+4 oy
1,231 göst.
Diğer kategorisinde (1,353 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Şimdi kesin lincleyen de olur ama ben bişey sormak istiyorum. Şimdi benim eşim markette çalışıyor çalıştığı market de kendi mahallemizde. Herkes bizi aşağı yukarı tanır bilir ama biz kimseyi tanımıyoruz komşuları falan. Şimdi bu mahallede tanıdık tanımadık sürekli birileri yiyecek getiriyor esimgile. Tek eşime değil tabi ama sürekli tatlılar yapıyorlar,kahvaltı hazırlıyorlar getiriyorlar, yemek yapıp getiriyorlar falan. Eşim de her buldunu yiyen bir insan. Ben de artık durumdan rahatsız olmaya başladım. Çünkü çeken olur, çekemeyen olur. Hasetlik eden olur yani artık kimseye güvenemiyoruz ki. Eşime gelen yemekleri yeme dedim bugün o da pek ciddiye almadi. Siz ne düşünüyorsunuz bu durum hakkında? Düşüncem de Haklı olabilir miyim? Yani bir de şu var. Eşim bana çok düşkündür. Çevreden de eşimin bu huyunu kıskanan çok kişi var. Herkesten herşey beklemek gerekir diye düşünüyorum 

31 Cevaplar

+3 oy
(859 puan) tarafından

Valla bana yemk ikramı saçma geldi markette kim neden sürekli yemk yapıp gotursunki çok saçma hediyelik şeyleri anlarım arada tatlı çikolata veya yöresel şeyler ama onun haricinde bana pek mantıklı gelmedi kim neden sürekli yemk kahvaltı tarzı hazırlayıp gotursunki ikramlık sanki babalarının marketi degilya hiç akıl kârı degil

(1,353 puan) tarafından

Aynen tanımıyorlar da

-Reklam-
+1 oy
(6,531 puan) tarafından

Çeken olur çekemeyen olur derken ne demek istedin anlamadım bunun ikram etmeleri ile alakası ne bence haksızsın 20 sene eczane de çalıştım hastalar tşk etmek için sevdikleri için bir şeyler alıp yada yapıp getiriyordu kabul ediyorduk bunda yanlış olan ne 

(1,353 puan) tarafından

Yani bize uzak geliyor ama böyle şeyler var maalesef 

(5,807 puan) tarafından

Eee köpek olmuş mu kızın peşinde 

(8,196 puan) tarafından

Ne zaman olacak diye bekliyordu :( çok üzücü böyle aptalca şeylere yonlendirilip medet ummasi . Halbuki kendi babası da annesini aldattı çok kötü günler yaşadı ama umrunda değil kimse o derece bıkmış nefret etmiş her şeyden . Kim uzulurse üzülsün banane diyor 

(6,540 puan) tarafından

Canim iyi de esine ozel gelmiyomus ki orada ki herkes yiyodur. Buyu yapsalar herkese mi yapacaklar

(137 puan) tarafından

Canım bunda bir şey yok öyle düşünüyorsan da kocan besmelesiz yemesin getirdiklerini insanlar iyi niyetten yapıyor bizde öyleydik samimi olduğumuz market çalışanlarına yaptığımızı götürürdük kötü niyetten değil kokar fln diye götürürdük bence canını sıkacak bir durum yok ha eve geldiğinde yemek yemiyor ise söylersin o kadar uğraşıyorum senin için dersin aç gel dersin 

+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Düşüncenızı yersin buldum yemek ikram ederek eşinizin size olan düşkünlüğünü mü azaltacaklar yani burdan çıkan sonuç sadece bu 

(1,353 puan) tarafından

Hayır canım. Düşkünlüğünü azaltacak değil. Göz koyabilir belki hani eşine düşkün, evinde işinde adam. Herkes böyle bir eş isteyebilir yani. Mesela karşı marketteki kasiyer kız benim iş arkadasima beni sormuş. Ne iş yapiyor falan diye. Eşim karşı markete bişey almaya gitmiş, orda benim iş arkadaşımla karşılasip sohbet etmiş. Kasiyer de eşim çıkınca kadına sormuş. Sen nerden taniyorsun onu falan demiş. O da eşi iş arkadaşım demiş. O da eşi ne iş yapıyor şöyle böyle benim hakkımda sorular sormuş gibi gibi. 

(2,495 puan) tarafından

Ne bilim valla ortalıkda neler var ama çok çok büyük bir iş insanı da değil açıkcası bim markette çalısıyor dıyorsunuz işini kıskanmak komık geldi kıskanan da varsa aklından süphe ederim  ben eskıden üniversite zamanında marketlerde tadım yapardım  orda kasıyer müdür kasap manav vs hepsinin az çok seviyeesi ve eğitim düzeyi bellı oluyor  karşı marketteki kız yan marketteki kız vs genelde bekar  ve yaşı düşük oluyor farklı şeylere kapılıyor olabilirler

+1 oy
(6,684 puan) tarafından

😁😁😁😁😁😁😁😁😁 ...........

