+2 oy
319 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (57 puan) tarafından

Merhaba arkadaslar . 

Evde ne durumdasiniz merak ediyorum. 35 yas civarinda evli 3 cocukluyuz esim memur ben ev hanimiyim . 

Evde cocuklara bakimi nasil yapiyorsunuz ? Her acidan 

( bebek,okul,oyun ) Vs .

Ev islerini nasil paylasiyorsunuz ? Iki kisinin calismasi halinde olanlarda cevaplarsa sevinirim . Ama ben suan da calismiyorum daha cok merak ediyorum . 

Maas durumunu nasil ayarliyorsunuz ? Kimde ne kadar para oluyor calisan kisiler veya ev hamimi ve esi calisanlara soruyorum,  bende calismaya baslayabilirim cunku.  

Not :

Bizde esim eve gelince cocuklarla ilgilensin istiyorum ama telefonuna sariliyor ve yorgunum diyor . En azidan 1 saat cocuklari sevse bile yeter de artar . Ama cogunlukla ben ilgileniyorum o nadir yapiyor  .  

Ev isleriyle tamamen ben ilgileniyorum ama benden daha fazlasini bekliyor . Cocuklar kucuk 5,3,1   yaslarindalar.  

Yemek yapiyorum  2 gunn yiyiyoruz fakat her gun farkli yemek yaomami bekliyor kahvaltiyi bile zor yapan benden . 

Homeoffice bir isi var kendi isiyle alakali extra is yapiyor diye ovunuyor ama  zorlayici bir terafi yok .        

Camasir bulasik detaylara girmiyorum ev temizligi yemek hepsi bende cocuklari uyutma durumlari genelde hep bendeydi  o ise cok nadir . Bu nadir durumlari ee yapiyorum ya yardim diyor ama ben dersem anca

Hafta sonlari beraber yapiyoruz yemek  olayini onu da birkac aydir basladik geri kalan seyler yine bende vs 

Yorumlarinizi bekliyorum . 

15 Cevaplar

+2 oy
(1,147 puan) tarafından

Biri 19 aylık biri 3 aylık iki çocuğumuz var eşim kurumsal bi firmada 3 vardiya olarak çalışan bir mühendis bunu bilerek belirtiyorum bazı haftalar gece evde olmuyor bazı haftalar sabah 6 da gidiyor bazı haftalar 12 de eve geliyor her işi birlikte yapıyoruz gece kızım bazen uyanıyor bazen uyanmıyor uyanırsa eşim gidip ilgileniyor uyumazsa dahi beni çağırmıyor kendileri hallediyorlar. Yardım edebileceği bir iş yapmıyorsam eğer pasta kek vs gibi çocuklara bakıyor ben işimi yapıyorum. Temizlikte o süpürüyor koltuğu halıyı kaldırıyor ben Vileda yapıyorum 4 sene olacak evleneli bir kere cam silmişliğim çöp atmışlığım yoktur kendi yapar hep dememi de beklemez gözüne çarpar yapar. Balkona sigara içmeye çıkar çamaşır kuruduysa katlayıp toplar getirir banyoya girecekse banyomuz biraz geniş çamaşır saç derken çok tozlanıyor dememe kalmaz hemen yıkar. Çocukları yıkar büyük kızımın yemek saatiyse hazırda olanı ısıtır yedirir sabah erken kalkarsa kahvaltısını hazırlar bazı günler işten 8 de geliyor çocuklarla uyuyo olursak kahvaltıyı hazırlar biz kalkıncaya kadar eğer uyanmazsak kendi yer biz uyanınca kızıma yedirirken oğlanı da oyalar ben rahat kahvaltı yaparım bunları yapmasa asla 2. Bir çocuk düşünmezdim. Hayat müşterek kelimesinin hakkını verir. Ama evliliğimizin başında bunun için savaş verdim. Annesi her erkeği prenses gibi yetiştiediğinden alışmaları zor oluyor. Tavsiyem peşini bırakmayın yapmıyor diye bütün işlere koşturmayın gerekirse savaş verin yapsın 

(57 puan) tarafından

Kesinlikle hala annesi babasi el bebek gul bebek gibi bakiyor . Kardeside tam tersi resmen sizin esiniz gibi biri . 

