+4 oy
1,323 göst.
Diğer kategorisinde (1,610 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Şimdi kesin lincleyen de olur ama ben bişey sormak istiyorum. Şimdi benim eşim markette çalışıyor çalıştığı market de kendi mahallemizde. Herkes bizi aşağı yukarı tanır bilir ama biz kimseyi tanımıyoruz komşuları falan. Şimdi bu mahallede tanıdık tanımadık sürekli birileri yiyecek getiriyor esimgile. Tek eşime değil tabi ama sürekli tatlılar yapıyorlar,kahvaltı hazırlıyorlar getiriyorlar, yemek yapıp getiriyorlar falan. Eşim de her buldunu yiyen bir insan. Ben de artık durumdan rahatsız olmaya başladım. Çünkü çeken olur, çekemeyen olur. Hasetlik eden olur yani artık kimseye güvenemiyoruz ki. Eşime gelen yemekleri yeme dedim bugün o da pek ciddiye almadi. Siz ne düşünüyorsunuz bu durum hakkında? Düşüncem de Haklı olabilir miyim? Yani bir de şu var. Eşim bana çok düşkündür. Çevreden de eşimin bu huyunu kıskanan çok kişi var. Herkesten herşey beklemek gerekir diye düşünüyorum 

31 Cevaplar

0 oy
(4,280 puan) tarafından

Büyüden supheleniyorsunuz sanırım buyuden ziyade ne kadar hamarat kadın diye etkilenebilir eşiniz bunun dışında bir markete birilerinin yemek hazırlayıp getirmesi bana saçma geldi 20 yıl mahallede yaşadım bakkal market kasap her sey vardı bir kere bile yemek hazırlayıp götürmedik götüreni de duymadim

-Reklam-
0 oy
(1,127 puan) tarafından

Yahu İçini rahat tut Allah'ın izniyle Eşin de sana bağlıysa bir sıkıntı olmaz Benim babam da esnaf amcamlar da herkes yemek getiriyor dediğin gibi ikramda bulunuyorlar sıkıntı yok Allah'ın izniyle sıkıntı olmaz senin için de dua et

0 oy
(2,261 puan) tarafından

Haklısın ama evham yapma banada getirirlerdi ama bı kaç kişi sevdiği için getiremezse herşey alırdı illa ye diye herkesin yaptığı yenmez ama temiz mi pismi bilinmez ney koyacağınada  güven olmaz belli başlı kişilerin getirdiğini yesin sadece toplumda herkes yerken sürekli istemiyorum ayıp oluyor takılma bu kadar ama 

0 oy
(253 puan) tarafından

Kücük bir mahallemiki ilk defa duydum böyle ikramrıklar getirildigini acaba veresiye durumları varmı getirenler tesekkür babında getiriyo olabilir

0 oy
(71 puan) tarafından

Açıkçası ben de yemesini istemezdim. İnsanlar neden linçlemiş anlamıyorum. Norveç misali çok dürüst insanların yaşadığı bir ülkede mi yaşıyoruz? Her gün neler duyuyor okuyoruz. Aklınıza illaki ihanet gelmesin. Böyle şeylere hiç gerek yok. Konu sahibesi sen de eşine bir şeyler hazırla o vakit, bunu ye de. 

(1,610 puan) tarafından

Gerçekten yorumları okuyunca dedim ben başka ülkede yaşıyorum heralde. Herkes melekmis de bizim icimiz fesatmis  haberimiz yok😂

0 oy
(54,158 puan) tarafından

yillardir marketr gidip gelirim kucuktum mahallede bakkal komsunun dunkimsenin bisey yapip goturdugunu gormedim goturmedim de sadece arkadasim çalışıyordu arkadasim diye bir kez kisir goturmustum 

tuhaf geldi bana hani sn fazla iki uc kez goturulsun asevi gibi ne o öyle 

(1,610 puan) tarafından

Dün de künefe götürmüşler mesela. Hergun bişey geliyor ben de anlamadım. Ben de mi oraya ise girsem napsam 😂

(54,158 puan) tarafından

getirenler kimler peki farklı kisiler mi

(1,610 puan) tarafından

Aynen tek kişi değil farklı farklı kişiler 

0 oy
(1,914 puan) tarafından

Başkasının benim eşime yemek getirmesini doğru bulmuyorum. İti var kopuğu var. İlla büyü yapacak biriinden işkillenmenize de gerek yok, iş yerinin sahibini sevmeyen biri bile sırf zarar etsinler diye yemeğe bir şeyler yapabilir. Neler duydu bu kulaklar, neler gördü bu gözler…

Hasetin sebebi olmuyor bazen. Adamın marketleri olur, marketi olan başkalarına katlanamaz yine yapar.

