+1 oy
284 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (17 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Benim sorunurum eşimin ailesi. 

Çok garip insanlar aşırı derecede inat ve alıngan küsen bir aile. Velhasıl, dün eşimle çok büyük kavga ettik ki aslinda iyi anlasiriz ama oldu. Ve annesini aradi gel diye cunku o anda baya iletiye gitmiştik. Neyse kaynanam bana komşu hemen geldi. Eve girdiğinde de arkam dönük bulaşık yıkiyorum ağlayarak, kaynanam dedi noldu dedi bende bir şey yok tartıştık seni niye aradı anlamadım aramızda çözerdik. Sonra bana gel otur dedi sonra yok vallah dedim önemli değil sonra bana böyle çıkıştı : gel dedi şu an yaptığın saygısızlık ayağına 80’yasin da ki kadin gelmiş senin yaptığına bak (57 yaşında). Bende dedim ki agliyorum yeni kavga ettik yoksa saygiyla ilgisi yok, o da dedi ki ben nereden bilecem ağladığını (gözlerimden yaş akiyor ama anlamamış)

Neyse özür dileyip oturdum sorun ne dedi anlattım ve yine her tartışma gibi kaynanam beni suçladı kendi çocuğuna çocuklarına hak verdi bana dedi ki sen çok alıngan sın sana hiç birsey denmiyor (doğru değil 

o kadar şey dediler ki hep sustum) ve saygısızlık yapıyorsun dedi bize büyüklerine, orda sok oldum çünkü ben saygiyi terbiyeyi çok iyi almış bir insanım Burda herkes beni sever over birtek o böyle birsey dedi şimdiye kadar. Neyse bende kendimi biraz savundum için bana dedi ki bak sürekli tartışmalarda bize laf atiyorsun pat diye yuzumuze vuruyorsun her şeyi (bu da doğru değil asil o gelmiş zaten ağlıyorum daha çok üstüme geldi). Neyse sonra israrla sen alıngansin bende yok dedim kabul etmiyorum dedikçe sen öylesin dedi en sonun da tmm dedim. Yani geldi ama daha çok canımı sıkmaya geldi. Eşime dedim memnun musun dedim ve eşime göre alıngan kötü bir şey değil sadece niye saygınız dediğini anlamamış ama orda ağzını açıp bir kelime etmedi, güya ben kendimi savunmuşum da o yüzden bir şey dememiş. Ve bana diyor ki senin hiç çat kapı gelip rahatsız etmiyoruz bile bende ona lafım mı var dedim bende sizi rahatsız etmiyorum (komşuyuz). Neyse yani bundan sonra o nasıl davranmalıyım bu dediklerine rağmen yine de saygisizlik yapmadım sabrettim ama onlara sorsan onlar normal (ki herkes garip insanlar diyor onlar için) ben anormalim suçsuzum. Gorumcelerim bipolar zaman durup dururken beni silen küsen insanlar, kaynanam aşırı alıngan kayın babam çok inat biri canı isterse konuşur off biktim. Maalesef bu kadina muhtacım oğluma bakiyor günde bir saat ben işden gelene kadar ama yüzünü görmek istemiyorum

5 Cevaplar

+1 oy
(232 puan) tarafından

Yani genel aslında aile sorunu bu yani hiçbir zaman hiçbir kaynana oğlunu kötülemez  hata yapabileceğini konduramaz açıkçası Evet sana çıkışması orada anlayış göstermesi gerekirdi ya da gelmemesi ya da belki olay büyür şiddete kadar gider diye de gelmiş olabilir hani çözeriz diye o an sinirli olduğun için bunu düşünememiş olabilirsin keşke hiç olmasa bütün evlilikler çok güzel ilerlese ama böyle sorunlar çok evlilikte var aile apartmanındasın kaynanana yakınsın oluyor yani böyle şeyler  umarım tez zamanda sorunuzu çözersiniz

(232 puan) tarafından

Demezler çünkü biraz yani eski kafa düşünüyorlar yok şımarır diye düşünüyorlar demezler aslında bütün sorun eşlerde yani çizgisini çizemediği için onlar da böyle oluyor

(17 puan) tarafından

Eşim onlara yakın değil yani gitmez gelmez çok nadiren annesine de çok bağlı değildir dün neden aradı anlamadım ama kaynanam bana birsey diyince sesini çıkarmıyor kocam çünkü ailesinin her şeyi küsüp kesip attığını bildiği için demiyor 

(232 puan) tarafından

Konuşmaktan başka çözüm yok Osman yada onların tarzına göre davranacaksın sen de

(17 puan) tarafından

Onlar istediğin söyleyen insanlar ama sen karşı gelsen omur boyu küsen insanlar yani eşim de diyor ki bir şey desem beni tamamen silerler en küçük şeyde 

(232 puan) tarafından

Vallahi bacım 13 yıldır aile apartmanındayım sabah günaydın nasılsın diyorum diyoruz birbirimize güler yüzle öbürsü gün bakıyorum suratlar 5 karış inan bunu çok yaşadım bir gün sohbet ediyoruz öbürsü gün hiçbir anlamsız yere bir tavır içinde herkes ben kocamla tartıştıysam mesela onun tavrını onlar da yapıyor baktım kim nasılsa ben de öyle davranıyorum selam verene selam veriyorum ne yapayım başka türlü olmuyor kafaya tak tak nereye kadar

-Reklam-
+1 oy
(1,939 puan) tarafından

Senin kocan da çok akıllı biri değil belli ki. Kavga ettıysenız annesini çağırmasının mantığı ne? Evliliklerde tartışma ve kavgalara kimse konulmaz. Hele kaynana hiç konulmaz. 

