+4 oy
618 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,154 puan) tarafından

Herkese selamlar. 

Kızım 3 yaş 3 aylık ve kendi odasında yatıyor. Oğlum ise  15 aylık, bizim odada kendi beşiğinde yatıyor.

Yolları ayırmanın vakti geldi.

Ama hala emziriyorum. Gün içinde emzirmeyi bayağı azalttım. Gece ise mutlaka emmek için uyanıyor. 

Diyorum ki, hem odaları ayırayım hemde emzirmeyi tamamen bitireyim. Nasıl olur acaba? Bu şekilde tecrübe edineniz var mı?

Bu arada kızımı da 15 aylıkken sütten kesmiştim. Oğlum için de bu vakitler iyi diye düşünüyorum. Yemek yiyiyor, yürüyor ve benden daha fazla dişi var. Kimi zaman sadece emzik görevi görüyorum. 

Sizde nasıl ilerledi odaları ayırmak? 

23 Cevaplar

+8 oy
(23,050 puan) tarafından

Emzirme imkanı var ise iki yaşına kadar emzirmeyi doğru bulanlardanım anne sütü sadece karın doyurmak için değil ki bağışıklığı güçlendirmek için de emzirmeyi tavsiye ediyor doktorlar 

(3,154 puan) tarafından

Doğrudur, ama ben o kadar devam ettirmek istemiyorum açıkçası. Mesela karnı tok olsun, uyumak istediğinde bildiğin emzik gibi kullanıyor. Süt içme yok ki. Bu durumdan rahatsızım. 

(23,050 puan) tarafından

Sen bilirsin tabiki herkesin kendi tercihi 

-Reklam-
+2 oy
(250 puan) tarafından

Sütünüz varken 15 ay memeyi bırakmak için erken değil mi? Yemek te yiyormuş memeyi de keyfi tatlı niyetine emsin bence. Benim bebeğim 17 aylık memeye çok düşkün yemekle arası yok. Memeyi bıraksın yer diyorlar ama bir kaç ay daha geçmesini bekliyorum ben. Yemek yese zaten iki yaşına kadar götürürüm 

(250 puan) tarafından
+1

Dört yaşında oğlumun odası bir senedir ayrı ama 17 aylık olanı bir sene sonra ayiricam çünkü gece uyanıyor ve büyük oğlumun uykusu hafif onun sesine uyanır. Yani sizin çocuklarınızın durumuna göre vereceginiz bir karar 

(3,154 puan) tarafından

Birbirlerini uyandırma konusunda endişe ediyorum zaten. Bunu yaşamadan anlayamam sanırım, o yüzden sizler de nasıl oldu diye sormak istedim. 

Keyfi olarak emmesini istemiyorum açıkçası. Küçük yaşta kesince daha kolay, büyüyünce daha zor olur gibime geliyor. 

+2 oy
(8,196 puan) tarafından

Çocuklar için üzüldüm çok erken 

(3,154 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Anam çocuklar yetim kalmış gibi bir tepki olmadı mı😬

Üç adımlık yan odadalar. Emzirmek de sadece çocuk talepli bir şey olmamalı. Anne-bebek karşılıklı istek ile sürdürülmeli.

(8,196 puan) tarafından

Yok oda ayırmak için demedim de sütten erken kesilen bebeklere ister istemez üzülüyorum ben 

+1 oy
(1,372 puan) tarafından

Ben 1 yaşına girdiği gün oda ayırdım mamaya kalkıyordu bir kere 

(3,154 puan) tarafından

Odayı ayırınca da gece hep kalktı mı? 

(1,372 puan) tarafından
+1

Mamayı bırakana kadar evet mamayı bırakınca kalkmalar bitti

0 oy
(6,696 puan) tarafından

Bence de canım ben geç ayırdım çalıştığım için çok zor oluyor 4 buçuk yaşında ayırdım hala geliyor yanımda yatıyor bence de ayır erkenden 

(3,154 puan) tarafından

Gerçekten istiyorum, emdiği için tereddüt ediyorum ama ikisi birden olsa çok rahat olur. 

(6,696 puan) tarafından
+1

Babası gececi bu hafta hep yanımda uyudu 

0 oy
(7,051 puan) tarafından

Ben 16aylikken sütten kestim 16aylikken abisinin yanına koydum şuan ,2bucuk yaşında bence sütten kesmeli ve ayirilmali

(3,154 puan) tarafından

Alışana kadar birbirlerini uyandırdılar mı? Ve aynı anda mı yatırıyorsunuz? 

(7,051 puan) tarafından

Benimkiler uyandirmadi küçüğü uyuturdum yatağına koyardım ondan sonra büyüğü uyurdu küçüğü zaten 9.30 10 gibi uyuyordu 

0 oy
(6,540 puan) tarafından

15 ay bence sutten kesmek icin erken. Sadece karin doyurmak olarak dusunmeyin. Anne sutunun bi cok faydasi var. Sifa olarak dusunun. Artim gunumuzde 3 yasa kadar emzirmek oneriliyo. 