Ayni evde yetisen 2 erkek ve nu kadar fark olmasi şaka gibi . 

Sigara olayini diyecem . Lohusa donemi acik kucuk bir balkon var oraya hic cikmadim nerdeyse vaktim bile olmadi ama o hep hergun cikardi bir ara tesadufen balkona bi baktim Allah'im oz toprak her sey yerle bir olmus ruzgardan resmen hicbir seye dokunmamis orda kendime cok uzulmustum . Ezik gibi hissettim.  Lohusa donemimde temizlik.takintim olmustu ustune oyle gorunce sinir olmustum. 

Nasil yaoabilirim.ne yapabilirim sanki dersinli beni esim 3 vardiya calisiyor . Benim abimde 3 vardiyali calisir özel o da ayni oyle odaya girer yerde oyuncakmi var hemem toplar kutuya atar . Abimle ben ayniyiz ama esimle kardesi nasil bu kadar zit :( ve uzlasamiyoruz . Siz calisiyor musunuz   

(1,147 puan) tarafından
+1

Hayır çalışmıyorum 2. Çocuğuma hamile olduğumu öğrendiğim de istifa ettim. Sizi çok iyi anlıyorum inanın eşimle ilk evlendiğimiz aylarda tek kavgamız bu sebeplerle çıkardı en son samimi bi şekilde ben bilmiyorum annemin evinde hiç iş yapmadım dedi bende sinirle burası ananın evine benziyor mu bak demiştim :)) ama ben inatçı bir karakterim biraz başının etini yerim yapması gereken birşeyi yapmazsa ne kendim yaparım ne huzur veririm eşim baktı gördü huzur yok bana ayak uydurdu öyle huzur buldu artık yap demeden yapmaya etraftaki yapılacak işleri fark etmeye başladı. Eşiniz anlamıyorsa inatlaşın inattan anlamıyorsa bir sinir patlaması çoğu şeyi çözüyor:)) bağırın anlatın yetemiyorum deyin yeterki bi şekilde duysun anlasın anladığı zaman bu halinden daha iyi olacağına eminim :) 

-Reklam-
+2 oy
(6,535 puan) tarafından

28 yaşında 2 bebeliyim  ev hanımıyim 

Eşim evde olduğu zaman çocuklari unutuyorum o derece eşim bakıyor ben ya arkadaşa kaçıyorum ya çarşıya pazara kaçıyorum ki eşim der cik bı dolan diye 

Gece 2 .3 e kadar ben bakıyor sam eşim kalkar ben yatarım işe giderken de kalkarım bebeğin mamasını hazırlar eşime veririm o yedirir içirir altını değişir geri uyutur  ben o ara kahvaltı hazırlarım  kahvaltı yapmayacaksa yine mamasını hazırlar veririm ben balkonda sgra kahve keyfî yapar bı kendime gelirim 

İşten gelince büyükle ilgilenir çocuğunlukla 

Ev işine elini sürmez bende beklemem çünkü çocuklari aldımi yetiyor ama diyelim ikimizde oturuyoruz adam bı şu getir veya meyve getir desem yapar diyelim çocuğun altını Alicam veya değişicem adam ve şunları getirirmisin derim kalkar yapar veya akşam keyif masamız her zaman vardır ben uyuya kalirsam toplar mutfağa götürür 

Maaş konusu parayı alır gelir nereye ne ödenecekse öder kendi kartlarının ek kartlarını cikarttirmis bana ayni hesapları kullanıyoruz 