Ben direkt abdestsiz insanların yemeklerini yememeye çalışıyorum, kimse alınmasın gücenmesin. Olan bana oluyor, namaza kalkamıyorum.

Etrafta yedirerek büyü yapan tonlarca aklı evvel insan var, birinin bana denk düşmeyeceğinin garantisini veren nedir? Lüzumu yok, kalsın.

Eşime getirseler bile yememesi için baştan uyarırdım. Belki komşu yaptı büyüyü, kendini göstermedi de güvenilir olan arkadaşıyla yolladı? Yok, şüpheyi ben kaldıramam arkadaşım. 

(1,610 puan) tarafından

Ya işte canım sen bu bu meseleleri az çok biliyorsun. Mesela geçen aylarda ben ciddiye almadım kapımın onunde yağ vardı, tuz dökülmüştü falan ama direkt benim kapımın önündeydi. Benim aklıma hiç kötü birşey gelmedi. Biri çıkarken dökmüştür dedim. Evimiz de 2 katlı müstakil ev. Üst katta ev sahibi oturuyor ama komsular üst kata rahat rahat girer çıkar apartman tarzı girişi. Eşim onu görünce kendisi işkillendi. Birisi çekemez edemez bişey yapar diye annesini çağırıp sirkeyle temizletti. Kendisi bu kadar güvenmiyorken çevreye, her bulduğunu yemesi de bana tuhaf geliyor. Çalıştığı bim de bizim mahallede sonuçta. Getirenleri de eşim tanımıyor ama onlar bizi tanıyorlar. Mesela eşime ismiyle hitap ediyorlarmış. O diyor ki ben onları tanımıyorum ama onlar biz komsuyuz diyor, ismimle hitap ediyorlar falan diyor. Herkesten herşey beklenir. Bir de sonuçta büyü peygamber efendimize bile yapılmış. Bazısı sanki hiç olmayan, batıl şeylerden bahsediyorum gibi davranıyor hayret ediyorum. 

0 oy
(15,203 puan) tarafından

Ne biçim market la o

(1,610 puan) tarafından

Ben de anlamadım valla 😂 dün de bir tepsi bol Antep fıstıklı künefe getirmişler. 

(1,610 puan) tarafından

image

ahanda bu 😂😂😂😂
0 oy
(295 puan) tarafından

Eşimin kendi gözlemlediği birşeyi soyliyim mi? Bu devirde kadınlar evli erkeklere ilgi duyuyormuş. Eşim kendinden ve evli arkadaşlarından gördüğü bu. Mesela iş yerinde bir kadın evli olduğunu duyunca daha yakın davranmış çok kez öyle olduğunu söylüyor eşim. Galiba bazı kadınlar evli erkekle takilirsam başıma bela olmaz adım da çıkmaz çünkü erkek duyurmak istemez gizli kalır diye düşünüyor.

(1,610 puan) tarafından

Aynı şeyin ben de farkındayım gerçekten şimdi bu dönemdeki kadınlar evli erkeklerden hoşlanıyor artık.

(71 puan) tarafından
+1

Eşine dikkat et. 

0 oy
(217 puan) tarafından

O kadar markette çalıştım ne ikram ne selam hosgeldiniz güle güle hep değişik geldi cnm

(1,610 puan) tarafından

Yani bana da garip geliyor

0 oy
(1,121 puan) tarafından

Insanlar kendi ailelerini zor dolandiriyorken neden 3kisilik yemek yapip gonderiyorlar hergun hic anlamadim.Ikram edersin bahcende olan meyveden falan yoksa hergun yemek yap gonder neden yani

(1,610 puan) tarafından

Hergun aynı kişi de değil ki. Bir gün biri başka gün başka biri. 😂 Milletin işi gücü yok heralde 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 926 göst.
28 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Enes2020 (4,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 389 göst.
0 oy
14 cevap 576 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Adalett (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,123 göst.
28 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,437 soru

24,154,423 cevap

335,066 kullanıcı