0 oy
202 göst.
Diğer kategorisinde (1,510 puan) tarafından

Kızım 5 yaş olacak bu sene. Anasinifina gönderip göndermemek arasında gidip geliyorum. Sanki küçük gibi. Bu sene a.sinifina başlarsa seneye 1. Sınıf ve 6 yaşında 1. Sınıfa başlamış olması ona büyük bi sorumluluk gibi geliyor. Bi sene geç göndermek istiyorum sanırım. Ama deneyimli annelerden de fikir almak istiyorum. 

10 Cevaplar

+1 oy
(88 puan) tarafından

Kızım 09.11.2019 doğumlu devlet Ana sınıfına gidiyor bende başta küçük dedim yapamaz dedim maşallah çok seviyor okulu arkadaşlarını okula gitmediği gün çok üzülüyor.

İnşallah Eylül ayında 1. Sınıfa başlayacak nasipse 

Siz çocuğunuzu daha iyi tanırsınız bence deneyin olmazsa göndermezsiniz

(1,510 puan) tarafından

Oluyormu öyle kayıt olduktan sonra 

(7,436 puan) tarafından

2019 haziran benimde gidiyor oğlum. Tatilden hoşlanmıyor okulu maşallah sevdi 🤗

(88 puan) tarafından

Evet oluyor bizim sınıftan 3 kişinin ailesi aldı okuldan bir müddet sonra 

(88 puan) tarafından

Evet gün saat sayıyor okul ne Zaman açılacak diye 🙂hatta bu aralar karne alacaksın 1.  sınıfa başlayacaksın diyince çok duygusal oluyor sanırım arkadaşlarından ayrılmak istemiyor 

-Reklam-
+1 oy
(254 puan) tarafından

Ana okulu çağı gelmiş bile çoktan.yarim gün gönderin.gelişimindeki farkı göreceksiniz.

0 oy
(5,450 puan) tarafından

Benm kızım 29.012021 doğumlu 1 senedir kreşe

Gidiyor alırlarsa anaokuluna gönderivem almazlarsa eğer kreşe devam edicek

0 oy
(1,200 puan) tarafından

Kızlarımın birii 6 biri 7 yaşında birinci sınıfa  başladı 6 yaşında verdiğim için çok pişmanım okul birincisi onda sıkıntı yok ama okul geçişlerinde küçük kalıyordu sınıfta orta okula geçtiğinde  arkadaşlarından 1 yaş küçük liseye gidiyor bikaç arkadaşıyla yaşıt diğerleri bir yaş büyük.. Kızımı sen küçüksün deyip zorbalamışlar bana sonradan anlattı çok üzüldüm 

(8,221 puan) tarafından

aynen aşagida yazmak istedigim buydu bi alt yorumda. bizimde sinifin en kucukleri olanlar bir sene anasinifina gdip hemen 1 e baslayanlar baya zorlandi. bizdeki kucukler ders olrakta zorlandi ama. okumayi falanda bizimkiler seri sekilde okurken bikacr  cocuk kucuk olanlar iki heceyi birlerstirerek okumaya calistilar. tabi sonra yetistiler ama cocuk zorlaniyor iste . ben iki sene ust uste anasinifina yolladim sinifin en kucugu degilde en buyuklerinden olsun diye . 81 aylikti okula basladiginda ozaman cok rahat oluyor birde 1. sinif sorumlulugunu 6 yas cocuk zor karsiliyir oyun cocugu. 7 yasta daha bir farkli gelisim asamasi oluyor daha kolay adapte oluyor 1. sinifa

(1,200 puan) tarafından

Arkadaş uyumu için 7 yaş şart bence de kızım ilk okulda Türkiye birinciliği il birinciliği alıyordu hatta 7 yaşında olanlardan daha da iyiydi okumaya da  onlardan önce geçti öğretmen veli toplantısında da kızımın bu başarısından bahsetmişti ama küçük yaşlarda gelişimsel olarak çok fark ediyor bir yaş keşke vermeseydim 

