+3 oy
433 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,156 puan) tarafından

Kızlar oğlum 4 buçuk yaşında ve benim yanımda yatıyor benim eşimde bı salonda bı yanimizda olmuyor yani şimdi ikinci bebekde gelecek çocuk odası uzak arada salon ve mutfak var çocuk odası yapmaktan ziyade bizim odaya tek kişilik baza alaşım var veya çocuk yatakları var ahşaptan çatılı felann kulalnisli olur mu bilmiyorum sizin cocuklar nerde ne şekilde yatıyor acaba kafam karışık yani

22 Cevaplar

0 oy
(543 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Benimkiler koltuk ta yatıyorlar hiç yatakları yok yazında yerde döşek yapıyorum yerde yatıyorlar bazen koltukta değişiyor ve doğdukları da koltukta yatıyorlardi öyle öyle koltukta alıştılar

-Reklam-
+1 oy
(4,803 puan) tarafından

Bence yaşı gayette uygun kendi odasında uyuyabilir. Hatta doğumdan önce ayır.

(1,156 puan) tarafından
+1

Ayırmak Lazım canm geç kaldık ya:)

(4,803 puan) tarafından
+2

Kesinlikle odana baza filan asla alma. Yaşı geçti birde çocuk artık bebek değil bence en geç 2 yaş hadi 3 olsun. 4.5 yaşında çocuk hele hele odasında uyur. Ben kızımı sütten kestim odasına geçti. 20 aylıktı.  2nci kızım emmedi fazla şuan mama alıyor ne zaman ki mamaya kalkmayı bırakacak onu da ayıracağım  

+1 oy
(4,684 puan) tarafından

Kızımı iki buçuk yaşında ayırdım. Onun odası ayrı oğlumun odası ayrı. İlk başta odalari birdi o yüzden ranza almıştım extra bir bazamiz daha vardı şimdi odaları ayirinca oğlum bazada kızım ranzada yatıyor ☺️

(1,156 puan) tarafından
+1

Küçükken ayırmak daha mantıklı galiba cnm 

+1 oy
(1,548 puan) tarafından

image

Kizim 4 yaşında. Bu yatakta yatıyor yanımda. Babası ahşap paletlerden yaptı 😂😂😂😂 Evet bu arada bana kalırsa da yatağı ve odası artık ayirilmali ama ben gözümün önünden ayırmaya çok korkuyorum. Ya gece ateslenirse, ya deprem, yangın bişey olur da ona ulasamazsam falan diye ben çok takıntılı bir insanim. Babası da öyle. Hayatta ayıramaz yanindan. Kocamaj çocuk olana kadar ayirmicakmis öyle diyor 😂😂😂 bizim işimiz çok daha zor anlayacağınız 😂 şimdi bir de ikinciye hamileyim. Allah yardımcımız olsun. Birini bir tarafımıza diğerini öbür tarafimiza koycaz artik. Yatak bu arada küçük gelmeye başladı artık. Babası bitane tek kişilik yatak alıp yanımıza koycakmis 😂

(6,921 puan) tarafından
+1

Üçünüz bu yatakta mi yatiyorsunuz

(1,548 puan) tarafından
+1

Yok canım daha neler 😂 bizim yatağın yanına koyduk anne yani gibi düşün. Yatağı ayrı ama bizim yatağa birleşik 

(1,156 puan) tarafından
+1

Bizde bı baza alıp aynı odaya koycaz muhtemenel cunku çocuk odası bize evin içinde çok uzak duyamayiz diye :)

(1,548 puan) tarafından
+2

Aynen biz de alıp bizim yatağın yanına koymayi düşünüyoruz şuan 😅

+1 oy
(6,777 puan) tarafından

2 yaşına girmemişti odasını ayırdım bazada yatıyor odasında 

(1,156 puan) tarafından
+1

Geç kaldık valla biz :)

+1 oy
(23,233 puan) tarafından

4 yaşinda odasına geçti. O zamana kadar geçirirdim de odası yoktu. Kardeşi doğdu sonra. Benden sana tavsiye kendi odasına geçir onu. Kardeşi doğmadan . Bazada yatıyor 

(1,156 puan) tarafından
+1

Kafam çok karışık ya , çocuk odasının yanında mutfak salon sonra yatak odası var çok uzak bize yani ikilemde kaldım bende ayırmak lazım artık buyudu

(23,233 puan) tarafından
+1

Senin doğuma ne kadar var 

(1,156 puan) tarafından
+1

3 buçuk aylık hamileyim ben daha çok var kız :))

(23,233 puan) tarafından
+1

Oo o zaman çok iyi. Bak şimdi ben şöyle yapmistim. Ama senin çocuk baya büyümüş artık. Önce kendi yaptığımı anlatayım. 

Oğlum 3 yaşında abi.oldu. o zamana kadar bizim odada park beşikte yattı. Sonra kızım olunca onu da küçük bı besige yanıma koydum. İkisi de bizle aynı odada 10 ay kadar yattılar. Kızıma artık beşik küçük gelince oğlanı yer yatağına alıp kızı besige aldık. Sonra yeni eve taşındık. Aynı düzende devam ettik yaklaşık 1 ay. Sonra onlara oda aldık. İkisini de aynı gün geçirdik odalarına. Kızım 10.5 aylık oğlum da 4 yaş olmak üzereydi. Bizim de yatak odasıyla çocuk odası arasında biraz mesafe var. Ama kızım ağlayınca ben duyuyorum hemen kalkıp gidip odasında emziriyorum. Şuan 23 aylık kızım. 

