Bebeğim 3 buçuk aylık ve 1 buçuk aydır sürekli kabız ya 2. Gün ya da 6.gün yapıyor tuvaletini şimdi 7'ye girdik ne yapacağımı inanın bilmiyorum doktor umursamıyor anne sütü veriyorum sadece doktor da normal normal diyip geçistiriyor beni çocuğum çok rahatsız zeytinyağı denedim ise yaramadı doktor bu tür durumlarda gaz damlası ver dedi o da ise yaramadı yeter ki iyi olsun başka hiçbir şey istemiyorum önerisi olan var mı
Gaz damlası yerine probiyotik denediniz mi poposuna kulak çubuğu ile zeytinyağı masajı felan
Hem gaz damlası hem probiyotik verdim ise yaramadı kulak çubuğu da makata zarar verebilir diye denemeye korkuyorum açıkçası
Yardımınız için teşekkür ederim 🥰
En iyisi gaz egzersizleri ve sıcak suya oturtma. Bizde işe yarıyordu.
Ne yazık ki işe yaramadı bugün 7 gün oluyor ama bir tık yok masaj hiçbir işe yaramıyor maalesef
İnternetten bağırsak masajı yazın onu yapın işe yarar diye düşünüyorum minik minik yapın umarım iş görür
Bence mecbur fitil diye düşünüyorum. Rica ederim bu arada
Çok şükür gün içinde kendiliğinden yaptı ama yaklaşık 1 buçuk aydır sürekli böyle günlerce yapmıyor ne yapacağımı şaşırdım artık
Bence fitil veya lavmanla sertleşen dışkıyı yumuşatın bi kaç defa ondan sonra siz hoşaf falan için
Doktorum izin vermiyor bebeğin bağırsağına zarar verebilirmiş veya makatın yırtılma olasılığı varmış yoksa bugün yap dese yaparım hoşaf için de denedim bebeğim gazını çıkarıyordu içtikten sonra gaz sorunu da oldu maalesef benim metabolizmam çok yavaş acaba etkisi olabilir mi diye düşünüyorum o kadar çok şeyi hayatımdan çıkardım ki gaz yapmasın diye bunla rağmen böyle oluyor
Karni sis degilse huzursuz değilse korkmayın kabizlik degil sadecee anne sütü alan bebeklerde normalmis hatta 10 günü bulabiliyor bagirsaklari duzene girecektir zeytinyağıyla karnina masaj yapabilirsiniz
Karnı şiş ve maalesef huzursuz gaz çıkarabiliyor ama tuvaletini yapamıyor doktorum rahatsız olmadığı sürece sorun yok dedi ama hastaneye götürmeye korkuyorum lavman veriyorlar çünkü
Emiyorsa kayısı hoşafı için her gün sütünüzden geçer ve yapar o şekilde. Probiyotik damla verebilirsiniz. Eğer kakası kuru ve topak topak değilse kabız değildir. Masaj yapmayı ihmal etmeyin.
Demir ilacı kullanmıyorum kızım da kullanmıyor 2 hafta sonra başlayacak meyve tüketmiyorum ne yazık ki hepsi gaz yapıyor süt ve süt ürünleri de tüketmiyorum haşlanmış yumurta da aynı şekilde tüketmiyorum yumurta konusundaki korkuyorum aslında haşlanmış yumurtaya alerjim var o yüzden yemiyorum ve günde en az 3 litre su içiyorum kayısı hoşafını denedim gaz sorunu da başladı kabızlıkla birlikte çok sorunlu bir bebek gaz konusunda
Çiğ meyve gaz yapar ama suda haşlayıp hoşaf olarak tüketilebilir diye biliyorum. Gaz için de ben her gün kimyon çayı içiyordum ve bebeğime probiyotik damla veriyordum. Süt ürünü yemiyorsanız sizin de kalsiyum almanız gerekebilir. Tuvaletini yapamadığı için gazını çıkaramıyordur yaptığında gazı da çıkar
Normalde gaz çıkarıyor hoşaf yedikten sonra gaz sorunu başladı kızımın probiyotik de denedim maalesef doktor ilaç falan vermiyor elim kolum bağlandı maalesef teşekkür ederim yine de 🥰
İlginç gerçekten, genelde kayısı çok iyi geliyor bebeklere. Gaz sancısı yapmaması tam tersine gazını rahat çıkarmasına yardım etmesi lazımdı ama her şey her bebeğe yaramıyor bazen. Rica ederim Allah sağlık versin ❤️
Allah razı olsun 🥰 maalesef kavun ve muz dışında hiçbir meyve yiyemiyorum her meyve gaz yapıyor
1,469,470 soru
24,072,710 cevap
330,769 kullanıcı