+2 oy
113 göst.
Diziler & Filmler kategorisinde (1,564 puan) tarafından

Bebeğine mama verip ilerde obezlik sorunu gören varmi

6 Cevaplar

+3 oy
(886 puan) tarafından

Aksine çevremde mama içen bebeklerin kilosunun düşük olduğunu gördüm. Ama önemli olan sağlıklı olması. Üstelik hareketlenince zayıflıyor zaten 

(602 puan) tarafından
+2

Nenim bebeğimdw mamaya rağmen cılızdı 

-Reklam-
+3 oy
(1,747 puan) tarafından

Kızım hem anne sütü aldı hem mama şimdi 2.5 yaşında normal ilerliyor kilosu benim kardeşim sadece anne sütü almasına rağmen kolları kat kat dı geç oturdu geç yürüdü annem nazar değecek diye dışarı çıkartmazdı simdi 18 yaşında bi rüzgar çıksa uçar o derece zayıf 

+3 oy
(2,788 puan) tarafından

Bu yaştaki beslenmesi bebeğin obezite ilişkisini arttırmak. Obeziteyi ileriki dönemdeki (çocukluk ve ergenlik) beslenmesi, spor yapması, genetik faktörleri belirler. Anne sütü veya mama alan çocuklar fark etmez, anne sütü döneminde bebeklere obeziteden bahsedilmez. Bu kiloların hepsi yürüyünce gidiyor. Siz daha yeni doğum yaptınız birde. İçiniz ferah olsun. Mamalar da laktoz olması sebebiyle sisirdigini düşünüyoruz ama bu laktoz anne sütünde de olan bir şekerdir. Mama alan bebekler de en az anne sütü alanlar kadar sağlıklı. Anne sütü mucizevi birşey tabiki. Ama anne ne kadar beslenirse, sütü ne kadar kaliteli olursa o kadar.  Ama mamaların içinde vitamin mineral, prebiyotik, probiyotik, demir vs vs sabit mevcut. Çevrenizde mama verme obez olur, mama verme zayıf olur, mama verme ilerde güçlü olmaz diyenler olacaktır. Mama anne sütü yerine verilen bir besin. Bebeğinizin duymadığını düşünüyorsanız her emzirme sonrası doktorunuza danışarak verebilirsiniz. Şu anda en çok kilo aldığı dönemdesiniz. 3 aydan sonra duracak alımı. Bu kadar kilo almaya devam etmeyecek. Şimdi beslemekyen korkmayin

+1 oy
(602 puan) tarafından

Yok kız benim bebeğüm meme reddi yaptı ben 15 aylık olana kadar mama verdim mamaya rağmen cılızdı benim çocuğum takma kafana çocuktur diş çıkarırken kilo veriyo hastalanıyor kilo veriyor hiçbirşey de olmaz çocuktur yani napalım aç mı bırakalım içini ferah tut ve istediği kadar yemesine izin ver

+1 oy
(3,010 puan) tarafından

Sen bebek 90 cc içmesi gerekirken verirsen 120 cc olur tabi

+1 oy
(764 puan) tarafından

Yok öyle bisey 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 127 göst.
30 Ocak 2025 Diğer kategorisinde SL (1,236 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 131 göst.
19 Ocak 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Sinem48300 (681 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 281 göst.
20 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mavissss93 (164 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 368 göst.
11 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatocan4545 (1,518 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,305 soru

24,042,768 cevap

329,202 kullanıcı

...