4 aylık olacak neredeyse. 3 hafta önce memeyi tamamen bıraktı doğduğundan beri sağarak süt veriyorum 20 ml içip bırakıyor parca parça içiyo ilk zamanlar sadece biberonun tamamını bitirirdi birde aşırı açsa içer onunda dışında hem yarım yarım
Bi kaç gündür de bi iki yudum alıp bırakıyor regl oldum sütün tadı mı değişti arada diş kulak ağrısı oluyor (suan yok gibi) yoksa kendisi mi iştahsız anlamadım
61 cm 5600 kilosu doğum kilosu 3 kilo 11 gün küvezde kaldı
Genellikle 4 aylıkken beslenme reddi oluyor bebeklerde. Sizinki de bundan olabilir. Ben o süreçte uykuluyken ve uyku arasında emziriyor veya mama veriyordum. Gündüz çok az içiyordu o yüzden gece sürekli kalkıp beslemiştim. Bir buçuk ay kadar sürdü bu durum sonra yavaş yavaş emmesi ve biberondan içmesi arttı.
Rica ederim. İnşallah kısa sürede atlatırsınız bu dönemi. Sonra zaten dişlerden dolayı sürekli emmek isteyecektir. Gezdirerek beslemeyi deneyin öyle biraz emiyordu bebeğim. Ama daha çok uykuda besleniyordu. Sadece biberon alıyorsa silikon göğüs ucuyla emzirmeyi deneyebilirsiniz (belki zaten denemişsinizdir ama fikir olsun dedim)
Çok teşekkür ederim nazik tavsiyeleriniz için ❤️ evet denedim ama göğsümden çıktı silikon uç tam kavrayamadı da bası mu büyük geldi anlamadım. Tekrar denemeyi düşünüyorum ama algıları suan çok açık tekrar alır mı bilmiyorum bakayım :) nemde uykulu hallerini bekliyorum biberon vermek için ya da çok acsa alıyor suan inşallah düzelir tekrar teşekkür ederimm
4.aydan sonra alıştıkları şekilde devam ediyor hafıza gelişimi başladığı için sanırım. Bazı markalar s m L şeklinde bazıları 2 bedenli, silikonun kelebek tarzı olanıydı benimki ve tutuyordum kenarlarından. Sağlıkla büyüsün inşallah ❤️
Hangi markaydı sizinki benim göğüs ucu büyük normalde… çok teşekkür ederim ❤️
Ay hatırlamadım uzun zaman oldu ve bilindik bir marka değildi. Nöbetçi eczaneden almıştım, gece çaresizliğinde ne bulursam artık diye yola çıkmıştım :( benim de göğüs ucu büyük m yazıyordu sanırım üstünde, göğüs halkasına gelen kısım daire şeklinde değil de oval gibiydi bir kenarı uzun bir kenarı kısa o şekilde. Hafif çapraz yapıştırıp o uzun kenarlara parmaklarımı denk getiriyordum❤️
Ya evet bir arkadaş da Bu konu üzerinde yoğunlaşmış 4 aylıkken çoğu bebek de meme reddi oluyordu yani beslenme reddi neden olduğunu ben de bilmiyorum ama uzun sürmüyor biraz seni yoracak ama geçer inşallah
İnşallah çok teşekkür ederim
sagarak vermek cenderesine dustugun icin birakmistir. bende kizimda o hatayi yapiodum . 2 bucuk ayda basladi meme reddi 4 bucuk aya kadar annemle beraber emzirdik . ben gogsumu sikip bi damla sut akitiodum kizim annemin kicagindayken annem uzatiodu gogsume yoksa emmiofu geriyodu kendini benim kucagimda ciglik kiyamet. 2 ay savastik sonra muptezel oldu zor biraktirttim 22 ayda.sagdigin ivin birakmistir . artik 4 aydan sonra tam sınir 4 ay dikkati cok cabuk dagiliyor sutu tadi icin besin icin degilde artik bilincli olarak haz almak icin emmek icin icmek istio artik akli basina gelio. emmeyince sagilarak verilen sutu de cokta kaale almio bebek. emerek haz alarak bilincli sekilde hem karnini hem ruhunu doyurmak istio cunku. eger savasabilirm diyorsan bir aylik bir surecin var bir ay daha didin sagma gogsunu vermeye calis memeye donerse doner donmesae nasibi bukadarmis deyip mamayla devam edersin
Daha önce post açarak bu durumu tekrar tekrar sordum ve siz de bi tanesine yorum yapmıştınız sanırım bu yönteminizden bahsetmistiniz.
