 2li koltuk al 

0 oy
(2,565 puan) tarafından

Belli bir saate kadar uyanık tut yanına atıştırmalık sevdiği seyler al gerekirse iki koltuğu kendine ayırt gece yolculuğusa uyur zaten altını bezle 

0 oy
tarafından

Korkma akşam uyur zaten sende bir şey içmezsen gece ihtiyaç duymazsın. Biz iki yaşken 12 saat kadar yaptım otobüsten inip trene bindik falan ona rağmen çok zor geçmedi. Yanına atıştırmalık bi kaç oyuncak al kendine boyun yastığı bebişe de küçük bir yastık alırsan daha rahat edersiniz

(3 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim evet yastık iyi olur 

(3 puan) tarafından

Tekli koltuk mu iyi yoksa ikili mi tek bilet alıcam kucağımda uyuturum büyük ihtimal

tarafından

İkili daha rahat ama kucağımda idare ederim dersen sen bilirsin. Benim şansa yanım boştu yastığa yatırdım ayaklarını üstüme uzattı ben daha az yoruldum. 

0 oy
(3,205 puan) tarafından

Bende birdahiki ay cikcam kismetse ama kendi aracimizla bulgaristana gidecegim umarım durur 4.5 aylik suan

0 oy
(203 puan) tarafından

Biz 30 dk lik yere zor gidiyoruz canım yol tutuyor minigi hayirli yolculuklar olsun

0 oy
(1,373 puan) tarafından

Çocuğun sevdiği atıştırmalıklardan al yanına suyunu felan sevdiği oyuncağını al iki koltuk birden alırsan daha da rahat edersin  yani çokda acil tuvalet ihtiyacın olursa  beraber girin 20 aylık yanında dursun  napacan tek başınasın 

0 oy
(4,654 puan) tarafından

Cocugun uslu ise neden olmasın. Ben 1 saat yola çıkamıyorum 3.5 yaş ve 11 aylık iki kızımla

0 oy
(1,493 puan) tarafından

Yol tutma durumu yoksa güzel olur, ben her zaman gece yolculuğu tercih ederim sekiz gibi araç kalkarsa dokuz buçuk gibi uyuturum, midesini karıştıracak çikolatalı vs tarzı değil çubuk kraker gibi soft atıştırmalık alırım yanıma, ve cırcır yapmayacak şeyler örneğin benimki kayısı yerse hemen tuvaletini yapar bu tarz şeyler almam, külot bez kullanırım iki külot bezi ust üste geçir yatmadan altını değiştir içteki temiz bez kalsın hem altını da tutar, altına çok sıkı pantolon giydirme bezi taşmasın, birde cam kenarı alırsan daha iyi olur bı tane küçük bebek yastığı al çocuk uyuduğunda kolunun üzerine yastıkta onun kafası olur kucağında, kendin için de boyun yastığı alırsan tamamdır bence, ben çok su içmiştim gece lvb gitmek zorunda kaldım o zor olmuştu kucağımda girmiştim mecbur, bebek arabası alacaksan yarım saatlik molada açıp koyabilirsin bebeği, sormak istediğin bişey olursa gene fikir yürütürüz, ben çok alışıkım bebişle yola .

0 oy
(3,305 puan) tarafından

Fazla içecek içme 14 saatlik otobüs yolculuğunu öyle bitiririm çocuk içinde korkma iki koltuk al yastik battaniye yanına al çocuğu ayağına alabilirsin oyuncak götür camdan dışarı baktır baya rahat geçiyor 1 buçuk yaşında daha bebekken 2 yaşında yolculuk yaptım hepsinde uyudu kalkti yedi geri uyudu 

0 oy
(508 puan) tarafından

Akşam saati çıkın canım uyku saatine denk gelsin bebeginede mutlaka koltuk satın alın ben kısa yolculuklarda bile alıyorum bazen almayan insanlar oluyor sasiriyorum bayramda birde otobüs dolu olur koltuk almazsan mafolursun kucağında sonra bol bol atıştırmalik alın oyuncak boyama kitabı Sevdigi etkinlikleri alın yanına sorun yaşamazsin bence bir süre sonra uyur bebeğin 

0 oy
(1,444 puan) tarafından

Dini vecibelerine dikkat ediyorsan mahremsiz gitmemelisin. 

tarafından

Eş izin verse de olmuyor mu

(1,444 puan) tarafından

Hatta eş izin verirse eşin günahı var. Çünkü şer i hükmü çiğnemiş oluyor.

0 oy
(6,647 puan) tarafından

Gece yolculuk yaparsan çocuk uyur iki tane koltuk al mümkünse orta kapının ordan al önünde başka koltuk  olmuyor muavinin servis yaptiği yer anlatabildimmi bilmiyorum  rahat edersin önünde kimse olmayınca çocukda rahat eder oyuncak tablet varsa koy yiyecek bir şey ler de koy gidersin bir şekilde 

0 oy
(6,164 puan) tarafından

20 aylik kizimla bir saatlik yolda zorlaniyorum esim de varken üstelik. Onceden yolculuk days kolaydi duruyordu kizim buyudu artik durmuyor

0 oy
(2,496 puan) tarafından

Ben otobüsle bursadan istanbula geçtim 2 saat ordan uçağa bindik 2 saat indik ordan taksı ile eve 1.5 saat pertimiz çikti üst üste ın bin bırde çocuk hareketli kucakta tutmak zor oldu otobüsü düşünemiyorum altını değişmek yedirmek içirmek zor olabılır ben asla tercih etmem 

0 oy
(1,229 puan) tarafından

En iyisi gece yolculugi o yaşta çocuk gece uyur insallah yanına şurup al ağrı kesici nolur nolmaz ayrıca yedek kıyafet atıştırmalık al gece o uyur sen de uykusuz kalsan da geçer Allah yardım eder ben 4 aylık bebekle tek başıma gece istanbula ordan uçakla Güneydoğu'ya gittim halloldu en iyisi gece bir de otobüsle iki koltuk al o uyuyunca sen de uzatirsin

0 oy
(6,248 puan) tarafından

Kendi aracımızla gece gidicez biz ctesi günü akşam 10 gbi çıkıcaz istanbuldan fethiyeye gideceğiz . Kızımı gün boyunca uyutmucam erkende yatırmıcam normalde saat akşam 8 de uyuyor akşam 10 a kadar oyalancaz mecbur . Arabaya biner binmez hareket edince uyuyor mola verdiğimizde uyanıyo birşeyler yiyoruz sonra gene yatıyo . Kızımı arabada tutuyo normalde ama gece olduğu için uyuyor canm . Otobüs ile 3 saatlik yola gtmiştim ben ondada durmuştu çizgi filim felan izlemişti yanıma çubuk kraker felan almıştm oyalanmıştı hep

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 408 göst.
26 Ağustos 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde Peri Ali (672 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 389 göst.
0 oy
5 cevap 287 göst.
6 Temmuz 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde kbrazhra (1,467 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 375 göst.
28 Ocak 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde Fatma41 (85 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,080 soru

24,081,635 cevap

331,231 kullanıcı

...