0 oy
(8,221 puan) tarafından

ana sinidi yasi geciyor bile:) yani anasinifina ust uste iki sene gitmesi vocugu 1. sinifa cok daha iyi hazirliyor emin ol. pandemi var diye gonderememostim ben . 48 aydan sonra devlet anasinifi aliyor. 4 yas sonrasi yani. kizim ocak dogumlu.  eylulde 57 aylik oluyor  anasinifina basladi . bir sene gtti. 69 aylik oluyordu sinraki ay eylulde. kimi arkadaslari 1. sinifa verdi cocuklar baya zorla di sinifin en kucuklerinden oldu cunku o cocuklar. cogusu vermiyor bu sekilde bir sene daha anasinifina gtti bizimkiler .81 aylik iken 1. sinifa basladilar yani sinifin en buyuklerinden oldular. vok daha avantajli kucuk kucuk gidecegine 1. sinifa buyuk buyuk gitsin. o yizden anasinifina iki sene ust uste gondermek bence cok faydali. bide kocaman cocuk5 yas  kucuk degil hele bi gonder allahim basil bir dunya bir anda cennette yasiyormisn hossiyati gelecek sanada😂😂😅

(473 puan) tarafından

Soran kişi ben değilim ama son cümleyi anlayamadım..Neden cennet hissi :) 

0 oy
(2,146 puan) tarafından

image

Gönder bu sene anasınıfına 1.sinifa başlama yaşı zaten 6 oldu artık hemen hemen herkes o şekilde gönderiyor. Benim oğlum 27 mart 2019 doğumlu bu ikinci senesi anasınıfında ilk sene çok gidemedi zaten hastalıktı şuydu buydu ikinci dönem hiç göndermedik zaten sadece 23 Nisan'da filan gitti. Sabahçıydı çok zorlandı. Bu sene öğlenci yaptık çok seviyor okulu gitmediği gün sinirleniyor. Eylül'de de 1.sınıf olacak inşallah. 6 buçuk yaşında oluyor. Birde kafana göre olmuyor 1.sınıf işi belirli bir ayı var onu doldurunca gitmek zorunda bizim geçen Eylül'de bile birinci sınıf çıktı 5.5 yaşındayken ama göndermedik. İsteğe bağlıydı ama bu sene artık zorunlu. Onun bir tablosu vardı bulursam paylaşacağım. Tablo bu yani 72 aydan sonrası zorunlu oluyor 

0 oy
(4,353 puan) tarafından

Kızınız evde sıkılmıyor mi benim kızımın 4 yaşına 4 ay var. Kızım 3 yaşından sonra çok sıkılmaya basladı. Ağostoz ayında başlayacak kreşe. Küçük kızımı 3 yaşında vereceğim ama. 4 yaşı beklemem

(1,510 puan) tarafından

Sıkılmaz olur mu. Ben biraz akran zorbaligindan çekiniyorum bu sebeplee aslinda

(4,353 puan) tarafından

O her sinifta olabilir 1 2 5 9. Bence yazdır ona da yazık nereye kadar evde. Bizim 1.5 ay kaldı gün sayıyorum resmen 2 cocukla evde ne iş yetişiyor ne bir şey. 

0 oy
(149 puan) tarafından

Çocuğum daha 3.5 yaşında okul kreş vs deneyimimiz yok henüz ama kendimden biliyorum. 6 yaşında başladım ilkokula. Derslerim çok iyiydi okul birincisi olarak mezun oldum hatta ama akran zorbalığı çok yaşadım. Halen daha onun ezikliği vardır ustumde. Çok ezdiler ben basarili oldukça daha da kudurup üstüme geliyorlardı. O günden beri ahtimdir çocuğum olursa erken göndermem diye. Nitekim oğlum da Aralık doğumlu iki sene anasinifina gitsin sonra ilk okula vercem inşallah.

0 oy
(5,481 puan) tarafından

Oglumu 5,5 yasinda anaokuluna 6,5 yasinda da 1.sinifa baslattim. Bence en uygun zaman. 5 yasta 1. Sinifa baslatilmasini dogru bulmadigim gibi 6 yasinda da anasinifina baslatilmasini dogru bulmuyorum genel olarak. Tabi cocugun bireysel durumu da onemli.

0 oy
(22,423 puan) tarafından

Ben 5 yaşında gönderdim bence sende gönder etkinlik oyun arkadaş edinme özgüven problem çözme vs vs çok fazla faydası var evde ne yapıcakki çocuk öğleden sonra gidiyor oğlum baayağı mutluyuz 🥰

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 571 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde TOSB!K (18,185 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 56 göst.
0 oy
7 cevap 232 göst.
8 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Siyah.incii (1,571 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 32 göst.
22 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,652 puan) tarafından soruldu