Nakitte yeri belli kime ne lazimsa kullanir ama birbirimize haber vererek su kadar aldım kullandim bilgin olsun diye çünkü o an o paraya güvenir birşey yapariz paraya birimiz kullanmış olur doğru olmaz 

(57 puan) tarafından

Ikinizi de tebrik ederim ne guzel anlasmak ve anlasilmak 

(6,535 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim canım Allah razı olsun benim eşim ağır işte çalışıyor inşaat işi ona rağmen evde çok yoruluyorsun bunaliyorsun der  ikimizde birbirimize zaman taniriz örnek vereyim işe gitmedi ben çıkar bı kafami dağıtır gelirim eşim 2.3 saat gider gelir  vaya hava güzelse çocuklarla çıkarız ve büyükle babası ilgilenir küçükle ben dışarda da 

+1 oy
(1,209 puan) tarafından

Bende bir tane çocuk var o yüzden yorum yapmim

(57 puan) tarafından
+1

Yap kanka yap 😅

(1,209 puan) tarafından

Ya şimdi yazsam olmaz ya benim eşim yardımci oluyor mesela şuan misafirlikten geldik ve çok yorgunum şuan babası uyutuyor mesela geldiğinde oyun oynar yemeyini bile yedirir banyosunu yaptırır şuan 28 aylık kız çocuğum var ben 26 yaşındayım 8 yıllık evliyim askari ücret bunlar özet şeklinde yazabilirim

Bende bir tane çocuk olduğu için ben ne yaparsam onunla beraber yapıyorum öğlen 2 saat uyuyor o zaman da kendime vakit ayırıyorum mesela 

Ben gece çocuk ağlıyor yarın ise gidecek diğer odaya geçeyim demedim hayatım çok yoruldum uyumuyor biraz bakar mısın derdim babası bakardi ben uyurdum işe gidene kadar ise gidjnce ben bakardım falan öyle biraz eş desteği önemli 

(57 puan) tarafından

Kesinlikle onemli . 

+1 oy
(1,397 puan) tarafından

Benimde 3. Yolda lutfen 3 cocuklu guzel anneler banada yardimci olun zormu duzen nasil oturuyor isler gucler yetisiyor mu

(57 puan) tarafından
+1

Yetismiyor ben yoruluyorum ama esim evde tatil yaptigimi dusunuyor 

+1 oy
(5,777 puan) tarafından

Daha fazla sorumluluk ver. Sen söylemeden yapmasını bekleme söyle ne olacak. Benim eşim yardımcı olmasına rağmen sürekli söylemem gerekiyor. Daha yeni yeni merdivendeki çöpleri söylemeden çıkarmayı öğrendi😂 

Sizin üç çocuk olduğu için önce her gün keyfine göre yaşayamayacağını, o telefonu bırakmayı öğrenecek. Güzellikle denediysen mecbur bırak duşa gir evden çık markete gezmeye uzaklaş mecbur bakacak. Hep birlikte oturun yere oyun oynayın al elinden telefonu çocuklar uyuyunca telefona bakılır diye kural koyun. Her gün yetişemediğin bir iş için yardım iste. Her hafta birer gün dinlenme gününüz olsun sırayla dinlenin. Oturun çocuklar akşam uyuyunca güzelce konuşun artık tek başına kaldıramadığını yeni bir düzen getirmeniz gerektiğini konuşun. Telefon kuralı net olsun onun dışında ikinizde istediklerinizi söyleyin ve ona uymak için çabalayacağınıza söz verin. Uğraşmaktan söylemekten vazgeçme zamanla alışacak. Şu an böyle alışmış değiştirmek biraz zaman alır ama imkansız değil

(5,777 puan) tarafından
+1

Heh bir de çocukları uyutma işini paylaşıp uyuttuktan sonra keyif saati düzenleyin. Çay kahve dizi film ikinize de iyi gelir belki teşvik olur🥰

(57 puan) tarafından
+1

Cop olayina guldum 😅😅 kodlamak gerekiyor dimi .

