Kızlar ben ramazan ayında sadece 1 gün oruç tutabildim midemden sorunum olduğu için
Şimdi oruçlarımı kaza etmek istiyorum 30 gün oruç tutcam di mi tam olarak bilmiyorum bazıları 2 ay tutcan diyo
Hayır, hasta olduğun için tutamadıysan güne gün tutmalısın. Bir gün tutmuşsun. 29 gün tutman gerek
Hatta bu sene oruç 29 gündü. 28 gün tutman gerek
28 tutman gerekiyor hasta olduğun için onu da art arda tutmak zorunda değilsin haftada 1-2 tane de tutabilirsin
Doktor mu tutma dedi sana
Yok kendim tutamıyorum çok zorlanıyorum
Bu durumda kefaret gerekir sanirim o zama @Alaska daha net bilgi verir
Sağol canım yorumun için
Canim merhaba safilere gore eger uzerinden bir yil gecmezse sadece yedigini kaza olarak tutacan ama gecerse hem orucunu tutacan hemde fitresini cikartacan benim bildigim ben oyle yapmistim cunku bana oyle dediler
Merhaba canım benim sağlık sorunum var midemden nasıl hem tutup hem fitresini vercem anlamadim
Soyle soyliyim simdi sen ramazan orucu gelmeyene kadar tutarsan fitresini vermene gerek yok ama diyelimki sen kazani bu sene tutmadin 1 yil gecti aradan hem kaza orucunu tutacan hemde fitresini cikartacan bizim burda imam bana iyle demisti sende iyice bir sor sorustur canim ben oyle yaptim ama ben bir yil gectikten sonra orucumu tuttum oyuzden hem kaza yaptim hemde fitresini cikarttim
Çok teşekkür ederim bilgi için ben ilk defa duyduğum için yinede sorarım hocalara
Rica ederim canim sor yinede
Mecburi tutmadiysan direk 30 gün tut bir gün iki gün eksik olsun diye düşünme
Direk 30 gün tut
Parça parça tutabilirsin
1,471,817 soru
24,103,594 cevap
332,564 kullanıcı