0 oy
151 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (173 puan) tarafından

Hanımlar şöyle iddialı yaprak sarma sararim insanlar parmaklarını yer dediğiniz bir tarifiniz var mi;) annem çok güzel yapıyor gerçekten onun sarmasini bir tencere yerim. Ama bazılarınınki hiç olmuyor. Sizden ricam mesela yapraklar nasil olmali salamura iyi olur mu ic hazırlarken ve pişirirken nelere dikkat etmeliyiz güzel yapanlar yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler 

4 Cevaplar

0 oy
(9,082 puan) tarafından

annem yapar ben yerim 😅😂😂 tarif yok bende. herkes bayilir hatta bi komsu anneme bayramlasmaya gelince  ozel

olarak  evine de istio yussuz gibi . bi kap dolusu annem ona sarma veirr her bayram evine bi aksam yemelik yani😂😂

(173 puan) tarafından

Hahaha bu zamana kadar ben de öyleydim hep annem yaptı ben yedim ama artık kendim yapmak istiyorum arada yaparım ama şöyle leziz olsun istiyorum 

-Reklam-
0 oy
(19,937 puan) tarafından

Sarmayi güzel yaparım ama öyle aman aman bir tarifim yok sadece pişirirken kısık ateşte 1 saat kapağını açmadan pisiririm pisirilme güzel olursa her türlü güzel 

0 oy
(1,470 puan) tarafından

Valla canım benimkini herkes çok beğenir ben salamura yaprağı 15 dk kaynatıyorum . İç harcı için kırık pirinç kullanıyorum pirinci iyice yıkıyorum. Salça, minik minik doğranmış kuru soğan, domates, maydanoz, yeşilbiber ve bir diş sarımsak doğruyorum iyice yoğuruyorum. Sonra yağ ve baharat olarak karabiber, kuru reyhan , pul biber, tuz koyuyorum. Sumak ekliyorum ekşi olması için . Sarıp tencereye koyduktan sonra limon dilimleri koyuyorum salçalı su döküyorum . Üstüne tabak yada sert bişey koyuyorum dağılmaması için. Altı kısık pişiriyorum 40-45 dk suyunu çekene kadar 

(173 puan) tarafından

İç harcı çiğ den yapiyorsun dimi. Kavuşmaya gerek yok yani. Güzel pişiyor mu canım 

(1,470 puan) tarafından

Evet çiğden yapıyorum . Pişiyor canım sadece soğanlar çok iri olmasın yeter

0 oy
(23,514 puan) tarafından

Bol soğan bol salça bol yeşillik kuru nane dere otu maydonoz koyuyorum bolca da baharat karabiber pulbiber pişerken de üzerine limon dilimleri 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 151 göst.
0 oy
12 cevap 954 göst.
2 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde NM 2018 (1,095 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 124 göst.
23 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 176 göst.

Kategoriler

1,470,180 soru

24,082,898 cevap

331,298 kullanıcı

...