+1 oy
(22,473 puan) tarafından

Yani baştan yanlış alıştırılmış veya yetiştirilmiş çocuklar küçük ve peş peşe tek başına yapılması mümkün değil. Biz ikimizde çalışıyoruz bir çocuğumuz var ve dönüşümlü bakıyoruz ev işini de kim müsaitse o yapıyor eşim ideal bir ev arkadaşı. Vardiyalı çalıştığı için evde gündüz daha çok olur ve o evde ise ev toparlanır temizlenir derin temizliği sadece ekstra kadın olarak ben yapıyorum maddiyatta ortak bütçemiz yoktur. Önceden çoğunlukla borca gidiyordu çok atmadığı için birikim yoktu şimdi çoğunlukla onun maaşını harcayıp benimkinin artani ile birikim yapmaya çalışıyoruz 

Bir de iyi para kazanacağın bir işin yoksa şu an çalışma diyesim geldi çünkü belli ki çokta yardımcı olabilecek potansiyelde değil 

(57 puan) tarafından

Iyi paradan ziyade haftasonu tatili olan bir is istiyorum  memurluk olsa harika olur ama atanamiyorum 

(22,473 puan) tarafından
+1

Çocuklarından ayiracağın zaman kıymetli hem evde hem işte yorulacağını düşünürsek emeğe değecek olmalı 

+1 oy
(1,258 puan) tarafından

Çocuğu genellikle ben uyutsam da o da bu konuda üstüne düşeni yapıyor ki sütten kesme döneminde hep o uyuttu gece bile o kalktı ılgılenıp uyuttu sağolsun. Bazen salata yapar o da malzemeleri çıkarırsam. Ayda yılda bi balkona su döker. Hiçbir ev işi yapmaz ben sağlıklı oldugum sürece. Ki ben de hıc talep etmedim. Çocukla ilgilenir ama tam istediğim gıbı değil. İlgilenmiyorsun diye söylenıyorum arada. 

(57 puan) tarafından

Hemen hemen benzer durumlar demek ki . Bazi arkadaslarim yorumu tqm olmasi gereken bence 

+1 oy
(2,171 puan) tarafından

Bizde 35 civarında 2 çocukluyuz. Eşim çalışıyor ben ev hanımıyım. Para kontrolü eşimde ama istediğimi eksik etmez param bittikçe verir, bir ihtiyacım olunca alırım. Ama abartmam asla al dese bile çoğu zaman almam istediğim şeyi. İçim el vermiyor çok para harcamaya. Ev işlerine de hiç yardım etmez. Arada bir yemek yapar çoğu zaman kahvaltıya birşeyler hazırlar. Çoğunu ben yaparım sadece o yumurta menemen vs neyse onu yapar. İki hafta belim tutuldu bir yardımını görmedim ev süpüremedim bir kere süpüreyim demedi. Sadece merdiveni (müstakil evdeyiz) arada bir süpürür. Çöpü bile ben demeden atmaz evde 3 poşet çöp birikir görüpte atayım şunları demez. Çocukların biri 6 yaşında biri 8 aylık. 

(57 puan) tarafından

Gercekten neden boyleler vicdan yoksunlugu yasiyolar resmen.  

(2,171 puan) tarafından
+1

Hayır dünyanın tüm yükünü kendilerinin çektiklerini sanıyorlar. En çok onlar çalışıyor en çok onlar yoruluyor en çok onların dinlenmeye hakkı var çünkü biz bütün gün evde yatıyoruz 😬

+1 oy
(9,181 puan) tarafından

Eşim çalışıyor 8 4 4 12 şeklinde ben ev hanımıyım tek kızım var  kreşe 1 hafta ben 1 hafta eşim bırakıyor işlerde şu senin bu benim yok kim neye müsaitse o yapar eşim benden daha titiz o konuda çatışma oluyor arada kızım babasına çok düşkün her akşam yakasına yapılıyor kalk benimle oyna diye şuan oje sürdürüyor mesela maaşı alınca benim hesabıma atar bi kısmına altın alıp bi kısmını 1 ay harcarım para ver demem bilir o yüzden fazla atar kartın biride bende ordan kullan der çoğu zaman zaten 

