+1 oy
163 göst.
Diğer kategorisinde (1,284 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

5 gün önce doğum yaptım ama iki göğsümun ikisininde ucu aşırı şekilde yara oldu. Lansinoh krem vs kullansam da fayda sağlamiyor. Zaten sütüm tam gelmedi de ama bebek emerken mi daha çabuk iyileşir acaba yoksa iyi kötü sağmaya calissam da versem o zaman mi gogsum daha çabuk iyilesir. Bir de ne kadar sürede iyileşiyor bu göğüs yarası

10 Cevaplar

0 oy
(6,333 puan) tarafından

İncia nin kremini ve gümüş kapak kullanmıştım ben

-Reklam-
0 oy
(48 puan) tarafından

Yarık tarzı yara varsa silikon göğüs uçları satılıyor eczaneden onunla emzirmeyi deneyebilirsiniz, sonrasında ben de gümüş kapak kullandım kesinlikle emzirmenizi tavsiye ederim sağılmış sütü biberonla içen bebekler sonrasında meme tutmuyorlar her seferinde sağmak zorundasınız doğal bi şekilde emzirmek varken bi süre bu acıyı yaşayacaksınız 2 çocuğumda da aynısını yaşadım sabırlar diliyorum bi süre sonra geçicek iyi düşünün iyi olsun inş 

0 oy
(1,284 puan) tarafından

..................

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Karbonatlı ılık suyla sil sıcak kompleks yap rahatlatır emzirmeye ara verme çünkü tekrar başa dönmüş oluyorsun gümüş kapakta rahatlatır 

(1,284 puan) tarafından

Cidden mi :( biberonla sağsamda mı başa dönerim her verişimde ağlıyorum çünkü artık :( ne kadar sürüyor ki bu yara durumu acaba 

(1,741 puan) tarafından

Ya bebek emmeyince süt gelmiyor süt azalınca bebe emmiyor ben çok mücadele ettim göğüs uçlarım mantar oldu bembeyaz kabuk tuttu tedavi edene kadar süt kanallari tıkandı bidahada bebeğim emmedi süt yok diye 

0 oy
(3,384 puan) tarafından

Emzirirken yanlış emziriyorsun memenin ucunu verme bebeğe bebek kahverengi bölgeden tutması lazimki seninde uçların yara olmasin

0 oy
(1,613 puan) tarafından

Sütünüzü biraz sıkıp memene sür emdikten sonra öyle kapat biraz hafifletiyoe bende de ilk günler vardı 21 günlüğüz çoktan geçti ilk günler çok olur zeytinyağı da sürebilirsin ben faydasını görmüştüm ama eltim hiçbirinin fayda etmediğini söyledi kendisine

0 oy
(293 puan) tarafından

Denemedim ama tahin yağı kantaron yağı frlan öneriliyor 

0 oy
(17,449 puan) tarafından

Sağlıkla büyüsün inşallah 🌸🥰Lansinoh  krem derim hem içeriği doğal yıkamadan bile emzirebiliyorsun ben bı çık şey kullandım fayda etmedi bu krem disinda

(1,284 puan) tarafından

Fayda etmiyor kuzum lansinoh :( ilk bebeğimde fayda etmişti ama bunda hiç bir işe yaramadı nedense 

0 oy
(15 puan) tarafından

Benim göğüs ucumda ikisi yara bere içindeydi denemediğim krem bir yöntem kalmadı benimki 2a'ya zor geçti hatta 2 ay bile geçti ilk bebeğimdi emzirmeyi bilmediğim için doğru düzgün ikisi de yara oldu bebeğimi emzirirken bebeğimi kıyafetleri kan içinde kalıyordu çığlık çığlık emziriyordum bebeğin doğru düzgün emmediği için de sürekli Mastit oluyordum genel cerrahiye bile gittim lansison kremini kullan dedi o da geçirmedi pomadı kullandım o da geçirmedim iki tane krem daha vardı ismini hatırlamıyorum onlar da geçirmedi ayva çekirdeği geçirmedi karbonatı suda geçirmedi Kendi sütümü sürdüm yine geçmedi en son yine mastit oldum eşimi hastaneye götürdü acile gittik antibiyotik verdiler bir de fucidin diye bir krem verdiler onu sur emzirince temizle dediler o krem sayesinde iyileştim ben sürüyordum göğsüm  açık oluyordu bir şey giymiyordum yapışmaması için sonra yavaş yavaş o krem sayesinde göğsüm tamamen iyileşti

0 oy
(297 puan) tarafından

28 nisanda dogum yaptım sezeryan olduğum için eğilerek emzirdim yanlış pozisyon da emdiği için iki göğüs ucumda yara olmuştu. Göğüs pedi yerine poşet kapattım nemli kaldı. Lansinoh kremi kullandım ve göğüslerimin biri dinlendirdim diğeriyle emzirdim dinlendirdigim göğüsümü de sagarak verdim ve sürekli kremledim diğeri iyi oldu öbür göğüsüme aynı işlemi yaptım 2 günde iyi oldu uçları. Ama emzirirken azda olsa aciyodu zamanla oda geçti tavsiye ederim

(1,284 puan) tarafından

Bende eğilerek emziriyorum dikişlerim acıyor daha çünkü arkama yaslandigimda dikişlerim ayrılır gibi oluyor yapamıyorum benimde mı ondan ki acaba :( ne kadar sürdü yaranın iyilesmesi tahmini canım, inanki ağlıyorum verirken sürekli kremliyorum olmazsa dediğiniz gibi bende poşet kapatiyim ped yapışıyor göğüs ucuma kremin üzerine kapattigim için çünkü sanırım 

(297 puan) tarafından

Büyük ihtimal eğildiğin için bebek ucunu alıyo sende fark etmiyosun. Emzirme yastığın varsa öyle dene birde. 2 gün sürdü sızlamasi kalmıştı zamanla oda geçti. Ama benim yaralarım çok değildi. Poşeti kapat arkana yaslanarak emzir kremi düzenli kullan göğsünün birini dinlendir diğeriyle devam et emzirmeye. Emzirirken ben yerimde duramıyodum can havliyle ayağa kalkar zıplardim uyunmasin uyusunda emmesin canım çok yanıyo derdim. Gerçekten çok zor ana olmak. İnşallah sende tez zamanda şifa bulursun

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 56 göst.
0 oy
9 cevap 257 göst.
0 oy
22 cevap 833 göst.
16 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Emine S (18,513 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 103 göst.
3 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Eeg (13 puan) tarafından soruldu

Kategoriler