+3 oy
540 göst.
Diğer kategorisinde (1,506 puan) tarafından

Oğlum 17 aylık oldu. Düzeltilmiş yaşı 15,5 aylık.

Sabah 8:30 kalkarız. İlk sütünü içer, 11 gibi kahvaltısını yapar.

13:30-14:00 gibi uyur. 1 saat sonra uyanır.

Öğlen yemeğini yer, üstüne mutlaka bir saat sonra 16:00 gibi sütünü içer. Akşam babası gelene kadar ağzına arada muz, çilek vb meyve veririm.

Babası 20:00 gibi gelir. Akşam yemeği yeriz. 22:00 gibi sütünü içer uyur.

Süt bağımlısı. Onun da sebebi prematüre doğdu, ilk günden beri mama ve memeyle büyüttüm. 6 aylık olunca memeyi reddetti, biberonuna bağlandı.

Hep keçi sütü içti, bir yaşından beri normal günlük süt de içiyor. Ilık süt olmadan dışarıya çıkamayız. Hatta bazı zamanlar yemeği reddedip sadece süt istiyor.

Yanlış mı?

14 Cevaplar

+1 oy
(9,079 puan) tarafından

yoo yanlis bisey yok bence . ama  aksam da yiyebilir yemek sadece sut degil normal yemek yiyordur .  oglendede yiyebilir. 

ama aslinda sabah kalkinca ilk sut degilde kahvalti yapsa sonra arada sut . sonra ogren uykusuna yatmadan önce  oglen yemegi yese. oglen uykusundan uyanince vilek milek meyve versen .  sonra aksam yemegi. en son sutununicer uyur 

yada sadece kahvalti ile ilk sut yeri degisse yeter ilk once kahvalti ara ogunde sut. oglen uyur uyanir ogle yemegini yer .

(1,506 puan) tarafından

Uyanınca babası işe gidecek diye kahvaltıya oturuyoruz hep daha az yiyor. Ama yiyor yani elhamdülillah.

Güne sütle başlayınca kahvaltısını çok yapıyor. Öğlen az yiyor onda biraz üzülüyorum. Çok süt seviyor, artık yetiştiremiyorum.

Akşam da babası geç gelirse az yiyor, erken gelirse onu gördüğü için oyun oynuyorlar çok yiyor.

Çok hareketli bir çocuk, hep koşturuyor. Çok acıkıyor diye galiba sütle kendini kandırıyor.

Bazen sütü az koyuyorum bitirince basıyor çığlığı.

-Reklam-
+1 oy
(1,372 puan) tarafından

Süt iştahını kapatır olabildiğince sütü az verin 

(1,506 puan) tarafından

Uyanır uyanmaz kahvaltı yapamıyor gibi, hep az yiyor. Ama biraz geçince çok yiyor. Sütle güne başlamayı seviyor.

Öğlen az yiyor o da süt yüzünden bence. Doğru diyorsun. Az koysam hep bitince basıyor çığlığı ne yapacağımı şaşırdım. 

+1 oy
(569 puan) tarafından

Sen benden daha hakimsindir konuya ama Kuran'da emzirmeyi tamamlamanın iki sene olduğu anlatılıyordu bildiğim kadarıyla, yani çocuğunun 2 sene süte ihtiyacı var demektir mantıken

(1,506 puan) tarafından

Bir biberon 250 ml, 200 koyunca bile hemen bitince bağırıyor. 😔

(569 puan) tarafından

200 koyma o zaman bacım, dediğim gibi yokluğu çok büyük fark yaratmayacak miktarlarda eksilt, 10 ml 20 ml kadar, öyle dene, sorun çıkarmazsa 2 3 gün öyle devam et, sonra bi tur daha aynı şekilde azar azar azalt

(1,389 puan) tarafından

Bana da çok normal geldi yani 15 aylık bi bebek çok çok da yemek yemez daha çok süt meme düşkünüdür. Tek şunu bırakırsan rahatlarsın gece 22de süt içirme su ile uyusun artık yani gece beslenmesi yoksa yatmadan süt içmesi çok da sorun da olmaz.