+1 oy
(2,232 puan) tarafından

Sizinde eşiniz benimki gibi umugune düşkün sanırım:)

(1,353 puan) tarafından

Evet ya pis boğaz 😂

+1 oy
(6,694 puan) tarafından

Eşine özel yapmıyorlarmis bence düşüncen yersiz ve çekemeyen sensin bence 

+1 oy
(1,357 puan) tarafından

Bence bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum eski bir market calısanı olarak söylüyorum bizim markete de çok gelirdi poğaça börek yemek getiren marketten yiyecek alıp bize dagıtan çok müşterimiz olurdu ben bi sıkıntı göremedim 

0 oy
(4,053 puan) tarafından

Eşine veriyor derken. Eşine özel mi yapıyorlar?

(1,353 puan) tarafından

Valla ben de bilemiyorum işte. Ben de sıkıntı etmiyordum aklıma gelmiyordu ama iş yerindeki arkaslarim da sürekli tatlı, yemek, kahvaltı gelmesini normal bulmadı. Onlar da sürekli durtmeye başladı beni. İster istemez aklıma sokuyorlar yani kötü zamandayiz herkesten herşey beklenebilir.

(1,564 puan) tarafından

Bende öyle dusünemedim arkadaşın biraz farklı düşünüyor olabilir mi mesela ben kendime sürekli tatlı yaparım eltilerime de götürürüm çok yapıp onlar böyle dusunseydi ben çok uzulurdum

(4,053 puan) tarafından

BBekarken markette çalıştım kimse yiyecek bir şey getirmedi . Şu yaşıma geldim hicbir market çalışanına yemek götürmedim. Ama getirselerdi ben de yerdim.

(1,353 puan) tarafından

Ama getirenleri biz tanımıyoruz canım. Öyle yaparsın komşuya da götürür versin. Merhaba vardır, selamın vardır ama bunlar tanımıyor ki. Ben de yapar komşuma götürürüm, komşularım bana getirir ama tanımadığımız insanların niyetlerini bilemeyiz ki. Gerçi tanıdıklarınızı da bilemeyiz orası ayrı 😂

(1,353 puan) tarafından

@seri ben yer mıydım bilmiyorum da bu zamana kadar benim de aklıma kötü bişey gelmiyordu ama arkadaşlarim birkac defa aklıma soktu bilemedim yani. 

0 oy
(562 puan) tarafından

Valla bende seninle aynı fikirdeyim yemesini istemem ama kocalar boğarsakkk olunca engel olmak mümkün değil 

(1,353 puan) tarafından

Öyle valla boğaz dedimmi durdurmak imkansız 😂

0 oy
(1,660 puan) tarafından

Seni fişteklemek gibi olmasın ama erkekler hep yüz güzelliğinden etkilenmezler. Bir kadının ıyi niyetli olmasından, yardımsever olmasından, hamarat olmasından, el lezzetinden etkilenebilir. O insanı aklına düşürebilir. O yuzden merhaba merhaba olmalı kadın erkek diyaloğu evli insanlar için. Ben istemem eşimin iş arkadaşı sürekli kek börek bişiler yapıp getirse ve eşim yese ee muhtemelen beğenectir zaten. Başka bir kadına ait bir şeyi beğenmesi benı rahatsız eder. İlgiyi tetikler böyle şeyler. Guven olur mu erkeklere? Aldatır demiyorum ilgiyi tetikleyen şeyler bunlar ve her erkek de böyle şeylerden etkilenecek diye de bir şey yok. Sadece ihtimal yüksek. Ama bu ihtımalden daha yüksek bir ihtimal de var o da şu ki eşini biri ya da birilerinden kıskandığını belli etmeyeceksin. Kulağına karpuz çekirdeği düşürmek mi ne oluyordu öyle bir şey işte 

(1,353 puan) tarafından

Yok hiç kıskançlık etmiyorum. Yanımda sakalasiyor, laf söylüyorlar falan olay çıkartmam hiç orda güler geçerim. Sonradan eşime de şakayla karışık kızarım tabi ne alaka diye

(1,353 puan) tarafından

Ama şu var ki getirenler iş arkadaşı da değil. Sağdan soldan apartmanlardaki kadınlar. Yani kimse tanımıyor bile ama onlar marketteki çalışanları tanıyorlar tabi. Mesela eşim diyor ki kadını hiç bilmiyorum ama bana ismimle sesleniyor diyor. Fiyat soracaginda, kasayı aç diyeceğinde ismiyle hitap ediyorlarmış mesela

0 oy
(157 puan) tarafından

Eşinizin bimde çalıştığını söylemisiniz bimde çalışan birisine neden yemek götürülsünki bu bana baya saçma geldi hani aşure günü vs olduğu zaman bizde veriyoruz canları çekmiştir diye ama kaldırıp ta yemek götürmuyoruz hiçbir zaman götüren insanda neden götürür onu anlayamadım ama eğer tek eşine özel olsaydı öyle büyü konusu olabilirdi bu herkese gelen birşeyse herkese büyü yapılacak değil sonuçta o yüzden için rahat olsun ama yemeği getiren hep aynı kişiyse eşinde gözü olabilir belki dikkat et yemekle gönlünü fethetmeye çalışıyor olabilir. ..