+1 oy
(4,517 puan) tarafından

13 11 9 yaşında çocuklarım bide 23 aylık var. En küçük tekne kazıntısı. Bizim öyle bir paylaşımımız yok ben yetişmeye ççalışırım baktım yetmediğim yetemedğim yerde eşime seslenirim

. Cumartesi yada pazar eşim hazırlar kahvaltıyı . Genel temizlikte beraber yaparız camlar balkonlar eşime ait olur . Koltuk baza çekmede yardım eder . Genelde benim yönlendirmem ile yapar kendiliğinden aklına kolay kolay gelmez 

AVM ler hep beraber gideriz bana sormadan bişey almaz eve 

Eve yüklü miktar nakit koyar ordan harcarım hesabıma atar bide. Bitince haber ederim. 

Erkekleri kurma oyuncaklara benzettirim ben ne yöne kurarsan o yöne gider.

(57 puan) tarafından

Bizim ki yapay zeka mubarek evde lafini dinletmeye asiri odakli. Hep onun dedigi olacak

(4,517 puan) tarafından
+1

Alıştırmaya bağlı biraz benimkide çok lafı geçsin ister .zaten geçiyor gibi gözükür ama hep benim istediğme yönelir 

Hatta bikere bazayı çekerken sinirlendi niye yapıyorum ben bunu bidaha yapmıcam die söylendi söylendi 1 ay sonra yine kendini çekip süpürürken buldu.ben yapmıcaktım bunu yine nasıl geldim bu duruma die söylendi 😁

Senin yönlendirmen lazım ama laf sokurdanarak sürekli söylenerek değil onun yolunu bulman lazım . Erkeklere direk ve net gideceksin bide neden yapılması gerektiğini anlatacaksın

+1 oy
(560 puan) tarafından

Benim esimde evde oldumu oğlumla ilgilenir ben temizlik yapacagimda parla vs götürür ben rahat iş yaparım enerji isim varsa acikmissa hemen yumurta falan yaparız bazen o bazen ben yaparım işime yardımcı olur her türlü yardımcı olur 2 gün arkadaşın evine temizliğe gittim 17 aylik oğlum dün halası baktı bugünde eşim baktı yedirdi parka gezmeye götürdü  öğlen unutmuş ben gelene kadar baktı bakar ilgilenir

+1 oy
(157 puan) tarafından

Şöyle yorumlara bir göz attmda eşi yardım etmeyen bi bizmi varız anlayamadım yani milletin eşi gerçekten öyleyse biz ölelim en iyisi 1 tane kızım var eşim işten geldikten sonra günlük 10 15 dksini ona ayırr oynatır izinli olduğu günler bazen parka götürür nadir olmak suretiyle bazen evde süpürge tutar ve çöpleri atar o kadar diğer bütün işler ve çocuk bnm üzerimdedir para konusunda da evde biraz nakit olur ben onunla ihtiyaçları alrm hesap kartı onda kredi kartı bnde olur veya tam tersi yani kartın biri onda biri bende olur istediğimi alrm yalnız bnm eşim inşaatçı o yüzden çok yorucu bir işi var zaten fazla kalamaz erkenden uyur🤭🫣

+1 oy
(2,423 puan) tarafından

Eşim hep gündüz çalışıyoruz 8.6 bende çalışan bayanım ama şuan dogum izindeyim  bebeğime bakıyorum 4 aylik oldu eşim eve gelince ev işi varsa yardım eder yada cocuga o bakar gece 1 kadar falan ilgileniyor parq konusu bizde ayrı gayrı yok ama ben çalışırken eşim zaten almıyordu bende kenara altin falan atıyordum yetmezse ekliyorum suan kendi evimiz aracımız var şükür eşimin maasida iyi çalışırsanız ortak şeyler oluyor tabi markete girince oda öder bende kimde para varsa 