Ben 30 ay emzirdim. 27 aylikken gece uyanmasini birakti. Sizde bence odayi ayirmak icin gece uynmalarini birakmasini bekleyin. 

(3,154 puan) tarafından

Gece uyanmasının tek sebebi emmmek istemesi. Emzirmeyi kessem uyanmaz. Mesela babaannesi öğlen uyuttuğu zaman aralıksız 2 saat uyuyor. Ben yatırınca 45dk sonra uyanıp, aranıyor. Ve karnı tok olunca sadece emzik gibi emmek istiyor.

Açıkçası 2 yaş emzirme bana çok geliyor.

Üç yaş çocuk çok değil mi. Şuan kızımın meme diye gelip emdiğini düşünemiyorum... 

(6,540 puan) tarafından

Oglen normalden daha gec uyutmayi deneyin. 45.dk da uyaniyosa vaktinden erken uyutuyosunuz 30.dk da uyaniyosa vaktinden gec uyutuyo olabilirsiniz 

Gece emmek istiyosa demek ki ihtiyaci vardir. İlla aclik olarak dusunmeyin. Rahatlama,sindirme,korkma,anne kokusu vs vs.

2 yas cok degil az bile. Eskiden 4-5 yasina kadar emzirilirmis. Evet gunumuzde bize garip gelebilir ama anne sutunun 2 yasindan sonra da faydalari vardir. 

Tabi ki yine de sizin tercihinzi.

0 oy
(6,947 puan) tarafından

Kızım iki yaşında hiç odasını ayirmadim daha küçük kalkınca direk anne söylüyor 3 yaşına gelsin belki ayırım kızım gece beslemesini kestim sadece su içmek için kalkar bazen kakmaz

(3,154 puan) tarafından

Kızımla odalarımız dip dibe. Arada duvar var ama bildiğin gık deyince ses geliyor. Uyanırsa duymamda sorun olmaz.

Gece beslenmesini kesemedim maalesef. Her ikisini ayna yaparsam nasıl olur diye düşünüyorum. 

0 oy
(577 puan) tarafından

14 aylıkken odasını ayirdim ve gece uyanınca gidiyorum ama yatağını bitlmesi lazım erken ayırmak iyidir bence 

(3,154 puan) tarafından

Bende şuan iyi zaman olduğunu düşünüyorum. Ablası ile aynı odada olmanın avantajı da var. 

(577 puan) tarafından

Benimki ayrı yatıyor cok da rahatim

0 oy
(1,581 puan) tarafından

Konudan alakasız ama ilk oğlum hiç emmedi hemen gebe kaldım ikinci oğlum 2 buçuk yaşına kadar emdi şuan büyükler hasta olduklarında anne sütünün ne kadar değerli olduğunu anlıyorum büyük serumlarla kendine gelir ama diğeri hemen toparlar yatsın yanında sütün varsa biraktirma

(3,154 puan) tarafından

Bu da var tabi. Ben iki çocukta da emzirme de sorun yaşamadım. Ama belli bir dönemden sonra da emzik gibi kullanılmak hoşuma gitmiyor. Karnı tok olsun, sırf keyfi emiyor. 

0 oy
(3,410 puan) tarafından

Doktorlar 1 yaşından sonra gece beslemelerinin sadece alışkanlıktan olduğunu söylüyor. Bence uygun zaman hem odaları ayırıp hem memeden kesilebilir. Ben o kadar uzun süre hiç emziremedim kendileri bıraktılar ama 9 aylıkken kızım kendi odasında uyuyordu. Oğlumda hata ettik ayırma süresi çok uzadı ve yanında olmama çok alıştı. O yüzden çok zorlanmıştık ayırırken. 

(3,154 puan) tarafından

Gece emmesi de kısmen keyfi. En fazla hastalık döneminde bir şey yememişse gerçekten süt için kalkıyor. Bu da sürekli olan bir durum değil.

Oğlum bizim odada diye bu sefer kızım da gelmek istiyor. İzin versem hiç gitmeyecek hatta. Her ikisi için de daha iyi olur diye düşünüyorum. 

(3,410 puan) tarafından

Evet o durumda yapılacak en doğru şey ayırmak olur gerçekten. 

0 oy
(12,040 puan) tarafından

Gece kesintisiz uyuması lazım zaten emzirme canım. Gündüze karışamam sen bilirsin iki yaşına kadar hakkı var. Ben 1 yaşında ayırdım çok şükür 

(3,154 puan) tarafından

Gece hiç uyanmaması o kadar iyi olur ki. Bıraktırmak için özel bir çabam olmadı ama. Emzirmeyi tamamen bitirince, otomatik olarak uykusu da düzelir diye hesap ettim. Kızımda da böyle yapmıştım. 