(1,506 puan) tarafından

Bir de öyle yapayım inşallah. Allah razı olsun kızlar ❤️

(569 puan) tarafından

Umarım işe yarar, hayırla, kolaylıkla, afiyetle, imanla büyüsün ufaklık 🥰

+1 oy
(1,980 puan) tarafından

Alaskacım bana sadece 15 aylık bebeğin saat 10da uyuması sorun gibi geldi yemeklerinde sorun yok bence sütü öğünlerden önce içmezse sorun yok diye düşünüyorum. Uykusunu daha erken saate alırsan öğlen uykusunu da daha uzun uyur akşam da erken yatar naçizane önerim 

(1,506 puan) tarafından

Maalesef erken uyuyunca gece 1 2 gibi uyanıyor. Daha da uyuyana kadar saat 5 oluyor. Geç uyutunca ancak deliksiz ve sabaha kadar uyuyor.

Bir türlü benim düzenime geçmiyor ben de bıraktım onun düzenini kendiminkiyle eşleştirdim. 

(1,980 puan) tarafından

Anladım sen daha iyi bilirsin tabi ki canım sizin rutininiz sonuçta sadece öneride bulunmak istedim 💖

(1,506 puan) tarafından

Allah razı olsun bitanem. Valla çok uğraştım ama anca bu kadar oldu. 😔

(1,980 puan) tarafından

Rabbim can sağlığı versin hiçbir düzenleri kalıcı değil ki büyüdükçe değişiyor zaten☺️🥰

0 oy
(4,125 puan) tarafından

sütü azaltarak bitir bence. öğün yerine koymasın. anne sütü almıyor zaten gayet güzel yemek yiyebilir. ben kızımk memeden kesince doğru düzgün yemeye başladı. 

bir de ger ne kadar keçi sütü biraz daha iyi olsa da sütler genelde tok tutar, yemek yemesi azalır. fazla tüketilmesi de kansızlık yapabilir. fermente halini tüketsin. kefir, yoğurt, peynir gibi.

bi de geç yatıyor. 7-8 gibi uyuması lazım onun

(1,506 puan) tarafından

Valla aylardır çırpınıyorum 8de yatsın diye. Yok. Hatta öğlen uykusunu da az uyuttum ki erken yatsın. Her defasında gece 1-2 gibi kalktı daha da uyumadı.

Süt en büyük sıkıntım üst üste versem içer. O derece. Yoğurt, peynir, kefir hep içiyor ama süt kadar iştahlı değil.

Yemek de yiyor elhamdülillah ama sanki sütle yemekten daha başka bir bağı var. Biberona su da koydum, kefir de koydum. Yok. Valla yıprandım artık.

(4,125 puan) tarafından

aslında normal, anne sütü emen bebekler nasıl memeye bağımlı oluyor, onun gibi düşün. azaltarak kes. uyku öncesi zamanlarda ver. 

sabah erken kalkmaz mı gürültü falan olsa?

benim kız genelde 6 civarı uyanıyor. 7 buçuk gibi artık uyku sinyalleri veriyor. 8 - 8 buçuk gibi uyuyor.

(1,506 puan) tarafından

Babası işe giderken uyanıyor. Daha erken uyanırsa babasını da uyandırıyor çünkü çooook gürültülü bir çocuk.

Kızı da uyandırıyor. Birden evde iki bebek ağlıyor. Eşime de yazık bana da.  Şaştım kaldım ne yapacağım ya

(4,125 puan) tarafından

herkesin uyku saati birbirine uymuyorsa sorun oluyor işte 🤦🏼‍♀️ zor çocuk büyütmek 

(1,506 puan) tarafından

Kendi uyanana kadar ellemiyorum o yüzden. O uyanınca bağırmıyor çünkü. Gelip önce bizi sonra kızı uyandırıyor. 

0 oy
(256 puan) tarafından

Aynı benim oğlum gibi ama benim oğlum 3 Ay sonra 4 yaşında olucak süt bağımlısı o gün versem evde cinnet geçirir sürekli versem icicek bir türlü biraktiramadim yemek çok az yiyor benimki öğlen uykusunuda bıraktı ama gece yine yatmıyor evde savaş halindeyiz 

(1,506 puan) tarafından

Sebebi ne acaba ya çok yorucu artık. Korkuyorum yemek yemeği de bırakacak diye. 