Bebeğim küvezde biberonla tanıstı ve yaklaşık 3 buçuk ay meme reddi savaşı verdik. Sizinki 2 buçuk ayda başlamış benim bebeğim daha yenidoganken anne memesi ile tanısmadan sabah akşam biberonla beslenen bi bebekti
Ayrıca tek göğüs emiyordu ve ikinci sefer asla tutmuyordu. Sabah emzirmeyi gece emzirmeyi uykuya dalarken uykudan uyanınca gece çok uykuluyken yatakta zıplayarak plates topunun üstüne bazen güldürerek bazen çok ağlarken bazen karnı acken bazen karnı yarı tokken futbol topu pozisyonunda bazen yatarak bazen üstüne uzanarak bazen dediğiniz gibi ağzına süt akıtarak bazen duşun altında 3 bucuk ay boyunca bebeğimin her sinyalini dinleyerek sabırla memeyi vermeyi vermeye çalıştım yeri geldi biberon kullanmamaya çalıştım ağlaya zorlaya krizlerle kasıklrla enjektörlerle kaşık biberonlara vermeye çalıştım sizce de ve hergün olacak diye kendimi motive edip devam ettim bebeğim suan asla gelmiyor ve tamamen bıraktı tutmuyor bile sizce ben caba sarfetmemis savaşmamıs mi oluyorum bu durumda? Sürecim çok mu kolay
“Emmeyince sağılarak verilen sütü çokta kale almıyor bebek” bu cümleniz beni derinden üzdü ilk bebeğini kendi hastalığından dolayı anne sütüyle besleyememis bir anne olarak doğduğu günden beri anne sütüyle beslenen bi bebeğim varken kendimi motive ediyorken keşke başla annelerin bakış acısı bu olmasa…… ayrıca memeye dönmezse de onun Sütü var suan(!) yorumunuz için teşekkürler
kirdiysam ozur dilerim belliki cok yaralisin bu durumdan ben sizi hic emzirmeye ugrasmamamissiniz cabalamamissin yada anne alammamissn tarzi bisey soylemedimki . sagilarak verilen sut biberondan geldigi icin mama yada sut ayni sey bebek icin sadece mama daha tatli belki tadini seviyor. demek istedigim ilk baskarda birkac ay icinde bebekde bilinc yok 4 ay civari daha netlesiyor farkindalik . anne sutu yada mama farketmez sadece emme temasi bagi icin bile zirt birt emmek ister. belki o temas olmayinca sut yada mama farketmez diye dusunebilir bebek belki o yizden sutu kabul etmiyordur cunku mama daha tatlimsak bisey. ben hatirlamadim sana yazdigimi ama boyle bir konuda acilan posta hep bunu yazarim bende ise yarayan yontemi belki baskasindada yarar diye yardimci olmak icin yazdim
Evet çok yaralıyım hemde çok. Teşekkürler…
Ben şekerli suyla göğsümu islatyorim hemen tutyor red yaptığı zaman annemelr eskiden hep öyle yapardı bizde bir hfta kuvezde kaldı hep red edyor kısa kısa hemşire algısı açık normal dedi
Teşekkür ederimm
Allah sbr versin gerçekten zor ama icmiyorsa yapacak bsy yok doktora sordunuz mu kuvesde ndn yattı doğum kilosuna ve ayina göre kilosu az bna göre ama sağlıgi yerinde olsun kilo önemli deil
Geçen gün sağlık ocağına götürdüm birsey demedi ben sordum kilosu normal mi diye normal dedi sonra emzirme sıklığını arttırabilirsin dedi sağım yapıyorum falan diye açıklama da bulunmadım küvezde solunum sıkıntısı ve emme sıkıntısından dolayı kaldı çıkarken 2600 çıktı prematüre gibiydi suan çok zorlamak da istemiyorum biberon reddi olmasın diye. Bende öyle düşünüyorum sağlıklı olsun da diyorum ortalama suan kilosu
4.ay atagindan vermeye calis sen canim uyku sersemi falan tutuyorlar
Aynen uyku sersemi güzel alıyor teşekkür ederim
1,495,763 soru
24,435,289 cevap
352,805 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın