+1 oy
402 göst.
Diğer kategorisinde (1,697 puan) tarafından

Suni sancinin başlangıç orta seviyeleri var mı bana başlangıç yazan serum taktılar o kadar abartılı değildi anlattıkları kadar kademesiz mi oluyo tek mi ortası üst seviyesi mi var merak ediyorum suni sancinin korkunç bir şey olduğunu ağrının üstüne ağrı eklendigini söylediler çok korkmuştum doğum da kendi sancilarimi kesintisiz yapıyordu dinlenme fırsatı yoktu sadece 

13 Cevaplar

+1 oy
(1,705 puan) tarafından

Ben kürtaj oldugumda 3 aylıktı bebeğim  4 saatte bir alttan fitil olarak verdiler ilacı ilk aldığımda regl sancısı gibiydi dayanabildim ama 2.sinde zorlandım biraz bide yürüyüp suquat yapman gerek dediler kıvrana kıvrana yürüdüm Allah'tan ikinci ilaçta doğum yaptımda uzamadı fazla ama şu var ki benim gibi korkak ve bu konularda bayılan biri bile yapabildiyse biraz dirayetli kadınlar rahatlıkla yapar ben olmamışım bu konuda😁😁 okuldada bayılırdım doğum falan anlatırlırken 

(1,705 puan) tarafından

Sancısı çokmu oluyor bide normal doğumda dikiş olunca nasıl dikiyorlar yine bu anestezi verilmesi gerek dimi 

(1,697 puan) tarafından

Evet sancısı çok oluyor beline 4 5 tane balyozla vuruyorlar gibi morardı benimbelim doğumdan çıkınca dikisde öncesinde uyusturuyorlar ama arkasından diktikleri için uyusturma bı ise yaramiyo hepsini hissediyorsun ama çektiklerinin yanında dikis acısı hiç benim canım çok yanmıştı ebeler herkes mi dayanamıyor dikişleri dediğim de sen biraz fazla abartıyorsun demişti bebeğini izle giydirirlerken dikiş atılırken biraz hafifliyor acisi bildiğin yorgan diker gibi iğnenin girişini dikildigini hissediyorsun

(1,705 puan) tarafından

Ayy canlı canlı etini dikiyolar yani bide sanamo abartıyosun diyolar 

(1,697 puan) tarafından

Çektiklerinin yanında o hiç 

(7,111 puan) tarafından

Beni de diktiler ama hiç hissetmedim. Uyuşturucu sıvı mı döktüler ne yalan olmasın da şimdi. Ama suni sancı da herhalde tüm günahlarım dökülmüştür 

-Reklam-
+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Bna serumla verıldı sevıyesi varsa hiç bilemıycem tam bayramdan bır gün önce idi tabi herkes izne tatile çikacak biran önce doğum olsun kafasıyla ne taktıklarsa kapılara tırmandım alın şu çocuğu içimden dıye yalvardım

0 oy
(1,485 puan) tarafından

Kademeleri var kendi sancımda varsa az açıyorlar benim açılmam 10 cmydi ama doğum masasına çıkınca sancım kesiliverdi bana da suni verdiler dediğin gibi sancı kesilmemesi içindi kendi sancım gibiydi ama kademeli oluyor yani 

0 oy
(980 puan) tarafından

Bana serumla damardan verildi ne kadar açarsa o kadar yogun ve aralıgı kısa sancı geliyor. En son artık nst ye baglayıp öyle verildi ve hızlandırıldı yavaş gelen hızlınan tabiki aynı degil ama bnm hiç sancım yoktu. 5,6 saatte dogdu. Tam dogum anındada istiyorsun sancıyı yoksa ıkınma olmuyor bnm kolum bükülmüş o ara kesildi Ordan biliyorum

0 oy
(1,877 puan) tarafından

Kademeleri var mı bilmiyorum benim kendi sancım yoktu suni verdiler İlk başlarda çok değildi ben son 1 saat zorlandım onda da zaten açıklığım baya ilerlemişti nstye bağladılar çözün beni duşa girecem dedim sıcak su rahatlatıyor bide uzaninca daha çok ağrıyor hareket edince çok anlamıyorsun yine de kolay doğum oldu benim için korktuğum gibi değildi kadınlar orda bas bas bağırıyorlardı ben en çok onlardan etkilendim 