(256 puan) tarafından

Bende sorunu bilmiyorum doktora götürdüm oda pek bişey söylemedi çok icirme kansizlik yapar dedi günde bir barda içse yeter ama onu bile önermem yerine yoğurt peynir yedir dedi onlarida yiyor ama çok az miktarda sadece sutle vitamin alamazsın yemek yemen lazım diyorum bir kaşık alıyor birakiyor bazen gerçekten karnının doydugunu biliyorum farkındayım karnı tok bile olsa o süt icilicek ben çözüm bulamadım kaynanam sütün içine fazla su kat begenmezse içmez bırakır dedi ama oda ise yaramadi

0 oy
(5,472 puan) tarafından

Ben durumun psikolojik olduğunu düşündüm. Genel tablo çok iyi maşallah, süt dışında. 

22:00'de uyuması da sorun değil bence, uyku süresi iyi. Ama 07:30 kalksa birer saat öne çekilir belki uykuya geçişleri.

Süte gelince; prematüre doğan, yoğun bakım öyküsü olan kuzularda bir şeyle bağ kurma çok çok normal ve yaygın. Bizim bilmediğimiz tespit edemeyeceğimiz kaygılarla yüklü her bebek. Prematürelerde bu kaygılar daha fazla. Güzelim benim daha valizi hazır değilken haydi bakalım uçak kalkıyor denmiş ve hoop gelivermiş dünyaya. Bizim için ölüm ne kadar soğuk, uzak, bilinmez ve ürkütücü ise cenin için de doğum öyle. Sütle bağının bu kadar güçlü olması anlaşılabilir bir durum. Süt onun için en güvenli arkadaş, en yakın yatıştırıcı, süt sensin belki de. 

Ne yapabilirsin? 

Sütü biberonla alıyorsa bardak veya pipete geçebilirsin. Arabalı, tavşanlı cicili bicili ne severse artık resimli bir bardak. 

Süte su karıştırıp seyreltebilirsin, hem az süt içmiş olur hem tadı değişince içmek istemez soğur belki. 

Süt yerine yeme içme dışında bir aktivite koyabilirsin. Biliyorum kızın da varken zor ama dikkat dağıtacak her ne eylem varsa.

Bir de demir değeri nasıl? Fazla süt demir emilimini etkiler, onu da ayrıca takip edebilirsin.

(5,472 puan) tarafından

Psikoloğa götürmeyi düşünür müsün? Altta yatan kaygıyı hafifletmek için yöntemler öneriler. Yeğenim de çok kaygılı bir bebiş. Galiba yaşıtlar da o da 17-18 aylık. Yoğun bakım travması var onda da. Kardeşim de okul öncesi öğretmeni ama altından kalkamadı artık psikolog desteği alacaklar küçük hanım için 😔

(1,506 puan) tarafından

Oyy kuzum. Ben götürmek istesem eşim istemez. Önce bizim kafayı tamir edelim der.

Süleyman ilk hafta kuvözde kalmıştı, orada 12 dedin mi ışıklar sönüyor. Bir yaşına kadar 12 dedin mi uyurdu. Çok zor indik 10’a. Yavaş yavaş onu da indireceğiz inşallah. 

(5,472 puan) tarafından

Ah kuzum düzen insanı olacak rutin arıyor 🥰 Ben kendi kafamı tamir edeceğime inancımı kaybettim 😂 O yüzden oğlumu da parmak emme alışkanlığı için götürdük psikoloğa. Gelişimsel hiçbir sorunu yok mutlu bir çocuk, ben ömür boyu emeceğini sanmıyorum dedi. Bana bir rahatlama geldi. Hakikaten doktor görüşünden 6-7 ay sorma önce azalttı sonra bıraktı kendi kendine. Şükürler olsun. Aradığım kaygı oğlumdan değil benden çıktı, parmak emmesini dert ede ede çocuğu kaygı sahibi yapmışım 😄😄

(1,506 puan) tarafından

Aaaa acaba benimki de bu hesap mı? Üzülüyorum çok süt içiyor diye. İçtiği vücuduna zarar vermediği sürece dert olmaz diyorum ama gündüz az gece çok işeyince hep sütü çok verdiğin için diye kendime kızıyorum.

