Arkadaslar ogluma renkleri nasil ögretebilirim?
ben şöyle yapmaya çalışıyorum. pembe topu at, kızmızı arabayı getir, beyaz ayakkabıyı giy gibi.
Kaç yaşında çocuk. Ben herşeyi rengiyle söyleyerek öğrettim. Parka giderken gördüğümüz tüm arabaların rengini, parktaki oyuncakların renklerini söyledim. Evde, dişarda, oyunda, yemekte herşeyi rengiyle tanıttım.
Kaç aylıkken öğrettiğiniz renkleri öğrendi artık kendisi demeye başladı
Kızım 22 aylık bütün renkleri söylüyor maşallah sarı rengi gösteririm misal iki kez tekrar ederim sonra kızım söylüyor o şekil öğrendi hep
Kaç aylık öğrendi öğrettiğiniz renkleri
19 aylık iken cnm renkleri öğrendi
Kırmızı kalemi getir turuncu portakal yedik gibisinden her şeyin rengini söyleyerek
Yani yorumlarda ki gibi. Nesnelerle bişey yaparken söyleyerek. Beraber yemek yaparken bile salça kırmızı dimi gördün mü falan derim.
Bide şimdi bi şarkımız var o bi renk söyler mesela mavi.. Bende başlarım mavi olanları saymaya. Maviiiiii mavi mavi gök yüzü mavi mavi şeklinde ritimle söylüyorum çok eğleniyor. Sevimli dostlar şarkısını kendimizce uyarladık işte.
Öğrendi mi renkleri kaç aylık
19 aylık. evet canım çoğunu biliyor. Turuncu sarı kırmızı pembe mor lacivert kahverengi mavi yeşil siyah beyaz gri.
Çubuğa ipe boncuk dizme oyunları var. Şablonu bakarak aynısını yapıyorsun falan. Benim kızım öyle öğrenmişti 20 aylıkken. Kendim oynuyordum bi ara onun yanında, çubuğa diziyordum. Pembe lazım şimdi sarı lazım derken baktım doğru renkleri veriyor bana. En iyi öğretme şekli eşleştirme bence. Kartta olanlarla karşılaştırın ordakilerle aynı dizdiğinizi gösterin.
Eslestirmeui dogru yapior canim, sadece mesela bu hangi renk die sorunca karistirio
Benim gibi dene bakalım şimdi sarı lazım yardım eder misin gibilerinden. Oyunla yani. Çocuklar ders verir edasıyla değil de oyunla öğreniyorlar. Ben öyle fark ettim öğrenmiş.
Benim kızım iki yaşında biz daha önce 7 ay eğitim aldık nasıl anlatırım maçı pembe kirmzii sarı biliyor şey diyorum mesela mavi balon bu oda tekrar ediyor kızım mavi balon getir nerde bir kaç tekrardan sonra alışıyor yada bak bu pembe toka oda tekrar ediyor ama şöyle meraklı şekil heyecanlı anlatıyorum merak etsin diye
Tekrar ederek mesela pembe kalemi getir . Kırmızı topu getir , mavi kazağı getir gibi . Birde yaşına uygun etkinlik yap renk etkinliği internetten yaşına uygun bulup yapabilirsin benimki 5 yaşında ben hep öğrettim renkleri sayıları
1,471,266 soru
24,096,210 cevap
332,095 kullanıcı