0 oy
(22,689 puan) tarafından

Önce odasını ayırıp sonra emzirmeyi bitir bence. Arlarinda bir iki ay süre bırak. İki ayrılık birden zorlayabilir belki. Aniden iki ayrılık yaşamasın yani bence 

(3,154 puan) tarafından

Odayı ayırırsam kızım ile aynı odada olacak. Tek olsa belki zor olurdu. İstiyorum ki, oda ayırmayı, memeyi bırakma ile bağdaştırsın. 

(22,689 puan) tarafından
+1

Sen bilirsin dostum 

0 oy
(4,526 puan) tarafından

Sütten  kestiğimde ayirmistim (20 aylık) ikinci kızım 11 aylık en geç o aylarda yine ayırırım ablasıyla aynı odada yatacak

(3,154 puan) tarafından

Benimkiler de aynı odada olacak. Odada tek olmayacağı için, emmeyi daha rahat unutur gibime geliyor. 

0 oy
(1,660 puan) tarafından

Ben 18 aylık emzirmeyi kestıgım gıbı odasını ayırdım. Öncesinde zaman zaman odasında uyuturdum. Gece uyanınca emzirmek için yanıma alırdım. Gunduz uykularında da yatağında yatırdım hep. Sütten kesmeye karar verdiğim gun artık yanıma almadım. Bazen eşim bazen ben yanına gıttık uyuttuk. Çok zor oldu memesiz uyumaya alışması

(3,154 puan) tarafından

Odada tek olsa gerçekten zor olurdu belki ama ablası ile olacağı için onunla oynaya oynaya, onu görerek çok zorlamaz sanırım. Hem emzirmeyi azaltarak başladım. Öyle birden kesmeyeceğim.

0 oy
(264 puan) tarafından

Emzir bence iki yaşına kadar ben oğlum beni emsin diye aylarca ağlayan insanım hala da unutmuş değilim oğlum 4 yaşında şu an ve emmeyi kabul etmedi hatta biberonu da kabul etmedi en son çare midesine hortum takılarak besledim 1 yaşına kadar şu an iyi çok şükür ama emzirme konusunu unutmadım içimde kaldı 

(3,154 puan) tarafından

Sizin için üzüldüm. Böyle bir şey başıma gelmediği için, şansımın farkında olamamam çok açık. 

(264 puan) tarafından

Teşekkürler canım odayı ayır istersen ama bence emzirme ye devam et anne sütü gibi yok 

0 oy
(14,421 puan) tarafından

Maşallah sağlıkla mutlulukla büyütün ♥️

Kizim bir yaşından beri odasında uyuyor 

Oğlumu bir hafta beşiğini yanıma koydum sonra direk odasına 

Kiz kalkmazdı oğlan kalkarsa emzirır ihtiyacıni görup çikardım 

Emzirme meselesi kizi bir yaşında ayırdım oğlanı 14 aylikken 

Kizim uç yaşinda oğlum bir buçuğa girdı eksik dişi yok hepsi çiktı 

Her çoçuk farkli ama Tam zamanı bence ☺️

(3,154 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim, sizin de yavrularınız sağlıkla büyüsün. 

Birbirlerini uyandırırlar diye endişe ediyorum ama bir süre sonra alışırlar gibime geliyor. Ablası ile uyuyunca memeyi daha rahat bırakır ve odasına adapte olur diye umut ediyorum. 

(14,421 puan) tarafından

Bencede doğru karar 

Hemen alişirlar inşallah 🙏 

0 oy
(484 puan) tarafından

Ben olsam odayı da ayırmam, sütten de kesmem bu aylarda. Tercih meselesi tabi bir şey diyemem.

(3,154 puan) tarafından

Ne kadar erken o kadar daha kolay olur diye düşünüyorum. 

0 oy
(397 puan) tarafından

18 aylıkken memeden kestim sadece gece kesmeye çalıştım olmadı yapabiliyorsaniz sadece gece beslenmesini kesin. 21 aylıkken de odaları ayırdım. Gece uyanmalarinin bitmesini bekledim. Gece sürekli kalkıp oda değiştirmek istemedim ben o yüzden düzene girince ayırdım. 

(3,154 puan) tarafından

Kızım da ilk gündüzü, en son geceyi kestim. Şuan bayağı azalttım. Yaz olduğu için gün içinde daha rahat oyalıyorum. Gece biraz zorluyor açıkçası. Bir de uykulu olduğum için, uyusunda, emzireyim diye kolaya kaçtım 😬

0 oy
(681 puan) tarafından

Sütün varsa emzir iki yaşına kadar benimde kızim 15 aylık düşünmüyorum kesmek 24 aylık keseceğim yani iki yaş odasını ayır artık geç bile kalmışsın 

Ben oğlumu 6 aylık

Kızımı 9 aylık ayırdım 

(3,154 puan) tarafından

Hem oda hem emzirme aynı anda planlıyorum işte. Öyle süper bir emmesi de yok. Daha çok yemek yiyiyor. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 603 göst.
23 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 221 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde Cocuksevgisi (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 65 göst.
5 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Nalan2580 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 490 göst.