Bizim kafa kolay kolay tamir olmaz bacım. Ldkddmkajadk

(22,689 puan) tarafından

Gündüz az gece çok ciş yapmasının sebebi gündüz hareketle terle vücuttan yine su atıyor ya o da olabilir. 

0 oy
(4,821 puan) tarafından

Kahvalti saati cok gec 11de kahvalti yapmak yerine 9 gibi kahvaltisini yaptir bence 1 bucuk gibi oglen yemegi yedir oyle uyut kahvaltiyla ogle yemegi arasi baya var o arada meyve verebilirsin ogle uykusundan uyaninca sut icsin hadi gun ici istiyo diyosun aksam babasiyla aksam yemegi yedirirsin yatmadan oncede 2inci sutu icer gunde 2 bardak sutun zarari olmaz oglumda kansizlik oldugu halde 2 yasinda memeden kesince sute baslamak istedigimi doktoruma soyledim gunde 1 2 bardaktan amerikan pediatri akademisi tarafindan oneriliyo zaten verebilirsin dedi yani sut icmesi kotu bisey degil ogunlerini aksatmasin yeterli kahvalti gecmis ama onu duzelt bence 

(1,506 puan) tarafından

Babası işe giderken kahvaltı yapıyoruz o zaman az yiyor. Ama uyandıktan biraz geçsin, o zaman çok yiyor. Uyanır uyanmaz da mam mam mam brrr diye hemen benden süt istiyor. Bazen elimden tutup mutfağa götürüyor. Vermezsem ağlıyor bağırarak. Kızı uyandırıyor, her şey üst üste geliyor.

Vermek zorundayım sabah. Ama hemen akabinde yemek koysam hiç yemez. 1-2 saat geçsin öyle kahvaltı koyuyorum çok yiyor.

Kız uyanır uyanmaz emiyor ya, onu görünce de istiyor. Memeyle süt arasındaki bağdan haberdar

(4,821 puan) tarafından

Canim benimki de sabah ilk uyanir uyanmaz iciyo zaten aynen dedigim gibi bebekken uyanir uyanmaz emerdi memeden keserken de sen artik abisin meme bebeklere gitmis abi sutu iceceksin dedim uyanir uyanmaz sut isterdi oyle de gitti 3 yasinda hala kalkinca iciyo benimde 8 bucuk gibi uyaniyo ama 9 bucuk 10 olmasan da kahvalti yapiyo mutlaka nasil kolayina geliyosa oyle yap canim sen kendi duzenini koruyarak gunde 2 bardagi gecme demisti doktor yani ona gore fazla verme ne zaman ictiginin bi onemi yok 

(1,506 puan) tarafından

Ben de artık 10 ml 10 ml azaltarak vermeyi düşünüyorum. Bir yerde azaltmak lazım bu kadar da çok ya. 

(4,821 puan) tarafından

Nasil icin rahat ederse artik o da mantıklı 

0 oy
(7,051 puan) tarafından

Süt biraz azaltılmalı bence  cnm 

(1,506 puan) tarafından

Çok uğraşıyorum nasıl yapabilirim sence?

(7,051 puan) tarafından

Sabır tasimi koysan acaba 

(1,506 puan) tarafından

Biberondan içiyor

(7,051 puan) tarafından

Ucuna sur cnm acı gelirse içmez belki ek gıdaya yonenir  

0 oy
(2,746 puan) tarafından

Süt tüketimi demir eksikliği yapabilir ve zaten onla doydugu için yemek reddeder. 

(1,506 puan) tarafından

Biraz öyle oluyor gibi. Ekstra demir ve D vit takviyesi veriyorum. Söylediklerinizin hepsini deneyeceğim inşallah. 

(2,746 puan) tarafından

Sizi kaygilandirmak için demiyorum ama fazla süt tüketimi bağışıklığı da etkiliyor sanırım. Geçen bir diyetisyende gordum de geçmeyen ya da ağır ilerleyen kulak enfeksiyonlarina sebeplerden biri de süt tüketimi diyordu. Bir arkadasimin kızında kulak enfeksiyonu olunca çocuk resmen duyma yetisini kaybediyor. O da çok süt içiyordu ve kesmeyi deneyecek. Ama o çocuk 6 yaşında. 