0 oy
tarafından

Bişey yaptım anlatsam olay olur ama suni sancı taktılar kademesi var o ortada benimde sancım cok ama böyle baya cok banyoda suyun altında beklerken gözüme takıldı onu orta kısımdan düşürdüm yarıya ağrım azaldı ve zaten doğum oldu suda açılma yaptı hem suda hem sancım vardı hemde suni sancı verildi 

tarafından

Yani aslında bilgisizce oynadım onunla daha sonra söylediler neden oynadın diye anlamadım tabi 

(1,697 puan) tarafından

O kademe nst sancisini yükseltiyor herhalde bende 90 iken açılma hala yoktu 120 yaptılar acilmam oldu

tarafından

Kız taktik takı serumda vardı boru yerinde 

(1,697 puan) tarafından

Evet sanırım kademe o oluyor ordan sanciyi ayarliyorlar yükseltip alcaltiliyo nstde çıkan sancı ayarını yapıyorlardı 

0 oy
(231 puan) tarafından

Ben doğum için ilk yaptığımda önce taktılar fayda etmedi muayene ettikten sonra ebeler şey dedi birazcık arttırmamız gerekiyor arttırdıktan sonra sancılarım ara ara arttı açılmalar olmaya başladıktan sonra tekrar yükselttiler tabii ki şiddetli oluyor bu sancılarda belden gelen bir sancı yani o bitti hatta ikinciyi taktılar herkesinki aynı olmuyor

(1,697 puan) tarafından

ikinci serumu mu taktılar nstde sancı sayısını mi yukselttiler acaba bende 90 iken 120 yaptılar 

(231 puan) tarafından

Büyük ihtimalle çünkü hiçbir etkisi olmadı yani çok normal devam ettim açılma da yoktu ikincisinde fayda etmeye başladı yani her vücut aynı olmuyor bir ihtimalle verecekleri doz da değişiyor

0 oy
tarafından

Sancı bence kadından kadına değişiyor ben saç baş yolarken yanımdaki bayan sadece inliyordu gerçekten zor ya rabbim kimsenin kucağını boş birakmasin.

0 oy
(24 puan) tarafından

Kademeli oluyor tabii canım benim ilk doğumumda daha hastaneye gider gitmez taktılar suni sancı ilk saatlerde ağrısı azdı çok zorlanmadım hatta dedim ki böyleyse çok kolay nerden bilecektim her geldiklerinde kademeyi arttıracaklarını son saatler öldüm öldüm ağrıdan 😄 ikinci doğumum da takmadilar kendi sancimla doğurdum çok şükür ama o bile çok şiddetliydi

(1,697 puan) tarafından

Kademe dedikleri hortumdaki nst sancıları mı acaba

0 oy
(5,978 puan) tarafından

Iki dogumumda da suni sanci aldim. Acilmalarim vardi ama sancim yoktu. Oyle denildigi gibi bisey degil. Olmayan sanci icin bedeni uyarma gibi dusun. Yani disardan mudahale olmasa da acilma arttikca ve bebek cikmaya basladikca ayni sanciyi cekiyosun. Abartilmasinin nedeni aslinda panik ve mudahale edildiginin bilinmesi. E tabi soylentiler. Ilk dogumumda zorlandim cunku tecrubesizdim ama kisa surede dogum oldu, toplam 7 saat surdu. Ikincisinde sadece son 15 20 dk zorlandim, o da ebe rahim acilsin diye ugrastigi icin panikletti beni. Toplam 3 saat surdu. 9 cm aciklik varken esimle annemle konusuyodum rahatca, cunku tecrubeliydim ve sureci iyi yonettim. Kendini suni sanci zordur diye sartlama. Nasil daha kolay dogum yaparim diye egitimlere katil ve bol bol arastir. Sakin ol.

