+2 oy
172 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,495 puan) tarafından

Ara ara deniyordum zaten ama istemiyordu ağlıyordu. Ben de zorlamıyordum korkar da travma kalır diye . Bugün bezi tamamen çıkardım sürekli sordum cısin var mı diye yok dedi . Susadım mutfağa su içmeye gittim iki dakika içinde altına olan kakayi yapmış temizledim donunu da çöpe attım. Ama her yeri pislik icinde kaldı  temizletmiyorda çırpınıyor neyse dedim iki dakika sonra da çişini yaptı altına. Ne lazimliga ne klozete imkanı yok oturmuyor. Her sorduğumda hayır diyor ama altına yapıyor. Nasıl alışacak nasıl geçecek biraz daha mi bekleyeyim ne yapayım? 

3 Cevaplar

+1 oy
(2,621 puan) tarafından

Benimkide 34 aylık bence biz erken değil geç bile kaldık çıkarmakta

(4,495 puan) tarafından

Ben 2 yaşından beri ara ara deniyorum ama istemedi ağladı. Korkmasın diye ısrarcı olmadım daha kötü olur diye. Şimdi de soruyorum yok diyor ama altına yapıyor . Anlatıyorum tamam diyor anne çiş kaka diyeceğim diyor ama demiyor tabi gelince. Kıyafeti bezi olunca lazimliga oturuyor diğer türlü yıkıyor ortalığı oturmam diye.

(2,621 puan) tarafından

Çocuğunu en iyi sen tanırsın ne sever onu hediye olarak ver hiç olmadı kaka yaparken ilgisini başka yöne çevir lazımlığıjnyerini falan değiştir ben bu şekilde yapıyorum bizimki lazımlığa yaoıyo ama ben götürürsem yoksa altına yapıyor 

(4,495 puan) tarafından

Benim kızım oturmuyor hiç ne lazimliga ne klozete. Bir oturmaya başlasa daha kolay olacak her şey. 

(2,621 puan) tarafından

Altına yapınca rahatsız oluyomu değiştir üstümü diye geliyomu

(4,495 puan) tarafından

Hayır doğdu doğalı hiç olmaz.

-Reklam-
+1 oy
(7,056 puan) tarafından

Evde bez varsa basta hepsini yok ediceksin cünkü ilk ona guveniyorlar sonra lazimligi ilgisini cekicek birsey olsun sticker falan al ben her cise 1 cikolata verdim telefonun zil sesini caldiriyordum kos kos cis ariyor bizi diyordum o sekilde oturuyordu baloncuk yapiyorduk resim bile.yaptik suyla oynadik gercekten sabır isi 

(4,495 puan) tarafından

Bezler zaten hiç orta da durmuyor. Ama kanmıyorsa. 2-3 ay oldu lazimliga alalı gördükçe alışır diye ortalık yete koydum . Oyuncaklarına yaptırıyorum bak ben de oturdum diyorum ama yok 

(7,056 puan) tarafından

Sticker alsana canim ona bayiliyorlar hatta onla cik alisverise ona sectir kilotlari bezini birakirsan bunlari giyebilirsin abla oldun sen bezi bebekler takar de ödul koy markete gotur sevdigi cikolatadan al yada bir oyuncak soyle biraz ogrenirse al

+1 oy
(12,070 puan) tarafından

Ben diyince kızıyorlar bana ama ne kadar geç olursa o kadar zor oluyor. İnatlaşma dönemi başlamadan verilmeli bence tuvalet eğitimi. Ara ara deniyordum yazmışsın. Çocuğun kafası karışmış olabilir. Bir kere eğitime başlayınca o bezi atacaksın bir daha da takmayacaksın canım. Tak çıkar olmuyor. Devam ettir. Beze alıştıran da biziz bezden çıkaran da. İki kızıma da 24 aylıkken verdim bir günde öğrendiler. Erken diyenler oldu travma olur diyenler oldu ama 2 yaş en ideali. Sürekli çişin var mı diyip sorma hemen çişim geldi demez zaten belli aralıklarla kendin götürüversin gel kızım çişe gidelim diyeceksin var mı yok mu siye sorma ve bence vazgeçme erteledikçe zor oluyor

(4,495 puan) tarafından

Aynı canım ya post açacaktım şimdi. Bir şekilde ikna ettim lazimliga oturuyor 5-10 dakika oturtuyorum ama yok damla yapmıyor kalkıyor 5 dakika geçiyor geçmiyor altına yapıyor. Gece de bez bağlamadım hiç yapmamış ama. Ne kadar sürer ki bu şekilde hiç niyeti yok alışmaya. Yapıyor altına bir de abooo çiş yaptım diyor.

(12,070 puan) tarafından

🤣🤣 canım farkına varmış emin ol başaracaksınız. Gece yapmaması çok iyi arada kaçırabilir gece maruz gör pes etme devam Allah kolaylık versin 🥰

(12,070 puan) tarafından

Belki bi hafta sonra başardık postu açarsın 🙃🙃

(12,070 puan) tarafından

Lazımlığa oturmaya ikna ettiysen gerisi gelir merak etme 

(4,495 puan) tarafından

Sağol canım inşallah.  Lazimliga da isteyerek oturmuyor hâlâ zorlamayla oturuyor .

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 251 göst.
0 oy
2 cevap 121 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,160 soru

24,121,022 cevap

333,469 kullanıcı

...