0 oy
(1,389 puan) tarafından

750 ml süt içiyor sanırım bu duygusal bağ onun için baktığın zaman 2 buçuk yaşa kadar eskiler süt harici bişi vermezmiş sindirecek enzimde yok çocukta. Çok çok yemek yensin beklenmez 15 aylık ne ki süt kuzusu daha o.  Her şeyi normal sadece gece deliksiz uyuyor gece beslenmesi yapmıyorsa takma kafana. Biberon ile değil de pipetli suluğa veya bardağa 2 yaşında geçebilirsin. Şuan çok normal biberonla süt içmesi ve süt içmek istemesi. Şifa olsun ona. 

(1,506 puan) tarafından

Yani süt verdiğimi gören kızıyor bu yaşta çocuğa süt mü verilir bu kadar diye. Bazı günler çok yemek yiyor, 500 ml içiyor toplam. Birkaç kere bir litre kadar içmişliği bile oldu. Ama o gün de yemek yedi.

Annemler görünce boyu uzamış falan diyorlar. Ağır da bir çocuk. Maşallah pehlivan gibi. Babasına çekmiş. Babası 27 yaşında hala sıcak süt içer. Belki biraz da dna etkisi vardır. 

(1,389 puan) tarafından

Tabii kesinlikle bakma insanlara. Ben sağdım içirdim hep her 2 saatte yani senin dediğinden daha da fazla içiyordu. Emzirirken ne kadar içildiğini bilmedikleri için o süt çok gelebilir. 

0 oy
(1,334 puan) tarafından

Kızım 26 aylık 27 olmak üzere  8 9 aylık meme reddi başladı naptıysam tutmadı daha ayrıca doğduğundan beri sütüm hep azdı sma mama verdim bahsettiğin gibii çok içerdi geçen aya kadar biberon biberon içerdi öğünlerini yerdi ama az porsiyonlar herkes bana yeter kes mamayı normal yemek yesin dedi dinlemedim ben geçen ay da Bi kere  inek sütü denedim onu da kabul etti bende maması bitince kutusunu gösterdim bitti kızım artık bu süt var dedim kendi tercihiyle azalttı sütü senin bebek daha küçük ver nolacak sonuçta öğünleri yiyo aksatmıyo 

(1,506 puan) tarafından

Ben de içsin taraftarıyım ama bir yerde sanki fazla içiyor gibi geliyor. Öğünlerini bazen atlar, bazen de hem süt içer hem yemek yer. Değişik. 

(1,334 puan) tarafından

Aynen canım aynı durumdaydık daha diyorum ya 1 ay kadar oldu azalttı gerçekten de yemesi arttı ama zorla kesmedim ben

0 oy
(22,689 puan) tarafından

Süt kansızlık yapıyormuş. Ama inek sütü sanırım. Keçi sütü hakkında fikrim yok. Kuzenlerim de cocukken çok duskunlermjs. Doktor azalttirmis. Sanırım 2 bardak hakları vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yine sen bi doktora sor. Kan değerleri nasıl falan. Kansızlık olunca iştahsızlık da oluyor çünkü. Gelişimi iyiyse dert etme bence ama 

(1,506 puan) tarafından

Gelişim olarak elhamdülillah sıkıntımız yok, hatta persentilde ortalamanın üstünde. maşallah pehlivan diyoruz biz. Şişko da değil ama iri. Sütü çok içmesiyle mi yoksa safi genetik mi bilmiyorum. Bana bazen çok içiyor gibi geldi. Babası da pehlivan gibi, o da hala sıcak süt içer. 

(22,689 puan) tarafından

Yani süt icmesi güzel de işte kansizligi yoksa devam etsin. Aslında 1 yaşında rutin kan tahlili yapılır çocukların. Yaptirdiysan orda da sorun olmadıysa takma bence devam et 

0 oy
(23,102 puan) tarafından

Gayet güzel besleniyor kabız oluyormu ?

(1,506 puan) tarafından

Elhamdülillah yakın zamanda olmadı. İlk 6 ay çok zor yapardı, sonra anne sütünü bıraktı açıldı gibi. Şimdi sıkıntı yok. 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 604 göst.
13 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kerimenur (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 527 göst.
15 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Budak0101 (467 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 505 göst.
8 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,312 soru