0 oy
(5,579 puan) tarafından

Seviyesi var tabiki de düşük seviyesini verdiklerinde pekte bisey hissetmiyorsun 

Ama yükseğe cikardiklarinda normal artan dogum sancısı gibi oluyor 

Rab'bim bize dayanamayacagimiz kadar acı çektirmez merak etme kuzum 

Ben en yuksegini de aldım ama o an Allah'm demekten başka bisey demedim 

Sadece 24ün orta seviye olduğunu biliyorum

(1,697 puan) tarafından

Sayı olarak değilde ben de serumun üstünde başlangıç yazıyordu ondan mı kademesi var mı acaba dedim nst sayilarini yükseltme mi kademe onu anlamadım hortumda sayılar vardı 90 dayken 120 ye aldılar daha dayanılmaz olmuştu çünkü 

(5,579 puan) tarafından

Hee dogrudur canım 

Bendede serumdan verdiler 

İlk kizimda kendi sancim olmuştu 

Ama ikinci de zor olmuştu sancim filan gelmemişti açılma yoktu 

O zaman doktor azar azar vermişti 

24e çıkarın yükseltin dedi 

O zaman biraz daha arttı sonra daha da yüksek vermislerdi kacta verdiler bilmiyorum 

Savcıdan gözümü acamamistim 

Sadece ilk çocukta yüksek vermediklerini biliyorum

(1,697 puan) tarafından

24 çok düşük değil mk

(725 puan) tarafından

24 orta düzey sayılıyor bir nevi 30'dan sonrası Allah'ım sana geliyorum doğuma yakın sayı düşüyor ama vücut o kadar yoruluyor ki sancıları daha şiddetli hissediyor 

0 oy
(7,111 puan) tarafından

Sanırım var kademeleri. Çünkü çıkarın bunu istemiyorum dediğimde görevli kadın dedi seninki en düşükte bak yavaş yavaş damla damla geliyor .eğer bana yalan söylemediyse tabi ama ben öldüm öldüm dirildim 

(725 puan) tarafından

Herkesin bünyesi farklı ben çok şiddetli regl dönemi geçirdiğim için zorlanmadın kendi sancım da bu arada kendi sancı değerime baktım 40 olduğu zaman regl oldum gibi hissettim sancı düzeyi aynıydı 

0 oy
(725 puan) tarafından

Bende sancı vardı ama ben hissetmiyordum maalesef bu yüzden 36 saatten uzun bir süre yüksek seviye suni sancı aldım bebiş nasıl bu arada annelik nasıl gidiyor 

(1,697 puan) tarafından

Geceleri uyutmuyo 🥲bu gece 3 saat uyudu bizde uyuduk 🤭

(725 puan) tarafından

Kızım doğduktan sonra bir Allah'ın günü sabah ezanından önce uyuduğunu hatırlamıyorum 😅😅

Sağlığı nasıl sen idare edebiliyor musun yorgunluk çok oluyor ne yazık ki 

(725 puan) tarafından

Ayrıca uyu kız 3 saatlik uykuyla durulur mu bolca dinlen uyku süte yardımcı oluyor diyorlar 

(1,697 puan) tarafından

O uyuyunca uyuyabiliyorum ev işleri de ekstra bazen bir saatlik uykuylayım göz kapaklarima kulak çubuğu bantlayasim geliyor benimki de sabah namazından sonra 2 saat uyuyo bu zor zamanlar kaçıncı ayda kolaylaşıyor ya 🥹

(725 puan) tarafından

Keşke bende bilsem bende aynı durumdayım halı yıkamaya başladım tekim ve biraz dinlenmeye ihtiyacım var ama fırsatım yok maalesef 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 729 göst.
+4 oy
28 cevap 1,063 göst.
16 Nisan 2025 Diğer kategorisinde BideBayilferiha (1,697 puan) tarafından soruldu
+2 oy
12 cevap 365 göst.
15 Mart 2025 Diğer kategorisinde Esraa45 (469 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 1,153 göst.

Kategoriler

1,475,381 soru

24,153,632 cevap

335,037 kullanıcı

...