0 oy
(4,897 puan) tarafından

Bana abartılı geldi fikrin. Nasıl bir yerde oturduğunuzu bilmiyorum ama belki sürekli alışveriş yapan kişilere örneğin bir ürün taze değilse söylüyorlardır ya da evden çıkamayan bebekli, hasta ya da yaşlı kişilere yardımcı oluyorlardır vs. Böyle iyi niyetli davranışlar üzerine onlar da kendilerince market çalışanlarına teşekkür ediyor olabilirler. Ben çok da bir sorun göremedim. 

0 oy
(1,347 puan) tarafından

Büyü falan olacağını düşünmüyorum ama diyalog kurmaya çalışıyor olabilirler çok da iyi niyetli dusunmeedim ben .bizde kendi memleketimde evimize yakın yerde çalışan işçi usta varsa yemeğini suyunu eksik etmezdik bize calismasa bile diyelim su borusu patladı sokakta yapanlara çay kek su kola sürekli ikram ederdik .ama zaten markette çalışıyor yiyecega ulaşma imkanı var adamların yemek götürmek ne alaka .benim eşimde biz İstanbul'da aynı okulda  çalışırken o müdür yardımcısi idi ben öğretmendim.Sevgili idik 2 sene teneffüs te odasına bir bakiyordum kekler pastalar börekler tatlılar sürekli bir seyler geliyor velilerden benim s*****da başkasından geleni yemez aslında ama ayıp olmasın diye kabul ediyor getiren kişi gidince başkasına veriyor du.tabi bu getiren kadınlar da diyalog kurmak için sürekli getirmeye devam ediyordu .bunu yapan okulun velileri haa evli çocuklu kadınlar hem bekar hem evli öğretmenlere yapıyorlardı .evli kadınlar da masum değil gözlerimle şahit oldum attıkları mesajlara eşime sürekli bahanelerle odasına gelmelerine falan.

Eşime bir daha gelen bir yemegi kabul edersen  seni pişman ederim diye baya burnundan getirdim kavga ettim bizimki kabul etmemeye başlayınca tabi getirmediler artık .yani kuzum herkesin amacı farklı olabilir o yüzden seninki kabul etmezse bir süre sonra gelmez artık diğerleri de kendi ne istiyorsa onu yapar

(1,353 puan) tarafından

Yani ortalık kötü gerçekten kadınlar da sapitmis durumda ben de yeni yeni yeme demeye başladım artık

(1,347 puan) tarafından

3 4 kere kabul etmezse getirmeye devam etmezler

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Ya linclemek değil amacım ama ben bu büyü muhabbetini burda aşırı duyuyorum ve çok şaşırıyorum yani bu insanlar durmadan birbirine büyü mü yapıyor bana çok garip geliyor doğru düzgün kimsede tanimiyormus bı düşmanın vs yok yani bana biraz evham gibi geliyor yaa 

0 oy
(3,009 puan) tarafından

Eski isteryerm geldi aklıma biz giris kalitede calisiyorduk ben dahil 5 kişiydik 4 erkek ben tek bayan haftada 2 3 defa tedarikcilerden hediye gelirdi börekler eklerler pastalar baklavalar neler neler ya hamuni gırtlak yerdik 😂😂😂 kocamda başka lokasyonda çalışırdı onuda arardım fırsat bulursan kac gel bugün bu geldi diye..

Kazaklar parfümler ne hediyeler alirdik😂😂 

Ama hepsi yasak 😉

0 oy
(18,578 puan) tarafından

Biz kimseyi tanımıyoruz demişsin tanımadığın insanlar içinde böyle konusman ne bilim . Bende 18 20 li yaşlarda 6 ay kadar markette çalıştım mahalle bizi sevdi 2 arkadaştık bizede getirirlerdi hiçte aklımıza kötü şeyler gelmedi bekar ve eli yüzü düzgün kizlardik ayrıca kim ne yapsın evli adamı hemde özellikle eşine getirmiyorlar herkes yesin diye geliyormus 

0 oy
tarafından

Bana sacma geldı bıraz markette calısan bırıne neden yemek kahvaltı götürülürki babasının oglu mu tövbe yarabbim 

0 oy
tarafından

Ay en sevmediğim şey. Tanıdık güvendik olsa neysede herkesin yaptığı yemek yenmez. 

0 oy
(2,627 puan) tarafından

İnsan markete niye öyle şeyler yapıp gönderir anlamış değilim. Hani iş arkadaşları yapsa veya ailesi anlarım da bana saçma geldi 

0 oy
(4,802 puan) tarafından

Nekadar değişik bir ilçeymiş ilk defa duydum bim çalışanına kahvaltı hazırlayıp götüreni 😂😂 eşim köyde imamlık yapmış gecici bir süre ozamn köyde herkes evine çağırırmış kahvaltı akşam yemeğine felan eşim bekarmış tabi tek ne yiyecek die

Ama sizinki çok farklı bişey

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 913 göst.
28 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Enes2020 (4,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 374 göst.
0 oy
14 cevap 557 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Adalett (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,039 göst.
28 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,294 soru

24,042,570 cevap

329,192 kullanıcı