Senin doğumuna 6 ay var. Oğlum bu sürede alışır bence. Alışınca aciklarsin bebeğin sizin odada 6 ay yatması gerektiğini. Sonra birlikte yatacaksiniz diye.  Ben olsam böyle yapardim yani 

+1 oy
(1,533 puan) tarafından

Ağustos'ta 5 yaşına gircek odası ayrı oğlumun, misafir odasında yatağı var orda yatıyor

(1,156 puan) tarafından
+1

:) çocuk odası yatak odasına uzak diye kıyamıyorum valla :) bizim yanimiza bı baza alcaz muhtemelen:)

(1,533 puan) tarafından
+1

Oğlumun odasıda uzak yatak odasının yanında değil, odasının ayrı olması her açıdan çok önemli özgüveni yerine gelir okula gidiyor mu bilmiyorum ama, okula daha çabuk adapte olur

+1 oy
(445 puan) tarafından

Oğlum 21 aylık odasını ayırdım ilk gün çocuksuz odada uyumayı özlemişim dedim :) bence kardeşi doğmadan ayırın kıskançlık yapabilir 

+1 oy
(5,207 puan) tarafından

bebeğimi 16 aylıkken odasına koydum. şimdi 22 aylık odasında montessori tarzı tek kişilik yatakta yatıyor. tepesinde de kamera var. 

+1 oy
(4,764 puan) tarafından

Benim oğlum da 4.5 yaşında daha ayırmadık nasıl ayırıcaz onu da bilmiyorum . Ayrı yatmak istemiyor çünkü.  Yatağımızın yanında yatağı var orda yatıyor 

+1 oy
(3,026 puan) tarafından

3.5 yaşında. 3 yaşına kadar bizim odada beşiğinde yattı. Odasını yapıp baza aldık. Bariyer taktigimiz için düşmüyor, bazasinda kendi odasinda uyuyor.

+1 oy
tarafından

Ben odalarını ayırdım aslında oğlumun düşmemesi gerektiği için evdeki bütün yataklı beşikleri kaldırdım yerde yatırıyorum ama esim yokken çocuklarla uyuyorm  evdeyken kendi odamda Bir de ben ikisini de birlikte uyumaya alıştırdım bu şekilde büyük küçüğün sesine küçük de diğerinin sesine hiçbir şekilde uyanmıyor doğduğundan beri birlikte uyuyorlar biri 3 yaşında diğeri de 1 yaşında

0 oy
(2,005 puan) tarafından

Umarım size çok zorluk çıkarmaz yatak ayırma. Şimdiden acıl bir şekilde başlamalısınız ki çocuk bu yaşlarda ayrılmak istemeyecektir. Ve ayrıldığı gıbı başka çocuk gelirse onu kendine rakip görür ve kardeşler arasında kıskançlık şiddet başgösterir mazallah. Bi an önce odasını ayırmanız lazım. Ayrıca eşinizle yakınlaşmalarınıza şahit olabilir duyabilir o yaşta idrak edemez ne oldugunu buyudukçe anlar ve travma yaratır. Biz 18. Ayda ayırdık. Karyolalı çocuk odası aldık. Sevimli bir yatak başlıgı vardı çok hoşuma gitti öyle aldık.

(6,921 puan) tarafından
+1

Nasıl birşey ilerde bana da lazım olacak resim.atabilr misiniz internetten

(1,156 puan) tarafından
+1

Küçükken ayrimak daha mantıklı valla , birliktelik olayı çocukla inan çok zor zaten 

(2,005 puan) tarafından
+1
(6,921 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim 

0 oy
(15,011 puan) tarafından

1 yaşından beri kendi odasında yatıyor bazada 

0 oy
(4,586 puan) tarafından

Ilk oglum 5 yaşına kadar yanımızda kendinyataginda yattı sonra kardesi olunca ayirmasi dahada zorlaştı nerden baksan 7 8 yaşına kadar yanında yattım ama diğer iki cocuklarimi doğar doğmaz ayırdım kendi odamda ayri bile değil yani kendi odalarında uyuttum su an oğlanlar ayri kiz ayri odalarda herkes kendi odasında uyuyor ama gece 50 sefer kalkarlar o ayri.

0 oy
(4,726 puan) tarafından

6 yaş ve 2.5 yaş ayrı bazalarda kendi odalarında yatıyor 

Bence yaşı büyük kendi odasına alışması lazım canım 

0 oy
(15,921 puan) tarafından

Oğlum doğduğunda kızım 25 aylıktı ufak diye ayırmadım şimdi ailecek yatıyoruz 😂

4.5 olmuş doğumdan önce az az alıştır odasını bilsin 

Biz de Eylül de nasipse odalarıma geçireceğiz 

0 oy
(132 puan) tarafından

20 aylikken ayirmistim ilk cocugumu şimdi ikinciside 16 aylık oldu kışa doğru ikincisinide ayıracağım. Oda ayirmada çok geç kalmamak lazım. Büyüdükçe daha çok zorlaşır.

0 oy
(220 puan) tarafından

Şuan 5 yaşında ve 10 aydır kendi odasinda bazada yatiyor.. 1 2 kere düşmesi oldu ama alıştı...

0 oy
(6,815 puan) tarafından

Yaşı gayet uygun odasını ayırmak için yanınızda alışmasın bende geç ayırdım 4 buçuk yaşındaydı ama ben çalışıyordum işten çıkınca ayırdım 5 yaşına yakındı çok zor oldu hatta gece kalkıp yanımıza geliyor . Babası gece oldu mu geliyor yanıma zor olur yani bence ayır 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 294 göst.
0 oy
19 cevap 2,181 göst.
0 oy
23 cevap 428 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,937 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 156 göst.

Kategoriler

1,474,177 soru