0 oy
(5,461 puan) tarafından

Biz iki öğretmeniz bir çocuğumuz var,çoğu işi beraber yaparız. Para konusunda maaşları birleştirip ortak hesaptan harcarız ama genel olarak para konusuyla pek ilgim yok esim bilir nereye ne verilecek. Onun dışında benim kendime ait ayrı bi bütçem olur. İhtiyacım olmayıp isteğim olan şeylerde bu parayı kullanırım. Başka da bisey yok.

0 oy
(5,014 puan) tarafından

3.5 yaşında bir oğlumuz var. Eşim de ben de çalışıyoruz. Ama emin ol evde olsam çok daha fazla yorulurdum. O yüzden eşinin işten gelip telefona sarılmasını kabul etmemelisin. İnan sen ondan daha çok yoruluyorsun. 

Eşleri çalışmayan erkeklerin yorgunum triplerine bir tane çakasım geliyor, ben de çalışan insanım buradaki çoğu kadının kocasından da fazla efor harcıyorumdur işte ama bir kere bile elime telefon alıp ay ben yorgunum diye yatmadım. Müsaade etmeyin bu triplere. Ben de evde yoruldum deyip geçin karşısına.

Eşim çoğu zaman ben demeden destek olur ev işine. Peşin peşin konuşmuştuk, ben işten gelince nasıl ki mesaim bitmiyorsa senin de bitmeyecek bu ev ikimizin birlikte çevireceğiz diye. 

Gelir konusuna gelince benim sabit bir maaşım yok. Proje geliri de ekleniyor o zaman eşimin maaşını geçtiği oluyor. Giderlere de herkes geliri ölçüsünde katkıda bulunuyor. Büyük giderleri paylaştık. Bakıcının maaşı sigortası bende mesela. Ev kirası eşimde. 

Hayat ortak. Ev tek senin evin değil. Çocuklar tek senin çocuğun değil. Eşin destek olmak zorunda. Başka seçeneği yok. 

(57 puan) tarafından

Meslegimi elime almadigim icinn kirginim kendime. Ben hem is hayatini biliyorum hem bebek . Keisnlikle bebek bakmak zor . Evde dura dura cogu zaman psikolojim bozuluyor dun hastanesye gittim . Kosarak gidiyorum.halbuki zamanim varr kendime dedim durrr bi nefes all bakimm nereye gidiyon kirkyilda bir kendi kendine disardasin yavaslaaa kizzz dedim . 

Misafire gitmek istedim yarim saat bir saat onda bile yok gitme bakamam ben cocuga diyor markete gidecem yok gitme ben alirim . Vs . 

Gercekten bunaliyorum bazen ve inatlasiyor bir sey olunca nazli bebek gibi . Ya bir cayi ben getirdim digerini de sen getir diyorum yorgunum vermiyorsan verme diye trip atiyor zehir ediyor cayi . Yapisiyor telefona cocuklara bile bakmiyor ben soylenio tartisirsam anca . Onceden boyle degildi simdi boyle bir hâle burundu . 

(5,014 puan) tarafından

Sorumluluk sahibi biri değil maalesef. Sanırım hayatı boyunca ardını toplayan birileri olmuş hep. Böyle durumlarda grev iyi olabiliyor. Grev yap. Evde hayati olmayan hiçbir işi yapma. Görsün bakalım senin yaptığın işler olmasa kaç gün ayakta kalabilir. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 238 göst.
+1 oy
4 cevap 167 göst.
26 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde missn199 (713 puan) tarafından soruldu
+3 oy
37 cevap 709 göst.
20 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Duyguu27 (6,680 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 87 göst.

Kategoriler