(17 puan) tarafından

Aynen bence de ama gidiyordum beni durdurmak için aradı tahminim. Ve Kaynanama da dedim seni niye arıyor dedim 32 yaşında kendi sorununu çözebilir oğlun diye 

+1 oy
(1,016 puan) tarafından

Ben daha oğlunu suçlayan kaynana görmedim. O yüzden şaşırmadım bunun çaresi eşinle konuş bidaha ailesini araya sokmasın. Bunları bende yaşadım basit bi kavga aile yüzünden dahada büyüyor. Onlarda fırsattan istifade sana istediği lafı söylüyor sen karşılık verince saygısız oluyorsun. Onların istediği susturup pıstırmak istediği gibi ezmek. Buna fırsat verme. Ne kadar cazgır olursan o kadar çekinirler. Saygılı olmak yaramıo bazen

(17 puan) tarafından

Tamamen haklısın çok saygılı davrandım çoğu zaman sustum bunun değerini bilmedi hatta kalıp bana saygısızlık yaptığımı alıngan olduğumu söyledi . Ama bunları soylicek en son kişiler bunlarda ki alınganlık saygısızlık kimsede yok

+1 oy
tarafından

Valla bacım yanlış anlama ama benim işim olsa böyle güvenceli çocuğumu alır çıkarım yani ben kendime göre yorum yapıyorum seni kışkırtmak için değil. Eşine deseydin sen anneni çağırdın bende annemi çağırayım o zmn yada sen evli barkli adamsın kendini savunamiyormusun anneni cagiryorsun seninle eşin arasında olan bir olay kaynanan sana karışmaya hakkı yok ve seni dinlemeden hemen oğlunu korumuş. Deseydi kızım bı sakin ol bakalım sorun ne sen niye ağladın oğlum seni niye üzdü hakli kimse ben onun tarafındayım isterse sen ol oğlum ol ikinizde evlatsiniz . Kaynanalardan nefret ediyorum kendi kaynanamds dahi olmak üzere en güzel zamanlarimizin içine ediyorlar 

(17 puan) tarafından

Aynen benimde kaynanamdan beklediğim laflar tam da böyle çünkü benim annem öyle gelinini korur laf kondurmaz abim suçsuz olsa da çünkü o el kızı bize emanet diyor ama kaynanamin umrunda değil kendi çocuklar önemli ben bir evlat değilim onun için. 

tarafından

Kız zaten bı olay birşey olsa ilk olarak ateş kaynanalara düşüyor keşke Kaynanalar olmasa ama bak iyiside var hak yememek lazım. Helal olsun annene işte adaletli olan öyle yapar annen abinden önce gelinine sorar bence koruyup koluyorsa. Bizim kaynanalar der acaba nerde hatasıni görsem de ağzına etsem. Senin kaynanada benimki gibi

(17 puan) tarafından

Aynen Vallah bizim payimiza da düşen bu hatta demin beni arayıp beni cenaze evine götür dedi arabamız yok bende gitmicem dedim eşimi ara o gidecekti dedim. Yani birde yüzsünler bende özür dilicek o yüzden arıyor diye düşündüm 

(17 puan) tarafından

Evet annem çok dobra ve adaletli bir kadin bu yüzden de kaynanam annemden hoşlanmaz çünkü onun gibi iki yüzlü değil 

0 oy
(23,679 puan) tarafından

Sorun kaynanadan çok eşte. Kaynanayı savunmak için demiyorum ama onların yüzde doksanı böyledir yüzde yüz oğlunun suçlu olduğu mevzuda bile ya seni suçlu bulur ya da suçu basitleştirir Kızılcık Şerbeti Pinkonun hamile karısını aldatan oğlu için Ne var benim çocuğum bir hata yapmışsa bunun için yuva mı yıkılır demesi gibi. Bence sorun burda eşte koşa koşa annesini olaya müdahale etsin diye getirmesi. Bir kez buna benzer bir şey yaşadım onda da eş ailem bizde idi. Bak anne görüyor musun naptığını dedi diye kaç gün küs kaldık sonra annesigilin yanında bende bugün annemi aradım olayları anlattım ben mi haklıyım o mu diye sordum dedim sonuçta çocuk gibi annemize şikayete gidebiliyorsak ben neden gitmeyeyim diye :)  bir daha tekrar etmedi şükür ki 

(17 puan) tarafından

Bana senin anneni de ariyalim madem yüzük attın herkesin haberi olsun diyor ama 

(23,679 puan) tarafından

Ne yüzüğü bu. Evlilikte ki sorunların benle ise benle olan sorununu ailenle çözemezsin en fazla bizi yüz göz edersin sorunlar daha büyürse çözümsüz hale gelir geri dönülmez yollara girer bunu istediğine emin misin neden oturup konuşarak çözemiyoruz ki demen gerekiyor hoş anlamayan bunu da anlamaz da bilemedim şimdi 

İlgili sorular

Kategoriler

1,471,459 soru

24,099,314 cevap

332,299 kullanıcı

...