Ben durumun psikolojik olduğunu düşündüm. Genel tablo çok iyi maşallah, süt dışında.
22:00'de uyuması da sorun değil bence, uyku süresi iyi. Ama 07:30 kalksa birer saat öne çekilir belki uykuya geçişleri.
Süte gelince; prematüre doğan, yoğun bakım öyküsü olan kuzularda bir şeyle bağ kurma çok çok normal ve yaygın. Bizim bilmediğimiz tespit edemeyeceğimiz kaygılarla yüklü her bebek. Prematürelerde bu kaygılar daha fazla. Güzelim benim daha valizi hazır değilken haydi bakalım uçak kalkıyor denmiş ve hoop gelivermiş dünyaya. Bizim için ölüm ne kadar soğuk, uzak, bilinmez ve ürkütücü ise cenin için de doğum öyle. Sütle bağının bu kadar güçlü olması anlaşılabilir bir durum. Süt onun için en güvenli arkadaş, en yakın yatıştırıcı, süt sensin belki de.
Ne yapabilirsin?
Sütü biberonla alıyorsa bardak veya pipete geçebilirsin. Arabalı, tavşanlı cicili bicili ne severse artık resimli bir bardak.
Süte su karıştırıp seyreltebilirsin, hem az süt içmiş olur hem tadı değişince içmek istemez soğur belki.
Süt yerine yeme içme dışında bir aktivite koyabilirsin. Biliyorum kızın da varken zor ama dikkat dağıtacak her ne eylem varsa.
Bir de demir değeri nasıl? Fazla süt demir emilimini etkiler, onu da ayrıca takip edebilirsin.