+2 oy
179 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (62 puan) tarafından

Insan anne olunca herseyi asiri dusunuyorum. Arkadaslar oglum 5 yasinda psikologumuz dedi dil konusumunda bir aksilik yok,gayet cok konusuyor ama kisa cumleler kuruyor 2 -5 kelimeli cumleler. Ve S harfini cikaramiyor sadece ama iyi. Mesela sadece diyecegine adece dior. dil ve ögrenme gelisimi yasina göre gec dedi. Peki dil teraspistine gerek varmi die sordum?siz bilirsiniz dedi. 

Siz olsaniz ne yapardiniz, yani cevrem diyor iyi gerek yok bekle falan. Ama yani bilmiylrum anne olarak herseyi kafama takiyorum, sizce gönderimmi yada yazdan sonra tekrar psikologa gittimde sorimmi?artik mantigimi kaybetmis ve karar veremiyor bir hade gelmisim:(

Siz olsaniz ne yapardiniz 

8 Cevaplar

0 oy
(1,397 puan) tarafından

Sen yinede götür canım üstünden sorumluluk kalksin

(62 puan) tarafından

Dimi canim iyice kafam allak bullak olmus,biri bisey diyor biri baska birsey. Dedigin gibi göturmek. Peki dil teraspisti renkleri de ögretiyormu

(1,397 puan) tarafından

Evet canım yakinimin çocuğu da gidiyor dil terapistine baya gelişme var inşallah seninkinden de olur 

-Reklam-
0 oy
(175 puan) tarafından

Benim oğlum da iki buçuk yaşında bazı kelimeleri çıkartamıyor bazı kelimeleri çıkartamaması Bence normal Biz bile büyük olduğumuz halde bazı harfleri hızlı söylediğimizde ağzımızda kelimeyi yutuyoruz o çocukları gayet normal benim oğlum ama bir şey söylediğimde komut alıyor yapıyor söylediğim şeyi tekrarlamaya çalışıyor yine de siz bilirsiniz doktora götürüp götürmeme konusunda

(62 puan) tarafından

Benim oglumda canim komut falan biliyor iste ne bilim böyle bir durumda sen olsan gönderirimiydin yoksa beklermiydin?

(175 puan) tarafından

Ben de evhamlı bir anneyim Eğer için rahat ediyorsa ileride pişmanlık duymak istemiyorsan götür

0 oy
(679 puan) tarafından

Ben olsam götürmezdim galiba. Bazı çocuklar az konuşur ve konuşmayı istemezler sevmezler. Kafaya takmayın. Biraz akışına bırakın. Sizi anlıyorsa bilişsel gelişimi motor gelişimi iyiyse yaşına göre iyiyse gerek yok. 

(62 puan) tarafından

Evet canim bende öyle dusunuorum ama iste ne bilim hep bir huzursuz bir anneyim,ifade etme sekli biraz karisik falan iyi yani

0 oy
(508 puan) tarafından

4 yaşına girecek 3 ay var bizimkide r harfini söyleyemiyor suanlik hiç aklıma gelmedi dil terapisine götürmek ilerde belki düzelmezse okula başlamadan düşebilirim ama suanlik gerek görmüyorum , yanlız bizimki çok konuşuyor ve baya değişik uzun cümleler kuruyor mantık cevrecesinde konuştukları birde  

Yani canım sana gelirsek  ne kadar konuştuğuna bağlı çocuğun , gün icindeki cümlelerine hani çocuğun yanında en çok sen varsındır anne olarak az çok  bilirsin , 5 yaş sen ben gibi herşeyi konuşması lazım artık bayada uzun uzun mantıklı kelimeler kurması lazım , sorun sadece bir harf ise çok rahatsız edici değilse konuştukları anlaşılıyorsa bayada uzun cümleler kuruyorsa götürmeyebilirdim ama konuştuğu anlaşılmiyorsa baya kısa cümleler kuruyorsa,  okul çağından önce mutlaka götürürdüm 

(62 puan) tarafından

Cok haklisin canim benimki 2 ile 4 kelimeli kolay cumleler kuruyor ama herseyi anliyor zeki,sadece konusma olarak 2 ile 4 ve bazen 5 kelimeli cumleler kuruyor 

Yani böyle bakildiginda ne yapim.psikolak dedi konusuyor normal ama iste S harfi ve kolay cumleler kuruyor. 

0 oy
(3,259 puan) tarafından

Dil terapisti harflere de çalıştırır. Benim oğlum terapi aliyor. Ş,r gibi birkaç harfi söyleyemiyor. Çalıştırıyorlar. Eğer götürürüm dersen faydasini illaki görürsün

0 oy
(4,127 puan) tarafından

40 yaşındayım r harfini söylerken zorlaniyorum . Zaten 7 yaşında söylemeye başlamıştım. Olabilir bence normal. Şimdi ki çocukların ve ebeveynlerin üzerinde aşırı baskı var . Hem çocuklardan hem de ebeveynlerden çok fazla şey bekleniyor. Kendi küçüklüğümü hatırlıyorum ilkokula başlayana kadar elime kalem almadım sokaklarda koştururdum. Tv ye baktım abur cubur da yedim . Üniversite mezunu muhasebeciyim. Şimdi çalışmıyorum çocuğumla vakit geçirmek için o ayrı. 

0 oy
(2,491 puan) tarafından

Gerek olmasa kesinlikle gerek yok derdi. 5 yaşında birinci sınıfa başlayacak yakında bence ihmal etme götür. Akran zorbalığına uğruyor çocuklar okulda. Konuşmasını anlamadıkları zaman oynamak istemiyorlar dışlıyorlar. Benim oğlumda 5 yaşındaydı dil terapistine gitti birçok harfi eksikti gerçi bizimkinin ama birkaç ayda düzeldi. Sizinki belki birkaç seansta düzelebilecek birseydir. En azından uzmanından fikir alın. Bakalım dil terapisti ne diyecek. 

0 oy
(11,450 puan) tarafından

Benim oğlumda 5 buçuk yaşında g.v.f.r.k. harflerini he c diyemiyo 1 buçuk sene dil terapistine götürdümde benimki konuşma geriliği vardı şuan şükür iyi ama bu 5 harf hiç yok

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 192 göst.
20 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde muallime.hanim (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 230 göst.
24 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Hatice.1234 (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 108 göst.
13 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Cemree (31 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,075 soru

24,053,335 cevap

329,792 kullanıcı

...